36 winnerů a skvělá Benešová vyřadila nasazenou Shuai Peng! Cetkovská neuspěla

18. 1. 2012, 02:52
Aktuality 27
AUSTRALIAN OPEN ženy - Ivetě Benešové se v Melbourne po roce opět daří. Dobrou formu potvrdila i dnes, kdy nastřílela 36 vítězných úderů, a 16. nasazenou Shuai Peng z Číny po skvělém výkonu porazila ve dvou setech. Dohrála Petra Cetkovská, jež podlehla Němce Barthelové.
Iveta Benešová

Před rokem si Iveta Benešová na Australian Open zahrála poprvé v grandslamovém osmifinále a letos má do něj nakročeno znovu. Osmadvacetiletá Češka dnes po skvělém výkonu, kdy nastřílela 36 vítězných úderů a udělala jen 26 nevynucených chyb, porazila 6-2 6-4 šestnáctou nasazenou Číňanku Shuai Peng. S tou tak neztratila set ani ve třetím vzájemném duelu.

Iveta BenešováBenešová, která si v úvodu sezony v Brisbane zvedla sebevědomí výhrami nad Šafářovou a Stosurovou, vstoupila do zápasu s o tři roky mladší soupeřkou brejkem a od něj se vývoj utkání odvíjel. Česká tenistka hrála agresivně a první set vyhrála bez ztraceného podání. Ve druhé sadě sice prohrávala už 0-3, skóre však levoruká Češka nátlakovou hrou a ziskem pěti gamů v řadě otočila a v 10. hře zápas na servisu bez problémů po po 94 minutách ukončila. 

Vítězka loňského Wimbledonu v mixu v Melbourne přiznala, že na turnajích, kde má společnost přítele Jürgena Melzera, se jí daří. "Celkově je pak taková uvolněná atmosféra a to mi sedí," pochvalovala si po prvním kole, v němž postoupila přes Francouzku Johanssonovou. Zatím v Austrálii vypadá opravdu ve velmi dobré psychické pohodě.

Úspěšně totiž s Barborou Záhlavovou-Strýcovou vstoupily i do soutěže deblistek. Uzbecko-ukrajinské duo Amanmuradovová/Korytcevová smetly 6-4 6-1. Dál jsou i vítězky loňského Roland Garros Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká a s Jihoafričankou Grandinovou také Vladimíra Uhlířová. Naopak pro poražené Šafářovou a Zakopalovou už soutěže skončily a mohou balit kufry. 

O zopakování grandslamového maxima ve dvouhře se mostecká rodačka Benešová utká v pátek s Ninou Bratčikovovou. Pětadvacetiletá Ruska si v kvalifikaci zajistila premiérový start v hlavní soutěži grandslamového turnaje a postoupit dokázala přes dvě italské soupeřky už do 3. kola. Po nasazené Pennettaové dnes smetla 6-2 6-1 Albertu Briantiovou.

Sympatická Bratčikovová měla před letošní sezonou jediný vítězný zápas na okruhu WTA, druhou výhru si připsala letos v Brisbane proti Zakopalové. Další Češku - Karolínu Plíškovou - porazila před týdnem v melbournské kvalifikaci. V letošní sezoně prohrála zatím jen dva ze 13 duelů - s Jankovičovou a v Hobartu s pozdější vítězkou Barthelovou.

Pro Cetkovskou bylo 2. kolo konečnou
Poprvé dnes k zápasu 2. kola na Australian Open nastoupila Petra Cetkovská, první výměny ale byla hodně nervózní. Tři brejkboly v úvodním gamu proti Moně Barthelové z Německa však odvrátila a pokračoval vyrovnaný tenis. Pvní brejk zaznamenala v sedmé hře Barthelová, česká tenistka ale otočila z 3-4 na 5-4 a při podání soupeřky měla dva setboly. Ty ovšem nevyužila a po sérii osmi prohraných fiftýnů v řadě naopak dějství ztratila. 

Ve druhém setu už byla lepší jednadvacetiletá Němka, jež si minulý týden v Hobartu připsala premiérový titul. Do konce zápasu již nečelila jedinému brejkbolu a nakonec i díky 40 nevynuceným chybám Cetkovské zvítězila 7-5 6-3.

"Ale nevím, jestli bych i v případě úspěšného úderu celý zápas vyhrála. Byla jsem taková celá zpomalená, nešly mi nohy, nevybíhala jsem míče. A taky servis byl pomalý, chyběla výbušnost," reagovala Cetkovská na nevyužité setboly. 

V Melbourne hrála po zranění z přípravy na první turnaj sezony. "Vzhledem k tomu to nebylo špatné vystoupení," dodala Cetkovská.

Zítra budou o 3. kolo bojovat ještě Petra Kvitová, Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky českých tenistek (18. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Shuai Peng (16-Čína) 6-2 6-4
Barthelová (Něm.) - Cetkovská (ČR) 7-5 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (7-ČR) - Rybáriková/Zakopalová (SR/ČR) 6-2 7-5
Grandinová/Uhlířová (9-JAR/ČR) - Cirsteaová/Šafářová (Rum./ČR) 2-6 6-4 6-4
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Amanmuradovová/Korytcevová (Uzb./Ukr.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty naše holky jsou nevyzpytatelné :-) Nikdy se neví, které to zrovna půjde a které ne. Iveta je evidentně ve velké pohodě a navíc tady hrálo roli, že na číňanku se jí prostě hraje dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Viktorie zatrenovala;) a jde dal...
Reagovat
smazaný uživatel
Iveta je šťastná v osobním životě a přenáší to na kurt... Nemůžu si pomoct, ale ty šaty jí náramně sluší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako David zkousi lobovat Isnera:D povedeny moment zaveru zapasu...
Reagovat
taffer
Viděl jsem tak 1/2 zápasu a ca. 2x se mu to povedlo, tak proč to nezkusit?
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to opravdu imponovalo:) [usmev byl jinak minen] Ja mam velmi Davida rad.! A je mi lito, ze prohral. Co vic, tak si myslim, ze mel pravo na ten challenge. Uplne jsem nepochopil, proc ho nemohl mit. Zato toho z empajru si moc dobre pamatuji z kausy Radwanska...
Reagovat
smazaný uživatel
to by mě taky zajímalo proč nemohl mít challenge, zrovna jak na potvoru se mě zasekl stream, tak jsem neslyšel co říkal sudí
Reagovat
smazaný uživatel
Potkale, zná někdo z nás přesná pravidla pro čelendž, včetně případu, kdy čárový rozhodčí opraví svoje původní zahlášení autu? Asi sotva. Loni s Agou v Doha se mi ta ztráta bodu po jestřábovi taky nelíbila, ale možná to Nouni posoudil správně.
Reagovat
taffer
Jj, Davida je mi taky líto, dnes nevyhrál lepší hráč, bohužel. David mě překvapil jak byl na tom v porovnání s Johnem dobře fyzicky (John posledních několik gamů tahal nohy za sebou, ale je fakt, že v tom posledním se vybičoval).
A nemožnost toho challenge je mi taky záhadou.
Reagovat
smazaný uživatel
....lyzovani jsou mimikry! ;-) Uf, stalo nas to oba hodne sil a to jsem celou bitvu ani nevidela, jen zarikavala z vetve. Gratulace, Johne - na me se proste muzes spolehnout.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak David bohuzel skazil dva dost dulezite mice, ktere by ho pravdepodobne poslaly dal. Nepromenil sve brejky, jeden nestastne poslal do site, no a ten druhy, jeho reakci jsem videli sami, po tom, co poslal pekny prohoz do autu, sam nemohl uverit, to nakonec asi rozhodlo.
Ten challenge mel podle mne k dispozici, a je uplne jedno, za carovy opravil. Ikdyz to bylo zrejme in. Ale proste dat mu ho podle mne mohli, jde jen o jedno rozhodnuti, ktere nikomu neuskodi. Pokud jsem pochopil v te atomosfere dobre sam Isner byl pro, aby ten challenge byl, a byl klid:) >>> Jinak Radwanske se pozdeji samozrejme oficialne omlouvali za Nouniho a ja nevim co... Ale takove post satisfakce casto uz moc nepomuzou. Na druhou stranu on urcite patri k tem lepsi na empajru. Stava se kazdemu no, co uz. Kazdy mame nejake ty sve slabosti:)

Nakonec je mi spis skoda Davida, hral opravdu pekne...aspon pro mne se jeho tenis vzdy libil. Nemusi se libit nekomu jinemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje sakra jak za mlada. Skvely udery, profesorsky tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zaver zapasu krasny. Samozrejme drzim Davidovi palce, jak jinak...Doufam, ze to David zvladne.
Reagovat
Matti
John má prostě talent na pořádné zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Aga pokracuje na AO v takovem spis pasivnim tenise. Samozrejme na mladickou Paulu bez velych zkusenosti, to staci, ale jinak...trochu zklamani.

Winners 7:18
UE 8:16

Uspesnost hry na siti
Aga 5/11=45%
Paula 7/9=78%
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou pro mě novinky, Melzer je Ivetin přítel no tedy:))... by mě zajímalo jestli se dali dohromady před a nebo po loňském Wibledonu:))) Hlavně že má na ni pozitivní vliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle všeho se na Wimbledonu do sebe více méně zakoukali a na podzim se s tím přestali tajit...
Reagovat
VlS
Tak Petra bohužel ne. S tou nominací Petry místo Lucky do Fed Cupu bych nepospíchal. Petra by něco měla udělat se svým servisem, protože to je docela bída.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda Petry, a to Mona Barthel, nehrala take nejak spec. dobre tak, jak jsem ji videl. Co ale treba Iveta, ktera je ted ve slusne forme. Ma vlnu, dari se ji. Podle mne nom. Iveta a Petra by mohla byt ok.:)
Reagovat
VlS
Musela by tam s sebou mít Jurgena :-)) - ale proč ne, zdá se, že formu má.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak by mě zajímalo, kdy pustí k mikrofonu Sandru Kleinovou, letos jsem jí teda na AO ještě neslyšel, leda že bych jí pokaždé minul, což docela pochybuju
Reagovat
smazaný uživatel
hezky Iveta! to jsem fakt nečekal, ale proč ne... Melzer má ni pozitivní vliv, to se však nedá říct v opačném případě:-)
Reagovat
VlS
Tak jsem Ivetě nevěřil, ale super a gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Anna KOUŠE! v prvním setu prohrala 1:6 ale ve druhém vede 4:1 a deuce u podání karolíny!Go Tatashvili! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super Ivet, škoda, že jsem se nedíval. A Francesca venku :OOO
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěléé, takhle se to dělá :) Škoda, že jsem zápas neviděla...
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Ivet :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist