18letý Alcaraz je nejmladším finalistou na ATP od roku 2008, o titul z Umagu se utká s Gasquetem

25. 7. 2021, 00:30
Aktuality 0
ATP UMAG - Carlos Alcaraz na antuce v Umagu porazil o patnáct let staršího krajana Alberta Ramose a stal se nejmladším finalistou turnaje ATP od roku 2008. O titul se 18letý Španěl utká s 35letým Francouzem Gasquetem, který v tříhodinové bitvě udolal Němce Daniela Altmaiera a ukončil tříleté čekání na 32. finále.
Carlos Alcaraz (© Croatia Open Umag)

Carlos Alcaraz má v 18 letech na kontě čtyři tituly z antukových challengerů, druhé kolo na Australian Open či třetí kolo na Roland Garros a nově si do statistik připsal finále na turnaji ATP.

Španělský teenager se do něj dostal na antuce v chorvatském Umagu, kde porazil Francouze Lucase Pouillea, Slováka Andreje Martina, Srba Filipa Krajinoviče a v semifinále si poradil 6-2 7-6 s třiatřicetiletým krajanem Albertem Ramosem, který plnil roli nasazené jedničky.

Do finále turnaje ATP se 73. hráč světa Alcaraz dostal jako nejmladší tenista od roku 2008, kdy stejně starý Japonec triumfoval na tvrdém povrchu v americkém Delray Beach.


Ve světovém žebříčku si Alcaraz zajistil posun na své nové maximum (60. místo). Titul, o který si zahraje s Richardem Gasquetem, by ho vyhoupl ještě o šest příček výše. 

Pětatřicetiletý Francouz Gasquet v semifinále v letovisku na Istrii udolal v maratonském duelu 7-6 3-6 6-3 o třináct let mladšího Daniela Altmaiera. Německého přemožitele obhájce titulu Dušana Lajoviče udolal až po 3 hodinách a 12 minutách boje.

Gasquet hrál své poslední 31. finále v červenci 2018 v Bastadu, měsíc předtím získal na trávě v Hertogenboschi dosud poslední 15. titul. V Umagu se bývalý čtvrtý hráč světa stal druhým nejstarším finalistou v historii turnaje.

Tento týden se do svého prvního finále na okruhu ATP dostali hned tři tenisté z NextGen. Na hardu v mexickém Los Cabos bude o titul hrát 19letý Američan Brandon Nakashima, na antuce ve švýcarském Gstaadu na triumf zaútočí 20letý Francouz Hugo Gaston.

• ATP 250 UMAG •
Chorvatsko, antuka, 481.270 eur
sobotní výsledky (24. 07. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Alcaraz (7-Šp.) - Ramos (1-Šp.) 6-2 7-6(3)
Gasquet (4-Fr.) - Altmaier (Něm.) 7-6(2) 3-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Romboli/Vega (Braz./Šp.) - Čačič/Brkič (1-Srb./Bosna) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist