3 hodiny a 45 minut. Murray v nejdelším zápase sezony přežil dva mečboly proti Tiafoemu

20. 10. 2021, 02:34
Aktuality 16
ATP ANTVERPY - Andy Murray v hale v Antverpách úspěšně vykročil za zopakováním předloňského titulu, když v nejdelším letošním zápase na okruhu ATP udolal po odvrácení dvou mečbolů a 3 hodinách a 45 minutách boje 7-6 6-7 7-6 Američana Francese Tiafoea. Ve druhém kole 34letý Brit poprvé narazí na druhého nasazeného Argentince Diega Schwartzmana.
Andy Murray a Frances Tiafoe

Andy Murray v lednu 2019 podstoupil druhou operaci kyčelního kloubu, v srpnu pak jako první tenista v historii nastoupil k singlovému k utkání na okruhu ATP s kovovou kyčelní náhradou a v říjnu v Antverpách získal svůj poslední 46. titul. 

Od té doby dva roky na turnajích ATP nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě. Povedlo se mu to pouze letos v únoru na challengeru v italské Bielle, kde prohrál až ve finále. 

Dnes zahájil své druhé účinkování v Antverpách a svou neporazitelnost udržel. S Američanem Francesem Tiafoem ale svedl obrovskou bitvu, když zvítězil až po odvrácení dvou mečbolů 7-6 6-7 7-6 a soupeři oplatil srpnovou porážku z Winston-Salemu. Zápas trval 3 hodiny a 45 minut a stal se nejdelším v letošní sezoně. 

V závěrečném tie-breaku Murray odvrátil o jedenáct let mladšímu Tiafoeovi dva mečboly. Sám proměnil druhou příležitost k ukončení zápasu bekhendovým kraťasem, který sice Američan doběhl, ale nedostal míček přes síť.

"Myslím, že to je poprvé v kariéře, co jsem hrál zápas s výsledkem 7-6 6-7 7-6. Rozhodně je to s výrazným náskokem moje nejdelší utkání na tři sety. Jsem teď unavený, byla to neuvěřitelná bitva," řekl Murray po večerním duelu.

Murray s Tiafoem překonali o sedm minut dosavadní nejdelší zápas sezony z finále antukového turnaje v Barceloně, v němž se 3:38 hodiny přetahovali Rafael Nadal a Stefanos Tsitsipas.

"Mé tělo už je staré. Nevadí mi dlouhé zápasy, ale tohle je úplně jiná úroveň," komentoval délku utkání Murray, jehož kariéru v posledních letech ovlivňují problémy s kyčlí. "Báječný zápas, úžasná atmosféra, je skvělé zase hrát před diváky," dodal trojnásobný grandslamový a dvojnásobný olympijský šampion.

O postup do čtvrtfinále se 34letý Brit utká s druhým nasazeným Argentincem Diegem Schwartzmanem, s nímž dosud nehrál.



Loňské finále neobhájí Alex de Minaur, který se od červnového triumfu na trávě v Eastbourne stále trápí. V Antverpách hned v prvním kole prohrál 4-6 0-6 s kvalifikantem Brandonem Nakashimou a z posledních 12 zápasů má bilanci 3-9.

Mladého Američana Nakashimu v dalším utkání čeká švýcarský kvalifikant Henri Laaksonen, který vyřadil Francouze Benoita Paireho.

Lorenzo Musetti v Belgii zdolal ve dvou tie-breacích Gianlucu Magera a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0. O první dvě výhry v řadě od červnového French Open se 19letý Ital utká s dalším krajanem Jannikem Sinnerem.

Márton Fucsovics si připsal teprve druhou výhru od červencového postupu do čtvrtfinále Wimbledonu. Sérii pěti porážek přerušil na úvod halového turnaje v Antverpách, kde si poradil 7-6 6-2 s Rakušanem Dennisem Novakem.

Ve druhém kole maďarský tenista vyzve Španěla Roberta Bautistu (
h2h 0-1).

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 584.125 eur
úterní výsledky (19. 10. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Brooksby (USA) - Opelka (5-USA) 6-4 6-4
Nakashima (USA) - De Minaur (6-Austr.) 6-4 6-0
A. Murray (Brit.) - Tiafoe (USA) 7-6(2) 6-7(7) 7-6(8)
Musetti - Mager (oba It.) 7-6(2) 7-6(3)
Fucsovics (Maď.) - Novak (Rak.) 7-6(4) 6-2
Struff (Něm.) - Ramos (Šp.) 6-3 3-6 6-3
Davidovich (Šp.) - Thompson (Austr.) 6-3 6-3
Laaksonen (Švýc.) - Paire (Fr.) 4-6 6-0 6-3
Harris (7-JAR) - Bergs (Belg.) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
RF46
Hustej typek
Reagovat
Mantra
kdyby byl soudnej, tak musí skončit. Kdyby neměl prachy, tak u nechodí teď.
Ale to jsou kdyby. Číslo 5 žije. smile
Reagovat
RFanousek
Dneska jsem měl neskutečně živý sen, že Murray vyhrál US Open po finálové výhře nad Medvěděvem. smile Tak živý, že když jsem se vzbudil, tak jsem si říkal jaký je ten Andy borec že s umělou kyčlí a pět let po posledním GS vyhrál US Open. Až po chvilce mi došlo že se to vlastně nestalo.
Reagovat
Pe3k
Sledoval jsem závěrečný tiebreak a fandil Tiafoemu, ale ten v závěru obdržel dost nehezký ilegal coaching a tak jsem si nakonec řekl, že je fajn, že Můra ten zápas vyhrál, alespoň se o něm bude psát v souvislosti s tenisem a ne, že ztratil smradlavou botu apod. Jinak díky neustálemu ilegal koučingu co předvádí Tsitsipas se svým otcem se začíná uvažovat o tom zavést koučing během zápasu (atp). Osobně jsem proti. Big 3 se pokaždé taky vyjádřili, že jsou proti, tak snad to zavádět nebudou.
Reagovat
Mantra
to máš jako s dopingem či drogami, dokud je to zakázané je z toho haló, pokud by to bylo povoleno pro všechny, tak je na každém soudruhu samotném jestli a co. Buď svéprávný a rozhodni co chceš, zda zdraví nebo úspěch - no a koučink je to samé, když je to zakázané, tak prostě někdo ten zákaz bude překračovat, tak to je.
Reagovat
spaniel
Kdyby to povolili, bude je tam mit kazdy. Ja bych to vyresil jinak, at kouc sleduje zapas na hotelu. A na WC bez tasky, jen s rulickou toaletaku v ruce.
Reagovat
Pe3k
No jenže oni se tam chodí většinou i převlékat, ne jen se vys.at...
Reagovat
Nola
jasne, na WC pri dnesnych opatreniach nie je k dispozicii hajzlak, dezinfekcia, ruska a.p. smile
Reagovat
aligo
Tak kdy se dostane do stovky?
Reagovat
sojka1
tam se nedostane nikdo... ty nesledujes protesty hracu? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tam se nedostane nikdo... ty nesledujes protesty hracu? ;-)
Reagovat
Pe3k
stačí mu 30 bodů, aby byl v race ve 100
Reagovat
sojka1
nasazeni je ale podle zebricku a o TM, myslim, neusiluje... :-)
Reagovat
PetaM
Vraceč se vším všudy. Až rekordy lítají.
Reagovat
Krisboy
Musí novou kyčel pořádně vyzkoušet.
Reagovat
smazaný uživatel
vracet se to musí, jinak hrozí kanársmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist