5. den v Melbourne: Berdych a Záhlavová-Strýcová hrají o osmifinále

20. 1. 2011, 21:11
Previews 12
České tenisty Tomáše Berdycha a Barboru Záhlavovou-Strýcovou čeká v pátek na Australian Open boj o postup do osmifinále. Oba se v Melbourne Parku představí v Areně Margaret Courtové.

Šestý nasazený Tomáš Berdych má za soupeře Richarda Gasqueta. S Francouzem má zápornou bilanci 1-2 na zápasy, ale loni mu v Monte Carlu povolil jen dvě hry. Berdych by si v případě postupu zahrál osmifinále v Austrálii počtvrté v kariéře.

Barbora Záhlavová-Strýcová bude bojovat o premiérový postup do čtvrtého kola na grandslamu vůbec. Proti plzeňské hráčce se postaví Číňanka Li Na, vítězka turnaje ze Sydney. "Cítím se herně v pohodě a půjdu do toho naplno," řekla česká tenistka.

Oplatit Dominice Cibulkové porážku z úvodu roku bude chtít Caroline Wozniacká. Dvacetiletá Dánka v Melbourne potřebuje vyhrát alespoň ještě tři zápasy, aby měla jistotu, že i po Australian Open zůstane světovou jedničkou.

sedmnáctý vzájemný souboj čeká na Justine Heninovou a Světlanu Kuzněcovovou. Ruska Belgičanku porazila dosud jen dvakrát.

Jen v prvním vzájemném zápase před 12 lety dokázal Xavier Malisse zdolat Rogera Federera. Dalších sedm soubojů už vyhrál Švýcar. Vzchopí se po nepovedeném duelu se Simonem?

- Program 5. dne na Australian Open -
(páteční 21. ledna ... začátky 01:00 SEČ)

Rod Laver Arena:
Wozniacká (1-Dán.) - Cibulková (29-SR)
Heninová (11-Belg.) - Kuzněcovová (23-Rus.)
Malisse (Belg.) - Federer (2-Švýc.)
Od 9:00 hodin
Wawrinka (19-Švýc.) - Monfils (12-Fr.)
V. Williamsová (4-USA) - Petkovicová (30-Něm.)

Hisense Arena:
Troicki (29-Srb.) - Djokovič (3-Srb.)
Roddick (8-USA) - Haase (Niz.)
Görgesová (Něm.) - Šarapovová (14-Rus.)
Nišikori (Jap.) - Verdasco (9-Šp.)

Arena Margaret Courtová:
Niculescuová (Rum.) - Schiavoneová (6-It.)
Li Na (9-Čína) - Záhlavová-Strýcová (ČR)
Berdych (6-ČR) - Gasquet (28-Fr.)

kompletní program 5. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
To že je Berdych favorit podle sázkovek je úlet. Vsaďte si na Gasqueta všechny peníze, které máte a už nikdy nebudete muset pracovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se lidi řídili tvejma radama, už stejně žádný prachy nemaj, protože bys jim to samý řek v minulejch dvou kolech :-D
Reagovat
smazaný uživatel
však bys byl bezdomovec
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych padne na to bych si klidně vsadil. Gasquet je kvalitnější hráč s lepší výkonností.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby Berdych byl nejhorší z TOP10, i kdyby hrál špatně jak nikdy, tak to přece pořád není důvod ho shazovat. Je mi jedno, jestli do TOP10 patří nebo ne, ale je Čech a tak mu budu fandit i kdyby co. Trochu patriotismu by to chtělo..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jste ale na odstřel oba dva. Podporovat něco jen proto, že je český a nezohledňovat vlastní vkus a přirozenej výběr, to není patriotismus, ale čistá hloupost. Já třeba Štěpánkovi nepřeju postup nikdy a nikde, sice to nemám potřebu tady psát, radovat se a všude ho shazovat, jako ten místní dement, ale fandit mu jen proto, že je Čech, to mi přijde nesmyslný.
Reagovat
smazaný uživatel
nikto tu berdycha neshazuje. jen se snaží zakřiknout případnou prohru
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Berďovi nepůjde servis, tak je nahraný, s Gasquetem, který se pomalu zvedá a míří tam kam patří, to vidím 60:40 pro Berďu. Strýcové to v poslední době jde, ale Li Na hraje tenis světové třídy a řekl bych, že to bude rychle 2:0 pro Číňanku, která je podle mě černým koněm turnaje.
Reagovat
majkl005
Bára je teďka celkem v pohodě a zvedla si sebevědomí ziskem titulu ve čtyřhře v Sydney tak by mohla klidně i Li Na porazit....za to Tomáš zrovna 2x hvězdnou formu nemá takže mu moc nevěřím..
Reagovat
smazaný uživatel
já bych to viděl právě naopak Na Li má skvělou formu takže si myslím že to pro ni nebude složité ale Báře budu určitě fandit a na druhou stranu věřím v Berdychův relativně snadný postup :D
Reagovat
majkl005
necháme se překvapit ;-) :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Li Na si zase zdvihla v Sydney sebavedomie titulom vo dvojhre ;)zajtra myslím že to bude 0:2 ...aj Tomáš podľa mňa pôjde ... väčšie šance dávam Kvitovej. Stosur je síce doma ale tu nikdy veľa toho neuhrala a Petra má slušnú formu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist