3. den na Wimbledonu: Berdych a Hlaváčková hrají o třetí kolo

23. 6. 2010, 08:32
Previews 20
Tomáše Berdycha a Andreu Hlaváčkovou čekají ve středu zápasy o postup do třetího kola Wimbledonu. Zatímco dvanáctý nasazený český tenista bude v duelu s Němcem Benjaminem Beckerem favoritem, Hlaváčková může v utkání s turnajovou jednadvacítkou Ruskou Věrou Zvonarevovou jen překvapit.

Benjamin Becker není příbuzným svého slavnějšího jmenovce a krajana Borise Beckera, trojnásobného vítěze Wimbledonu. Jedna malá podobnost tady možná je, Berdychův soupeř se opírá o servis. "Bude hlavně dobře podávat, Je to nepříjemný soupeř a má poměrně dobrý výsledky hlavně na trávě," řekl Berdych.

S Němcem, který ve Wimbledonu dosud nikdy nepřešel přes druhé kolo, se Berdych utkal čtyřikrát a třikrát vyhrál, včetně zápasu na trávě v německém Halle před čtyřmi roky.

Nicméně Becker bude na trávě nebezpečným soupeřem už ve druhém kole. Loni v Hertogenboschi získal svůj dosud jediný titul a letos hrál na zeleném pažitu dvakrát semifinále.

Andrea Hlaváčková postoupila do hlavní soutěže z kvalifikace a při své premiéře v prvním kole grandslamu uspěla. Věří si i na Věru Zvonarevovou.

"Chci určitě vyhrát, mám šanci," řekla. "Moc se těším na zápas, nemám co ztratit. Ale chci vyhrát. Myslím si, že dokud na druhé straně nestojí některá ze sester Williamsových ve formě, tak se dá porazit na trávě každý."

Spravit si chuť po dramatickém vstupu do turnaje může Roger Federer. Šestinásobný šampion, jenž byl pár míčků od vyřazení, se dnes utká s papírově ještě slabším Iljou Bozoljačem. Úspěšný srbský kvalifikant na grandslamu do třetího kola ještě nikdy nepostoupil.

Mnohem těžší soupeři čekají na centrálním dvorci na Američany Roddicka a Venus Williamsovou. Pětinásobná vítězka se utká s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou, jež už děvět zápasů v řadě  neztratila ani set. Andy Roddick zase narazí na nebezpečného Michaella Llodru, který v sobotu slavil titul v Eastbourne. 

Prvnímu hracímu týdnu ve Wimbledonu přeje a přát bude počasí. Zatím žádný zápas nebyl přerušen kvůli dešti a také v dalších dnech se výrazné dešťové přeháňky neočekávají.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
středeční porgram (23. 06. 2010)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Llodra (Fr.) - Roddick (5-USA), Makarovová (Rus.) - V. Williamsová (2-USA), Djokovič (3-Srb.) - Dent (USA).
Kurt č.1 (14:00):
Clijstersová (8-Belg.) - Špremová (Chorv.), Koroljov (Kaz.) - Hewitt (15-Austr.), Federer (1-Švýc.) - Bozoljač (Srb.).
Kurt č. 2 (13:00):
Heninová (17-Belg.) - Barroisová (Něm.), Monfils (21-Fr.) - Beck (SR), Berdych (12-ČR) - Becker (Něm.), Wozniaková (Kan.) - Jankovičová (4-Srb.).
Kurt č. 14:
třetí zápas: Hlaváčková (ČR) - Zvonarevová (21-Rus.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Stan_Borowitz
To je naprosto neuvěřitelný. Tam se hraje o to, kdo dřív padne vyčerpáním...
Reagovat
misoSK
Mahut-Isner, zapas plny rekordov, som zvedavy kolko este potrva :D
Reagovat
steve79
Mahut-Isner to je snad nejdelší utkánív historii né?:D Já tipuji že čtyřicítku daj.
Reagovat
majjkaa
toto som este v zivote nevidela :O :O :O rekooord!!!!
Reagovat
misoSK
myslim ze rekordov tam bude hned niekolko, najdlhsi zapas(na pocet hier i cas), dalej pocet es( zatial 81-68 pre isnera) :D
Reagovat
majjkaa
Po zapase ich rovno odnesu na nositkach :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ti kluci se museli domluvit, že se nechají zapsat do Guinessovky, jinak to nevidím :) Ten zápas bude muset skončit losem...
Reagovat
misoSK
aby ho stihli dnes dohrat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Federer není na centrkurtu ? Co se stalo ?
Reagovat
nando
Překvápko, ale kvůli špatným výkonům to asi nebude, když je tam Djoker.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy musí být na centru tvůj Velký a Jedinečný? Pak by totiž museli na jedničku přesunout jiné utkání.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne nemusí, nic takového jsem neřekla. A já s tím nemám problém že není na centrální kurtu. Jen mně to překvapilo.
Reagovat
smazaný uživatel
I dnes tu je od 13:00 WIMBLEDON! Tato sazkovka pripravila z celeho turnaje stovky prenosu tv streamem v nejlepsi kvalite zadarmo, podminkou je jen mit registrovany ucet ! Dnes napr. tv stream Berdych, Federer ...

http://www.w3t.org/f1r


Nikdo na svete nema vic live sazek nez tadle sazkovka a tolik ruznych prilezitosti.
BONUS 1500 kc pro kazdy nove registrovany nick !!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupáčku, ještě nám napiš, co je u internetových streamů nejlepší kvalita. Já mám Wimbledon v bedně na metrové obrazovce. V půlce Evropy zadarmo na libovolném satelitním přijímači.
http://www.parabola.cz/satelit/astra-2b
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, DIKY MOC, uz to slape!!
Na tu zkurvenou Novu uz se ani nepodivam.
Jeste jednou DIK!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k luxusnímu Wimbledonu od BBC, další mezi námi, co se obejdeme bez stupidního programu Nova reklama sport. Jako nouzovka je takové přetočení na jinou pozici hezké, ale řešení to určitě není. Na kanálech BBC toho během roku jde víc.
Navíc na 28E je několik dobrých hudebních stanic co jedou pořád klipy, pryč s trapným Óčkem.

Doporučuju nechat od firmy namontovat parabolu se 4 single konvertory (13E + 19E + 23,5E + 28E) a přes přepínač diseqc (4 vstupy, 1 výstup) propojit s přijímačem. Existuje na to sestava paraboly 85 cm s držákem pro multifokus. Vyzkoušeno, funguje.
http://www.sat-tech.cz/parabola-tm-85cm-fe.html
http://www.sat-tech.cz/multifokus-4-sat.html
Reagovat
smazaný uživatel
díval sem se na pavouka a Berda to bude mít pekelně težké aby obhájil RG semi, po dvou vítezných zápasech by to mohlo být takto:daviděnko,federer,rodick, to je celkem šrumec.no uvidíme, ale i tak Tome come on máš na to
Reagovat
nando
Davyděnko neubde soupeř, to už budou těžší zápasy s Beckerem a pak s vítězem zápasu Istomin-Schüttler. Hlavně aby Roger něco hrál, jinak se do toho 1/4 nepodívá. A Roddick dnes s Llodrou, uvidíme v jaká je formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Je těžký odhadnout, co to drama v 1. kole s Rogerem udělá. Může ho to nakopnout ale i trochu srazit. Spíš bych tipoval to druhé, protože na takovéhle problémy v prvních kolech rozhodně neni zvyklý a bude muset hrát na 100% až do konce. Podle mě ten úvodní zápas trochu podcenil kvuli tomu podělanýmu fotbalu, vubec nevím proč o tom mluvil před novináři a málem se mu to vymstilo, takhle nelze na těchto špičkových turnajích přemýšlet. V tomhle bych vyzvedl Rafu, protože nikdo jiný se nesoustředí na zápasy tak jako on a je to znát.
Reagovat
misoSK
Roger sa trapi s Bozoljacom, ten podla ocakavani skvele servuje a moze prekvapit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist