19letý Ital Musetti v Acapulku vyřadil i bývalého šampiona Dimitrova. O první finále se utká s Tsitsipasem

19. 3. 2021, 09:04
Aktuality 13
ATP ACAPULCO - 19letý Ital Lorenzo Musetti v mexickém Acapulku po premiérovém skalpu hráče Top 10 vyřadil i bývalého bulharského šampiona Grigora Dimitrova, poprvé postoupil do semifinále turnaje ATP 500 a zajistil si posun do elitní světové stovky. V boji o své premiérové finále vyzve nasazenou jedničku Stefanose Tsitsipase. O druhé místo ve finále se utkají Němci Alexander Zverev a Dominik Köpfer.
Lorenzo Musetti (© AFP)

Lorenzo Musetti na sebe začal upozorňovat už po loňském restartu sezony na domácích antukách. Na Masters 1000 v Římě si vyšlápl na Švýcara Stana Wawrinku a Japonce Keie Nišikoriho a proti hráčům Top 50 si připsal první dvě výhry na okruhu ATP. Na Sardinii se dostal až do semifinále a ve Forli získal první titul z challengeru. 

A že patří mezi nejtalentovanější tenisty současnosti předvádí i v roce 2021. Dvakrát se dostal do finále challengeru a tento týden si odbývá úspěšný debut v hlavní soutěži turnaje ATP na tvrdém povrchu. 

19letý Ital v mexickém Acapulku prošel tříkolovou kvalifikací, proti Diegu Schwartzmanovi si ve svém prvním souboji s hráčem Top 10 připsal nejcennější skalp, zdolal Američana Francese Tiafoea a ve čtvrtečním čtvrtfinále vyřadil šampiona z roku 2014 Bulhara Grigora Dimitrova

Musetti ve večerním zápase hraném v obrovské vlhkosti vzduchu předváděl variabilní tenis a nebál se útočit. Sice využil jen tři ze čtrnácti brejkbolů a za stavu 6-4, 5-4 a 40-0 neproměnil tři mečboly v řadě, vzápětí čtvrtý a za stavu 6-5 pátý, v tie-breaku si však vypracoval vedení 6-2 a na sedmý pokus už utkání ukončil. 



Musetti tak svůj teprve čtvrtý start na turnaji ATP proměnil už v druhé semifinále a zajistil si premiérový posun do Top 100.Ještě loni v srpnu přitom figuroval ve světovém žebříčku až na 280. místě. V elitní stovce bude už devátým Italem a druhým teenagerem, tím prvním je další Ital Jannik Sinner.

O své první finále si Musetti zahraje proti světové pětce Stefanosi Tsitsipasovi. Nejvýše nasazený Řek ve čtvrtfinále
zdolal 7-5 4-6 6-3 Kanaďana Felixe Augera-Aliassima a vzájemnou bilanci otočil na 3-2.

První semifinále na okruhu ATP si v Acapulku zahraje také Dominik Koepfer. 26letý Němec v Mexiku navázal na skalp nasazené čtyřky Kanaďana Raonice a po výhře 7-5 6-4 nad Britem Cameronem Norriem dosáhl svého nejlepšího výsledku.

V boji o finále levou rukou hrající Köpfer vyzve krajana Alexandera Zvereva, který postoupil bez boje přes Nora Caspera Ruuda. a semifinále v Acapulku si zahraje třetí rok po sobě.

• ATP 500 ACAPULCO •
Maxiko, tv. povrch, 1.204.960 dolarů
čtvrteční výsledky (18. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsitsipas (1-Řec.) - Auger-Aliassime (7-Kan.) 7-5 4-6 6-3
A. Zverev (2-Něm.) - Ruud (8-Nor.) bez boje
Musetti (It.) - Dimitrov (5-Bulh.) 6-4 7-6(3)
Koepfer (Něm.) - Norrie (Brit.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na fotke mladý David Ferrer.
Reagovat
Patik
Musseti sa mi lúbi..dobrý backhand..miestami mi pripomínal Fedexa viac ako cukrík Dimitrov..a ten matchpoint bol skvostný..
Reagovat
EllNino
Radost pohledět :) Tsitsi, Lorenzo, Shapo, Griša ...

Do toho souboj dvou leváků Norrie - Koepfer taky pecka :)
Reagovat
Nola
JJ, Denis dnes pokaslal zapas, ktory mal uplne pod kontrolou v 2.sete, klasika, kanadski bratia Shapo a Felix si mozu podat ruky, obaja sa musia naucit hrat aj obranu, nie iba bezhlavo utocit, zvolnit a pripravit si winner, snad sa to casom naucia
Reagovat
Nola
povrch v Acapulcu mi pride velmi pomaly, oproti Dubaju az neskutocne....
Reagovat
Herbert_Hoover
Vždyť to býval vždycky...vysoká vlhkost ovzduší, hraje se poblíž vodní plochy...tak jako třeba v Monte Carlu = pomalejší povrch..
Reagovat
Patik
Prečo myslíte že si Nadal vyberá Acapulco a nie Dubaj.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Protože je tam větší vlhko?smile
Reagovat
Pe3k
Museti je prý větší talent než Sinner, ale Janek je obrovský dříč a to je to, co nakonec rozhoduje. Itálie se o budoucnost v tenisu opravdu bát nemusí, podobně jako Kanada smile
Reagovat
Nola
Musetti je juniorsky vitaz AO, podla coho usudzujes, ze je vacsi talent ako Jannik?

Dnes som si ho schvalne pozrela, hral vyborne, na returne stal velmi daleko, tak trochu ako Medvedik... tesim sa na zapas s dArtagnanom
Reagovat
Pe3k
Sám Janek říkal, jaký je Museti velký talent. Janka sráží to, že začal až ve 13. Ten postoj u returnu nemám rád, dělá to Nadal, Del Po, Medvěd. Jinak se na jehu hru dívá pěkně, třeba matchball byl supr.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
To udělal dobřesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist