8. den na French Open: Kar. Plíšková dnes bude útočit na osmifinále

4. 6. 2017, 09:00
Previews 126
Včerejší program na letošním French Open narušil déšť, a tak se na kurt nedostala poslední česká zástupkyně ve dvouhře Karolína Plíšková. Česká jednička bude tedy o osmifinále bojovat až dnes. Její soupeřkou bude Carina Witthöftová z Německa. Již o čtvrtfinále dnes budou usilovat obhájci titulů Novak Djokovič a Garbiñe Muguruzaová. Představí se také antukový král Rafael Nadal, antukový princ Dominic Thiem a ve vynikající formě hrající Jelina Svitolinová.

Karolína Plíšková se včera na kurt kvůli dešti nedostala a o osmifinále tak bude bojovat až v rámci nedělního programu 116. ročníku French Open. Česká tenistka měla famózní vstup do letošní sezony, kterou odstartovala ziskem titulu v australském Brisbane.

Svou vítěznou šňůru slušně prodloužila také na Australian Open, kde si poprvé v kariéře zahrála čtvrtfinále. Poté pomohla dvěma body českému fedcupovému týmu k postupu přes Španělsko a druhou letošní trofej vybojovala v Dauhá.

V Indian Wells a Miami si zahrála semifinále a vedla letošní hodnocení pro Turnaj mistryň. Letošní skvělé výsledky jí také vynesly pozici světové trojky.

Plíšková ovšem s přechodem na neoblíbenou antuku začala mít potíže. Ve Stuttgartu ještě hrála solidně, když vypadla až ve čtvrtfinále s pozdější šampionkou Laurou Siegemundovou.

Poté však přišlo velké trápení. Rodačka z Loun coby nasazená jednička vypadla v pražské Stromovce hned v prvním kole a jen o stupínek si polepšila v Madridu. Zlom přišel až v Římě.

Pětadvacetiletá Češka se znovu dostala do formy a došla mezi nejlepších osm. Opět byla nad její síly pozdější vítězka - tentokrát Jelina Svitolinová. Na French Open si zatím vede nejlépe v kariéře.

V prvním kole vyřadila Saisai Zheng, vzápětí si ve třech setech poradila s Jekatěrinou Alexandrovovou a premiérově postoupila do třetího kola pařížského grandslamu.

První třetí kolo v Paříži si vybojovala také Carina Witthöftová, jež bude dnešní soupeřkou české jedničky. Největším letošním úspěchem německé tenistky je semifinálová účast z konce února v Budapešti.

Na oranžové drti vyhrála první zápas až týden před startem antukového vrcholu, když na domácí půdě v Norimberku postoupila do čtvrtfinále. Zatím solidně si vede také na French Open. V prvním kole porazila nasazenou Lauren Davisovou a v dalším kole domácí Pauline Parmentierovou.

Plíšková a Witthöftová se dnes potkávají vůbec poprvé. Jasnou favoritkou bude Češka, která má teoreticky volnou cestu až do čtvrtfinále. V případě výhry totiž ani v osmifinále nepotká nasazenou hráčku. Její další soupeřkou by byla vítězka jihoamerického duelu Veronica Cepedeová - Mariana Duqueová.


Do boje jdou Svitolinová, Nadal a Thiem
Kvůli dešti absolvuje utkání třetího kola až dnes také jedna z nejlepších letošních antukářek - Jelina Svitolinová. Loňská osmifinalistka letos na antuce doslova válí.

Antukové jaro zahájila triumfem v Istanbulu. Poté přišla v Madridu překvapivá porážka hned v prvním kole od Saisai Zheng, velkou roli však hrála únava. Vše ovšem napravila v Římě, kde po necelém měsíci znovu vyhrála pět zápasů v řadě.

V italské metropoli dvaadvacetiletá Ukrajinka vybojovala již čtvrtý letošní titul. Kromě Istanbulu a Říma získala trofej také v Tchaj-peji a Dubaji.

Na French Open zatím nezaváhala. Poradila si s Jaroslavou Švedovovou i loňskou čtvrtfinalistkou Cvetanou Pironkovovou, s níž ale musela utkání otáčet. Svou antukovou bilanci tak vylepšila na 12-1.

Velká premiéra čeká její dnešní soupeřku. Magda Linetteová totiž ve třetím kole grandslamu nikdy předtím nebyla. Polská tenistka nejprve vyřadila domácí Alizé Limovou a poté překvapila vítězstvím nad nasazenou Anou Konjuhovou. Se Svitolinovou se utká poprvé.

Svitolinová triumfovala v Římě a letos vyhrála 12 ze 13 antukových duelů

Devítinásobný šampion French Open Rafael Nadal letos na oranžové drti prohrál jediný zápas z dvaceti odehraných. Došel si tak pro jubilejní 10. titul v Monte Carlu i Barceloně a popáté ovládl Madrid.

Na milované pařížské antuce zatím dominuje. S Benoitem Pairem ani Robinem Haasem nezaváhal. Nikolozovi Basilašvilimu z Gruzie ve třetím kole dokonce povolil jediný game a poprvé v kariéře vyhrál na grandslamu takto suverénním způsobem.

V dnešním osmifinále svede španělské derby s Robertem Bautistou. S o dva roky mladším krajanem se střetl jen jednou, před třemi lety v Madridu jasně zvítězil.

Bautista letos na antuce před startem druhé akce velké čtyřky zaznamenal pouze dvakrát dvě výhry v řadě (Mnichov a Řím). Na French Open dosud potvrzoval roli favorita, když si poradil s Johnem Millmanem, Michaljem Kukuškinem a Jiřím Veselým. Vyrovnal tak loňský výsledek a zároveň své maximum (osmifinále).

S hráči Top 10 má Bautista mizernou bilanci. Z rovných čtyřiceti soubojů se z vítězství radoval pouze šestkrát.

Dva nejlepší hráči dosavadního průběhu antukové části sezony

Závěr programu na dvorci Suzanne Lenglenové obstará Dominic Thiem. Rakušan má letos na antuce po Nadalovi nejlepší výsledky a je na nejpomalejším tenisovém povrchu dosud jeho jediným letošním přemožitelem.

Již na konci února triumfoval v Rio de Janeiru, v Barceloně a Madridu došel do finále a v Římě do semifinále. Třiadvacetiletý talent, jemuž v žebříčku patří sedmá pozice, stejně jako Nadal v Paříži zatím neztratil set a dnes premiérově vyzve Horacia Zeballose.

Argentinský antukový specialista je v osmifinále grandslamu poprvé v kariéře. Na antuce má letos slušnou bilanci 16-10, jeho největším úspěchem byla semifinálová účast v Barceloně.

Na French Open porazil domácího Adriana Mannarina, nasazeného Iva Karloviče a přes třetí kolo postoupil po nešťastném pádu Davida Goffina, při němž si favorizovaný Belgičan zranil pravý kotník a musel skrečovat.

Proti hráči Top 10 uspěl Zeballos jedinkrát v kariéře, když před čtyřmi roky v Santiagu porazil Nadala. Zbylých šest utkání prohrál.


Představí se obhájci loňských titulů
Loňská vítězka Garbiñe Muguruzaová náročné první kolo proti Francesce Schiavoneové, vítězce French Open 2010, zvládla ve dvou setech. V dalším utkání už potřebovala tři sady, aby oplatila porážku ze Stuttgartu rozjeté Anett Kontaveitové. Nezaváhala ani s první nasazenou soupeřkou Julií Putincevovou.

Španělka se na prvních dvou antukových akcích nedočkala jediné výhry. Zlom přišel až v Římě, kde si zahrála semifinále. Světová pětka i tak patří k favoritkám, jelikož téměř totožný průběh antukové sezony měla loni, kdy si právě v Paříži došla pro svou první grandslamovou trofej.

Dnes čeká loňskou šampionku velký test. V boji o čtvrtfinále totiž bude čelit domácí Kristině Mladenovicové, s níž jediný dosavadní souboj před dvěma lety v Marrákeši prohrála.

Francouzka prožívá životní sezonu. Na přelomu ledna a února si došla v Petrohradu pro premiérový triumf na okruhu WTA Tour a poté byla ještě třikrát ve finále, dvakrát z toho na antuce (Stuttgart a Madrid). Formu má tak i nadále výbornou.

Na French Open musela dvakrát zvládnout těsnou koncovku. Jennifer Bradyovou v prvním kole porazila až 9-7 v rozhodující sadě a nervy si prožila také v posledním kole s Shelby Rogersovou, kterou přehrála 8-6 ve třetím setu. Jedinou pohodlnou výhru zaznamenala proti Saře Erraniové.

Mužský obhájce titulu Novak Djokovič v prvním kole rovněž nezaváhal. Srbský tenista si i počtvrté poradil s Marcelem Granollersem a pod vedením nového superkouče Andreho Agassiho si připsal první výhru.

Žádné překvapení nepřipustil také ve druhém kole, ve kterém neztratil set s Joaem Sousou, jehož stejně jako Granollerse porazil již počtvrté. Ve třetím kole měl ale namále. S argentinským antukovým specialistou Diegem Schwartzmanem musel otáčet nepříznivý stav 1-2 na sety.

Djokovič byl v Paříži za posledních pět let čtyřikrát ve finále. Od roku 2005 jen dvakrát vypadl před branami čtvrtfinále. Na antuce se turnaj od turnaje lepší.

V Monte Carlu si zahrál čtvrtfinále, v Madridu semifinále a v Římě finále. Na první triumf od toho lednového v Dauhá stále čeká. Srb dnes potká prvního nasazeného soupeře. Bude jím Albert Ramos. Se Španělem se Djokovič utkal celkem třikrát a ani jednou s ním neztratil set.

Světová dvacítka Ramos letos na antuce zářil už v únoru, kdy si na jihoamerické antuce zahrál čtvrtfinále, dvakrát semifinále a jednou finále. Výbornou formu si přivezl i do Marrákeše, kde skončil ve čtvrtfinále.

Nejlepší výsledek přišel v Monte Carlu. V Monackém knížectví postoupil Ramos poprvé v kariéře do finále podniku Masters. Další čtvrtfinále přidal v Barceloně. Poté překvapivě zaznamenal tři porážky v řadě a šňůru nezdarů přerušil na French Open.

Na pařížské antuce zdolal Mariuse Copila, Benjamina Bonziho a naposledy v pětisetové bitvě domácí naději a nasazenou šestnáctku Lucase Pouilleho. Proti hráčům Top 10 se mu začalo dařit až letos. V letošní sezoně porazil hned tři. Stále má však s členy elitní desítky mizernou bilanci 5-28.


Co se nevešlo
Program na centrálním dvorci Philippa Chatriera zahájí velmi atraktivní duel mezi bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou a dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Světlanou Kuzněcovovou.

Wozniacké se na antuce před startem French Open vůbec nedařilo. Na vině ale byly také zdravotní problémy. Do Paříže přijela Dánka s bilancí 4-4. O něco lépe na tom byla Kuzněcovová (6-3).

Na French Open měla však zatím větší potíže Ruska. Christinu McHaleovou zvládla sice porazit ve dvou setech, nicméně těsnou třísetovou bitvu svedla s domácí Océane Dodinovou i Shuai Zhang. Naopak Wozniacká, přestože ztratila dva sety, své soupeřky relativně snadno přehrála.

Obě hráčky se střetnou již počtrnácté, ovšem poprvé na antuce. Kuzněcovová bude proti Wozniacké usilovat o sedmou výhru a srovnání vzájemné bilance.

Monfils s Gasquetem proti sobě nastoupí již počtrnácté

Neméně lákavá je dohrávka francouzského derby mezi Richardem Gasquetem a Gaëlem Monfilsem. Gasquet bude mít možnost se stejně starým krajanem srovnat vzájemnou bilanci.

Oba hráči museli start antukové sezony vynechat. Gasquet byl nucen podstoupit operaci slepého střeva a Monfils léčil levou nohu. Oba francouzští tenisté stihli před domácím grandslamem dva antukové podniky. Monfils nevyhrál jediný zápas, Gasquet přijel do Paříže s bilancí 1-2.

O čtvrtfinále budou dále usilovat také turnajová desítka Venus Williamsová, kterou čeká její loňská přemožitelka Timea Bacsinszká (h2h 2-1), dohrávka třetího kola čeká Keie Nišikoriho, jenž bude muset s největší pravděpodobností s korejským talentem Hyeon Chungem do pátého setu.

Na brány čtvrtfinále klepe Milos Raonic. Pátý nasazený vyzve nebezpečného Pabla Carreña (h2h 3-0). Loňskou semifinalistku Samanthu Stosurovou prověří lotyšský talent Jelena Ostapenková (h2h 1-0).

FRENCH OPEN 2017 - PROGRAM 8. HRACÍHO DNE
• PHILIPPE-CHATRIER • (od 11:00 SELČ)
1. Wozniacká (11-Dán.) - Kuzněcovová (8-Rus.)
2. Monfils (15-Fr.) - Gasquet (24-Fr.) 6-5 / dohrávka 3. kola
3. V. Williamsová (10-USA) - Bacsinszká (30-Švýc.)
4. Ramos (19-Šp.) - Djokovič (2-Srb.)
• SUZANNE-LENGLEN • (od 11:00 SELČ)
1. Svitolinová (5-Ukr.) - Linetteová (Pol.) / dohrávka 3. kola
2. Bautista (17-Šp.) - Nadal (4-Šp.)
3. Muguruzaová (4-Šp.) - Mladenovicová (13-Fr.)
4. Thiem (6-Rak.) - Zeballos (Arg.)
• COURT 1 • (od 11:00 SELČ)
1. Chung (Kor.) - Nišikori (8-Jap.) 5-7 4-6 7-6 3-0 / dohrávka 3. kola
2. Raonic (5-Kan.) - Carreño (20-Šp.)
3. Dabrowská/Yifan Xu (9-Kan./Čína) - Olaruová/Savčuková (Rum./Ukr.)
4. Parmentierová/Bourgue (Fr.) - Hlaváčková/Roger-Vasselin (3-ČR/Fr.)
• COURT 3 • (od 11:00 SELČ)
1. Witthöftová (Něm.) - Kar. Plíšková (2-ČR) / 3. kolo
• COURT 6 • (od 11:00 SELČ)
2. Matteková/Šafářová (1-USA/ČR) - Kruničová/Tomljanovičová (Srb./Austr.)
• COURT 14 • (od 11:00 SELČ)
4. Srebotniková/Klaasen (4-Slovin./JAR) - Hradecká/Matkowski (ČR/Pol.)
Kompletní program 8. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

126
Přidat komentář
VlS
Timea - parádní tenis, smůla Vee, ale byla lepši.
Reagovat
mahycek
Přijel jsem v 16 hod. ze zkoušky a vlastně jsem od soboty v ČR. Neviděl jsem žádný tenis, až od včerejška. Nadala jsem neviděl dnes, má to cenu, zpětně pouštět ??? Pořád se mi nechce věřit, že hraje tak dobře. Kdo ho může zastavit ??? Careno Busta asi ne, když před cvilkou vyhrál pětiseťák nad Miloškem. Bude unaven a je to zase španěl. Na Djoka se dnes těším a už se budu dívat až do finále.
Reagovat
fialka
Ako fan Rafu to cenu má. Pekné pozeranie. Neviem, neviem, či bude unavený. Po 4,5-hodinovom dueli vyzeral celkom sviežo.
Reagovat
Pe3k
Porazit ho muze jen Djokovic nebo Wawrinka, ovsem to by museli byt v top forme, Djokovic je od toho daleko a Stan je neodhadnutelny. Uvidime, ale Nadal je obrovsky favorit.
Reagovat
Kozoroh
A to si ho ještě před rokem posílal na jihoamerické challengery :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Este ze Petríčkove slovo má blšiu váhu :)
Reagovat
Pe3k
Taky tam v té době patřil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Najvačšiu šancu má Thiem, podla mna. Aj herne vyzerá o moc lepšie ako Djokovic. Nemyslím si, ze by Wawrinku štandardne hrajúceho Rafu dal. To skor možno Murray...Rafa na antuke može prehrat, ale jeho súper musí vediet skvele bránit, tu Stan stráca.
Reagovat
horska.kraslice
Taky si myslím, že Thiem je pro Rafu nejvíc nebezpečný. Hraje s podobným nasazením jako Rafa, nevadí mu dlouhé výměny a je to typ, který se rve do posledního míčku.
Reagovat
Kozoroh
Babrinka v 3./4. kole a Stanimal ve finále jsou jak dr. Jekyll a pan Hyde.
Reagovat
smazaný uživatel
To je len povera :)

Stále to je ten istý Wawrinka.
Reagovat
vrabejka
Tak Pablo to dokázal :)
Reagovat
fialka
Však mal neuveriteľné množstvo šancí a bol by hriech, ak by to nevyužil. S Rafom by sa mu mohlo menej dariť. :-)
Reagovat
yenda1
Rafa v hodně suchym do druhého týdne. V QF nebude mít také nejmenší potíže. Ale semi bude konečná. Djoko ho porazí.
Reagovat
turista
Snad ano. Djoker nad Rafou vyhrávat umí i na té antuce. Navíc na pozitivní H2H bilanci s Rafou si velice zakládá takže pokud se setkají tak do toho dá všechno aby antukového krále vrátil z oblak na zem.
Reagovat
smazaný uživatel
SportZone nevysílá?
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/p/BU6so9ugrF6/
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/p/BU6zUu3hW8y/
Reagovat
Nola
Gasquet nakoniec vzdal, mal nejake zdravotne problemy?
Reagovat
dunphy
Myslíš, že vzdal jenom protože se mu chtělo jít na pivo? :D
Reagovat
fialka
super Rafa. Suverénne až na ten stratený servis v prvom, no no no!
Reagovat
Krisboy
Rafiště si jde pro desítku.
Reagovat
turista
Novak ho sundá z mraků na zem
Reagovat
Krisboy
Kdo??? Jirka Novák už přece dávno ukončil kariéru...
Reagovat
gigin
Já nevím jestli si děláš srandu nebo ne. Ty to nevidíš? Jak teď hraje Nadal a jak Djokovič?
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vo štvrťfinále a ani to nebolelo. A v QF mohol hrať proti Carreńovi, ak by Raonic nezahral to prasiatko v TB za stavu 6:6.
Reagovat
Nola
hrat na vedlajsom kurte sa urcite vyplatilo, Rafa zachvilu na satni a dvaja frantici este nemaju rozhodnuty ani 3.set, pri ich tempe sa Novak dnes ani kurt nedostane.....
Reagovat
Nola
pinkaju do umoru, zajtra sa bude jeden z nich plazit po kurte....
Reagovat
smazaný uživatel
Ak baby nezačnú do 16:30, tak budú mať organizátori problém.
Reagovat
Nola
Gasquet prave skrecoval.....
Reagovat
fialka
Myslíš, že Carre?o by bol výhodnejšia voľba? Raonič vie tiež neočakávane zlyhať.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite áno. Rafa nikdy so žiadnym Španielom v Paríži neprehral. Možno preto, že oni majú len také zbrane, ktorými disponuje sám Nadal, ale v dvakrát väčšom rozsahu. Kdežto Raonic sa veľmi teoreticky môže zblázniť na servise a hrať na totálne riziko v rámci winnerov a ak mu to tam bude padať, môže mať Nadal problém.
Reagovat
fialka
Tak uvidíme. Ide sa do piateho setu a ukáže sa, kto má pevnejšie nervy. Takže fandiť Pablovi. Ja ich mám oboch rovnako rada, ale taktika je taktika. :-)
Reagovat
Labi
neskutečný válec, nedokážu si představit že by s někým při cestě za titulem prohrál.
Reagovat
turista
Djoker ho zastaví.
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador!
Reagovat
tommr
postupuje s odřenejma ušima. Jejich dnešní výkon proti nebezpečnýmu srbochorvatskýmu páru rozhodně nebyl optimální. Lucka hraje v deblu stejně špatně jako v singlu a BMS se zřejmě vydala ze všech sil v zápase s Petrou a od tý doby hraje taky kulový ...
Reagovat
EllNino
Hrála Sevastova bídně, nebo ji Petra smetla ?... je to super výsledek a jako bonbonek zápas s Elinou na některém z hlavním dvorců :)
Reagovat
kada.tom
ačkoliv Bautista Agut hraje dobře, místy až hodně dobře, i tak ho Rafa totálně ničí
Reagovat
Tuttovka
Jede hrozné věci. To je fakt mašina dnes. Bautista není žádné ořezávátko, ale Rafa je někde jinde.
Reagovat
vrabejka
Pěkně Pablo :)
Reagovat
a.magerova
I díky Tobě se z toho posledního fleku ve Fantasy nedostanu... :-/
Reagovat
blixa
Někdo musí vítězit i z té opačné strany ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Samo, ať ti opačňáci vítězí nic proti, ale všichni, né jen ti co mi likvidují tým... :-P
Reagovat
blixa
Ale máš tam na konci dost vybranou společnost ;-) :D
Reagovat
a.magerova
No jo, ale ani z jedné zbývající dvojice nebude dvojice finálová.... to je pech... tož neva, Život mi přeje jinde... ;-)
Reagovat
kada.tom
ono taky dát si Isnera do fantasy, když se hraje na antuce ...
Reagovat
Mayo
Autista 1-6 Nadal
Reagovat
misa
Bucie, dnes je to velká bída.
Reagovat
misa
Samotné Bethanii se těžko hraje proti dvěma soupeřkám.
Reagovat
tommr
navíc začala taky dělat chyby ... :(
Reagovat
Mayo
Vsetcia si zapnite Býka a pozerajte ako sa hra tenis na hline (:
Reagovat
letityfanousek
to si radši pustím porno na 10 minut
Reagovat
tommr
po rozpačitým prvním setu se Karolína zlepšila a druhej set už byl plně v její režii. S podobným výkonem jakej předvedla dneska by si měla poradit i s následující soupeřkou, kterou bude nejspíš Duque-Marino ... :)
Díky dnešní výhře (která byla jubilejní třicátá v letošní sezóně) už má Karolína jistotu, že se před ní nemůže dostat Kuznetsovová a bude tak po FO nejhůře třetí ... :)
Reagovat
Krisboy
V live rakningu je dokonce už druhá, takže ještě jedna gratulace.
Reagovat
bIbec
proč myslíš, že Doque-Marino? :-) Cepede vyřadila Lucku a Nasťu, takže má solidní formu zřejmě. Já bych tipoval spíš ji.

Jinak s tím "podobným výkonem" je to vždycky ošemetné. Bude proti ní stát jiná soupeřka, bude to úplně jiný zápas. Já myslím, že je to otevřené.. že jedna z těch hráček má stejně tak solidní šanci proti Karolíně. Na antuce určitě. Uvidíme. To 4. kolo už je pěkný výsledek bych řek.
Reagovat
misa
Lucku by vyřadila každá soupeřka v pavouku kromě nějakých francouzských WC.
Reagovat
tommr
sleduješ debla? Lucka hraje příšerně ... :(
Reagovat
misa
Ano, tragédie.
Reagovat
bIbec
a jo, ony ty dvě už hrajou, tak proto ten tip. Sem si vůbec nevšimnul.
Reagovat
tommr
viděl jsem závěr druhýho setu Jihoameričanek a v něm se mi zdála Duque-Marino o trochu lepší ...
Karolína dneska hrála s výjimkou jedný hluchý pasáže (od 2:0 do 2:4 v prvním setu) velice solidně a s takovou hrou by mohla porazit kohokoli natož hráčky z přelomu první a druhý stovky. Otázka je jestli takovej výkon dokáže zopakovat ...
Reagovat
Torn
Koho by upřímně napadlo, že jako jediná v FO zůstane z mužů i žen Kája. Je to trochu sranda. Ale je pravodu, že FO bylo vždycky taková otevřené, letos možná ještě víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, oproti běžným turnajům, kde musí ženy hrát každý den, je pro ně GS vždy de facto taková lehčí dovolená (když trošku přeženu), a to kvůli tomu, že mají díky mužům vždy den volna mezi zápasy
Reagovat
tommr
a muži musí hrát každej den?
Reagovat
Jabadu
Nakonec pohoda, ale je třeba využít otevřeného pavouka. Takhle ložený v červených to dlouho mít nebude.
Reagovat
Kytka
Super a je to tam. Důležité je, že první set ustála, závěrečný game otočila z 0:40 a ve druhém ji už jen dorazila. A pěkně se rozehrála. I pohyb se mi dnes zdál lepší. V těch prvních dvou zápasech na mně působila jako koza na ledě.
Reagovat
George_Renel
Karolína dokončila ve velkém stylu. Gratulace.
A neuvěřitelná ostuda České televize. Může mi to být jedno,, na normální turnaje mám O2, zbytek pokryje ES a výjimečně se hodí i stream. Ale ČT se chová přesně jak v té publicistice, rigidní, zapšklá, jednostranná, promenšinová. Zralá na zrušení.
Reagovat
Kytka
Tak přesně. Taky mně ČT zklamala, dávali tam primátorky a pak snad nějaký dokuiment. byla jsem ráda, že Eurosport tenhle zápas vybral. Jinak mám taky 02 a ta jejich multidimenze je fajn.
Reagovat
Torn
No, dokonce tam radši dávaj ten ceremoniál a blbosti po primátorkách, místo aby tam hodili Káju. Navíc Začínala hned ráno, takže šlo očekávat, že ten zápas začně relativně včas, prtoože pršet ve Francii nemělo.
Reagovat
historik
souhlas, ČT je stále horší a horší
Reagovat
tommr
hezky řečeno. Jsou to šmejdi ...
Reagovat
letityfanousek
to byl takový trénink
Reagovat
historik
Tak Karolína se nakonec rozehrála a druhý set byl v poklidu. Přiznám se ale, že z příštího zápasu s jednou z Jihoameričanek mám obavy. Nevím, která by pro Káju byla výhodnější.
Reagovat
Torn
Ono to je asi jedno. U Karolíny jde prostě vidět, že to není tím, že by nemohla míč doběhnout nebo zahrát enbo cokoliv. Je to v hlavě, míče začala dobíhat, trochu se začala hýbat a hlavně se jí povedlo zvednou fyzicky. Jak už tu několikrát padlo, výška není na antuce nutně nevýhoda, když Sharapka FO taky vyhrála a je ješt ěo něco vyšší. Tohle je jenom o Kájině psychice. Sice moc nedává najevo emoce, ale z té hry to jde poznat. Achodí víc an síť, což se mi líbí :)
Reagovat
tommr
koukám na ně a myslím si, že si mezi nima člověk nevybere. Těžší zápas než proti Witthoeftový by to ale pro Karolínu neměl bejt ... :)
Reagovat
Krisboy
Tak nakonec nezazpíval, ale v druhým setu nebylo o Kájině vítězství ani na chvilku pochyb. Skvěle Kájo, dneska super. (Z prvního setu jsem viděl jenom poslední dva gemy)
Reagovat
kada.tom
Helmuti jsou na RG kaput :-D

výborně Karol :-)))
Reagovat
dunphy
Proč jsi pořád tak dementně upnutý na národnosti tenistů a tak hloupě všechny generalizuješ?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zajímavé, buď nemusí hráče kvůli národnosti (Slovensko, trochu i Německo), nebo skoro naopak (Švýcarsko - Federer, Wawrinka a možná i tenistky)... ovšem viděl jsem zde tento týden, že se radoval z vyřazení Vandeweghe Rybárikovou, stane se. :D
Reagovat
Krisboy
Zazpívá?
Reagovat
fialka
Priame prenosy RG bude od štvrtka vysielať aj stv2.
Reagovat
Mayo
Semi a finále (:
Reagovat
Mayo
Nisikori 0-6 ale nakoniec to uhaluzil
Reagovat
George_Renel
Může děkovat sv. Petrovi, jinak se včera pakoval. .-)
Reagovat
Krisboy
Já jsem toho Čunka bojaksemenuje viděl nedávno s ClayGodem a hrál velice dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to shrnem - hraje proti sobě 19. hráčka s 290. Ta 290. vyhraje 6:1, 6:1 za nějakých 40 minut. Pro porovnání si můžeme dát zápas Nishikoriho, který trval 4 hodiny, přičemž Japonec získá stejné peníze jako Martič. Jo, ženský tenis je k smíchu
Reagovat
avos
Já teda nejsem zastáncem stejných odměn pro mužský a ženský tenis - mělo by to vycházet z nabídky a poptávky, stejně jako v jiných sportech. Nicméně srovnávat čas strávený na kurtu je pitomost, protože pro oba hráče (Martic i Nishikori) je tenis fulltime job, trénují oba na hranici svých možností, aby se dostali vysoko. Nemůžeš přece říct, že ženy trénují méně, než muži :)
Reagovat
smazaný uživatel
takový veslař asi trénuje mnohonásobně usilovněji jak fotbalista, přesto si vydělá o dost méně. Tento argument je hloupý. I právě čas strávený na kurtu určuje, kolik ten přenos vydělá
Reagovat
darek.vrana
Ty máš teda argumenty... Takže maratonec by měl mít mnohonásobně víc než sprinter asi, viď.
Reagovat
avos
Jak to můžeš vědět? Aby se fotbalista dostal na vrcholnou úroveň, musí trénovat fakt hodně. Jen si vem, kolik je u nás fotbalistů a kolik z nich si reálně něco vydělá. Myslím, že se budeme pohybovat na desetinách, setinách, možná i tisícinách procent. Proč by měl veslař trénovat víc?

Každej sport a peníze v něm jsou otázkou popularity daného sportu - čím více diváků, tím více peněz. Ovšem tím větší konkurence a menší šance dostat se na vrchol a něco si vydělat. Proto je mnohonásobně jednodušší stát se např. špičkovým veslařem (skifařem ...) než špičkovým fotbalistou. Ale taky si Synek vydělá mnohonásobně míň, než Ronaldo. A myslíš, že Synek trénuje více, než Ronaldo? :)

A čas strávený na kurtu je úplně hloupý argument - to by Djokovič v dobách své největší slávy musel schválně tahat svoje zápasy, aby se tam vešlo víc reklam a přenos byl ziskovější :D V tenisu asi nemá cenu řešit délku zápasů, v dlouhodobým časovým úseku se ty rozdíly stejně smažou (mezi muži vs. muži a ženy vs. ženy, ne muži vs. ženy)
Reagovat
darek.vrana
Je to divný, takhle ji rozseká a má stejně jako Nishikori, který to s nějakým salátem uhaluzí až v 5.setu;-).
Reagovat
tommr
Karolína urvala první set když v poslední hře to otočila z 0:40. V prvním setu ale hrála hodně nevyrovnaně a střídala geniální údery s hrubejma chybama ...
Reagovat
bIbec
Petra Martic super! Snad to tam vyhraje celé.
Reagovat
kada.tom
určitě :-D
Reagovat
Torn
Začátek prvního setu dost rozpačitě, Němka jí solidně prudila, ale koncovku zvládla Kája dobře....škoda, že to nedávaj na ČT SPORT. 6:5 a prohrávat game 0:40 a vyhrát ho, je vážně o nervy. :D
Reagovat
historik
Tak nakonec první set doma, přiznám se, že v posledním gemu mi zatrnulo, nevyzpytatelný tiebreak by nebyl moc dobrý. Snad to půjde už hladčeji.
Reagovat
kada.tom
No, Karol málem málem musela hrát TB ... naštěstí to vyšlo dřív :-)
Reagovat
Jabadu
Ntpč! ... ta nám dává.
:-)
Reagovat
com
supeeeeeeeer karolina :) este set
Reagovat
vrabejka
Sevastova to pěkně odchodila :D :D
Reagovat
kada.tom
Martic ve 4. kole je skoro W/O pro Elinu (která to snad zdárně dotáhne k výhře)
Reagovat
Mayo
Ahojte priatelia,

Dnes tie zápasy su dost nudné.

Vamos Rafa,
Reagovat
historik
karolíno karolíno....vyházeným gemem za stavu 2:0 to všechno začalo
Reagovat
tommr
přesně tak. Ta odfláknutá hra na returnu Němku nastartovala ... :(
Reagovat
historik
ale to se káje děje často, místo aby soupeřky dál nechávala pod tlakem, tak jí pomáhá se vrátit do hry. No ještě, že zase zabrala.
Reagovat
Tuttovka
Jsem dost zvědavý na Nishikoriho s Chungem, protože si myslím, že mladík by mohl překvapit :).
Reagovat
sosna
ČT už mi fakt štve...Někdo stream na Káju?
Reagovat
aligo
dneska nebude vysílat plíškovou nebo jak jako?
Reagovat
com
taky uz sem marne hledal v jejim programu, ale ani na ct2, ani ct sport, nikde nic.. stvou me
Reagovat
johnnydepp
eurosport
Reagovat
jirkaS
16:50 na CTsport ;-)
Reagovat
Michaelus
Jsou vážně komičtí, velkolepě slibují "Roland Garros vysílání" a pak nejenže vysílají jen Čechy, oni dokonce nevysílají už ani ty. A to je Karolína naše poslední zástupkyně v singlu. Nevím, co to je za smysl, buď ať ta práva koupí a pak vysílají. nebo ať radši nedělaj nic. Tohle je vyloženě trapné
Reagovat
Jabadu
"Já ti z toho mám takovej nějakej blbej pocit ..."
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tí Barbari nevďační zas dali Nadala na nejaký veďlajší venkonvní kurt...
Reagovat
Nola
to zamrzi, ale po vcerajsom nedohranom zapase bolo jasne, ze domacich nasadia na centr, ktovie ci to nebolo jeho zelanie, mat zapas skor za sebou ako vycakavat kym frantici dohraju siahodlhy zapas, tam to vidim na nekonecnu piesen...
Reagovat
Kozoroh
Ale no, nerozbreč se nám tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Kozorušku, si taký napnutý túto sezónu, že bez smajlíka nepoznáš ani vtip a sarkazmus..

Tak aspoň dodatočne:

:-)
Reagovat
Kozoroh
Na tvůj sarkasmus jsem reagoval svým sarkasmem. Asi jsi kvůli očekávání 15. GS titulu napnutý ty.

Přijde mi malicherné, když si fandové stěžují, když jejich favorit nehraje na centrkurtu. Přitom je nasazen na druhý nejdůležitější dvorec.
Reagovat
smazaný uživatel
To nie je o malichernosti, ale neodškriepiteľných zásluhách a rešpekte...Ak niekedy Nole vyhrá 9GS v Austrálii, tak to možno pochopíš ;)
Reagovat
gigin
http://www.livesport.cz/pavouk/E53TMhQe/2BBXIRkL/#draw

Tož dobře ale to je špička špiček. Magu je tam aj Robredo.
Reagovat
janek_da
Kližan, Souza, Kukuškin, Robredo-Janowicz, Bašilašvili, Carballes Baena, Pavlásek a ...
to je síla
Reagovat
gigin
J1rka a ...
Reagovat
janek_da
Není to náhodou moravský Laver Cup?
Reagovat
gigin
Jencku stav se zítra pro mne, zajedem tam.
Reagovat
smazaný uživatel
pavoucek je opravdu necekana pecka! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist