19letý Ital Musetti poprvé čelil hráči Top 10. V Acapulku si vyšlápl na Schwartzmana

17. 3. 2021, 12:23
Aktuality 2
ATP ACAPULCO - Italský teenager Lorenzo Musetti na turnaji ATP 500 v Acapulku porazil ve třech setech třetího nasazeného Argentince Diega Schwartzmana, navázal na tři výhry z kvalifikace a hned na první pokus si připsal skalp hráče Top 10. O čtvrtfinále si 19letý talent zahraje s Američanem Tiafoem. Roli favorita na úvod zvládl nejvýše nasazený Řek Stefanos Tsitsipas.
Lorenzo Musetti (© AFP)

Lorenzo Musetti si loni zahrál poprvé s hráči Top 50 a v září na domácím antukovém Masters 1000 v Římě si připsal první dvě výhry, když porazil trojnásobného grandslamového šampiona Švýcara Stana Wawrinku (17.) a Japonce Keie Nišikoriho (35.). 

Včera v Acapulku 19letý Ital čelil poprvé v kariéře hráči Top 10 a dokázal ho porazit. Světovou devítku Argentince Diega Schwartzmana, který před dvěma týdny triumfoval na domácí antuce v Buenos Aires, zdolal 6-3 2-6 6-4.

"Není snadné to popsat. To musíte prožít, abyste to popsali. Jisté je, že dnes večer nebudu moct usnout. Mám v sobě spoustu adrenalinu, takže i když jsem unavený, bude těžké usnout," komentoval Musetti, který si svůj nejcennější skalp připsal nečekaně ve svém vůbec prvním zápase v hlavní soutěži turnaje na tvrdém povrchu.

"Narodil jsem se na antuce. Většina kurtů v Itálii je antukových, takže jsme na ni specialisté. Ale většina turnajů ATP se hraje na tvrdém povrchu. A i když jsem na hardu už hodně zápasů prohrál, získávám zkušenosti a hraju opravdu dobře," řekl Musetti, jenž využil až šestý mečbol.



Musetti je teprve druhým italským teenagerem, který porazil hráče Top 10. Před ním se to povedlo teprve v loňské sezoně Janniku Sinnerovi, který porazil v Rotterdamu Davida Goffina (10.), v Římě Stefanose Tsitsipase (6.) a na Roland Garros Alexandera Zvereva (7.).

Nyní Musettiho dělí ještě dvě výhry od posunu do Top 100, ve které může být devátým Italem a po Sinnerovi druhým italským teenagerem. Nejprve si zahraje o své druhé a dosud největší čtvrtfinále proti Američanu Francesi Tiafoemu, s nímž loni svedl dvě třísetové bitvy na antuce s bilancí 1-1.

Roli nasazené jedničky plní Stefanos Tsitsipas a při svém debutu v Acapulku nezaváhal. Řecký tenista v Mexiku nastoupil čtyři dny po zaváhání v Marseille a s náladovým Francouzem Benoitem Pairem si poradil snadno 6-3 6-1. V osmifinále ho čeká Američan John Isner (h2h 2-2).

• ATP 500 ACAPULCO •
Maxiko, tv. povrch, 1.204.960 dolarů
úterní výsledky (16. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tsitsipas (1-Řec.) - Paire (Fr.) 6-3 6-1
Musetti (It.) - Schwartzman (3-Arg.) 6-3 2-6 6-4
Raonic (4-Kan.) - Paul (USA) 7-6(6) 6-4
Fognini (6-It.) - Travaglia (It.) 7-5 6-2
Tiafoe (USA) - Nakashima (USA) 6-4 6-7(5) 7-6(5)
Norrie (Brit.) - Kozlov (USA) 6-3 6-3
Griekspoor (Niz.) - Kudla (USA) 7-6(4) 4-6 6-3
Dimitrov (Bulh.) - Mannarino (Fr.) 6-4 3-0 skreč M.
Ruud (Nor.) - Galán (Kol.) 6-4 6-1
Kecmanovič (Srb.) - F. López (Šp.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Krisboy
Mě se líbil už loni, potom zase trochu zmizel...ale talent to je, vo tom žádná.
Reagovat
Marduch
Černý koník sezóny nejspíš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist