7. den v Paříži: O titul se utkají Zverev s Medveděvem

8. 11. 2020, 06:00
Previews 7
V rámci sedmého hracího dne letošního ročníku Rolex Paris Masters se rozdají trofeje pro vítěze. O prestižní triumf na posledním Masters sezony se poperou Alexander Zverev a Daniil Medveděv. Finále mužského debla obstarají dvojice Felix Auger-Aliassime, Hubert Hurkacz a Mate Pavič, Bruno Soares.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále dvouhry •
A. Zverev (4-Něm.) - Medveděv (3-Rus.) | Court Central (15:00 SEČ)
• Finále čtyřhry •
Auger-Aliassime/Hurkacz (Kan./Pol.) - M. Pavič/Soares (2-Chorv./Braz.) | Court Central (12:15 SEČ)


• Finále dvouhry •
Alexander Zverev (7.) - Daniil Medveděv (5.) | Court Central (15:00 SEČ)
Zatímco od Alexandera Zvereva, který vyhrál oba domácí halové podniky v Kolíně nad Rýnem a v hale vyhrál před startem turnaje všech osm zápasů, se postup do finále mohl očekávat, od letos se trápícího Daniila Medveděva, jehož čeká první letošní finále, je finálová účast trochu překvapivá. Ve vzájemné bilanci vede 5-1 Zverev, Němec vyhrál oba halové souboje.

Zverev bude hrát své čtvrté letošní finále, celkově 22. v kariéře, a zaútočí na svůj třetí letošní a 14. kariérní triumf, pět z nich slavil v hale. Konkrétně na Masters má ve finále bilanci 3-3. Třiadvacetiletý Zverev se dnes může stát prvním německým šampionem pařížského Masters od roku 1992 (Boris Becker).

O rok starší Medveděv ve své kariéře odehrál 13 finále s úspěšností 7-6. Na Masters se do finále dostal počtvrté, neuspěl pouze při své premiéře, další dvě ovšem zvládl a v tom posledním (Šanghaj 2019) porazil právě Zvereva. Rusko může v Paříži slavit po pouhých dvou letech, předloni halu Bercy ovládl Karen Chačanov.

Zverev i Medveděv mají jistotu, že si v žebříčku bez ohledu na dnešní výsledek o jednu příčku polepší. Medveděv přeskočí Rogera Federera a bude světovou čtyřkou, Zverev předstihne Stefanose Tsitsipase a posune se na šesté místo.

Zverev i Medveděv v Paříži hrají velmi dobře a šance na titul jsou na obou stranách naprosto vyrovnané. O něco vyrovnanější výkony má teď Zverev, a na Medveděva navíc umí, ve vzájemné bilanci vede 5-1 a to by mu mohlo pomoct k zisku trofeje pro vítěze.

Tip: Zverev ve třech setech

Aktuální forma
Zverev letos exceloval hlavně na grandslamech, na turnajích ATP se naopak finalistovi letošního US Open vůbec nedařilo. Zlomil to až v posledních týdnech, kdy ovládl oba domácí halové podniky v Kolíně nad Rýnem a dočkal se prvních letošních triumfů.

Cesta turnajem
V Paříži po cestě do finále ztratil jediný set. Na úvod si poradil s Miomirem Kecmanovičem, po maratonské více než tříhodinové bitvě s domácím Adrianem Mannarinem, ve čtvrtfinále porazil Stana Wawrinku a v semifinále nedal příliš šancí nasazené jedničce Rafaelovi Nadalovi. Svou vítěznou sérii natáhl na 12 duelů.

Historie na Rolex Paris Masters
Zverev na Masters v Paříži účinkuje počtvrté a postupem do finále o dvě kola vylepšil své maximum. Loni skončil v osmifinále na raketě Denise Shapovalova.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Kolín nad Rýnem 2,  Kolín nad Rýnem (vítěz); US Open (finále);  Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Kolín nad Rýnem 2, Kolín nad Rýnem (vítěz)
Bilance: 27-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance v hale: 12-0
Bilance proti hráčům Top 10: 2-3 (kariérní 26-32)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 3-3)
Bilance ve finále: 2-1 (kariérní 13-8)
Grandslamy: Australian Open (semifinále), US Open (finále), French Open (osmifinále)

Alexander Zverev - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 7-3
Nejlepší výsledek: finále (2020)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Kolín nad Rýnem (vítěz), Kolín nad Rýnem 2 (vítěz)
Cesta turnajem: volný los, Kecmanovič (6-2 6-2), Mannarino (7-6 6-7 6-4), (12) Wawrinka (6-3 7-6), (1) Nadal (6-4 7-5)

Aktuální forma
Medveděv během druhé poloviny loňské sezony zářil a byl jedním z nejlepších hráčů na okruhu. Letos se však ruskému mladíkovi nedaří a před Paříží měl na kontě jediné semifinále, kterého se dočkal na US Open. Od té doby si vedl ještě hůře, na antuce v Hamburku a grandslamovém French Open ztroskotal hned na úvodním soupeři, v Petrohradu ve druhém kole nestačil na Reillyho Opelku a ve Vídni ve čtvrtfinále na Andersona.

Cesta turnajem
Právě Anderson mu v úvodním zápase v Paříži vzdal. Poté si ruský tenista po obratu poradil s Alexem de Minaurem, ve čtvrtfinále překvapivě snadno přehrál Diega Schwartzmana a v semifinále ve dvou těsných setech zdolal Milose Raonice.

Historie na Rolex Paris Masters
Medveděv v hlavní soutěži v hale Bercy startuje potřetí. Při obou předchozích účastech vypadl ve druhém kole, loni skončil na raketě Jérémyho Chardyho.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: US Open (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (finále)
Bilance: 22-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance v hale: 8-4
Bilance proti hráčům Top 10: 1-2 (kariérní 10-19)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 2-1)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 7-6)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), US Open (semifinále), French Open (1. kolo)

Daniil Medveděv - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 5-2
Nejlepší výsledek: finále (2020)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Petrohrad (2. kolo), Vídeň (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: volný los, Anderson (6-6 skreč), de Minaur (5-7 6-2 6-2), (6) Schwartzman (6-3 6-1), (10) Raonic (6-4 7-6)


• Finále čtyřhry •
/ F. Auger-Aliassime / H. Hurkacz - / M. Pavič / B. Soares | Court Central (12:15 SEČ)
Do finále čtyřhry se překvapivě dostali singlisté Felix Auger-Aliassime s Hubertem Hurkaczem, kteří nikdy předtím deblové finále na hlavním okruhu nehráli. Kanadsko-polský tým dnes vyzve nasazené dvojky, vítěze letošního US Open a finalisty letošního French Open Mateho Paviče a Bruna Soarese. Bude se jednat o premiérový souboj.

Auger-Aliassime s Hurkaczem normálně hrají hlavně dvouhru, ale síly nespojily poprvé. Zatímco v únoru v rotterdamské hale uhráli jedno kolo, v pařížské Bercy porazili tři velmi silné nasazené páry. Pro 20letého Kanaďana i 23letého Poláka se bude jednat o premiérové deblové finále na hlavním okruhu.

Cesta turnajem
1K: Mannarino/Simon (6-1 6-2)
2K: (1) Farah/Zeballos (6-3 3-6 10-6)
ČF: (7) Peers/Venus (4-6 7-5 11-9)
SF: (4) Kubot/Melo (6-2 1-6 10-5)

Pavič se Soaresem spolu začali bojovat loni v červnu a od té doby posbírali dva tituly, loni ovládli Masters v Šanghaji a letos US Open. Sedmadvacetiletý Pavič bude usilovat o svou 18. trofej, teprve druhou z Masters. O 11 let starší Soares má na kontě 33 titulů, na Masters triumfoval čtyřikrát.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Gille/Vliegen (6-4 7-6)
ČF: (6) Koolhof/Mektič (6-1 7-6)
SF: (8) J. Melzer/Roger-Vasselin (6-3 7-6)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
ve finále singla strašný, ve finále debla hned první finále titul a navíc z Masters :)
Reagovat
Patik
Niektoré tie výmeny..Zverev je taký upgradovaný Medvedev..
Reagovat
annah
Teď to byl teda masakr, třetí game druhého setu trval 15 minut. Zverev ho nakonec ubojoval.
Reagovat
Marduch
Mně Zverev celkovým pojetím připomíná Djokerasmile. FH cross s výrazným spinem ven z kurtu, BH bez slicu a dovede i po care, postoj docela v kurtu, jen s horsi defenzivou, kterou ale vynahrazuje spickovym prvním servisem.
Reagovat
Marduch
A cumim, jak se oba se svojí výškou dovedou i v běhu k úderu vždy nějak poskládat, takže většina vymen má kvalitu a vylozenych UE vidíme minimum smile
Reagovat
brixner
Teda aspoň u mě to tak vypadá...Ještě tak měsíc, dva před USO, jsem tydle dva hajzlíky dost nesnášel, ani neumím dost dobře popsat, proč, prostě asi jen proto. Ale teď se mi kucí začínaj líbit, Zvířev asi pomalu dospívá, Rusákova hra se mi taky docela líbí, hlavně ten jeho podivně šviháckej forhend, občas mu to z něj fakt dobře lítá! Všimli jste si, že i bekhend hraje tak nějak podivně? Je u toho přihrblej, jako to pako Nick(jeho mám rád!), celkově hraje dost zvláštně a na hardu a hlavně v hale, evidentně dobře stíhá. Rafa, při vší úctě, je na todle už asi fakt starej...
Vejsledek je mi, de facto, docela putna, ale o něco víc budu fandit Medvědovi!smile
Du si dát lógr a smile
Reagovat
smazaný uživatel
Už letos neprohraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist