18letá Kanaďanka Fernandezová si i druhé semifinále zahraje v Mexiku, vyzve Sorribesovou

20. 3. 2021, 09:59
Aktuality 9
WTA MONTERREY - Leylah Fernandezová v Monterrey porazila Slovenku Viktórii Kužmovou a také své druhé semifinále na okruhu WTA si zahraje v Mexiku. O vyrovnání výsledku z loňského Acapulka si 18letá Kanaďanka zahraje se Španělkou Sarou Sorribesovou, která triumfovala minulý týden v Guadalajaře.
Leylah Fernandezová

Leylah Fernandezová si čtvrtfinále turnaje WTA zahrála potřetí v kariéře a opět v Mexiku. Svůj loňský výsledek z Monterrey překonala poté, co si poradila 7-5 6-3 s Viktórií Kužmovou.

22letá Slovenka v Mexiku přerušila sérii 9 porážek, ale ve čtvrtfinále už pošesté v řadě neuspěla. Nevyrovnala
tak své maximum na okruhu WTA z Budapešti 2018, Hertogenbosche 2018 a Aucklandu 2019.


18letá Kanaďanka Fernandezová se o finále, které si už zahrála loni v Acapulku, utká se Sarou Sorriberovou. 24letá Španělka ve čtvrtfinále turnaje WTA devětkrát v řadě a čtyři roky nevyhrála, nyní v Mexiku se však přes něj dostala podruhé během dvou týdnů.

V Monterrey Sorribesová porazila 6-3 7-5 Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou a zaznamenala sedmou výhru v řadě. Ve svém celkově čtvrtém semifinále bude usilovat o druhé finále, to první minulý týden v Guadalajaře proměnila v titul.

 


Ann Liová po měsíci navázala na své první čtvrtfinále na okruhu WTA a znovu v něm uspěla. V Monterrey dvacetiletá Američanka porazila 7-5 6-1 třetí nasazenou Číňanku Saisai Zheng.

72. hráčka světa Liová dosáhla nejlepšího výsledku v únoru na Grampians Open v Melbourne, kde postoupila do finále. O titul si však proti Estonce Anett Kontaveitové nezahrála, pořadatelé souboj kvůli nahuštěnému programu před Australian Open zrušili a obě finalistky si připsaly prize money a body do žebříčku WTA za finálovou účast.

O možnost zahrát si poprvé ve finále si Liová zahraje se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou, která postoupila přes Rusku Annu Kalinskou.

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 235.238 dolarů
páteční výsledky (19. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sorribesová (7-Šp.) - Schmiedlová (SR) 6-3 7-5
Liová (8-USA) - Saisai Zheng (3-Čína) 7-5 6-1
Fernandezová (Kan.) - Kužmová (SR) 7-5 6-3
Golubicová (Švýc.) - Kalinská (Rus.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
darek.vrana
Mně hrozně leze na nervy to její driblování před každým míčem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gratulka k fantastickému výkonu!smilesmile Až na pár DF dokonalý výkon a nádherný tenis na úrovni TOP10. Dnes možná hrála svůj nejlepší zápas. S ledovým klidem tam předváděla kousky, jaké si každá hráčka rozhodně nedovolí. Pestrost úderů famózní. Pěkný lift z forhandu a zabijácký BH ať po lajně nebo ven z kurtu. MB přesně vystihoval její herní projev - dravost. Jen výš!
Reagovat
EllNino
Volej na závěr - spadla mi brala smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile za umělecký dojem šestky - tak pěkný tenis v ženském podání jsem delší dobu neviděl. Pastva pro oči. Komentátor použil trefné sousloví, ale možná si bo nepamatuju přesně. Něco ve smyslu trpělivá agresivita. Zdánlivě nesourodé, ale myslím, že dost výstižné. Neskutečně jí to padalo k zadní lajně i k postranním, povedené kraťasy a ty voleje... A některé docela těžké.
Sara se ve druhém setu hodně zlepšila a byla to bitva. Gratulace u sítě sympatickásmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zápas plný UE, DF, ale i pěkných výměn, především křížných. Leylah hrála o něco vyrovnanější tenis a Viktorii přehrávala rukou i hlavou. Odevzdat první set DF se Viktorii moc nepovedlo a Leylah zase zdramatizování zápasu několika MB od stavu 5:0. Viktoria mi přišla taková bez plánu, co by měla na Leylah hrát. Ta si hrála svoji hru. Takže gratulka Leylah a dotáhni to k titulu!smilesmile
Reagovat
EllNino
Viki ma hlavne viditelnou nadvahu ... byla vzdycky krev a mliko, ale ted uz ma vylozene bachor :/ Ja to videt na pohybu a hlavne koordinaci, je vsude pozde... pritom krasne ciste udery ....

Ley hraje v Mexiku vyborne, hodne zajimava hracka
Reagovat
George_Renel
Však měla ovázané nohy jak závodní kůň. Sotva se hýbala.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, s tim pohybem máš pravdu a ty obvazane nohy mě taky docela zarazily... Snad to letos vyběhá. AKS taky skončila.
Reagovat
EllNino
AKS a Viki by měly být obě v první stovce, jsou velmice šikovné, ale oběma trochu chybí sebedůvěra ... já myslím, že mají herně obě na padesátku, ale hlava trochu hapruje ...

Viki je sympatické stvoření, zlatá holka, potenciál na velký tenis, ale musí se dostat do kondice, pauza jí uškodila hodně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist