23. výhra v řadě. Kvitová s Češkami často neprohrává, poradila si i s Kristýnou Plíškovou

30. 9. 2017, 09:47
Aktuality 84
WTA PEKING - Petra Kvitová vyhrála proti své krajance 23. zápas v řadě. Dnes v Pekingu ji poprvé vyzvala Kristýna Plíšková, kterou dvojnásobná wimbledonská šampionka přehrála ve dvou setech a postoupila tak do druhého kola.
Petra Kvitová

Petra Kvitová v pondělí ve Wuhanu, kde obhajovala titul, prohrála v prvním kole po druhém nejdelší utkání sezony tří a půlhodinovou bitvu se Shuai Peng. Už dnes vstoupila do dalšího oblíbeného turnaje v Číně a v Pekingu si náladu spravila. 

Dvanáctá nasazená Kvitová vstoupila do prestižního podniku WTA Premier Mandatory v čínské metropoli prvním vzájemným soubojem s Kristýnou Plíškovou. V souboji levorukých tenistek zvítězila 6-3 7-5 a proti své krajance tak vyhrála už 23. zápas v řadě.

Sedmadvacetiletá Kvitová se v zápase mohla opřít o svůj servis. Brejkboly o dva roky mladší soupeřce nabídla pouze po brejku za stavu 6-3 a 2-1. Druhou hrozbu odvrátit nedokázala a dala Plíškové naději na obrat, v závěru druhé sady však získala tři hry po sobě a po zásluze postoupila dál.

Celkovou bilanci s českými tenistkami na okruhu WTA Kvitová vylepšila 29-3. Porážky utrpěla pouze s Lucií Hradeckou (Madrid 2012), Barborou Strýcovou (Indian Wells 2011) a Ivetou Benešovou (Barcelona 2010).

Loňská čtvrtfinalistka a finalistka z roku 2014 Kvitová se ve druhém kole utká buď s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, nebo s kvalifikantkou Varvarou Lepchenkovou.

WTA PREMIER MANDATORY PEKING
preview

Pětadvacetiletá Plíšková, jež tento týden neobhájila titul v uzbeckém Taškentu, v Asii prohrála čtyři ze šeti zápasů a čeká ji pád z Top 50. Do konce sezony má v plánu ještě starty v Hong Kongu a v Moskvě.

Další tři Češky do turnaje vstoupí až v neděli. Karolína Plíšková začne proti Španělce Carle Suárezové (h2h 2-3), Barbora Strýcová vyzve světovou jedničku Garbiñe Muguruzaovou (h2h 2-3) a Kateřina Siniaková se poprvé utká se zkušenou Australankou Samanthou Stosurovou.

Více než tříhodinovou bitvu absolvovala na úvod turnaje Maria Šarapovová. Ruská šampionka z roku 2014 udolala 7-6 5-7 7-6 Lotyšku Anastasiji Sevastovovou, které oplatila porážku z osmifinále US Open.

Bývalá světová jednička mohla ukončit zápas už v devátém gamu třetí sady, ale při podání soupeřky promarnila dva mečboly. Nakonec využila až čtvrtý mečbol, když předtím sama v tie-breaku jeden odvrátila.

Rumunka Simona Halepová v Pekingu porazila 6-3 3-6 6-2 Američanku Alison Riskeovou a přerušila sérii tří porážek. O postup do třetího kola se světová dvojka utká s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, nebo se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou.

Darja Gavrilovová už v 21. zápase po sobě vyhrála alespoň jeden set. V Pekingu dnes zdolala dvakrát 7-5 Estonku Anett Kontaveitovou přerušila sérii tří porážek. Ve druhém kole australská tenistka vyzve Američanku Coco Vandewegheovou, nebo Chorvatku Donnu Vekičovou.

Naopak 'vyhořelá' Francouzka Kristina Mladenovicová pokračuje v krizi. Světová patnáctka dnes v podlehla 5-7 4-6 domácí Ying-Ying Duan a prohrála tak 18 setů v řadě.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 4.402.250 dolarů
sobotní výsledky (30. 09. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kvitová (12-ČR) - Kr. Plíšková (ČR) 6-3 7-5
Kerberová (10-Něm.) - Ósakaová (Jap.) 6-2 7-5
Halepová (2-Rum.) - Riskeová (USA) 6-3 3-6 6-2
Šarapovová (Rus.) - Sevastovová (16-Lot.) 7-6(3) 5-7 7-6(7)
Gavrilovová (Austr.) - Kontaveitová (Est.) 7-5 7-5
Cirsteaová (Rum.) - Barthelová (Něm.) 7-6(4) 6-1
Kasatkinová - Vichljancevová (obě Rus.) 7-6(5) 6-1
Pavljučenkovová (Rus.) - Davisová (USA) 6-1 6-1
Ying-Ying Duan (Čína) - Mladenovicová (13-Fr.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

84
Přidat komentář
Haitik
No, tak když jsem odcházel za stavu 5:3 ve 3. setu pro Mashu, tak jsem myslel, že už to nějak doplácá.. Když jsem se pak podíval na výsledek, tak jsem byl celkem rád, že jsem to neviděl, bych asi nepřežil.. :D Jak dole píše skott s montym, snad se tyhle výkyvy tím, že bude hrát víc turnajů, bez větším prodlev srovná..

Zajímavá statistika "incredible: Maria Sharapova NEVER LOST a match which lasted 35 or more games (76 57 64, 76 67 63 or more) *in her whole career*. Mashe teda tyhle dlouhé bitvy jdou.. :D Ale už by si to mohla tady v Pekingu odpustit, nějaká jednoduchá výhra by bodla..
Reagovat
sprchon
Pecka. :D Kolik takových zápasů hrála celkem? :)
Reagovat
Haitik
Prý 10.. :-))
Reagovat
skott
Máša na tři sety umí, není lehký s ní držet v intenzitě krok obzvlášť po 3 hodinách boje. Snad to zase začně potvrzovat čím dál častěji.
+ přidám ještě svoji osobní statistiku (ovšem bez záruky) - pro Mášu by se mělo jednat o sedmý vyhraný zápas po odvrácení mečbolu v kariéře.
Reagovat
janek_da
tak tomu nerozumim. Ma 100% bilanci na dlouhe zapasy a ty chceš aby harlá krátké zápasy tedy celkem dost prohrávala.
Reagovat
Fandina
Bára s Katkou budou spolu hrát debla v Pekingu. Jsou páté nasazené, hned po bye a v prvním kole budou hrát s Kudryavtseva Rosolska. Tak jsem zvědavá, jak jim to půjde a jestli budou k vidění.
Reagovat
com
Mladenovic je s tim prohravanim uz vylozene trapna :D
Reagovat
blixa
Ty seš s těma blbejma kecama podstatně trapnější ...
Reagovat
com
rika ten co si tu hraje na zverimex s kotatkama.. di se lecit, treba te jeste uzdravi
Reagovat
Torn
Ona to Mláďa zase projela? :(
Reagovat
tommr
mě už jí začíná bejt trochu líto ... :(
Reagovat
VlS
No, už by se mohla skoro zamyslet
Reagovat
skott
Belindy vítězná série po návratu končí trochu překvapivě v semifinále Clermond-Ferrand na Bibiane Schoofs. Nedojde tak po týdnu na další zajímavou konfrontaci ve finále, tentokrát s Verou Lapko.
Reagovat
Pavlis
Zápas jsem sledoval jen v rámci stavu výsledku, pak jsem si zpětně pustil jen poslední okamžiky zápasu. Garcia mohla v poho dát první set, kdyby byla schopná dobře podávat. Ale tehdy to ještě nezvládla, v jednu chvíli snad i zdržovala hru či co. Ten okamžik jsem viděl. Barty tedy získala v TB první set. Vedla, to samé se jí stalo i v Birminghamu v červnu. Následoval stejný scénář, soupeřka to proti ní opět otočila. Ale TB byl i v druhém setu, tudíž byla blízko výhry, teoreticky. Prohrála tak druhé letošní finále, přičemž bojovala už o tři tituly a získala jediný.

Dále zápas ukázal, jak jsou na tom někdejší parťačky z deblu, Garcia na vrcholu a Mladenovič na dně. Dobrej kontrast. Zasloužená gratulace vítězce, musela být fakt přešťastná, že vyhrála. A dobře se na konci svalila na zem.
Reagovat
tommr
co se týče momentální formy tak je na tom jistě líp Garcia, ale v žebříčku i v Race je pořád ještě za Mladenovicovou i když už jen o pár bodů ... :)
Reagovat
Pavlis
Za loňskej rok ještě obhajuje finále v Hongkongu, dále jednu výhru v Moskvě. Kolik bodů to je? To letos neobhájí. Možná se ale konečně dočká aspoň vyhraného setu, popř. jedné výhry.
Reagovat
tommr
letos už jí nic nehrozí, ale v první polovině příští sezóny až do FO toho bude muset hodně obhajovat ...
Reagovat
Torn
Marfuša snad musela tohle divadlo Číňanům slíbit a podepsat nějakou smlouvu, jinak to není možný. :D Ale super, že pokračuje..
Reagovat
Dobry-den
Dneska to bylo obrovské trápení. Letos snad neodehrála jediný kvalitní zápas. Ta už podle mě moc dlouho hrát nebude, nemá na to...
Reagovat
peggy
Mario,byla to makacka,ktera dopadla hodne dobre.Nyni stale vpred do prve stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, to byl porod. :D
Reagovat
skott
slušné psycho, Sevastovou už proti Máše nechci nikdy vidět:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sevastova asi Mashe fakt nesedí, hraje chytře. Ale takové komplikace provázejí Mashu už od toho návratu. Snad ještě nebyl turnaj, kde by si zbytečně nezkomplikovala zápas...
Reagovat
skott
jj, Sevastova je typově hráčka s jakými má největší problémy. Pohyblivá, s chytrou defenzivou a zároveň uměním i překvapivě zaútočit. Chtělo by to, aby Máša odehrála několik turnajů po sobě bez velkých pauz. Potom se ty výkyvy snad spraví. Plusem jsou alespoň zvládnuté tie-breaky.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Když hraje turnaj a další až za měsíc, tak to není úplně ideální. Taky věřím, že se to spraví, až bude mít normální přípravu před sezonou. Letos Masha naskočila do rozjeté sezony a bohužel ji dost přibrzdila i zranění...
Reagovat
skott
no, ale chce to uhrát co nejvíc teď v Pekingu a Tianjinu, aby nebyla tak závislá na wildcards příští sezonu, když jinak už nikde asi hrát nebude vyjma té exhibice v Ankaře.
Reagovat
Fandina
Nike oblečení u holek, co má na sobě Caroline je podobné, jako tomu šedému předtím, kde byly ty dlouhé kalhoty, které koukaly ze sukně. Petra o tom oblečení říkala, že je příjemné a z dobrého materiálu. Tak tomu budu věřit a to, co mají holky teď je tomu hodně podobné, sukynka je možná i stejná. Takže nakonec je to i hezké oblečení.
Reagovat
Fandina
Lina na předávání vypadala nějak štíhle. Možná to bylo oblečením, ale slušelo jí to.
Reagovat
Pavlis
Tady na té fotce vypadá k nepoznání
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/22051370_1633319460065460_1336533860121000691_o.jpg?oh=f433817a00aa8031e99eeeca2ce4739e&oe=5A4C9BAB
Reagovat
brixner
Co to je za Větnamku? Patří do Petry týmu? Ale Petra prej dobře vychází i s pradlenama a tak, je to hodná holka!
Reagovat
sprchon
Trapné.
Reagovat
smazaný uživatel
Vulgární, jako vždy.
NRP
Reagovat
smazaný uživatel
To už není normální...
Reagovat
aape
Tak gratulace, Caroline překonala nervozitu ziskem 2. setu a pak už to bylo její, jinak hrála hezčí tenis celou dobu
Reagovat
smazaný uživatel
No, po celou dobu?
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Caroline, jak jí odešla hlava na konci 1. setu, tak se vzchopila na konci 2. setu. V race se dostává bod za Kiki!
Pro Ash cenná zkušenost, povedený turnaj.
Reagovat
dunphy
Komm jetzt Anastasija! To ještě otočíš! :D
Reagovat
sprchon
Ona mluví německy?
Reagovat
dunphy
Jojo. Žije a připravuje se ve Vídni, mluví plynně německy a na kurtu se tak i povzbuzuje. :)
Reagovat
sprchon
Aha, díky, to jsem nevěděl. ;)
Reagovat
Fandina
Caroline a jak říkal Basa, nebylo to od ní jen střílečka, útočení, jak ona umí, když se jí daří, ale byly tam i loby, dobrá hra na síti. Viděla jsem od TB druhého setu a hrála výborně. Gratulace veliká!!!
Reagovat
Fandina
Caroline má brejk na 3:1, tak doufám, že bude pokračovat ve hře, jako od TB druhého setu, co jsem viděla a dopodává to.
Reagovat
Haitik
Tak Maria má break ve 3. setu, snad už to zvládne!! Sevastova teď jen slajzuje
Reagovat
Haitik
double break.. To už by mohla zvládnout! :D
Reagovat
Fandina
jj stejně jako Garcia Barty
Reagovat
dadaft
začínám mít špatné tušení.......
Reagovat
dadaft
inu, final set je tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní výměna za stavu 1:0 a shoda. Jen měla skončit vítězným míčem pro Ash.
Reagovat
Dobry-den
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Co tam Masha předvedla v tom posledním gemu, to mi hlava nebere. Do stavu 4:3 měla brejk, vypadalo to relativně v pohodě a pak si to zase pokazila. To by prostě nebyla Masha, aby to jednou dotáhla v klidu. Teď už to může dopadnout jakkoliv...
Reagovat
Haitik
Maria ke konci druhého setu neskutečně odešla.. :-/
Reagovat
Fandina
Caroline hraje teďka super, Ash také, ale doufám, že teď urve set Caro. Aléz!!!
Reagovat
Fandina
Koukám ale jen od TB druhého setu.
Reagovat
Fandina
Sice obě po DF, ale nakonec je to tam. Tak držím palce do třetího. Caro pojď a go!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dopodávat set počtvrté.
A opět neúspěšně.
Holky si nemají co vyčítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hodně vyrovnané. Sevastova naštěstí nedopodávala za stavu 6:5 a trochu se to na ní podepsalo i v tie-breaku (hlavně na začátku, kdy Mashe darovala svoje první dva servisy). Masha hraje tak, že zahraje dva světové údery a pak se dvakrát vyhodí. Proto se na ty gemy tolik nadře. Sevastova hraje podobně jako na US Open, do stavu 6:5 mi přišlo že i líp. Tak uvidíme, jestli ji ten ztracený 1. set trochu nepoloží. Snad to pro Mashu dopadne líp než v New Yorku...
Reagovat
com
Ze by to nakonec Sevastova otocila stejne jako na US Open :)
Reagovat
skott
Daše se povedla odveta z Petrohradu, bohužel jsem prošvihl první set, ale druhý byl naprosto jednoznačný. Nata by se potřebovala chytit alespoň v hale, je už delší dobu ve velkém útlumu.
Pro Dašu je Peking první turnaj bez Vlado Pláteníka s kterým podle stránek Emipre Academy ukončila spolupráci.

http://empire-tennis-academy.com/sk/blog/vladimir-platenik-daria-kasatkina-ukoncili-spolupracu-po-vzajomnej-dohode
Reagovat
dadaft
naprostý rozpad osobnosti Garcii na konci setu a Ashleigh bere vedení i když hrála pod své možnosti.

co teď dál předvede Caroline, na to jsem vážně zvědav.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se Ash podařilo srovnat na 5:5, tak pak se zbytečně 2x vyautovala. Myslel jsem, že nadpodruhé Caroline dopodává, ale nezvládla to.
Nervozitu si přenesla i do začátku 2. setu. Teď je na Ash, aby ukázala, že má i hlavu na zisk titulu.
Reagovat
dadaft
doufám, že ukáže.
ale samozřejmě - lehké to nebude a konec je pořád dost daleko.
Reagovat
dadaft
a bác ho, brejk je pryč po špatné hře Ash.
nicméně jak ji znám, útlum moc dlouho trvat nebude - nepamatuji, že by trval dýl než dva gemy...
Reagovat
smazaný uživatel
oboustranná nervozita...
Reagovat
dadaft
když poprvé servírovala Ash na zápas, zahrála Caroline neskutečné returny na absolutní riziko.

podruhé na to nemá,,,,,,,,,,,,,,,,,, doufám. ))))
Reagovat
smazaný uživatel
No...
Reagovat
dadaft
ale tajbrejky umíme.

a set je k dobru, kdyby něco.

pořád je to na dobré cestě.
Reagovat
smazaný uživatel
Obě jsou neskutečně nervozní. Ale je to pochopitelné, ta porce bodů je velká.
Myslím, že pořád převažují winnery, snad ve 3. setu Ash vytáhne to nejlepší.
Come on, Ash!
Reagovat
dadaft
a jaj, teď už tam ty chyby jsou...........
Reagovat
Vaslab
ITF 15k v Brně není pro letošek posledním ženským turnajem v ČR. Nově přibyly turnaje stejné kategorie v Milovicích od 27.11. a v Jablonci nad Nisou od 4.12. http://www.cztenis.cz/mezinarodni-turnaje
Slušná šance pro domácí naděje nastřádat dalších pár bodů do žebříčku. :)
Reagovat
bIbec
Chvilku sem si zapnul tu Mášenku a teda. Za takové Errory by se nemusela stydět ani ta naša Péťa.
Reagovat
bIbec
co sem to zapnul, tak jeden krásný Error vedle druhého.
Reagovat
blixa
Máš z toho druhý vánoce ? :D
Reagovat
r176
Škoda fandil jsem Týně
Reagovat
Jiri
s ceskami je to dobre, ted jen svou kvalitu potvrdit dal. Snad se to povede. Jinak verim, ze do pristi sezony se srovna a pevne nam zakoreni v top10
Reagovat
Torn
Kvalitu? Porazit tápající Týnu, není zrovna známka kvality. Když porazila na US Open Mugu, to byla známka kvality. Tohle nebyla ani prověrka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to přece není pravda že s českama neprohrává,v Indian Wells 2011 prohrála se Strýcovou,v Madridu 2012 s Hradeckou a dál už sem ani nehledal,ztráta času...
Reagovat
bIbec
má to s Češkama 43-8
Reagovat
smazaný uživatel
no vida,to vypadá trochu jinak než 23-0)))))))))))))
Reagovat
bIbec
jasně, ale zas je tam kombinace i toho ITF okruhu. Dá se to brát různě tyhle statistiky.
Mně se asi víc líbí ta bilance 29-3 čistě z toho WTA okruhu (jak je to tady v článku). Řekl bych, že je to malinko víc vypovídající čistě z toho hlediska, kdy už ta hráčka prostě "vyrostla" a byla schopná ty WTÁčka hrát a vlastně už se střetávala s tou českou "elitou"

Vondroušová to má taky teď nějak 17-2 (celkově, na WTA okruhu vlastně ještě s Češkou neprohrála).. ale časem to taková hitparáda asi nebude. Mini pouťáčky už má snad za sebou.
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění ;)
Reagovat
tommr
ještě je to třeba opravit v Expreskách ...
Reagovat
tommr
autor článku to trochu neštastně formuloval. Přesnější je, že Petra drží šnůru neporazitelnosti s českejma hráčkama, která trvá od porážky s Luckou Hradeckou v roce 2012 a čítá momentálně už 23 zápasů ...
Reagovat
Pavlis
Petře gratuluji. Fenomenální bilance s krajankami, za posledních pět let i celkově za kariéru.

Obecně k zápasu, Petra využila jen tři brejkboly z třinácti. Pokud by se sečetly i setpointy, včetně zápasu ve Wuhanu, bylo by to za tenhle týden neuvěřitelné číslo.

Kristýna byla celkem snaživá, mohla klidně vyhrát druhý set. Petra musela dotahovat, co ztratila 2-1 na servisu. Pak jí ale Kristýna nabídla šanci, kterou Petra už neodmítla.
Reagovat
tommr
Petru zřejmě vývoj zápasu trochu ukolíbal a za stavu 2:1 ve druhým setu na chvíli vypadla z rytmu. Ani na chvíli to ale nevypadalo na nějakej zvrat ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist