39letý Španěl Robredo v Barceloně odehrál poslední zápas kariéry

18. 4. 2022, 19:15
Aktuality 11
ATP BARCELONA - Bývalá světová pětka Tommy Robredo se na turnaji v rodné Barceloně rozloučil s kariérou. 39letý Španěl svůj poslední zápas s krajanem Bernabé Zapatou prohrál v prvním kole jednoznačně 1-6 1-6.
Tommy Robredo

Tommy Robredo symbolicky ukončil profesionální kariéru tam, kde začala a kde získal jeden z dvou nejcennějších titulů.

V roce 1999 právě na antuce v Barceloně dostal jako šestnáctiletý možnost zahrát si poprvé turnaj ATP Tour a porazil tehdy mimo jiné pozdější světovou jedničku Marata Safina z Ruska.

V roce 2004 po pětisetové finálové bitvě s Argentincem Gastonem Gaudiem slavil druhý ze svých nakonec 12 triumfů. Na okruhu ATP strávil 23 let, přes 100 týdnů figuroval v elitní desítce světového žebříčku a se Španělskem se třikrát radoval z triumfu v Davis Cupu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Rafaeoli25
Smutná zpráva, měl jsem ho moc rád. Strašně jsem mu přál velký úspěch, alespoň ještě jeden další titul na Masters po tom Hamburku nebo finále GS, jako se to podařilo jiným Španělům Corretjovi nebo Ferrerovi. Bohužel to nešlo a vždy něco chybělo. Je to velká škoda, hráč to byl výborný, navíc moc inteligentní a distinguovaný člověk, gentleman, takových se na okruhu moc nevidí. Budeš chybět Tommy, může tě ale těšit, že stav španělského tenisu byl, je a bude i nadále skvělý, takže můžeš pomyslné žezlo předávat budoucím generacím s velmi dobrým pocitem smile
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile

Legenda, borec, sympaťák. Úžasnej backhand. Nikdy nezapomenu jeho finále ušnevinkde s p. Berdychem.

Hodně štěstí!
Reagovat
Rafaeoli25
Nezapomenutelných je u něj hodně zápasů, ty poslední památné byly pár let zpět s Murraym. To byla paráda tehdy dvakrát za sebou s ním.
Reagovat
SwissMaestro
Nadal, Ferrer, Robredo, Verdasco, Lopéz...zaltá generace španělského tenisu v jednom období :) Vzpomínky zůstanou.....u Robreda nezapomenu na FO 2013 a US Open 2013
Reagovat
a.magerova
Navíc hezcí chlapi nejen výborní tenisté... smile
Reagovat
Berny
To je trosku otazka zda zlata. Ono zlatá byl ta pred Rafou, kdy spanelsko melo 4 různé viteze GS: Moya, Costa, Ferrero, Burgera a do toho opakovaný finalista Correjta - vše během 10 lety 1993-2003.
Dá se rict, ze kdyby Verdasco mel v AO2009 pri sve forme nejake lidské soupere a Ferrer lepsi konstalaci hvezd, tak by tato generace vyprodkukovala tez aspon 3 sampiony, tak je to Nadal a pak bohuzel nic..
Reagovat
Rafaeoli25
Pravda, ale ono se dá říct, že Španělsko prostě už tak třicet let neustále produkuje jednoho špičkového tenistu za druhým (bez ohledu na to, jestli někteří nevyhráli GS), neuvěřitelná základna, která nemá v posledních třech dekádách konkurenci. Jen v devadesátých letech se s nimi mohli měřit Američané.
Reagovat
Paixx
Jakožto fanouška Řafy mě trochu Robredo naštval na tom US Open 13, kdy jsme byli jeden krok od Fedalusmile
Hlavně z důvodu že v tom roce by Rafa dost pravděpodobně Rogera přejel, takže Robredo ho tak trochu zachránil
Reagovat
Paixx
Rafy*
Reagovat
a.magerova
smile smile smile
Reagovat
Frantz
..hned je mu líp, když si to tady přečetl smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist