5. den v Miláně: O trofej si to rozdají Alcaraz s Kordou

13. 11. 2021, 14:00
Previews 9
V rámci pátého hracího dne se rozhodne o vítězi čtvrtého ročníku Next Gen ATP Finals. V Miláně se o trofej poperou nejvýše nasazení a největší favorité 18letý Carlos Alcaraz ze Španělska a 21letý Američan s českými kořeny Sebastian Korda.

Carlos Alcaraz (32.) - Sebastian Korda (39.) | Allianz Cloud Court (21:00 SEČ)
Největší favorité Carlos Alcaraz a Sebastian Korda v Miláně žádné překvapení nepřipustili. Osmnáctiletý Španěl a 21letý Američan do finále prošli neporaženi a jeden z nich naváže na triumfy Korejce Hyeon Chunga, Řeka Stefanose Tsitsipase a domácího Jannika Sinnera. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.

Alcaraz si v dubnu v Marbelle zahrál své první čtvrtfinále a semifinále na hlavní tour. Své maximum vylepšil na konci července triumfem v Umagu. V létě i na podzim jasně ukázal, že nebude nebezpečný jen na nejpomalejším povrchu. Ve Winston-Salemu se probojoval až do semifinále a na US Open byl i díky skalpu Stefanose Tsitsipase senzačně ve čtvrtfinále. V parádní formě pokračoval v hale, ve Vídni (semifinále) vyřadil Andyho Murrayho či Mattea Berrettiniho, v Paříži (osmifinále) přehrál rozjetého Jannika Sinnera. V Miláně si poradil s Holgerem Runem, Brandonem Nakashimou i Juanem Manuelem Cerúndolem a v semifinále se Sebastiánem Báezem. Ve čtyřech utkáních ztratil jediný set.

Korda měl skvělý vstup do sezony, v Delray Beach se dostal až do svého prvního finále na okruhu ATP. Následoval triumf na halovém challengeru, první čtvrtfinále na Masters (Miami), zisk první trofeje na nejvyšším okruhu (Parma) a vyrovnání grandslamového maxima (osmifinále Wimbledonu). Pak přišla menší krize, tu syn bývalého českého tenisty nejspíše ukončil na Masters v Paříži skalpy Aslana Karaceva a Marina Čiliče. V Miláně vyhrál všechny tři zápasy skupiny, s Hugem Gastonem sice prohrával 0-2 na sety, ale další sadu už neztratil a porazil i Sebastiána Báeze a Lorenza Musettiho. V semifinále s krajanem Brandonem Nakashimou ovšem absolvoval další "pětiseťák".

Alcaraz měl lepší výsledky na generálkách a v Miláně si vedl suverénněji než Korda. V souboji mladých talentů, kteří už jednou dokázali triumfovat na turnajích ATP, je tak zaslouženým favoritem.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Umag (triumf); Vídeň, Winston-Salem,  Marbella (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Vídeň (semifinále)
Bilance: 47-19
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance v hale: 9-3
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 1-0)
Bilance proti hráčům Top 31-50: 5-2 (kariérní 6-2)
Grandslamy: Australian Open (kvalifikace), French Open (3. kolo), Wimbledon (2. kolo), US Open (čtvrtfinále)

Carlos Alcaraz - Next Gen ATP Finals
Kariérní bilance:
4-0
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: nehrál
Generálka: Vídeň (semifinále), Paříž (čtvrtfinále)
Odehrané zápasy: Rune (4-3 4-2 4-0), Nakashima (4-3 4-1 4-3), Cerúndolo (4-0 4-1 2-4 4-3), Báez (4-2 4-1 4-2)

Sebastian Korda - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Parma (triumf);  Delray Beach (finále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (osmifinále)
Bilance: 36-19
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance v hale: 13-4
Bilance ve finále: 1-1 (kariérní 1-1)
Bilance proti hráčům Top 31-50: 1-4 (kariérní 1-5)
Grandslamy: Australian Open (nehrál), French Open (1. kolo), Wimbledon (osmifinále), US Open (1. kolo)

Sebastian Korda - Next Gen ATP Finals
Kariérní bilance:
4-0
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: nehrál
Generálka: Petrohrad (2. kolo), Paříž (osmifinále)
Odehrané zápasy: Gaston (3-4 3-4 4-0 4-3 4-0), Báez (4-3 4-2 4-2), Musetti (4-2 4-3 4-2), Nakashima (4-3 2-4 1-4 4-2 4-2)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Alien
Já jsem Alkatraze na tomto turnaji viděl poprvé a musím ho zhodnotit velice kladně, líbil se mi!
Reagovat
annah
Teda pánové, klobouk dolů! Neviděla jsem celé finále, ale co jsem viděla, to bylo úžasné. Nádhera! Jen škoda, že to Seb projel...
Reagovat
Kytka
Jo borci. Ale nevím proč je mi Alcaraz nesympatický. Už když jsem ho viděla prvně mi byl protivný, tím chováním. prostě někdy to tak je, ale tenis předvádí pěkný. Mladý Korda ale taky hraje pěkně. I když ten je mi sympatičtější.
Reagovat
Kytka
Šikovnou ruku fakt asi Sebastian zdědil po tátovi, i když ten byl levák. Ale postavu, pohyb a šikovnost a kordovský nos má po něm.
Reagovat
Ela-fon-isi
Já vidím Alkaraze hrát prvně. Vím, že je to tenisové zjevení, ale nikdy jsem si neudělala čas. Až dnes kvůli Kordovi, kterému fandím. Pohyb a instinkty Karlose jsou při jeho postavě jsou neuvěřitelně.
Reagovat
Kytka
Tak to ano. Ale mně je prostě protivný, od první chvíle co jsem ho viděla. Na jednom z posledních turnajů ATP. není to kvůli tomu, že porazil Sebastiana, sympatický mi zkrátka není. Přijde mi nějak moc nafoukaný.
Reagovat
Kytka
A taky fandím Sebastianovi Kordovi. Už jeho tátovi jsem vždycky fandila. Dodnes si pamatuji to vítězství na AO. My na turnajích ATP nemáme kom u fandit, tak fandím jemu. Přece jen je z našeho hnízda a česky taky umí.
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky tak. Pořád, ale doufám, že se někdo z našich kluků chytne. Sebastianovi to taky trvalo léta a určitě bude patřit do TOP. 10.
K Alkarazovi se nemůžu vyjádřit, viděla jsem ho poprvé. Krasavec to není, ale jinak mě spíš zaujal, že je to jezevecsmile (velký zadek, krátké končetiny) s instinkty pantera.
Reagovat
Ela-fon-isi
To co kluci předvádějí u sítě je neuvěřitelný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist