18letá Gauffová v Aucklandu potvrdila roli favoritky a získala 3. titul

8. 1. 2023, 10:37
Aktuality 3
WTA AUCKLAND - Cori Gauffová potvrdila roli nasazené jedničky a vyhrála turnaj v Aucklandu. Finalistka loňského Roland Garros ve finále přípravné akce před Australian Open smetla 6-1 6-1 Španělku Rebeku Masárovou a získala třetí titul v kariéře.
Profily hráčů
Cori Gauffová (© AFP)

Cori Gauffové v závěru loňské průlomové sezony, během které si zahrála finále French Open a vyšplhala se do Top 10, došel dech. Sice si při premiéře na Turnaji mistryň zahrála dvouhru i čtyřhru, ale prohrála všech šest zápasů. V singlu rok ukončila sérii pěti porážek.

Na novou sezonu ale 18letá Američanka dokázala načerpat čerstvé síly a odstartovala ji suverénním vystoupením na turnaji WTA 250 v Aucklandu. Světová sedmička Gauffová, jež byla v pavouku jedinou zástupkyní Top 30, v pěti duelech neztratila ani set a v žádném z nich neprohrála víc jak čtyři gamy. 

Roli velké favoritky potvrdila i v dnešním finále proti Rebece Masárové. O pět let starší Španělku v jejím prvním finále na okruhu WTA smetla 6-1 6-1, nerozhodila ji ani pauza zaviněná deštěm a následný přesun dohrávky do haly.

Gauffová hrála finále počtvrté a titul přidala k předchozím triumfům v Parmě a Linci. Závěrečný zápas nezvládla jen vloni na French Open, kde podlehla Polce Ize Šwiatekové.

23letá Masárová, čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Muchové, zažila premiérovou finálovou účast na WTA Tour. Dcera Španělky a Slováka, jež se narodila ve Basileji a reprezentuje zemi své matky, se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace a po životním úspěchu se poprvé posune do první stovky žebříčku.

• WTA 250 AUCKLAND•
Nový Zéland, tv. povrch, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (08. 01. 2023)
• Dvouhra - finále •
Gauffová (1-USA) - Masárová (Šp.) 6-1 6-1
• Čtyřhra - finále •
Katová/Sutjiadiová (3-Jap./Indon.) - Fernandezová/Matteková-Sandsová (Kan./USA) 1-6 7-5 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Blondie
Skvěle, Cori! smile
Reagovat
dadaft
Po dešťové přestávce to byl moc dobrý zápas od obou.
Masarova je fyzicky ve skvělé formě, je to na ní vidět, a taky působí dost vyhraně, jsem zvědav, co bude tuto sezónu předvádět...
Coco celý turnaj výsledkově přesvědčivě, chybky se tam jistě našly, nicméně ona už je prostě top ten level.
Reagovat
hanz
Asi takhle, Korýsek tam tak nějak neměl soupeřku, šlo jen o to, aby to potvrdila. A co se týče Rebči, tak myslím, že o ní uslyšíme tak leda v prvních kolech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist