5. den v Melbourne: Krejčíková se o osmifinále popere s přemožitelkou Kvitové, Lehečka s Norriem

19. 1. 2023, 19:30
Previews 107
V rámci pátého hracího dne letošního ročníku Australian Open budou o postup do druhého týdne usilovat dvě české naděje. Barbora Krejčíková se utká s Anhelinou Kalininovou, přemožitelkou Petry Kvitové, a Jiří Lehečka vyzve nasazenou jedenáctku Camerona Norrieho. Šlágry nabídnou souboje Madison Keysové s Viktorií Azarenkovou a Sebastiana Kordy s Daniilem Medveděvem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Krejčíková (20-ČR) - Kalininová (Ukr.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (1:00 SEČ)
Lehečka (ČR) - Norrie (11-Brit.) | PREVIEW LS | Kia Arena (5:30 SEČ)
• Šlágry dne •
Keysová (10-USA) - Azarenková (24-) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (9:00 SEČ)
Korda (29-USA) - Medveděv (7-) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (10:30 SEČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENY | DALŠÍ PREVIEWS MUŽI


• Češi v akci •
Barbora Krejčíková (23.) - Anhelina Kalininová (39.) | Rod Laver Arena (1:00 SEČ)
Loňská čtvrtfinalistka Barbora Krejčíková si mohla o osmifinále Australian Open zahrát s krajankou Petrou Kvitovou. Místo toho na úvod programu v Rod Laver Areně změří síly s její přemožitelkou Anhelinou Kalininovou, která se do třetího kola grandslamů probojovala poprvé v kariéře. Jediné předchozí střetnutí se uskutečnilo v kvalifikaci French Open 2018, Krejčíková vyhrála po obratu.

Krejčíková začala mít loni po skvělém lednu problémy s loktem, tři měsíce vůbec nehrála a velmi dlouho hledala formu z famózního předloňského roku. Pořádně se zvedla až v závěru sezony, když předvedla 10zápasovou vítěznou sérii a triumfovala v halách v Tallinnu a Ostravě. Do nové sezony naskočila na druhém podniku v Adelaide a její výkony nebyly moc přesvědčivé. Na Alison Riskeovou-Amritrajovou to ještě stačilo, ale Darja Kasatkinová už byla nad její síly. V úvodním kole Australian Open zvládla derby se Sárou Bejlek a set nepovolila ani další kvalifikantce Claře Burelové.

Kalininová zaznamenala v posledních dvou sezonách značný progres a postupně se vyšplhala až na 34. místo. Jedinou kaňkou je úspěšnost právě na grandslamech, ve druhém kole se radovala až na sedmý pokus. Na přípravných akcích se jí dařilo, v Adelaide prošla kvalifikací a málem porazila Viktorii Azarenkovou, v Hobartu prohrála čtvrtfinále s bývalou šampionkou Sofií Keninovou. Na Australian Open si vede nad očekávání, bývalé semifinalistce Coco Vandewegheové povolila jen čtyři gamy a pak si proti Petře Kvitové připsala svůj první skalp Top 20 na betonech. Od začátku listopadu uspěla v 17 z 21 zápasů.

Krejčíková zatím není v takové formě jako na konci loňského roku, kdy dominovala v evropských halách, a i ona to může mít s houževnatou Kalininovou velmi těžké. Také tentokrát by měla tempo hry určovat česká zástupkyně, a pokud se vyvaruje velkému počtu nevynucených chyb, měla by úlohu mírné favoritky zvládnout a Ukrajinku dál nepustit.

Tip na vítězku: Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (3K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (3K)
Bilance: 3-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 3-1
Bilance proti hráčkám Top 50: 1-1 (kariérní 29-35)

Barbora Krejčíková - Australian Open
Kariérní bilance:
8-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Adelaide 2 (2K)
Cesta turnajem: Bejlek (6-3 6-1), Burelová (6-4 6-1)

Anhelina Kalininová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Hobart (ČF)
Bilance: 6-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 6-2
Bilance proti hráčkám Top 30: 1-1 (kariérní 10-16)

Anhelina Kalininová - Australian Open
Kariérní bilance:
2-1
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Adelaide 1 (1K), Hobart (ČF)
Cesta turnajem: Vandewegheová (6-3 6-1), (15) Kvitová (7-5 6-4)


Jiří Lehečka (71.) - Cameron Norrie (12.) | Kia Arena (5:30 SEČ)
Jiří Lehečka v posledních dnech sbírá svá první vítězství v hlavních soutěžích grandslamů a teď se může stát prvním českým mužským účastníkem druhého týdne majorů od Tomáše Berdycha na Australian Open 2019. Nejlepší Čech v žebříčku znovu po týdnu vyzve Camerona Norrieho. S britskou jedničkou prohrál oba předchozí souboje, ovšem předloni v Davis Cupu i před týdnem v Aucklandu ho dostal do rozhodující sady.

Lehečka loni v únoru debutoval v hlavních soutěžích turnajů ATP a zazářil postupem z kvalifikace až do semifinále, čímž si zajistil premiérový posun do elitní stovky a naplno se usadil na hlavním okruhu. Na něm ale dosáhl už jen na jedno čtvrtfinále a na všech grandslamech vypadl v prvním kole. Rok zakončil finále na Turnaji mistrů pro mladíky. Vstup do nové sezony může hodnotit jedině pozitivně. V United Cupu vzdoroval Taylorovi Fritzovi a porazil Alexandera Zvereva a v Aucklandu vyhrál tři zápasy a nebyl proti Cameronovi Norriemu daleko od postupu do čtvrtfinále. Na Australian Open si vyšlápl na Bornu Čoriče a zaregistroval jedno ze svých nejcennějších vítězství a v první v hlavní fázi majorů, na něj navázal výhrou nad Christopherem Eubanksem.

Norrie má za sebou další skvělou sezonu, kromě triumfů v Delray Beach a Lyonu a pozici v Top 20 světového hodnocení se dočkal svých prvních účastí ve druhém týdnu grandslamových podniků (semifinále Wimbledonu a osmifinále US Open). Letos si zatím vede výborně, v United Cupu porazil Alexe de Minaura, Rafaela Nadala i Taylora Fritze. Přípravu absolvoval ještě v Aucklandu, kde byl pár gamů od prvenství a ve finále překvapivě podlehl veteránovi Richardovi Gasquetovi. Na Australian Open si poradil s Lucou Van Asschem a Constantem Lestiennem, proti druhému jmenovanému mohl prohrávat 1-2 na sety.

Lehečka už si tady vyšlápl na nasazeného Čoriče, ovšem Norrie je stabilnějším hráčem a bude mnohem těžším oříškem k rozlousknutí. Brit ale v posledních dnech není tak přesvědčivý jako v úvodu sezony v United Cupu a rodák z Mladé Boleslavi tak vůbec není bez šance. Otázkou je, zda dokáže udržet vysokou úroveň hry dostatečně dlouho na to, aby houževnatého a zkušenějšího protivníka porazil.

Tip na vítěze: Cameron Norrie

Jiří Lehečka - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (3K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (3K)
Bilance: 6-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 6-2
Bilance proti hráčům Top 20: 1-2 (kariérní 2-7)

Jiří Lehečka - Australian Open
Kariérní bilance:
2-1
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: United Cup (1-1), Auckland (2K)
Cesta turnajem: (21) Čorič (6-3 6-3 6-3), Eubanks (6-4 6-4 3-6 6-3)

Cameron Norrie - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (F)
Bilance: 8-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 8-1
Bilance proti hráčům Top 50-100: 3-1 (kariérní 59-39)

Cameron Norrie - Australian Open
Kariérní bilance:
4-4
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2021, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: United Cup (3-0), Auckland (F)
Cesta turnajem: Van Assche (7-6 6-0 6-3), Lestienne (6-3 3-6 7-6 6-3)


• Šlágry dne •
Madison Keysová (13.) - Viktoria Azarenková (24.) | Rod Laver Arena (9:00 SEČ)
Ženský šlágr dnešního programu obstarají letos stále neporažená dvojnásobná semifinalistka Madison Keysová a dvojnásobná šampionka Viktoria Azarenková. Naposledy se střetly před pár měsíci v osmifinále na WTA 1000 v mexické Guadalajaře, Běloruska zvítězila ve třech setech a vyhrála i třetí vzájemný souboj.

Keysová se loni právě v Austrálii vyhrabala z krize, když ovládla generálku v Adelaide a došla do semifinále Australian Open. Ve zbytku roku však uhrála už jen jedno semifinále (Cincinnati) a sezonu zakončila nečekanou porážkou s Magdou Linetteovou na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu. Letos je zatím neporažena, v United Cupu zvládla v roli týmové dvojky všech pět zápasů a pomohla USA k triumfu a na Australian Open si ve třech setech poradila s Annou Blinkovovou a ve dvou s Xinyu Wang.

Azarenková už má své nejlepší roky za sebou, ale stále patří ke stabilním hráčkám, drží se v Top 30 a nebýt častých zdravotních problémů, mohla by být ještě výš. V loňské sezoně čekala velmi dlouho na semifinálovou účast, mezi nejlepší kvarteto se probojovala až v říjnu na závěrečném turnaji WTA 1000 v Guadalajaře. Poslední triumf slavila v srpnu 2020 a letos se k dalšímu zatím ani nepřiblížila. Na prvním podniku v Adelaide vypadla ve čtvrtfinále s Lindou Noskovou a na druhém ztroskotala hned na Veronice Kuděrmetovové. V Melbourne zvládla souboj jediných bývalých šampionek v letošním pavouku se Sofií Keninovou a pak deklasovala Nadiu Podoroskou.

Keysová sice letos ještě neprohrála, ale nutno podotknout, že jen dvě z jejích sedmi soupeřek figurovaly v Top 50, když se s nimi utkala. Azarenková bude obzvláště v Melbourne Parku úplně jiným kalibrem, a navíc ve třech duelech s Keysovou ztratila jen jeden set. Američanka je na grandslamech velmi nebezpečná a na Australian Open se jí v posledních letech dařilo, nicméně stabilní a přesná hra bývalé světové jedničky jí evidentně vůbec nesedí. Běloruska letos už dvě přemožitelky našla, ovšem se skvěle hrajícími Kuděrmetovovou a Noskovou padla velmi těsně.

Tip na vítězku: Viktoria Azarenková

Madison Keysová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 7-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 7-0
Bilance proti hráčkám Top 30: 1-0 (kariérní 75-80)

Madison Keysová - Australian Open
Kariérní bilance:
27-9
Nejlepší výsledek: semifinále (2015, 2022)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: United Cup (5-0)
Cesta turnajem: Blinkovová (6-4 3-6 6-2), Xinyu Wang (6-3 6-2)

Viktoria Azarenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (ČF)
Bilance: 4-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 4-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 0-1 (kariérní 133-115)

Viktoria Azarenková - Australian Open
Kariérní bilance:
44-12
Nejlepší výsledek: triumf (2012-13)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Adelaide 1 (ČF), Adelaide 2 (1K)
Cesta turnajem: Keninová (6-4 7-6), Podoroská (6-1 6-0)


Sebastian Korda (31.) - Daniil Medveděv (8.) | Rod Laver Arena (10:30 SEČ)
Mezi šlágry dnešního programu nesmí chybět utkání mezi bývalým šampionem místní juniorky Sebastianem Kordou, který má na dosah vylepšení svého maxima v Melbourne, a finalistou posledních dvou ročníků Daniilem Medveděvem. Dosud se potkali jen předloni na halovém Masters v Paříži, kde po obratu zvítězil ruský tenista.

Korda se loni pořádně rozjel až v závěru sezony, kdy se probojoval do finále v evropských halách v Gijónu a Antverpách. Ani v jednom však neuspěl a na svůj druhý triumf na této úrovni stále čeká. Velmi blízko k němu měl hned na začátku nového tenisového roku v Adelaide, kde neztratil set s Andym Murraym, Robertem Bautistou ani Jannikem Sinnerem a ve finále měl mečbol proti Novakovi Djokovičovi. Na Australian Open si zatím vede solidně, větší šanci nedal Cristianovi Garínovi ani Josukemu Watanukimu.

Medveděv vyhrál US Open 2021 a predikovalo se mu, že bude v následujícím roce dominovat minimálně na tvrdých površích. Zpočátku to tak vypadalo, po zahození luxusního náskoku ve finále Australian Open však přišla krize, která stále trvá. Loni posbíral jen dva tituly (250 v Los Cabos a 500 ve Vídni). Nový tenisový rok zahájil na malé, ale skvěle obsazené akci v Adelaide a bez ztráty setu prošel do semifinále, v němž uhrál jen sedm gamů s pozdějším šampionem Novakem Djokovičem. V Melbourne neztratil set s Marcosem Gironem ani domácím Johnem Millmanem.

Medveděv v úvodním kole dominoval, ale ve druhém měl potíže na servisu a dělal na své poměry až moc nevynucených chyb. Na turnaji sice pokračuje bez ztráty setu, nicméně pokud by předvedl podobný výkon i proti Kordovi, mohl by mít tentokrát velké potíže. Američan s českými kořeny už nejednou ukázal, že dokáže porazit kohokoli na tour a jeho největším nepřítelem je psychická odolnost, za poslední rok hned několikrát nedotáhl nadějný náskok proti nejlepším hráčům světa.

Tip na vítěze: Daniil Medveděv

Sebastian Korda - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (F)
Bilance: 6-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 6-1
Bilance proti hráčům Top 10: 0-1 (kariérní 3-9)

Sebastian Korda - Australian Open
Kariérní bilance:
4-1
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2022-23)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Adelaide 1 (F)
Cesta turnajem: Garín (6-4 1-6 6-3 6-2), Watanuki (6-2 7-5 6-4)

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (SF)
Bilance: 5-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 5-1
Bilance proti hráčům Top 50: 3-1 (kariérní 141-89)

Daniil Medveděv - Australian Open
Kariérní bilance:
21-6
Nejlepší výsledek: finále (2021-22)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Adelaide 1 (SF)
Cesta turnajem: Giron (6-0 6-1 6-2), Millman (7-5 6-2 6-2)

AUSTRALIAN OPEN 2023 - PROGRAM 5. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Krejčíková (20-ČR) - Kalininová (Ukr.)
2. Tsitsipas (3-Řec.) - Griekspoor (Niz.)
3. Peraová (USA) - Gauffová (7-USA)
4. Keysová (10-USA) - Azarenková (24-) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Korda (29-USA) - Medveděv (7-)
• MARGARET COURT ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Fucsovics (Maď.) - Sinner (15-It.)
2. Pegulaová (3-USA) - Kosťuková (Ukr.) / nejdříve ve 3:00 SEČ
3. Šwiateková (1-Pol.) - Bucsaová (Šp.)
4. Hurkacz (10-Pol.) - Shapovalov (20-Kan.) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Lin Zhu (Čína) - Sakkariová (6-Řec.)
• JOHN CAIN ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Purcell/Thompson (Austr.) - Duran/Oswald (Arg./Rak.)
2. Hunterová/Mertensová (4-Austr./Belg.) - V. Kuděrmetovová/Samsonovová (-)
3. F. Cerúndolo (28-Arg.) - Auger-Aliassime (6-Kan.) / nejdříve v 5:00 SEČ
4. Chačanov (18-) - Tiafoe (16-USA) / nejdříve v 9:00 SEČ
• KIA ARENA • (od 1:00 SEČ)
4. Lehečka (ČR) - Norrie (11-Brit.)
• 1573 ARENA • (od 1:00 SEČ)
2. L. Fruhvirtová/Riskeová-Amritrajová (ČR/USA) - Dzalamidzeová/Panovová (Gruz./-)
• COURT 17 • (od 2:30 SEČ)
1. Bouzková/Osoriová (ČR/Kol.) - Katóová/Sutjiadiová (16-Jap./Indon.)
4. Kolodziejová/Vondroušová (ČR) - Barnettová/Nichollsová (Brit.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

107
Přidat komentář
Petra86
Dnes pro naše úspěšný den jak dvouhry i čtyřhry jen jeden výpadek. Zítra postoupí minimálně jedna a zbytek se uvidí.
Reagovat
tommr
postoupí minimálně jedna smile singlistka (Linda hraje s Markétou) a minimálně jedna smile deblistka (KrejSi hrají proti Lindě s Riske) ...
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
makro99
Tak Linda i Markéta postupují, obě po prohraném 1. setu, obě 7:5 ve třetím... takže zahřívací kolo plichta :)
Jen Marie končí..
Reagovat
Fandina
nádhera. Má nejlepší účes na okruhu a hraje výborně. Gratulace veliká.
Když přišel o svůj druhý brejk v pátém, začala jsem se nervovat, ale on to nádherně dopodával.smile smilesmile
Reagovat
Mony
Teď možná, když Gyros chybi
Reagovat
farr
Takhle se má servírovat 5ti seťák. Bravo v prvním kole, jsem psal smělé prohlášení, že los nehratelný nemá a s touto úrovní hry může jít do 2. týdne!!! A je to tam!!! BRAWOsmilesmile
Reagovat
Marie9
Šikovný chlapec, ten Jiří! Gratulace k postupusmilesmilesmile
Reagovat
ReadyTeddy
Za posledních x let z českého pohledu nejlepší Australian Open v mužích. Snad se blýská na lepší časy, protože po tom Berdychově konci to byl děs běs. A samozřejmě gratulace Jirkovi.
Reagovat
makro99
tak máme zase normálního tenistu :)
Reagovat
Petra86
Je to tam
Reagovat
Krisboy
J2rkaaaaaa!!!!
smilesmilesmile
Reagovat
bIbec
smilesmilesmile
Reagovat
bIbec
Supersmile
Reagovat
EllNino
to bude ještě hodně náročný, ale teď to zbytečně vyházel
Reagovat
Marie9
Sakra, to se nemělo stát. Ale jedeme dál, Jiří pojď!smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Naštěstí ani Norrie už nemá servis, na který se může spolehnout
Reagovat
Tennisfan77
Norrie od čtvrtého setu uhrál jeden svůj servis z šesti, levák, na hardu, ve třetím kole GS. smile
Reagovat
George_Renel
Vypadá to, že po Berdych Army se možná buduje Lehečka Army.smile
Reagovat
Krisboy
Taky už mě to napadlo...ale při zápase Sinnera smile
To je skutečně jeho dvojče.
Reagovat
Fandina
Jj, Jirka se mu herně začíná hodně podobat.
Reagovat
Fandina
A nejen herně, je podobně osvalený, jako Berďulka.
Reagovat
ReadyTeddy
A ještě ho zmínil v rozhovoru smile
Reagovat
Krisboy
Jestli ho teď brejkne, bude věřím hotovo. Nepolevit!!
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
makro99
double break?! ty praso...:)
Reagovat
Marie9
Brejknul!smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Pojď Jiří, pooooooooooť!!! smilesmilesmile
Reagovat
steve79
To je borec ten Lehecka. Ma silnou hlavu
Reagovat
makro99
:) a loni se mu tu celej rok (skoro) všichni vysmívali...
Reagovat
steve79
Ja mu teda taky neveril, ale jestli postoupi tak to bude velky uspech.
Reagovat
makro99
hmm, tak teď se zdá, že to byla ta těžká adaptační sezóna na ATP.. a taky že mu dost pomohla ta NextGen exhibice před koncem roku... snad to bude takto pokračovat smile
Reagovat
steve79
Kdyby se letos dostal do TOP 30 bylo by to fajn, aby nemusel hrat kvalifikace
Reagovat
Petra86
Je to mladý hráč, proč by se mu měl někdo vysmívat? Konečně máme zajímavého hráče i v mužích. Tenis hraje koukatelný.
Reagovat
makro99
tak kontrolní test hlavy přijde teď...
Reagovat
Krisboy
Prospěl s vyznamenáním smile
Reagovat
makro99
jo, vyplnil to hodně rychle :) smile
Reagovat
HolyMotors
Že by Jirka konečně vystoupil ze svého stínu? Teď hraje fantasticky a Norrie vůbec neví, co má dělat.
Reagovat
aligo
Ale ví... vzít si MTO
Reagovat
aligo
pěknej hňup, fakt že jo... udělal to už v Adelaide, když prohrával...
Reagovat
George_Renel
Hm, na scéně ja balkánská finta?
Reagovat
ReadyTeddy
Koukám Lehečkův fičák :D Vlastně nekoukám, nikde to nedávají smile Máte někdo stream pls?
Reagovat
Marie9
Já koukám na SportZone., ale dole někdo psal Eurosport2.
Reagovat
Haitik
Pošleš prosím odkaz? :-)
Reagovat
Marie9
SportZone je aplikace, to si musíš najít a nainstalovat - zdarma.
Reagovat
Haitik
Ahaa, ok, super, díky :-)
Reagovat
George_Renel
https://streams.jokerstreampage.xyz/b0069f2a/57b8be0b/b9fe9ae0
Reagovat
Haitik
Díkyy :-)
Reagovat
ReadyTeddy
Reagovat
makro99
Eurosport to po 3. setu vypnul, Laura Robson s Gavrilovou chvilku lítali v balonu... a teď je tam Hurkacz :/
Ale na tech číslech to jde Jiřinovi výrazně líp :)
Reagovat
Marie9
Třetí set jsem neviděla a teď koukám, že jsem přišla právě včas. Jirko, to dáš! Pojď!smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Ale tenis hraje naprosto nekoukatelnej :/
Reagovat
Davor1
Pre mňa neskutočná záhada, ako môže byť s tou impotentnou plácanou tak vysoko a ešte aj pomerne často vyhrávať s top súpermi...
Reagovat
Mony
To samé bys mohl říci o Alcarazovi, Nadalovi, Djokerovi, Tsipimu, Zverevovi, Wozniacke, Radwanske a jiných.. Jako bys nevedel, že na rozdíl od fotbalu, když netrefiš bránu, nejenže nedáš gól, ale ten gól dá soupeřsmile
Takže v tenise je defenzive preferovana a efektivnější, i když jsou tu také útočné typy hracu
Reagovat
Tennisfan77
To samé bys mohl říci o Alcarazovi, Nadalovi, Djokerovi, Tsipimu, Zverevovi,

No tihle výše zmínění hráči však mají mimo defenzivu také hodně dobrou ofenzivu, což se o Norriemu moc říct nedá.
Reagovat
Mony
On ten Norrie taky umí zautocit, kdyby chtel
Reagovat
tromas12
Super! Výborný zápas, Jirka je dnes výborný na servisu, pokud udrží tuhle úroveň, tak šance na výhru je velká
Tak pojd! smile
Reagovat
Marie9
Druhý set je doma, výborně Jiří. smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Právě na E1
Reagovat
bIbec
Prohra J2rky by byla velkým zklamáním. Tohle musí dát.
Reagovat
bIbec
pfff, todle byl důležitej gem.. jedem, jedem!
Reagovat
bIbec
Teď to hlavně nepohnojit J2ří
Reagovat
Marie9
Jupí, než jsem přišla z koupelny, tak Jirka vede 3.0 ve druhým setu. Asi se tam zavřu znovu.smilesmilesmile
Reagovat
Marie9
To je smůla, to je smůla! Jiří prohrál v TB, ale vynikající tenis, nervy na pochodu, Jirka hraje opět útočně, rozdává míče po celém kurtu, ale Cameron všechno doběhne. Tak Jirko, poooojď!smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Hraje útočně a pak když může získat set opět nesmyslné rozhodnutí hrát kraťas.smile
Reagovat
Marie9
No, stane se.smile
Reagovat
Marie9
Jiří měl brejk, mohlo to být 5:3, bohužel neproměnil, veliká škoda. Jiří pojď!smilesmilesmile
Reagovat
A211
Veronika Kudermetova končí i ve čtyřhře
Reagovat
tommr
což je dobře pro Katku Siniakovou, protože jí tak odpadla druhá největší konkurentka v boji o post tenisový jedničky ... smile
Reagovat
Liverpool22
Asi je Veronika fakt zraněná - před AO už měla nějaké bolístky.
Reagovat
baba
Bára fajn, pomstila Kvítí mnohem chytřejší hrou. Bylo vidět, že zpočátku Kalinina chtěla střílet bombice, ale nějak jí to Bára nedovolila a to ji totálně rozhodilo.
Reagovat
A211
Tak Bára K. po včerejším vzoru Karolíny P.+ Lindy F. a Markéty V.dnes předpažila se soupeřkou jen tak dál a přidáme.smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Nechtěl jsi říci vzpažila?
Reagovat
A211
Předpažili, vzpažili prostě je vykostili
Reagovat
tommr
Bára dneska podala velmi dobrej výkon a zaslouženě vyhrála ... smile
Až do stavu 5:0 40:0 v prvním setu hrála téměř bezchybně. Pak ale přišel ošklivej blikanec a soupeřka se vrátila do zápasu. Báru to naštěstí vykolejilo jen na chvíli a v závěru druhýho setu už byla zase jasně lepší ...
Reagovat
Liverpool22
smile Taky mám z výkonu Báry dobrý pocit. Za stavu 5:0 možná trošku polevila - stejně jako včera Kája, ale vše dobře dopadlo smile
Reagovat
frenkie57
Ano je to tak, v duchu jsem si říkal, že by bylo lepší ukončit to už na returnu a ono jo.smile No a v OF to bude velmi pravděpodobně Pegula.smile
Reagovat
tommr
jj rozhodně bylo dobrý že to Bára ukončila už na returnu. Kdyby musela zápas dopodávat tak by se možná opakoval závěr prvního setu ... smile
Reagovat
frenkie57
ano, přesně toho jsem se bálsmile
Reagovat
Fandina
Vedle trenéra Báry tam byli nějací tři postarší vousáči. Nevím, kdo to byl, ale byla to zajímavá společnost. smilesmile
Reagovat
Liverpool22
super a zasloužený postup. A pěkně se Bára usmála po vyhraném mači smile smile smile
Reagovat
Fandina
super. I když se mi Kalinina herně moc líbila, tak Bára byla lepší a to je moc fajn. Gratulka Báře. Super.
Reagovat
Liverpool22
Bára byla dnes jasně lepší. smile Jinak Kalinina je pouze průměrná hráčka - má tam záblesky, ale taky dost hluchá místa. S naším Kvítkem jí to vyšlo + Petra taky hodně pomohla, ale asi to tak osud chtěl, že to bylo dobré pro Báru smile
Reagovat
Fandina
Viděla jsem jen druhý set a tam to bylo vyrovnané, hlavně ve výměnách, ale závěrem už byla Bára lepší.
Reagovat
tommr
teď Bára promarnila obrovskou příležitost na získání rozhodujícího náskoku ... smile
Reagovat
frenkie57
Bude stačit, když si nenechá vzít zbývající servis.
Reagovat
tommr
povedlo se už na returnu ... smile
Reagovat
tommr
tak ted pro změnu na servisu zkolabovala Ukrajinka. Snad toho Bára dokáže využít ...
Reagovat
Liverpool22
jo, jo občas se tam dějí neuvěřitelné věci smile
Reagovat
tommr
teda to co předvedla Bára za stavu 5:0 40:0 na podání se jen tak nevidí ... smile
Reagovat
Liverpool22
1. set je doma a to se počítá smile smile smile
Reagovat
tommr
akorát Bára úplně zbytečně ztratila momentum a Kalinina teď bude kousat ...
Reagovat
frenkie57
Druhý set bude rozhodně náročnější.
Reagovat
Liverpool22
asi jo. Snad Bára zase zabere
Reagovat
tommr
jj Bára přímo ukázkově vrátila soupeřku do zápasu a teď s ní bude mít velký potíže ... smile
Reagovat
Liverpool22
3:2 vedeme smileBára oplácí a z 0:40 bere servis smile
Reagovat
frenkie57
Teď ještě potvrdit a bude to na dobré cestě.
Reagovat
tommr
a moh bejt ještě druhej brejk ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Maruška hraje debla s Osoriosmile

Ale teda nevím, jak dopadne Miriam s Maky po tom postupu přes Žabku...smile
Reagovat
tommr
na Markétě nebyla znát po zápase s Jabeurovou žádná únava. Debl je navíc podstatně méně náročnej na fyzičku ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Martina pro Tennis Channel ted hodnotila Brooka proti Ruudovi.

Mysli si, ze velky vliv na vyhru meli prave mice... Brook hraje vic placky nez Ruud, ktery se pak nemohl dostat ke svym uderum, a s puckama jeho udery nebyly tak nebezpecne pro soupere.

Brook se ji hodne libil, diky tomu, ze po kolapsu v zaberu 3. setu vypadal dost na prohru, ale dokazal se vratit mentalne do hry...;)

*
souhlas:) Martino.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ondra Jirasek; postuji summary po 2.kole:) Zatim nerozhodnuto...

ATP
Ondra:10
(out- Nadal -1; Ruud -1; Fritz -2)
Vlk:6
(out - Kyrgios - 3; Nadal -2; Fritz - 2; Matti -1)

WTA
Ondra:12
(out- Kudermetova -1; Jabeur-1)

Vlk:11
(out- Badosa -1; Kvitova -1; Kasatkina -1)

Mame za sebou uspesne 2.kolo, ktere zatraslo drsne pavoukem v ATP, ale stale je jeste o co hrat:D, ikdyz Vlkovi v kat. ATP se tlapy slusne zaborily do bahna...a nebude jednoduche se z toho vyhrabat...

Sicilii to ale neotraslo a fici dale sazeni predmetu... dokud to jde.
Taliani uz inspirovali take Spanely, kde v malem mestecku Tarifa se sazeni rozjelo na plne obratky s tim, ze vitezne castky jsou mnohem priznivejsi nez u Talianu...

Pro orientaci, trebas Roberto Alonso Carlos Jose Burgera de la Palma Conejito vsadil 4 nafukovaci detske lehatka na Ondru kat.WTA, ze vyhraje o 2 body nad Vlkem. A pokud se tak stane, tak dostane od sazkove kancelare Gibraltar slusnych 150$

Jeste zajimavejsi sazku uzavrela Conchita Maria Manuela Conejo Castor, ktera vsadila 2 nocniky, jedny nove destke papucky, 4 brindaky a 10 cumliku na Vlka, ze vyhraje nad Ondrou v kat. ATP o 3 body, a pokud se tak stane, tak obdrzi 300$ :-O

Asi nejkurioznejsi sazku uzavrel Jose Maria Alonso Moron, ktery vsadil svou tchyni na Vlka v kat. WTA, ze vyhraje nad Ondrou. Pokud by se to Vlkovi povedlo, tak za vyhru obdrzi 5$

Sokujici vitezna hodnota za tchyni vyvolala velkou aferu, ktera se dokonce dostala na prvni stranku El Pais. Sazka zatim neni stazena, ale uz celym Spanelskem vcetne Mallorky a Kanaru frci sazky s predmety...;)

Nic..., pred nami je kriticke 3.kolo:DDD
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za souhrn, už jsem ho vyhlížel smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
V tom ATP je to ale drsny narez... kazdopadne po katastrofalnim vstupu do turnaje jsem to nejak ustabilizoval...ikdzy si nejsem jisty... jestli mne to po tom 3.kole nejak pomuze, mam to tam celkem kriticke:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak co rikas na Andyho?

Na YT uz jede - Firing Up the Crowd!:)

https://www.youtube.com/watch?v=wV-xOf30TkY
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Andyho jsem bohužel prospal... po těch mega náročných dnech, kdy se hraje hodně zápasů a je hodně práce, jsem úplně odpadl. zkusím si po turnaji případně najít záznam, nebo se podívám brzy na HL.
Reagovat
Vlk-v-trave
Chapu, ja jsem uz celkem taky hotovy, vcera a dneska me zachranila dovolena:) Ale i tak jsme to pochopitelne nevidel cele...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist