22letý Palán pokračuje v životním turnaji a je už v semifinále. Na challengeru v Indii vyřadil bývalou juniorskou jedničku

3. 3. 2023, 10:29
Aktuality 0
ATP CHALLENGER PUNÉ - Dominik Palán pokračuje v indickém Púne v životním turnaji. Dvaadvacetiletý český kvalifikant dnes ve svém prvním čtvrtfinále na challengerech zdolal 7-6(4) 1-6 6-3 nasazenou dvojku a bývalou juniorskou světovou jedničku Chun-Hsin Tsenga z Tchaj-wanu, připsal si první skalp hráče Top 150 a sám si v žebříčku zajistil premiérový posun mezi 350 nejlepších tenistů světa.
Profily hráčů
Dominik Palán (© cztenis.cz)

Dominik Palán se před startem letošní sezony pohyboval hlavně na nejnižším okruhu ITF, na kterém vybojoval tři tituly, a při všech čtyřech předchozích startech v hlavních soutěžích challengerů ztroskotal hned na úvodním protivníkovi.

Dvaadvacetiletý Čech ovšem v Puné prožívá životní turnaj a nepřestává překvapovat. Po zvládnuté dvoukolové kvalifikaci si v indické metropoli vyšlápl na jasně favorizované #178 Dalibora Svrčinu, #387 Sumita Nagala a #124 Chun-Hsin Tsenga a připsal si své první dva skalpy Top 200.

Proti nasazené dvojce a bývalé juniorské světové jedničce Tsengovi, jenž vyhrál tři challengery a byl už na 83. místě pořadí, urval úvodní dějství v tie-breaku. V následujícím sice získal jen jeden game, nicméně v rozhodujícím setu dominoval a na podání ztratil jen čtyři fiftýny (tři po dvojchybě).

Statistiky zápasu Palán - Tseng

Rodák z Hodonína tak už potřetí vylepšil své maximum na této úrovni a dál stoupá v live žebříčku. Momentálně je už na 330. místě, což znamená posun o 82 příček a nové kariérní maximum. O své největší finále si zahraje s turnajovou čtyřkou a dalším členem nejlepší dvoustovky Lucou Nardim. Devatenáctiletého Itala vyzve poprvé.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist