9. den v Římě: Djokoviče čeká šlágr s Runem, Šwiateková se pokusí utnout sérii proher s Rybakinovou

17. 5. 2023, 06:00
Previews 88
V rámci devátého hracího dne letošního ročníku Internazionali BNL d'Italia jsou na programu čtvrtfinálové zápasy. Šestinásobný šampion a obhájce titulu Novak Djokovič se ve šlágru utká s Holgerem Runem, vítěz si zahraje s Casperem Ruudem, nebo Franciscem Cerúndolem. Vítězka posledních dvou ročníků Iga Šwiateková se bude snažit vrátit jednu z letošních porážek Jeleně Rybakinové, ještě předtím se střetnou Paula Badosaová a Jelena Ostapenková.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Čtvrtfinále žen •
Badosaová (Šp.) - Ostapenková (20-Lot.) | PREVIEW LS | Center Court (15:00 SELČ)
Šwiateková (1-Pol.) - Rybakinová (7-Kaz.) | PREVIEW LS | Center Court (20:30 SELČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Rune (7-Dán.) | PREVIEW LS | Center Court (13:00 SELČ)
Ruud (4-Nor.) - F. Cerúndolo (24-Arg.) | PREVIEW LS | Center Court (19:00 SELČ)


• Čtvrtfinále žen •
Paula Badosaová (35.) - Jelena Ostapenková (20.) | Center Court (15:00 SELČ)
Paula Badosaová si po více než roce zahraje čtvrtfinále na největších podnicích WTA. V něm bude čelit Jeleně Ostapenkové, která sice vyhrála French Open, ale na antukových "tisícovkách" ještě nikdy nebyla v semifinále. Ve vzájemné bilanci vede 2:1 Badosaová, jež vyhrála jediný předchozí souboj na antuce (French Open 2020). Všechna tři měření sil skončila ve dvou setech.

U Badosaové v poslední době hodně záleží na zdravotním stavu, jelikož se často trápí s nějakým zraněním. Výkon Ostapenkové je otazníkem obecně, Lotyška dokáže porazit kohokoli na tour a zároveň s kýmkoli prohrát, nejdůležitějším ukazatelem je její počet nevynucených chyb. Španělka je favoritkou, nicméně ve stejné pozici byla před pár dny i Barbora Krejčíková. Pokud bude Ostapenková, která vyhrála posledních šest čtvrtfinále na WTA 500 + WTA 1000, zvládat klíčové momenty, s čímž má občas problém, pak by mohla přidat další výhru. Badosaová má navíc za sebou úterní tříhodinovou bitvu.

Tip na vítězku: Jelena Ostapenková

Aktuální forma
Badosaová se v úvodu sezony ohromně trápila, a to hlavně kvůli neustálým zdravotním problémům. V lednu nenastoupila k semifinále v Adelaide a následně vynechala grandslamové Australian Open. Na betonech vyhrála jen šest z deseti duelů, ovšem na antukových dvorcích se zase rozjela. Včetně Říma porazila na všech čtyřech akcích alespoň dvě soupeřky a na těch třech dohraných prohrála v závěrečných kolech se zástupkyněmi TOP 10: Jessicou Pegulaovou, Arynou Sabalenkovou a Marií Sakkariovou.

Cesta turnajem
V Římě urvala bitvu s kvalifikantkou Annou-Lenou Friedsamovou, v dalších kolech suverénně vyřadila loňskou finalistku Ons Džabúrovou i Martu Kosťukovou a v osmifinále po třech hodinách přetlačila Karolínu Muchovou.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Debut si odbyla loni a v osmifinále nestačila na Darju Kasatkinovou.

Paula Badosaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart, Charleston (ČF)
Bilance: 17:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 11:3
Bilance proti hráčkám TOP 20: 5:7 (kariérní 21:23)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0:0 (kariérní 3:2)
Grandslamy: Australian Open (-)

Paula Badosaová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
5:1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Charleston (ČF), Stuttgart (ČF), Madrid (OF)
Cesta turnajem: Friedsamová (4:6, 6:2, 7:6), (4) Džabúrová (6:1, 6:4), (32) Kosťuková (6:4, 6:2), Muchová (6:4, 6:7, 6:2)

Aktuální forma
Ostapenková dosáhla na své druhé letošní čtvrtfinále (Australian Open) a teprve čtvrtou vítěznou sérii v probíhající sezoně. První na nejpomalejším povrchu, ve Stuttgartu i v Madridu dokázala uspět jen v jednom zápase. Její forma je tak nestabilní i v aktuálním roce. Na poslední akci stejné kategorie v Madridu deklasovala Lindu Fruhvirtovou a pak sama schytala výprask od Ljudmily Samsonovové.

Cesta turnajem
V úvodním duelu v Římě přehrála ve třech setech Soranu Cirsteaovou, pak předvedla parádní otočku v souboji bývalých šampionek French Open s Barborou Krejčíkovou a kanárem dorazila i Darju Kasatkinovou v osmifinále.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
V tomto dějišti startuje již poosmé a jejím maximem je právě čtvrtfinále, v němž neuspěla dvakrát. V roce 2018 v této fázi podlehla Marii Šarapovové a předloni Karolíně Plíškové.

Jelena Ostapenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (ČF)
Bilance: 17:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 5:2
Bilance proti hráčkám TOP 50: 9:9 (kariérní 101:102)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0:0 (kariérní 6:2)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jelena Ostapenková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
11:7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2018, 2021, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:2
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (3K)
Cesta turnajem: volný los, Cirsteaová (6:3, 3:6, 6:2), (10) Krejčíková (7:6, 6:0), (8) Kasatkinová (6:4, 4:6, 6:0)


Iga Šwiateková (1.) - Jelena Rybakinová (6.) | Center Court (20:30 SELČ)
Iga Šwiateková vyhrála ve Foro Italicu už 14 utkání v řadě a dál útočí na hattrick v italské metropoli. Vítězka posledních dvou ročníků se ve čtvrtfinálovém souboji grandslamových šampionek utká s Jelenou Rybakinovou, která bude útočit na své teprve třetí semifinále na podnicích WTA 1000 (letošní Indian Wells a Miami). Všechny tři duely skončily ve dvou setech, letos na Australian Open i v Indian Wells měla navrch Rybakinová a vede 2:1.

Šwiateková je zaslouženě jasnou favoritkou na postup. Na antukových dvorcích má od začátku French Open 2020 fenomenální bilanci 49:4, v podstatě tak na nejpomalejším povrchu po vypuknutí pandemie dominuje a v Římě se veze na velmi dlouhé vítězné vlně. Rybakinová oproti tomu hrála jen dvě antuková čtvrtfinále na nejvyšším okruhu, obě na nejmenších akcích WTA 250, a měla by daleko větší šanci na tvrdém povrchu a trávě, případně na rychlejší antuce v Madridu. Šwiateková navíc ve čtvrtfinále málokdy prohrává, což dokazuje bilance 19:2, na WTA 500 + WTA 1000 dokonce uspěla ve všech čtrnácti.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Aktuální forma
Šwiateková loni na ženském tenisovém okruhu dominovala, posbírala osm titulů včetně dvou grandslamových a je suverénní světovou jedničkou. V letošním roce má skvělou bilanci 28:5, ale triumfovat zatím dokázala jen na dvou "pětistovkách" a na Australian Open vypadla už v osmifinále. Na antuce se jí tradičně daří, po úspěšné obhajobě ve stuttgartské hale se probojovala do finále také na "tisícovce" v Madridu a podlehla v něm letos fenomenální Aryně Sabalenkové.

Cesta turnajem
V Římě začala neskutečně, Anastasii Pavljučenkovové nepovolila jediný game a sérii 12 vyhraných her předvedla i proti Lesje Curenkové. V osmifinále si poradila s Donnou Vekičovou.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Při debutu v roce 2020 vypadla v prvním kole, ovšem od té doby prohrála jediný set a vyhrála všech 14 zápasů. Letos tak útočí na hattrick.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Stuttgart,  Dauhá (T);  Madrid,  Dubaj (F);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (T); Madrid (F)
Bilance: 28:5
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 12:1
Bilance proti hráčkám TOP 10: 4:3 (kariérní 24:11)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 2:0 (kariérní 7:0)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Iga Šwiateková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
14:1
Nejlepší výsledek: triumf (2021-22)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 2:0
Generálka: Stuttgart (T), Madrid (F)
Cesta turnajem: volný los, Pavljučenkovová (6:0, 6:0), Curenková (6:2, 6:0), (21) Vekičová (6:3, 6:4)

Aktuální forma
Rybakinové se nepovedla ani jedna z australských generálek, ovšem na Australian Open byla jediný set od druhého grandslamového vavřínu. Po zisku premiérové trofeje z akcí WTA 1000 v Indian Wells jí chyběla jedna výhra k dosažení Sunshine Doublu, ve finále v Miami podlehla Petře Kvitové. Příprava na French Open se jí i kvůli problémům se zády zpočátku nedařila, ve Stuttgartu vzdala druhé kolo a v Madridu prohrála hned s Annou Kalinskou.

Cesta turnajem
V Římě však zatím neztratila set. Po výhře nad Jasmine Paoliniovou postoupila po skreči Anny Kalinské a v osmifinále jasně přehrála favorizovanou Markétu Vondroušovou.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
I při třetím startu postoupila do osmifinále, poprvé se dostala dál.

Jelena Rybakinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (T);  Miami,  Australian Open (F)
Největší úspěchy na antuce: Řím (ČF)
Bilance: 27:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 4:2
Bilance proti hráčkám TOP 10: 4:1 (kariérní 13:14)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 2:0 (kariérní 2:3)
Grandslamy: Australian Open (F)

Jelena Rybakinová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
7:2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (2K)
Cesta turnajem: volný los, Paoliniová (7:6, 6:1), Kalinská (4:3 skreč), Vondroušová (6:3, 6:3)


• Čtvrtfinále mužů •
Novak Djokovič (1.) - Holger Rune (7.) | Center Court (13:00 SELČ)
Novak Djokovič je po vypadnutí Carlose Alcaraze největším favoritem na triumf. Šestinásobný šampion postoupil v Římě 17. rokem po sobě do čtvrtfinále a svou bilanci 13:3 v této fázi italského Masters se pokusí vylepšit proti světové sedmičce Holgerovi Runemu, který v hlavní fázi této akce debutuje. Vzájemná bilance je vyrovnaná, Djokovič může Runemu oplatit nedávnou finálovou porážku z Masters v Paříži.

Aktuální lídr žebříčku se ve Foro Italicu zlepšuje každým zápasem a dle očekávání graduje formu před druhým grandslamem sezony. Proti Runemu je favoritem, ovšem pro talentovaného Dána je antuka nejoblíbenějším povrchem, kdežto zkušený Srb je na cihle nejzranitelnější. Šance jsou tak možná vyrovnanější, než by se mohlo zdát. Rune, který vyhrál všechna čtyři letošní čtvrtfinále a obě kariérní na Masters, má nicméně za sebou úterní tříhodinovou bitvu a na regeneraci nebude mít ani 24 hodin, pokud tedy utkání začne podle plánu. Jeho trápení proti Alexejovi Popyrinovi bylo po snadných výhrách nad Arthurem Filsem a Fabiem Fogninim překvapením.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Aktuální forma
Djokovič měl nejlepší možný vstup do sezony, po triumfu na generálce v Adelaide ovládl podesáté Australian Open a 22. grandslamovým vavřínem dorovnal rekordmana Rafaela Nadala. Na následujících turnajích se ale trápil, v semifinále v Dubaji prohrál s rozjetým Daniilem Medveděvem a připsal si první nezdar v sezoně. Antukové jaro mu zatím i kvůli zranění lokte vůbec nevychází, v Monte Carlu i Banja Luce vyhrál jen jedno utkání a nestačil na Lorenza Musettiho ani pozdějšího šampiona Dušana Lajoviče.

Cesta turnajem
V Římě se dle očekávání zlepšuje každým zápasem. Letošní působení začal dvousetovou výhrou nad antukovým specialistou Tomásem Martínem Etcheverrym, pak si ve třech setech poradil s Grigorem Dimitrovem a v osmifinále nedal šanci Cameronovi Norriemu.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
I při 17. startu v hlavní soutěži se probojoval do čtvrtfinále, v této fázi má úspěšnost 13:3 a naposledy prohrál v roce 2013. V italské metropoli už šestkrát triumfoval a hrál finále posledních čtyř ročníků.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: Banja Luka (ČF)
Bilance: 20:3
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 5:2
Bilance proti hráčům TOP 10: 3:1 (kariérní 243:108)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0:0 (kariérní 71:15)
Grandslamy: Australian Open (T)

Novak Djokovič - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
67:10
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011, 2014-15, 2020, 2022)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 13:3
Generálka: Monte Carlo (OF), Banja Luka (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Etcheverry (7:6, 6:2), (26) Dimitrov (6:3, 4:6, 6:1), (13) Norrie (6:3, 6:4)

Aktuální forma
Rune prožil fenomenální závěr loňské sezony, proto pro něj musí být průběh té dosavadní určitým zklamáním. V aktuálním roce totiž postoupil jen dvakrát do finále a titul bral pouze na ATP 250 v Mnichově, kde po odvrácených mečbolech obhájil titul. Po finále na Masters v Monte Carlu a v německé metropoli se v průběhu antukového jara představil ještě na Masters v Madridu a ve třetím kole nečekaně prohrál třísetovou bitvu s domácím Alejandrem Davidovichem.

Cesta turnajem
Svůj debut v hlavní fázi římského Masters zahájil suverénně, Arthura Filse i domácího bouřliváka Fabia Fogniniho přehrál snadno ve dvou setech. V osmifinále měl však nečekané potíže a proti kvalifikantovi Alexejovi Popyrinovi potřeboval všechny tři sety.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
V hlavní soutěži debutuje, loni skončil v kvalifikaci.

Holger Rune - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Mnichov (T);  Monte Carlo (F);  Acapulko, Montpellier (SF)
Největší úspěchy na antuce: Mnichov (T); Monte Carlo (F)
Bilance: 25:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 11:2
Bilance proti hráčům TOP 10: 2:3 (kariérní 11:9)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1:0 (kariérní 2:0)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Holger Rune - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
3:0
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Monte Carlo (F), Mnichov (T), Madrid (3K)
Cesta turnajem: volný los, Fils (6:3, 6:3), Fognini (6:4, 6:2), Popyrin (6:4, 5:7, 6:4)


Casper Ruud (4.) - Francisco Cerúndolo (31.) | Center Court (19:00 SELČ)
Casper Ruud se i při své čtvrté účasti v Římě dostal do osmifinále a při třetím startu v řadě může postoupit do semifinále. V cestě mu stojí Francisco Cerúndolo, kterého čeká největší čtvrtfinále na nejpomalejším povrchu a útok na druhé semifinále na turnajích Masters. Ve vzájemné bilanci překvapivě vede 2:1 Cerúndolo. Argentinec vyhrál obě předchozí střetnutí na antuce, loni v Bastadu a před měsícem v Barceloně.

Jejich předchozí souboj v Barceloně mohl dopadnout opačně, kdyby Ruud dotáhl vedení 5:2 v úvodním dějství a proměnil setboly. Úřadující finalista French Open a US Open se v Římě herně zvedl, ale bitva s Alexanderem Bublikem, který antuku nenávidí, nasvědčuje tomu, že jeho forma stále není optimální. Toho by mohl Cerúndolo využít a navázat na cenný skalp letos skvěle hrajícího Jannika Sinnera. Argentinec má solidní bilanci 5:6 s hráči TOP 10, na antuce je dokonce v pozitivních číslech (4:1).

Tip na vítěze: Casper Ruud

Aktuální forma
Ruud se místo přípravy na novou sezonu věnoval exhibičním utkáním napříč Latinskou Amerikou, což mohlo jeho letošní výkony a výsledky ovlivnit. Každopádně v Římě dosáhl na svou teprve druhou vítěznou sérii z celkového počtu 11 akcí. Další výjimkou je triumf na antukovém podniku ATP 250 v Estorilu. Poté ztroskotal na druhém soupeři v Monte Carlu i Barceloně, a v Madridu dokonce prohrál hned s Matteem Arnaldim.

Cesta turnajem
V Římě střídá lepší a horší výkony. Na úvod povolil jen čtyři gamy a nadělil kanára Arthurovi Rinderknechovi, pak v tie-breaku rozhodující sady zdolal Alexandera Bublika a v osmifinále suverénně přehrál Lasla Djereho.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Včetně letošního působení postoupil při všech čtyřech startech do osmifinále. Jeho maximem je semifinále z posledních dvou návštěv (2020 a 2022).

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Estoril (T)
Největší úspěchy na antuce: Estoril (T)
Bilance: 14:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 9:3
Bilance proti hráčům TOP 50: 6:4 (kariérní 77:61)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0:0 (kariérní 6:3)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Casper Ruud - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
12:3
Nejlepší výsledek: semifinále (2020, 2022)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 2:0
Generálka: Monte Carlo (OF), Barcelona (OF), Madrid (2K)
Cesta turnajem: volný los, Rinderknech (6:4, 6:0), Bublik (6:1, 4:6, 7:6), Djere (6:1, 6:3)

Aktuální forma
Od Cerúndola se v průběhu únorového Golden Swingu očekávaly skvělé výsledky, jenže na jihoamerických antukových dvorcích zvládl jen polovinu z osmi zápasů a na ani jednom ze čtyř turnajů se nepodíval dál než do čtvrtfinále. Po čtvrtfinálové účasti v Miami se mu zpočátku nedařilo ani v rámci antukového jara, v Monte Carlu se loučil ve druhém kole, v Barceloně prohrál čtvrtfinále s Danielem Evansem a v Madridu ztroskotal hned na Pedrovi Cachínovi.

Cesta turnajem
Ve Foro Italicu zvládl všechny tři duely po obratu. Postupně vyřadil Yibing Wua, Grégoireho Barréreho a senzačně i světovou osmičku a domácího favorita Jannika Sinnera.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Při loňském debutu skončil hned v prvním kole.

Francisco Cerúndolo - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Barcelona,  Miami,  Buenos Aires,  Córdoba (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona, Buenos Aires, Córdoba (ČF)
Bilance: 17:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na antuce: 10:7
Bilance proti hráčům TOP 10: 3:2 (kariérní 5:6)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0:1 (kariérní 1:1)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Francisco Cerúndolo - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
3:1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Monte Carlo (2K), Barcelona (ČF), Madrid (2K)
Cesta turnajem: volný los, Yibing Wu (4:6, 6:2, 6:3), Barrére (6:7, 6:2, 6:2), (8) Sinner (6:7, 6:2, 6:2)

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2023 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT • (od 13:00 SELČ)
1. Djokovič (1-Srb.) - Rune (7-Dán.)
2. Badosaová (Šp.) - Ostapenková (20-Lot.) / nejdříve v 15:00 SELČ
3. Ruud (4-Nor.) - F. Cerúndolo (24-Arg.) / nejdříve v 19:00 SELČ
4. Šwiateková (1-Pol.) - Rybakinová (7-Kaz.) / nejdříve ve 20:30 SELČ
• GRAND STAND ARENA • (od 11:00 SELČ)
1. Granollers/Zeballos (Šp./Arg.) - Ram/Salisbury (2-USA/Brit.)
2. Gauffová/Pegulaová (1-USA) - Aojamaová/Šibaharaová (6-Jap.)
3. Koolhof/N. Skupski (1-Niz./Brit.) - de Minaur/Kubler (Austr.)
4. Bouzková/Matteková-Sandsová (ČR/USA) - L. Kičenoková/Ostapenková (2-Ukr./Lot.)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

88
Přidat komentář
Tweener
Podmínky rozhodne lepší než včera,právě jedu z centrkurtu na hotel, bylo 15 stupňů a jen mírný destik, včera se hrálo do 2 do rána, celkově turnaj - chladno, loni jsem byl v Madridu a to se nedá v ničem srovnat, Madrid je proti Římu jak Grand slam, jinak Škoda Muchové včera na Pietrangeliho kurtu, Badosovou mohla vyndat, chybělo pár míčů a maličko trpělivost, příští rok Indian Wels
Reagovat
Liverpool22
Tak to je šok. Iga nakonec vykapala a možná jí fakt ruplo v koleně - to se uvidí. Rybka příjemně překvapila smile a potvrdila, že na Igu umí zahrát. Nicméně zápas se vůbec neměl hrát - déšť, pozdní hodina, cca 12stupňů.....
Reagovat
Mony
Zápas hodný finale.Rybka skvela. Maky s Krejcou mají smůlu na Esa ve forme
Reagovat
hanz
Jo Pšonka si to po.r.la samasmile
Reagovat
Liverpool22
Souhlas. Od začátku jsem tušil, že se tam něco semele smile
Reagovat
hanz
Njn, spíš si myslím, že jí psychicky bliklo po prohraným druhým setu a už se na to kvůli pozdní hodině vykvajzla. Nemyslím si, že by to bylo něco hroznýho, když ještě na další 4 hry nastoupila.
Reagovat
Liverpool22
Jo - je možný, že vykapala v hlavě smile S tím zraněním se uvidí, ale při jednom míči to vypadalo na koleno smile
Reagovat
misa
Rybka ukořistila druhý set, na ten další už nemám sílu smile
Reagovat
Liverpool22
Ano - Rybka super. smile Ve finále na extrémní podmínky doplatí Iga, které možná ruplo v koleně - to se uvidí ve 3.setu....
Reagovat
Mony
Ještě pár gamu odehrála, ale pak to skrecla.
Reagovat
hanz
Pšonka totál jalová, měla jí na lopatě, ale dlěá error za errorem.
Reagovat
Liverpool22
Vedla 2:4 ve 2.setu. Navíc 1.set vyhrála v neregulérních podmínkách - dost pršelo a mělo se to přerušit. Rybka super a 10minut po půlnoci zavelela k obratu smile
Reagovat
hanz
Rybina nezavelela k ničemu, pohybuje se tam jak koza na ledě, ale Pšonka jeden Kvítin mod - eror, eror, eror.
Reagovat
Liverpool22
Iga na Rybku neumí a měla nervíky - od začátku zápasu je vidět, že Iga hodně chce vyhrát. Rybka překvapuje - nečekal jsem, že na pomalém oraništi bude hrát s Igou vyrovnanou partii...
Reagovat
hanz
Kdyby Pšonce nebliklo v makovici, tak už je dávno v pelechu.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
misa
postoupily do semifinále, když vyřadily už druhou nasazenou dvojici. Je to dobrý pár, ne tak kvalitní jako Bucie, protože Marie nemá takovou razanci úderů ani podání jako mívala Lucka Šafářová, ale něco by vyhrát mohly. Uvidí se, jestli spolu budou hrát i někde jinde.

Bouzková si po Římě vylepší deblový žebříček o víc než 100 míst :)
Reagovat
tommr
no a BMS už taky není to co bývala když ještě hrála s Luckou ...
Reagovat
tommr
stal se zázrak a Marie dopodávala zápas i když tam od ní zase byla jedna dvojchyba ... smile
Výhra nad nasazeným párem číslo 2 je cenná i když Ostapenko vypadala trochu mimo ... smile
Hratelné je i další kolo proti Hunter/Mertens ...
Reagovat
Liverpool22
Hodně pomohla Ukrajinka dvojchybou dala na 5:3. Jinak Penko mi přišla nafouknutá - asi jí nevonělo, že musela hrát. Jinak gratulace Marušce smilesmile
Reagovat
tommr
no tentokrát se Ostapenko ani moc nedivím. Měla za sebou těžkej singlovej zápas a podmínky byly opravdu extrémně špatný ...
Reagovat
tommr
Marie zase selhala na servisu když měla potvrdit brejk na 4:1 i když už vedla 40:15 ... smile
Reagovat
misa
Nebyla pak schopná dát 1. servis.
Reagovat
tommr
ale napravila to v ten nejdůležitější moment ... smile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
tommr
první set vyhrály až v TB když předtím nedokázala set dopodávat ani Marie ani BMS. Obě na svém podání zcela selhaly a nedokázaly uhrát ani míček ...
Hraje se za neustálého smile deště což jsem snad předtím nikdy neviděl ...
Reagovat
Liverpool22
Iga s Rybkou taky hrajou v smile a to prší docela dost. Vukov tam už kroutí hlavou - zatím to více vyhovuje Polce - hrát ve 22:45 a ještě v dešti na oraništi to je celkem mazec - snad se holky nezraní
Reagovat
tommr
na singlu je aspon pár diváků, ale na debla tam nikdo není a ta atmosféra je tam v tom dešti docela pochmurná ... smile
Reagovat
com
Rybakina ztrati hned prvni hru smile A to sem si myslel, ze kdyz Swiatek uz 3x za sebou porazila, ze bude na koni smile
Reagovat
Liverpool22
Swiatek za stavu 40:40 zvonil telefon a to Rybku rozhodilo smile
Reagovat
misa
Marie čeká na svůj debl, prší, začátek se pořád odkládá a ona má přesto skvělou náladu a úsměv od ucha k uchu. Je na ní vidět, jak je ráda na světě. To je jedna z věcí, pro kterou ji mám tak rád smilesmile
Reagovat
tommr
a jak je možný že Ruud vs Cerundolo se hraje? Tam neprší? smile
Reagovat
misa
Taky mě to napadlo.
Reagovat
misa
7-6 smile
Reagovat
hanz
Nedávno opěvovaný Mirýsek Andrejevojc to dneska pěkně projel s Rachimovou. smile
Reagovat
frenkie57
Buďme rádi, že Muška s Badosou prohrála, neboť dnes by to bylo vraždění neviňátek. Ta úderová jistota Osty byla až nepřirozená, Paula působila chvílemi jako nezůčastněný divák. Divím se, že se jí vůbec podařilo uhrát set.
Můj tip na finále je Ostapenko x Rybakina
Reagovat
Liverpool22
Ostapenko s Rybakinou na sebe narazí už v semifinále - takže finále asi Ostapenko a Carevna smile
Reagovat
frenkie57
A jo vlastně, Rybka s Igou je teprve QF, já byl už o kolo napřed. smile
Reagovat
Krisboy
Kdo je carevna? Vždyť poslední umřela už kdysi dávno smile
Reagovat
Liverpool22
Carevna = Veronika Kudermetova - to jsi tady novej, že nevíš nebo jen hejtíšsmile
Reagovat
com
je to nejvetsi hejtar Karolinky P. smilesmile
Reagovat
elsky
Trochu styl Serena.
Reagovat
tommr
Ostapenko měla dneska 44 winnerů zatímco Badosa jen 8. To myslím ani nepotřebuje komentáře ...
Muška včera udělala zásadní chybu v tom že na Badosu zkoušela dropshoty a jiný parádičky místo aby do toho prostě řezala. Vracečky typu Badosy se musí umlátit jinak je porazit nejde ...
Reagovat
frenkie57
Když jsem utkání začal v závěru druhého setu sledovat, vyskočila tam na mě statistika winnerů 30/4 , myslel jsem, že jsem se nějak překoukl. Neskutečná bilance.
Ano, Muška měla hrát s Badosou tak, jak s ní hrála v TB - honit jí z rohu do rohu dlouhými údery na BL, to na Paulu dost platilo. No nic, už je to pryč.
Reagovat
hanz
To jsem včera napsal i já. Jsem rád, že Pavlínka udělala pápá. smile
Reagovat
Otmar
Jasně, razance chyběla. Badosa byla u všech míčků s vyjímkou volejů, tedy většinou. Furt si myslím, že Muška je dost chytrá, aby to věděla, ale měla problém. Ty kraťasy byly spíš vynuceny, mám pocit, že hrála přes bolest a práskat do toho naplno nemohla. Ale spíš bych si přál, abych se mýlil, zranění prosím...NE
Reagovat
hanz
Ta do toho nikdy nepráská, radši zvolí parádičku, které zmrví do sítě nebo outu.
Reagovat
zfloyd
ladí formu před GS , asi si to tam chce zopakovat
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile ale naše Bára to bude chtít na RG taky zopakovat smile
Reagovat
tommr
ovšem formu ladí Bára diametrálně odlišným způsobem ... smile
Reagovat
zfloyd
ta by si nejdříve musela vypláchnout hlavu a trochu se zbavit současné nafrněnosti
Reagovat
Otmar
To je přesně ten výraz, který jsem zaboha nemohl nalézt....nafrněná. Jste velmi přesný, pane! Snad to nezapomenu.
Reagovat
frenkie57
Bojím se , že v jejím případě zůstane jenom u zbožného přánísmile
Reagovat
dadaft
Penko je ostrá jako břitva smile
Reagovat
elsky
Proč něco vymýšlet, stačí do toho říznout smile.
Reagovat
zfloyd
ieď tam vyběhlo , že Paula Gibert je první v počtu es , ze všech , to bych ani neřekl
Reagovat
com
a stejne ji ty esa proti Vostapenko nepomuzou smilesmile
Reagovat
hanz
Jo, Vosty, ta se s Paulískovým vracením nebabrá.
Reagovat
Liverpool22
Penko zatím dost pěkně smile a Pavlínka nestíhásmile
Reagovat
hanz
Tak to má u Paulínky být, ty její vracečky jsou votravný. smile
Reagovat
zfloyd
ale jinak docela koukatelné utkání
Reagovat
Liverpool22
smile a navíc 3setové drama
Reagovat
Tomas_Smid_fan
viděl jsem sice útržkovitě, ale pokud zápas srovnám třeba s JJ x HuHu tak to je nebe a dudy, co se koukatelnosti i kvality týká.smile

Spekulace, jestli Joker chtěl vypadnout trochu naráží na H2H, kde tímto Spratek vede 2:1. Ale Joker k němu má otcovský/kamarádský vztah, tak to třeba překousl. Nebo v tom má své špinavé prsty M-glou.
Reagovat
dadaft
Dobře on.
Semi Rune - Ruud a Čiča-Medvěd by byly fajn.
Reagovat
com
Djokovich letos na antuce absolutne marnej smile Ten FO nevyhraje ani za nic smile
Reagovat
No-le
smile
Reagovat
Marduch
Nevyhraje letos, vyhraje příští roksmile
Reagovat
jackiec
Klidně může vyhrát, během dvou týdnů na tři vítězné sety je schopen se rozehrát až k titulu kde stejně vyhraje nejlepší hlava což on má.
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím, ze GS jsou neco jiného. Tam má Ježíš stále navrch...ale stejně mu nevěřím, ze vyhraje. Ani letos, ani příští rok smile
Reagovat
lvicek
Proboha proč Ježíš?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nějaká Srdjanova hláška, myslím.smile
Reagovat
jackiec
já myslím že udělá minimálně wimbledon, ale spíš že udělá letos ještě dva slamy.
Reagovat
com
vek nezastavis.. kazdym rokem se mu ten GS bude vzdalovat, stejne jak tomu bylo u Sereny smilesmile
Reagovat
jackiec
To jo, ale taky si vem kolik let to posloucháme a stejně bere GS pořád Srbsmile
Reagovat
Krisboy
Kolikrát už byl Djokovič a hlavně Nadal odepisovanej a vždycky se vrátili... smile
Reagovat
Krisboy
Ale jednou se nevrátí smilesmile
Reagovat
Amputace
Musím říct, že Novak dnes hraje další skvělou inscenaci.
Reagovat
Krisboy
To je teda šlágr. Něco jako Praserena vs. Šaratice nebo VVV. Nebo jako volit mezi ANO a SPD. smilesmile
Reagovat
makro99
však to taky strčili mezi ty zápasy dorostenců, ve 13h...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Ani pánbůh se už nevydržel na syna dívat, tak jim tam na...pršelsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
zfloyd
kouknu na to ,bude to bez nervů , je mi jedno , která vyhraje
ve druhém budu přát Ostapenkové
Reagovat
tommr
pokud dneska vyhraje Kudermetova vytlačí Petru Kvitovou z top-10. Takže ač nerad budu taky přát ostapenkový ...
Reagovat
frenkie57
Asi jsem nedával ve škole pozor, ale jak může Ostapenko ovlivnit zápas Carevny X Kalininou?
Reagovat
Dobry-den
Carevna dneska vůbec nehraje. :)
Reagovat
tommr
jj moje chyba. smile Z nějakýho důvodu jsem si myslel že Ostapenko hraje dneska s Kudermetovou. Ve skutečnosti hraje Kudermetova až zítra s Kalininou. Takže zítra ač nerad budu muset přát výhru Kalinině a dnešní zápasy jsou mi šumák ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rybka bude mít dneska velkou výhodu. Bude se hrát ve vodě. Už jim napouští bazénsmile
Reagovat
frenkie57
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist