9. den ve Wimbledonu: Bouzková ve čtvrtfinále vyzve Džabúrovou, obhájce Djokovič se utká se Sinnerem

5. 7. 2022, 06:00
Previews 429
V rámci devátého hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se rozehraje čtvrtfinálová fáze. Poslední česká naděje Marie Bouzková vyzve největší favoritku Ons Džabúrovou, v německém derby se utkají Tatjana Mariaová s Jule Niemeierovou, Novak Djokovič bude v obhajobě pokračovat proti Jannikovi Sinnerovi a Cameron Norrie nastoupí proti Davidovi Goffinovi.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Bouzková (ČR) - Džabúrová (3-Tun.) | Centre Court (16:30 SELČ)
• Další čtvrtfinále žen •
Mariaová (Něm.) - Niemeierová (Něm.) | No. 1 Court (14:00 SELČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Sinner (10-It.) | Centre Court (14:30 SELČ)
Goffin (Belg.) - Norrie (9-Brit.) | No. 1 Court (15:30 SELČ)


• Češi v akci •
Marie Bouzková (66.) - Ons Džabúrová (2.) | Centre Court (16:30 SELČ)
Marie Bouzková při předchozích 13 účastech na grandslamech nepřešla přes druhé kolo, ale ve Wimbledonu je už sedmou Češkou ve čtvrtfinále grandslamů za poslední tři sezony. Mezi osm nejlepších se od začátku roku 2019 dostaly třikrát loňská vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková, finalistka Australian Open 2019 Petra Kvitová, stále ještě úřadující finalistka Wimbledonu Karolína Plíšková nebo semifinalistka loňského Australian Open Karolína Muchová. Ve čtvrtfinále byly také Markéta Vondroušová (finále Roland Garros 2019) a Barbora Strýcová (semifinále Wimbledonu 2019). Před letošním Wimbledonem hrálo čtvrtfinále na posledních 13 grandslamových turnajích celkem 14 českých tenistek. Do semifinále prošly v osmi případech.

Třiadvacetiletá Češka, která před Wimbledonem vyměnila trenéra a místo Španěla Cristiana Requeniho angažovala krajana a bývalého kouče Radka Štěpánka Theodora Devotyho, bude ve svém životním turnaji pokračovat premiérovým soubojem se světovou dvojkou Ons Džabúrovou. Sedmadvacetiletá Tunisanka se může na třetí pokus stát bez ohledu na pohlaví prvním arabským zástupcem v semifinále grandslamů v open éře. V předchozích dvou čtvrtfinále (Sofia Keninová, Australian Open 2020 a Aryna Sabalenková, Wimbledon 2021) na majorech neuhrála set.

Džabúrová je poslední zástupkyní Top 60 v dolní polovině pavouka. Před startem turnaje patřila k největším favoritkám a otevírá se jí tak velmi zajímavá možnost na první grandslamové finále. "Na grandslamu není lehké hrát proti nikomu. Zejména v mé pozici, každý proti mně chce vyhrát," uvedla Džabúrová po zvládnutém osmifinále. "Na tomto turnaji mám ale vysoké cíle a je mi jedno, proti komu hraji. Budu bojovat do úplného konce, protože chci titul," dodala.

Tu stejnou šanci má ovšem i Bouzková, která nastoupí ke svému druhému čtvrtfinále na trávě, loni v Birminghamu prohrála s Coco Vandewegheovou. Proti Džabúrové, jež má od startu loňského roku na trávě famózní úspěšnost 19-2, to bude mít s útokem na první skalp Top 5 v dohraných zápasech (0-4) velmi těžké. "Jsem o krůček blíž splnění mého snu," řekla Bouzková webu iDNES.cz po osmifinálovém vítězství nad Caroline Garciaovou. "Na kurtu potřebujete udržovat plnou koncentraci. Nebrat si příliš výjimečnost okamžiku. Tenis hraju pro radost. Jsem ráda, že jsem se dostala zase o kousíček dál. Můžu být pyšná, ale čeká mě další zápas. Jedeme dál," doplnila.

Tip na vítězku: Ons Džabúrová

Aktuální forma
Bouzková si loni prošla nepříjemnou krizí, ovšem v letošní sezoně si opět vede skvěle. V Guadalajaře si zahrála své třetí finále na podnicích WTA a přidala čtvrtfinále v Monterrey a osmifinále na velké akci v Madridu. Kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 nemohla nastoupit k utkání druhého kola na French Open a do akce se vrátila až na poslední generálce v Eastbourne. Tam ztroskotala hned na Shelby Rogersové a teprve podruhé v sezoně nezvládla úvodní zápas.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu však zase úřaduje a prožívá nejlepší turnaj kariéry. V úvodním kole si vyšlápla na světovou osmičku Danielle Collinsovou, pak smetla další Američanku Ann Liovou, šanci nedala ani výborné travařce a další z reprezentantek Spojených států Alison Riskeové a v osmifinále přehrála osm zápasů neporaženou Caroline Garciaovou.

Historie ve Wimbledonu
V All England Clubu si před třemi lety připsala svou premiérovou výhru v hlavní fázi grandslamů, loni skončila už v prvním kole. Letošní start je jejím celkově pátým a třetím v hlavní soutěži.

Marie Bouzková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Guadalajara (F)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 26-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na trávě: 4-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-1 (kariérní 6-8)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (2K)

Marie Bouzková - Wimbledon
Kariérní bilance:
5-2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Eastbourne (1K)
Cesta turnajem: (7) Collinsová (5-7 6-4 6-4), Liová (6-0 6-3), (28) Riskeová-Amritrajová (6-2 6-3), Garciaová (7-5 6-2)

Aktuální forma
Džabúrová se v úvodu sezony trápila zdravotně, dokonce musela vynechat Australian Open. Od startu antukového jara má ovšem vynikající bilanci 26-4, která zahrnuje triumfy v Madridu a finále v Charlestonu a Římě. Na French Open však nepotvrdila roli jedné z největších favoritek a skončila hned v prvním kole na Magdě Linetteové. Na trávě si ale vše vynahrazuje, v Berlíně získala svůj druhý titul na povrchu.

Cesta turnajem
Svou neporazitelnost v těchto podmínkách protahuje ve Wimbledonu, kde nedala šanci Mirjam Björklundové, Katarzyně Kawaové ani Diane Parryové a ve dvou těsných setech zdolala Elise Mertensovou.

Historie ve Wimbledonu
Při úvodních třech startech v hlavním losu se v All England Clubu nedostala přes druhé kolo, loni ovšem skončila až ve čtvrtfinále na raketě Aryny Sabalenkové.

Ons Džabúrová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Berlín,  Madrid (T);  Řím,  Charleston (F)
Největší úspěchy na trávě: Berlín (T)
Bilance: 34-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na trávě: 9-0
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 7-1 (kariérní 60-34)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-2)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (1K)

Ons Džabúrová - Wimbledon
Kariérní bilance: 9-4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021-22)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0-1
Generálka: Berlín (T)
Cesta turnajem: Björklundová (6-1 6-3), Kawaová (6-4 6-0), Parryová (6-2 6-3), (24) Mertensová (7-6 6-4)


• Další čtvrtfinále žen •
Tatjana Mariaová (103.) -  Jule Niemeierová (97.) | No. 1 Court (14:00 SELČ)
Čtyřiatřicetiletá Tatjana Mariaová čekala na vítězství v hlavní fázi grandslamů od US Open 2018 a jejím maximem bylo jediné třetí kolo v tomto dějišti. Teď se ale nejstarší německá účastnice druhého týdne grandslamů v otevřené éře tenisu může stát nejstarší debutantkou v semifinále grandslamů v open éře. V prvním ryze německém čtvrtfinále Wimbledonu od roku 2012 premiérově potkává o 12 let mladší krajanku Jule Niemeierovou, čtvrtou nejmladší německou čtvrtfinalistku nejslavnějšího turnaje v open éře (Bettina Bungeová, Steffi Grafová i Sabine Lisická prošly dál).

Obě aktérky čeká první čtvrtfinále na akcích vyšších než WTA 250. Mariaová si zahraje své 12. čtvrtfinále na hlavním okruhu (4-7) a třetí na trávě (2-0). Niemeierová je zatím na této úrovni ve čtvrtfinále neporažena, loni uspěla ve Štrasburku i Hamburku. Druhá jmenovaná je favoritkou asi zaslouženě, ačkoli její krajanka měla těžší cestu mezi nejlepší osmičku.

Tip na vítězku: Jule Niemeierová

Aktuální forma
Mariaová, která byla už v Top 50, se po druhé mateřské pauze vrátila loni v červenci. Letos vyhrála halový podnik W60 ve Spojených státech a hlavně na antuce v Bogotě získala svůj druhý titul na nejvyšším okruhu (Mallorca 2018, tráva). Přípravu na Wimbledon měla solidní, na ITF v Surbitonu a 125k v Gaibě prošla do čtvrtfinále a v Bad Homburgu porazila Anastasii Potapovovou a potrápila Alizé Cornetovou.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu překvapuje, po skalpech Astry Sharmaové a Sorany Cirsteaové si vyšlápla na světovou pětku Marii Sakkariovou a v osmifinále otočila stav 5-7 1-4 a odvrátila dva mečboly Jeleny Ostapenkové.

Historie ve Wimbledonu
V hlavní fázi Wimbledonu účinkuje podesáté, jejím předchozím maximem v tomto dějišti i na grandslamech bylo třetí kolo z roku 2015.

Tatjana Mariaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bogotá (T)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 35-16
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na trávě: 9-4
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 5-2 (kariérní 72-101)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (1K), French Open (1K)

Tatjana Mariaová - Wimbledon
Kariérní bilance:
9-9
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: W100 Surbiton (ČF), Nottingham (1K), 125k Gaiba (ČF), Bad Homburg (2K)
Cesta turnajem: Sharmaová (4-6 6-3 6-4), (26) Cirsteaová (6-3 1-6 7-5), (5) Sakkariová (6-3 7-5), (12) Ostapenková (5-7 7-5 7-5)

Aktuální forma
Niemeierová na hlavní tour prorazila loni postupem do svých prvních čtvrtfinále a zároveň semifinále (Štrasburk a Hamburk, obojí antuka). Postupně se vypracovala do Top 100 a na nedávném French Open si v tříkolové kvalifikaci vybojovala svůj debut v hlavní fázi grandslamových turnajů, v Paříži ji zastavila hned Sloane Stephensová. Na travnatých generálkách si vedla solidně, v Berlíně sebrala set pozdější finalistce Belindě Bencicové a v Bad Homburgu nasazené jedničce Darje Kasatkinové.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu zatím ztratila jediný set, a to s Lesjou Curenkovou. Dále porazila Xiyu Wang, trápící se nasazenou dvojku Anett Kontaveitovou a v osmifinále domácí naději Heather Watsonovou.

Historie ve Wimbledonu
Debut v hlavní soutěži.

Jule Niemeierová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Wimbledon (ČF)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 29-13
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na trávě: 5-2
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 19-9 (kariérní 100-63)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (Q), French Open (1K)

Jule Niemeierová - Wimbledon
Kariérní bilance:
4-0
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: kvalifikace
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Berlín (1K), Bad Homburg (2K)
Cesta turnajem: Xiyu Wang (6-1 6-4), (2) Kontaveitová (6-4 6-0), Curenková (6-4 3-6 6-3), Watsonová (6-2 6-4)


• Čtvrtfinále mužů •
Novak Djokovič (3.) - Jannik Sinner (13.) | Centre Court (14:30 SELČ)
Novak Djokovič bude pokračovat v útoku na čtvrtý triumf ve Wimbledonu v řadě a celkově sedmý a také 21. grandslamovou trofej, kterou by stáhl náskok Rafaela Nadala na jediný kousek, proti Jannikovi Sinnerovi. Zatímco 35letý Srb bude útočit na své již 43. grandslamové semifinále a 11. v tomto dějišti, 20letý Ital před týdnem slavil první výhru v hlavních soutěžích na trávě a na majorech prohrál obě předchozí čtvrtfinále. Jediný dosavadní souboj loni na antukovém Masters v Monte Carlu jasně vyhrál Djokovič.

Sinner i ve svém třetím čtvrtfinále na podnicích velké čtyřky potkává velmi těžkého soupeře, předloni na French Open narazil na Rafaela Nadala a letos na Australian Open na Stefanose Tsitsipase, ani v jednom případě neuhrál set. Navíc má se zástupci Top 5 nulovou úspěšnost 0-12 a letos prohrál všech pět čtvrtfinále. Djokovič má s velkými zápasy podstatně větší zkušenosti, v All England Clubu si vede výborně a měl by potvrdit roli jasného favorita. V této fázi Wimbledonu disponuje parádní bilancí 10-2 (včetně jedné skreče).

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Aktuální forma
Djokovič kvůli odmítání vakcíny proti Covidu-19 letos odehrál pouhých šest turnajů. Antukové jaro ale mohl absolvovat celé a postupně se během něj zlepšoval. Po finále v Bělehradu sehrál skvělou semifinálovou bitvu s Carlosem Alcarazem v Madridu, v Římě bez ztráty setu triumfoval a set soupeřům nepovolil ani po cestě do čtvrtfinále French Open, v němž prohrál s Rafaelem Nadalem. Od té doby nehrál.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu začal čtyřsetovou výhrou nad Soonwoo Kwonem a jako první v historii má na kontě 80 výher na všech čtyřech majorech. V dalších zápasech se podstatně zlepšil a deklasoval Thanasiho Kokkinakise i krajana Miomira Kecmanoviče a v osmifinále až na jeden ztracený set dominoval proti letos na trávě neporažené senzaci Timovi van Rijthovenovi.

Historie ve Wimbledonu
Po Rogerovi Federerovi, Williamovi Renshawovi a Petovi Samprasovi je se šesti triumfy nejúspěšnějším hráčem nejslavnějšího turnaje. Vítěz posledních tří ročníků absolvuje 17. start, pouze třikrát se nepodíval do druhého týdne.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím (T);  Bělehrad (F);  Madrid (SF)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 20-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na trávě: 4-0
Bilance proti hráčům Top 20: 5-3 (kariérní 350-134)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-1 (kariérní 41-10)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (ČF)

Novak Djokovič - Wimbledon
Kariérní bilance:
83-10
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2014-15, 2018-19, 2021)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 10-2
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Soonwoo Kwon (6-3 3-6 6-3 6-4), Kokkinakis (6-1 6-4 6-2), (25) Kecmanovič (6-0 6-3 6-4), van Rijthoven (6-2 4-6 6-1 6-2)

Aktuální forma
Sinner letos bojuje se zdravotními problémy, přesto dokázal posbírat 31 výher ze 39 možných a pošesté postoupil do čtvrtfinále, které je jeho maximem v aktuálním tenisovém roce. Do druhého týdne se podíval i na obou předchozích letošních grandslamech a antukové jaro zakončil se solidní bilancí 11-4. Do Wimbledonu přijel bez vyhraného zápasu, na jediné generálce v Eastbourne prohrál hned s Tommym Paulem.

Cesta turnajem
V All England Clubu ve čtyřech setech přemohl Stana Wawrinku a Mikaela Ymera, proti servismanovi Johnovi Isnerovi mu stačily tři sady. Znovu do čtyř dějství musel v osmifinále s Carlosem Alcarazem, na španělského teenagera našel na třetí pokus recept.

Historie ve Wimbledonu
V hlavní soutěži debutoval loni a skončil v prvním kole.

Jannik Sinner - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím,  Monte Carlo,  Miami,  Dubaj,  Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 31-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na trávě: 4-1
Bilance proti hráčům Top 10: 2-5 (kariérní 8-17)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-1 (kariérní 0-2)
Grandslamy: Australian Open (ČF), French Open (OF)

Jannik Sinner - Wimbledon
Kariérní bilance:
4-1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Eastbourne (2K)
Cesta turnajem: Wawrinka (7-5 4-6 6-3 6-2), M. Ymer (6-4 6-3 5-7 6-2), (20) Isner (6-4 7-6 6-3), (5) Alcaraz (6-1 6-4 6-7 6-3)


David Goffin (58.) - Cameron Norrie (12.) | No. 1 Court (15:30 SELČ)
Cameron Norrie od začátku loňského roku exceluje na okruhu ATP. Šestadvacetiletý Brit se ale grandslamového průlomu dočkal až v letošním Wimbledonu, když poprvé přešel přes třetí kolo a stal se prvním domácím čtvrtfinalistou (nepočítaje Andyho Murrayho) od roku 2004, kdy Tim Henman v této fázi nestačil na Maria Ančiče. Poslední domácí zástupce vyzve Davida Goffina, 31letý Belgičan se bude snažit ve čtvrtfinále majorů uspět na čtvrtý pokus, v předchozích dohromady uhrál jen jeden set a takto daleko se dostal přesně po třech letech.

Jediný dosavadní souboj se uskutečnil loni na antuce v Barceloně, Goffin v něm vzdal. Norrie si v posledních letech vede podstatně lépe než Goffin a i jeho letošní výkony v All England Clubu jsou přesvědčivější. Goffin bude mít výhodu jedině v tom, že už má se čtvrtfinále grandslamů zkušenost, ani to by ale stačit nemělo. Norrie navíc bude mít na své straně publikum.

Tip na vítěze: Cameron Norrie

Aktuální forma
Goffin letos celkem ožil. Bývalý sedmý hráč světa v Marrákeši získal svůj první antukový titul po osmi letech, ale na další semifinálovou účast v probíhající sezoně stále čeká a na hlavní tour uhrál už jen jedno čtvrtfinále. Na trávě odehrál před Wimbledonem jediný zápas a v prvním kole v Halle schytal výprask od Daniila Medveděva.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu není mezi nasazenými, nicméně los měl díky selhání favoritů příznivý a postupně si poradil s Radu Albotem, Sebastiánem Báezem, Ugem Humbertem (čtyři sety) a Francesem Tiafoem (pět).

Historie ve Wimbledonu
V All England Clubu absolvuje osmý start v hlavním losu a počtvrté se dostal do druhého týdne. Zároveň vyrovnal své maximum, při poslední návštěvě (2019) ve čtvrtfinále schytal výprask od Novaka Djokoviče.

David Goffin - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Marrákeš (T)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 26-16
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na trávě: 4-1
Bilance proti hráčům Top 20: 1-4 (kariérní 39-82)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-3)
Grandslamy: Australian Open (1K), French Open (3K)

David Goffin - Wimbledon
Kariérní bilance:
16-7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2019, 2022)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance ve čtvrtfinále: 0-1
Generálka: Halle (1K)
Cesta turnajem: Albot (6-2 6-2 7-6), (31) Báez (6-1 6-2 6-4), Humbert (4-6 7-5 6-2 7-5), (23) Tiafoe (7-6 5-7 5-7 6-4 7-5)

Aktuální forma
Norrie do sezony vstoupil čtyřmi porážkami v řadě, ale v únoru se rozjel. Letos triumfoval v Delray Beach a na antuce v Lyonu, po titulu sahal i v Acapulku. Na generálkách od sebe asi čekal mnohem víc, v londýnském Queen's Clubu ztroskotal hned v úvodním kole na raketě Grigora Dimitrova a v Eastbourne ve čtvrtfinále nestačil na Maxima Cressyho.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu nadělil ve třech úvodních zápasech kanára, zatímco s Pablem Andújarem ani Stevem Johnsonem neztratil set, s Jaume Munarem hrál všech pět možných. V osmifinále sadu bez ztráty gamu nezískal, ale ve třech setech zastavil rozjetého Tommyho Paula.

Historie ve Wimbledonu
Na domácím majoru se postupně zlepšuje, při úvodních dvou startech prohrál hned v prvním kole, před třemi lety ve druhém a loni ve třetím.

Cameron Norrie - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Lyon,  Delray Beach (T);  Acapulko (F)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (ČF)
Bilance: 31-15
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na trávě: 5-2
Bilance proti hráčům Top 50-100: 10-1 (kariérní 51-36)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (1K), French Open (3K)

Cameron Norrie - Wimbledon
Kariérní bilance:
7-4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Queens (1K), Eastbourne (ČF)
Cesta turnajem: Andújar (6-0 7-6 6-3), Munar (6-4 3-6 5-7 6-0 6-2), Johnson (6-4 6-1 6-0), (30) Paul (6-4 7-5 6-4)

WIMBLEDON 2022 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 14:30 SELČ)
1. Djokovič (1-Srb.) - Sinner (10-It.)
2. Bouzková (ČR) - Džabúrová (3-Tun.)
• NO. 1 COURT • (od 14:00 SELČ)
1. Mariaová (Něm.) - Niemeierová (Něm.)
2. Goffin (Belg.) - Norrie (9-Brit.)
• NO. 2 COURT • (od 12:00 SELČ)
1. Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Melicharová-Martinezová/Perezová (10-USA/Austr.)
• COURT 6 • (od 12:00 SELČ)
2. Menšík (2-ČR) - Ródenas (Šp.)
4. Tomajková/Vargová (8-ČR/SR) - Neilsonová Gatenbyová/Xuová (Brit.)
• COURT 7 • (od 13:00 SELČ)
1. Bartoň (ČR) - Feldbausch (6-Švýc.)
• COURT 8 • (od 12:00 SELČ)
3. Macaveiová/Štruplová (USA/ČR) - Blokhinaová/Udvardyová (5-USA/Maď.)
• COURT 17 • (od 12:00 SELČ)
3. Bartůňková/Naefová (1-ČR/Švýc.) - Kuhlová/T. Valentová (Něm./ČR)
4. Klimovičová/Šálková (ČR) - Balus/Prestonová (6-SR/Austr.)
Kompletní program 9. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

429
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Cameron jde dal pro to sve vytouzene vitezstvi ve Wimbledonu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Užila si čtvrtfinále do posledního míčku, s úsměvem se loučila s diváky.
Věřím, že si z povedeného turnaje přenese pozitiva do další části sezony.
V prvním setu se Marušce podařily klíčové výměny, opět skvěle četla hru, ve správný moment zariskovala.
Od ztráty Maruščina podání v úvodu 2. sady se Ons chytla.
Škoda, že Maruška nevydržela dýl ve hře ve 3. setu. Ale vítězná výměna za stavu 0:1 a 30:0 stála za to.smile

Ons je velice sympatická, což dokázala i při objetí u sítě. Snad ustojí semifinále x kamarádce.
Reagovat
misa
Objetí bylo nezvykle dlouhé a ještě s několika větami z obou stran. Bylo to pěkné.
Reagovat
turista
Škoda že Marie nevyhrála.
Reagovat
misa
Gratulace k postupu, v 1. setu měla větší počet chyb a Marie byla ještě při síle, takže šel set za Bouzkovou, ale pak OJ zpřesnila hru a na kurtu si dělala co chtěla smile

Výškou nevyniká a atletickou postavou už vůbec ne, ale má skvělou ruku a dovede i v obtížné situaci zahrát cokoliv. Úžasný talent. Doufám, že ve čtvrtek zachrání ženský tenis :)
Reagovat
misa
K Marii se vyjádřím, až bude mít samostatný článek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já doufám, že ve finále.smile
Reagovat
brixner
Prostě svůj stín nepřekročila, ale na druhou stranu - kdo z nás ji tipoval jako poslední z našich?
Vons je letos opravdu těžký kalibr, vlastně ani nemá žádnou slabinu, hraje s rozvahou a má takovou tu bertolucciovskou ruku, takže po právu jde dál! Maruška mi udělala velikou radost, kvůli ní jsem zrušil i nějaké plány a nelituji toho, prostě mám naše děvčata rád a Mařenka aspoň bojovala, seč to šlo, Kájo, doufám, že ses dívala! Teď je mi v podstatě jedno, kdo Wimbledon vyhraje, jen ne Rumunka, to by mě fakt sralo, ať to upinká raději Vons nebo Alja!
BTW - má Mařenka vůbec nějakého trenéra? Já jen, že kamera pořád zabírala jenom toho afrikáncesmile
Mařenko, díky!!!smilesmile
Reagovat
tommr
důležitý bude aby na tenhle Wimbledon dokázala navázat i na dalších turnajích ...
Reagovat
Liverpool22
přesně tak.smile
Reagovat
brixner
Jasně! Jenže Maruška by měla nějak přehodnotit svou hru - nohy má rychlé, fyzička asi také OK, ale nemá žádný rozdílový úder, kterým by bodovala! Já vím, nemůže podávat jako matka, na tohle sílu prostě nemá, ale trénovat třeba křížné údery ven z dvorce, nebo kraťasy...Ona se na body strašně moc nadře, těch vlastních winnerů moc nemá. Já vím, lehce se mi to píše, ale obávám se, že s touto hrou to do nějakých velkých finále asi nepůjde. Ale stejně jí mám rád, teď si může odfrknout, utratit pár liber a na podzim uvidíme!smile
Reagovat
Petr_Fisk
Na to, aby nějak zásadně změnila svůj styl hry, je už pozdě.
Reagovat
misa
Je to tak. K větší aktivitě na kurtu měla být vedena už od dětství.
Reagovat
brixner
Tak nemusela by nic zásadně měnit, jen přidat ještě něco navíc, to by snad ještě jít mohlo!
Reagovat
Petr_Fisk
To máš těžký. Je to hluboko v mentalitě člověka.
Petra by nikdy nehrála jako Marie a Marie by nikdy nehrála jako Petra.
I kdyby je cepovali od 4 let ti nejlepší trenéři.
Reagovat
Liverpool22
Nicméně zase je zajímavé, že máme takto stylově rozdílné holky - asi největší extrém je servismanka Plíšková a právě atletka Bouzková
Reagovat
misa
Mohla by hrát víc úderů po čáře, proti lepším hráčkám by mohla lépe returnovat a podání by taky ještě mohla vylepšit.
Reagovat
Petr_Fisk
2. servis hlavně.
Ale chybí jí vítězný úder, ona během výměny nechce prohrát, místo toho by měla chtít vyhrát.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Liverpool22
je pravda, že hlavně 2. podání je Marušky velká slabina což už bylo vidět v zápase s Garciou a dnes se to jen potvrdilo.....
Reagovat
brixner
Jojo, to se matce sbíraly GS, když podávala jako Samprassmilesmile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
Liverpool22
po výborném 1. setu bohužel pustila sama Žábu do sedla, kdy nezachytila začátky 2. a 3. setu - hlavně začátek 3. setu hodně zamrzel, kdy vedla 40:0 na servisu a Žába senzačně otočila. Bohužel sen se rozplynulsmile, ale celkově super turnajsmile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
hanz
Upřímně, na víc to nebylo, prostě gud turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Zato tvoje komentáře po porážce kterékoli Češky i Nečešky jsou legendární a vejdou do dějin.smile
Reagovat
Petr_Fisk
1. set se jí extrémně povedl, ale reálně vzato prostě zaslouženě vyhrála lepší hráčka.
Reagovat
tommr
jj Jabeurová není momentálně světová dvojka nadarmo ...
Reagovat
paddy
a v Race má slušný náskok, který by byl ještě větší, kdyby nevynechala AO a nevypadla v 1k FO

Live WTA Race
1 Iga Świątek 7290
2 Ons Jabeur 2990
3 Cori Gauff 2262
4 Jessica Pegula 2232
5 Maria Sakkari 2182
6 Daria Kasatkina 2071
7 Paula Badosa 2008
8 Belinda Bencic 1816
9 Veronika Kudermetova 1783
10 Danielle Collins 1756
Reagovat
hanz
Vons jí nechala jeden set a pak už si s ní prostě nehrála, no.
Reagovat
Petr_Fisk
Bylo vidět, že Ons na začátku 2. setu zařadila vyšší rychlostní stupeň, zatímco Marie už na převodovce žádnou jinou možnost neměla.
Ale i tak velká gratulace M. k výbornému výsledku a hlavně je to moc fajn holka.
Reagovat
hanz
Já jsem spokojen, Vons může vyndat tu stařenu, Bouzková by šanci neměla.
Reagovat
Petr_Fisk
Maruška hraje své maximum.
Ons je ale jiný level a zatím vypadá jako největší letošní kandidát na wimbledonský titul.
Reagovat
EllNino
Simona
Reagovat
com
vyjimecne souhlasim smile Halepka si Wimbledonskej titul s takovym obsazenim ujit nenecha smile
Reagovat
hanz
Ještě je tam Ryba, ta se těžko brejkne.
Reagovat
brixner
smilesmilesmile

Nebuď vůl!!!
Reagovat
hanz
Na to jsou tu jiní :D|
Reagovat
Petr_Fisk
Ve finále bych trošku sázel víc na Ons, ale finále S vs O je hodně pravděpodobné.
Reagovat
EllNino
Já rozhodně na Simonu :))
Reagovat
Petr_Fisk
Tak uvidíme za pár dnů.
Reagovat
lars
Ons finale nemusi zvladnou ve svy hlave
Reagovat
Petr_Fisk
To je pravda, ale rozhodně není žádný labil a přijde mi, že už má na to, dosáhnout na absolutní vrchol.
Reagovat
lars
Halep hrala 4x GS finale
Reagovat
Petr_Fisk
Jedno druhé nevylučuje. Simona je daleko zkušenější, ale život jde dál.
Ale předbíháme, ještě je klidně možné, že finále bude hrát někdo jiný.
Jen doufám, že to nebude Maria.
Reagovat
smazaný uživatel
Aut! Simona hrála 5 finále!
Reagovat
brixner
5x a dost! Jako s fetkama za volantama..smilesmile
Reagovat
lars
4x GS finale v Evrope :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
misa
V 1. setu hrála své max.
Reagovat
zfloyd
chyby se množí, evidentně z únavy , s tím už asi nic víc nevymyslí
Reagovat
SpacialRecognition
únava z čeho? z toho 1 třísetového zápasu, co měla na začátku turnaje?
Reagovat
hanz
Z toho běhání, už ted má o 2 a něco hodiny víc strávenýho na kurtu než Žába. Dávali to tam na začátku zápasu.
Reagovat
SpacialRecognition
ale prosímtě 1 tříseťák na začátku, dny volna mezítím,
Reagovat
EllNino
ještě měla dva deblíky myslím
Reagovat
SpacialRecognition
Vem si wozniacki ta s podobným stylem mohla hrát klidně 5 třísetových zápasů v řadě, a Marie má problém se dvěma debly a jedním tříseťákem? Tak to má dost slabou fyzičku teda
Reagovat
EllNino
Každý je jiný
Reagovat
SpacialRecognition
Chce hrát vracející, defenzivní tenis, tak by k tomu měla mít i fyzičku, tedy pokud nechce celou kariéru lítat po občasných čtvrtfinále
Reagovat
hanz
Ale to ona chce, navíc bohužel nemá, nemá žádný dynamit na servisu ani v základních úderech, je to prosatě jen plácaná do kurtu a to prostě na víc stačit nebude.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Plácaná co stačí na ČF Wimbledonu a na set proti WNo2., tak ta musí mít něco do sebesmile
Reagovat
hanz
Jenže Wozniacki tolik nechybovala a využívala šance, náběhy na síť.
Reagovat
misa
Měla kovid.
Reagovat
SwissMaestro
Norrie v SF GS, dobrá komedie. Ještě Fritz a posměju sesmile
Reagovat
hanz
Norrie, ten podvraťák bez vítěznýho úderu? Komedie na WB.
Reagovat
EllNino
já myslel, že pro tebe Wimbledon skončil vyřazením Petry ... ale stále tu všechny urážíš :D
Reagovat
hanz
Já na to nekoukám. :) Jen komentuju, u Marie je to furt stejný. smile
Reagovat
EllNino
No comment :D
Reagovat
hanz
No co, to jsou hodiny běhu. smile
Reagovat
Tennisfan77
Ale to není vole weak era, Djokovic s Nadalem si to uhravaji díky své dokonalosti smile
Reagovat
JohnB
kamile co syn?
Reagovat
Tennisfan77
Zdravím uživatele v ignoru smile
Reagovat
Patik
Norrie už bude pre Djokoviča lahôdka..Novak jemne pocvičí tenis na laváka..ideálna príprava na finále.
Reagovat
turista
No Kyrgios přece není levák ale pravák. Myslím že může Nadala poslat domů.
Reagovat
Tennisfan77
To spíše Fritz
Reagovat
mahycek
To spíše Fritz,souhlas. Nadala nepošle domů Nick.
Reagovat
Patik
Fritz nato nemá.podľa mňa skôr Kyrgios ten už to tu raz dokázal.
Reagovat
turista
Má na to. Není to Chatrieruv centrkurt.
Reagovat
Ondrej2280
Raovi je jedno na ktorom center-kurte bude brat pohar :))
Reagovat
turista
Norrie a Fritz jsou dobří.
Reagovat
Ondrej2280
To je zbozne zelanie hrat vo F s Fritzom?:)
Reagovat
mahycek
Norrie smích v semif. GS,ale Fritz méňě smíchu a
já si moc přeji, aby tam byl
Reagovat
mahycek
Fritz tam nyní patří. Nadal ven.
Reagovat
turista
Ano. Nadal ven!
Reagovat
Krisboy
Tak to Kemron dokázal! smile
Ale o Marušku mám obavy smile
Reagovat
misa
Takhle ten wimbledonský příběh MB končit neměl...
Reagovat
JohnB
Pokud na trave jen vracis micky na stred, nic jinyho cekat nemuzes.
Reagovat
tommr
a je nejspíš po zápase. Marie nejdřív zahraje zázračnej míček ze země a pak odevzdá Jabeurový servis ze stavu 40:0 5 chybama v řadě. To už neotočí ... smile
Reagovat
RFanousek
Asi se díváme na jiný zápas. Pár chyb sice udělala, ale jinak si to soupeřka uhrává svou výbornou hrou a kreativitou.
Reagovat
tommr
mluvím o tý jedný konkrétní hře kdy vedla na podání 40:0 a byla na koni protože se jí poved zázračnej bod. Tu hru neměla prohrát ... smile
Jinak ale byla Jabeurová samozřejmě lepší a vyhrála zaslouženě ...
Reagovat
SpacialRecognition
odehrála jeden tříseťák, a vy říkáte, že jí docházejí síly? směšné
Reagovat
JohnB
pokud cely turnaj jen behas a vracis, tak jo...
Reagovat
hanz
Vždyt tam běhá jak nadmutá koza bez nějakého valného efektu. Žabérce jen občas slajznout a má bod.
Reagovat
smazaný uživatel
Zato ty nabíráš sílu komentovat hlavně při nezdarech, "hrdino".
Reagovat
JohnB
Tohle bude kanarek...
Reagovat
JohnB
Marus krasny QF, ale na trave jen vracet na stred proste nejde. Je vlastne zazrak, ze je tak daleko. Prijemny zazrak samozrejme.
Reagovat
hanz
Je to tím, jak je to pomalý a i ranařky se vyhážou, nestačí ani servis. Proto i ta pihňa Maria, co za celej život neuhrála ani 4. kolo je v semi.
Reagovat
JohnB
Krute receno, ale bohuzel vicemene pravda.
Reagovat
hanz
Je to tak. Říkám pravdu, ale tady tomu spolku se to věčně nelíbí, jen jí říkám moc krutě, no.
Reagovat
brixner
Maruška dělá chybu - po zahraném kraťasu si nepostoupí aspoň 2-3 kroky do kurtu, zezadu kontrakraťas prostě doběhnout nemůže...
Reagovat
lars
Dela moc UE :(
Reagovat
zfloyd
jako by fyzička docházela už to není ono
Reagovat
hanz
Žádný vítězný úder, jen běhání.
Reagovat
com
Na to jak sem Bouzkove zacal v prvnim setu fandit, me teda ted pekne sejri smile
Reagovat
Petr_Fisk
Předevčírem jsi tvrdil, že Tě její hra nebaví...smile
Reagovat
hanz
Bouzková už doběhala a to znamená jediné - prohru. Snad ta Žabérka alespoň vyprovodí německou babku.
Reagovat
misa
Má hru na to, aby ji nechala 3 gemy :)
Reagovat
paddy
teď hraje Holanďan Kuivenhoven smile
Reagovat
JohnB
vis ze to je zaznam ze jo?
Reagovat
Petr_Fisk
Ons a Nick mají v současnosti "nejlepší ruku" na okruhu...smile
Marie to bude mít ve třetím setu moc těžké, musí dostat Ons z komfortní zóny, takže bude muset asi hodně riskovat.
Reagovat
aape
Marušce ve 2. setu nějak došly síly..smile
tak snad se sebere ve 3. smile
Reagovat
zfloyd
tak snad si trochu odpočinula a pustí se do třetího jako do prvního
Reagovat
Liverpool22
Hmmm, tak Žába se chytlasmile Mařenka musí chytnout začátek 3. setu smile
Reagovat
brixner
Jojo, ten jí nesmí utéct, jinak je hotovo!smile
Reagovat
annah
Utekl. Asi už hotovo je...smile
Reagovat
dadaft
no, a set je asi v pánu .......... nebude to snadné se zase nakopnout
Reagovat
misa
Pěkný vstup do zápasu, teď to ale vypadá, že za půl hodiny může být po všem.
Reagovat
brixner
Nestraš! Ale Marušce zoufale chybí nějaký vítězný úder...
Reagovat
misa
Tunisanka rozjela vlastní exhibici, Marie už nemá síly.
Reagovat
dadaft
vypadá to tak
Reagovat
brixner
Nejhorší je, že Maruška nemá žádný plán "B", bohužel nemá, co by změnila! Vons zkouší kraťasy, občas voleje, dost variuje, má šikovnou ruku...
Mařenka to může fakt jen uběhat, ale v podstatě to je všechno o Vons, bohužel.
Reagovat
misa
Není náhodou v první pětce.
Reagovat
dadaft
důležitý gem Marie zvládla a zůstává nadostřel ... uff
Reagovat
zfloyd
trochu polevila a Žábra to hned využila , snad jí to vrátí
Reagovat
zfloyd
moc pěkně , hlavně vydržet v nasazení smilesmile
Reagovat
com
smile Ale jestli vyleti v SF s maminou a hrackou druhe stovky, tak to at si me nepreje smile
Reagovat
brixner
Kontakt! Zatím dobrý!smile
Reagovat
Liverpool22
Mařenka zatím super. Klíč k 1.setu byl hned na začátku zápasu, kdy cca 6 míčků šlo za Žábou, ale pak se Marie chytla srovnala na 1:1 a tím se hodně uklidnila - pak už hrála fantastickysmilesmile
Reagovat
vergus
Jabeur není moc v pohodě (slabé dropshoty, 1. dvojchyba v turnaji metr za lajnu), chtělo by ji to držet takhle ještě hodinku smile
Reagovat
Liverpool22
Žába cca od stavu 2:2 neví co hrát - nic jí nefunguje
Reagovat
misa
už se rozjela
Reagovat
misa
6-3, ani stín nervozity. Uvidíme, co dál...
Reagovat
HolyMotors
Je to nádhera. Musí vydržet, fyzicky to musí být hrozně náročný, ale hraje neskutečně.
Reagovat
Petr_Fisk
Maruška Sluníčko dnes hraje svůj nejlepší tenis a hlavně se vůbec nebojí...smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmile Jojo, na bobky to nevypadá!smile
Reagovat
com
už to je ale drobet řidší smilesmile
Reagovat
hluuusa
A ten pupek... smile Az skonci s tenisem, bude mit v 35ti 80 kilo, ve 40ti 90... atd.
Reagovat
hluuusa
Ta Ons je ale sereda! Ani se tem Arabum vlastne nedivim.
Reagovat
HolyMotors
Jsi normální?
Reagovat
hluuusa
Ja ano, ale ty si ji dej klidne nad postel.
Reagovat
RFanousek
Mít Jabeur nad postelí, už by se mi nikdy nepostavil. smilesmilesmile
Reagovat
com
Džabérka se tváří, jak kdyby byla totálně nasraná smilesmile
Reagovat
annah
Maruška zatím hezky sbírá jahody, a taky vypadá asi na 16 let. Moc jí to sluší.
Reagovat
misa
Žába to nebude mít lehké, Marie vrátí na superpomalé trávě všechno a navíc je dost šikovná.
Reagovat
Liverpool22
hlavně Marie skvěle čte hru smile hlavně kraťasy Žábky
Reagovat
zfloyd
oboustraně pěkný ale BREJK je tam smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
dadaft
Marie má formu, to půjde...
Reagovat
paddy
na oslavu brejku zařval i Kodeš smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile zatím hraje suprově
Reagovat
mahycek
Tady pořád Nadal, Djoko ve finále, vždyť to je
vše předčasné, pozor na to.
Reagovat
Ondrej2280
Jedine zmysluplne finale bude nadal -djoker..vsetko.ine bude formalita pre jedneho z nich:)
Reagovat
annah
Přesně tak!
Reagovat
woody
no Gyrůsek by nám ve finále udělal pořádný brykule.
Reagovat
paddy
smile

k Williamovi se už připojila i Kate

Žabka říkala, že si jde pro titul. To už může být rouhání. Snad mi to nezkazí.
Reagovat
brixner
Ba né, ta zejtra už bude jezdit na dunách na Sahařesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
gigin
Ale lepší je mu je dát a pak sebrat. Ajde Nole!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile i když myslím, že je moc rozdávat nechtělsmile
Reagovat
mahycek
Sinner, kdo to je ????smile Teď vážně, takovou
šanci nemusí mít mnoho let ve Wimbledonu.V šatně
před zrcadlem si může nadat a nebo zrcadlo
rozsekat.
Reagovat
Vlk-v-trave
To je tim, ze jsme mu nenapsali smsku, ze si 3 sety fakt dachnout nemuze:)
Reagovat
George_Renel
Vést s Novakem a prohrát? To by se Jirkovi nemohlo stát.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Presne... ten upset s Paulem byl katastrofou pro turnaj:)
Reagovat
Nola
vcera som pisala, ze Jannik nebude jednoduchy super, dnes to dokazal, hral nebojacne, utocne a Novak sa tak nejak nechytal... ale je to fakt druhy Tomas, ale ovela lepsie pohyblivy, ta trava mu fakt svedci, Novak dokazal, ze aj ked stary pardal, vie tieto zapasy, kde spi na kurte otacat, tentokrat som neverila, ze to otoci, ale asi fakt nejaka aura vitazov nepustila Jannika dalej....
Reagovat
Ondrej2280
Presne..je to.druhy Tomas na kurte...bez zivota,emocie...v tomto ako ten holandan zo vcera:))
Reagovat
paddy
připomenulo mi to finále AO22

během druhého setu jsem už začal spřádat plány na otočku s kolapsem soupeře a ještě se u toho náramně pobavil, až jsem si smíchem natrhl břišák (ten samozřejmě přes noc doléčím)

tato tenisová doba mě baví smile smile smile
Reagovat
brixner
Já si dal jednou vomylem feferonku a natrh sem si...no víš asi, co myslim! Splet sem si jí s malym banánem...smilesmile
Reagovat
hanz
Tak si Džoky vytřel .... s natěšeným Jannikem. smile
Reagovat
dadaft
ten bekhendový křížný prohoz ze skluzu byl z jiné planety, musím to do prkýnka napsat
Reagovat
Vlk-v-trave
toz bh mu slo vzdycky:)
Reagovat
Holahej
..z levé nohy, v běhu, skluzu, v tísni, takové míče lze zahrát jen obouruč, moje zvědavost je, zda se jednoručáci udrží ve špičce a vyhrají ještě někdy GS..
Reagovat
paddy
nenechte asi ujít smile
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
paddy
po úspěšném prohozu smile
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic to dokáže smile
Reagovat
Amputace
Djokovič turnaje, na kterých musí otáčet zápas ze 2:0 na sety, vyhrávat umí. V případném finále s Nadalem bude určitě favorit, na druhé straně bych Nadalovi věřil jako dlouho ne proti Novakovi mimo antuku. Od Wimbledonu 2018 by to byla určitě jeho největší šance ho mimo antuku porazit.

Sinner dnes předvedl nadplán, Djokoviče potrápil, vzal mu dva sety, ukázal na jeho zranitelnost. Zhroutil se podobně jako by se zhroutilo 80% druhé vlny ať už dnešní či té dřívější. Rozhodně se nemá za co stydět.
Reagovat
dappe
Je to o jeden break v rozhodujícím setu a ty píšeš, jak kdyby bylo dvě hodiny po zápase. Tohle opravdu nikdy nepochopím, tady je to celkem běžné u více lidí.
Reagovat
Amputace
Kdybych sázel, možná bych to viděl jinak a dokázal i v tomto z mého pohledu už jasně probíhajícím zápase vidět nějaké možnosti, co by se třeba mohlo ještě stát. Takto je nevidím. Naopak vidím paralely s jinými zápasy, ve kterých dal Novak čuchnout outsiderovi a pak ho strojovou hrou sundal z kurtu. Je to už příliš jasný a pravidelně se opakující stereotyp.
Reagovat
dappe
Asi ano, navíc to bylo už dost rychlé, takže se to potvrdilo. Ale stejně, já to začínám vzdávat až při MP, takže mě tohle vždy překvapí. Sinner docela zklamal, tohle není o moc lepší než Musetti na RG. Zvlášť když ty první dva sety byl o dost lepší.
Reagovat
Amputace
Vidíš to, dříve než jsem stačil dopsat komentář, je hotovo :D
Reagovat
turista
Djokovič si poradil s nepříjemným soupeřem, což mu pomůže. Nadal Wimbledon nevyhraje. Fritz nebo Kyrgios ho vyndají. A pokud ne tak ho porazí Novak Djokovič.
Reagovat
Vlk-v-trave
Je treba napsat smsku Sinnerovi, ze tri odpocinkove sety si nemuze dovolit :D
Reagovat
annah
Dva Sinnerovy nepodařené kraťasy, které skončily v síti, a myslím, že je rozhodnuto. Nole má brejk a už to nepustí.
Reagovat
paddy
na sítí jsou tragičtí oba smile
Reagovat
Patik
Jeden break je malo
Reagovat
paddy
a je vymalováno smile
Reagovat
com
brejk a je pro Sinnera nejspis konec smilesmile
Reagovat
misa
Divím se sponzorům, že do ženského tenisu dávají nějaké peníze. Mám obavu, že tuto sobotu může nastat nejčernější tenisový den 21. století.
Reagovat
paddy
a kurz je podobný jako před zápasem
1,14 smile
Reagovat
RFanousek
Nadal už pomalu kupoval šampáňo
Reagovat
com
ten si rve poslednich par vlasu smilesmile
Reagovat
Amputace
smilesmile Tomu říkám nálož.
Reagovat
Mayo
Podľa mna je mu to jedno.
Reagovat
ipko
mi na chvílu zatrnulo, keď sa šmykol Sinner, či nedopadol rovnako ako Zverev, ale zdá sa, že to rýchlo rozchodilsmile
Reagovat
Patik
Mne napadol Mannarino proti Fedexovi.
Reagovat
Orgasmator
Sinner zahraje prasátko, díky čemuž získá výhodu ve výměně, neomluví se a ještě zatíná pěstičku smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Psychologicka taktika, jak rozhodit soupere...:D
Reagovat
Orgasmator
a málem se mu to vymstilo podklouznutím...
Reagovat
annah
Teď jsem teprve koukla na skóre a nevěřím svým očím. Co tam ten Djoker dva sety vyvádel? Tenhle Wimbl musí Rafa vyhrát, i kdyby nechtěl.
Reagovat
mahycek
Právě, že nesmí ho Nadal vyhrát, zítra doufám
prohraje se žralokem Fritzemsmilesmile Nesmí
Reagovat
annah
Ja mám pořád pocit, že jediný, kdo ho může (snad) porazit, je právě Nole. To by ovšem musel nasadit svůj tradiční level. Všechny ostatní Rafa vyřadí a přijde max o jeden set.
Reagovat
Patik
Premna je už tak najväčším víťazstvom ze si mi odpovedal na komentár smile
Reagovat
Mayo
Naopak, kto musí jednoznačne vyhrať tento GS je Djoki.
Reagovat
annah
Musí - v tom smyslu, že je to téměř jasná věc, když Djoker předvedl takové potíže se Sinnerem. Vyhrávat dva nula na sety, tak to by Rafa už nepustil, na rozdíl od Itala.
Reagovat
brixner
Jojo, Rafa už je tak zblblej, že by vyžadoval po Vévodovi pohár už za stavu 2:0 na setysmilesmile
Reagovat
annah
Možná by mu ho i dali, aby od něj byl už pokoj..smile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
mahycek
A ten obrat, jak jsem zmínil před 45 minutami
je tady. I čtvrtý set blbě Sinner začal a
prohraje ho. Tak ať začne v pátém aspoń na servisu a vyhraje ho, aby byl ve vedení. Ale, to
ve čtvrtém začal také a jak to dopadlo. Nevěřím,
už italovi. Je to škoda, dobré nové tváře by
byly v závěrečné fázi turnaje.
Reagovat
Patik
Teraz ide o celú povesť nextgen verzus Big3..úplne si to viem predstaviť jak v tých amerických filmoch kde dajú stoličky do kruhu a riešia svoje problemy s drogami ako sa zbavili závislosti a podobne.. Tam by to uz uvádzal Tsitsipas alebo Medvedev takze ahojte mame tu nového člena Janika Sinnera.. Aaahoj Janík.. Janík je tu s nami lebo prehral zápas z 0:2 na sety.. Necháme ho nech nám povie k tomu pár slov..a tam celá nextgen v kruhu ako trosky..
Reagovat
RFanousek
Djokovic se teď zase proměnil v neprorazitelnou stěnu.
Reagovat
Tennisfan77
Tvl a vyznej se v tom pak, dva sety je úplně sjety a tedka zapne sestku a je to.
Reagovat
Jon61
Djokovič je jako pták Fénix, díky své psychice se dokáže vzpamatovat a mladí hráči většinou (téměř vždy) nedokáží zvládat zápasy na pět setů, proto tak dlouho kralují Big3.
Reagovat
Tennisfan77
I tak je to takové vselijake, normálně by vyhrál 3:0.
Reagovat
Orgasmator
Brumbálův chráněnec z Nebelvíru smile
Reagovat
Patik
Tak Djokovic stále nevyhral..
Reagovat
paddy
užijte si kolaps Sinnera smile
Reagovat
paddy
smile

kontrolní otázka:
Co dělá samopal Sinner? smile

https://www.youtube.com/watch?v=fQklj6o4OqQ
Reagovat
dadaft
mnó, s Alcarazem Sinner po prohraném třetím setu vůbec neodpadl a ve čtvrtém hrál zase špičkově .................
Reagovat
dadaft
no, teď ne
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak v prvnim setu ho Gumitek take brejkl...a hned na zacatku...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak budou asi dva odpocinkove sety:)))
Reagovat
paddy
je nesmysl, aby Sinner hrál dobře čtyři hodiny v kuse smile

https://www.youtube.com/watch?v=4c_zXKFy0Ok
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Bol to odpocinkovy set...:D)
Nic neni linearni...
Reagovat
Patik
Takto mal hrať a vybaviť Sinnera už v prvom sete.. Mal nato..
Reagovat
Mayo
Podľa ocakavania Novak Djokovic otáča zápas smile
Reagovat
hanz
Upřímně, Bouzková se stařenou to má 0:4, to radši ať jde dál Vons, protože mít stařenu ve finále je nechutná představa.
Reagovat
vergus
Kolik to měla Makula s Martičovou, než ji porazila na RG? 0:5?
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
hanz
Jenže tahleta babka je otrvaná jak veš do kožichu, Martič alespoň občas chybuje, tahleta jen slajzuje a čeká na chyby.
Reagovat
com
Bouzkova je zas vracečka no.. ty dve si tam budou pinkat treba 5 hodin smile
Reagovat
mahycek
No a vidíte, už zapojuje i diváky, po zkaženém
voleji Sinnera. To je ta chvíle, kdy zavelí k
obratu. Ten, ale nechcismilesmile
Reagovat
Orgasmator
Je to mistr otoček z 0:2 smile teď ukazovali USO s Rogerem, když hrál smile
Reagovat
vergus
Maria v SF, to jsou věci smile To znamená, že Maruš-Ons je předčasné SF
Reagovat
EllNino
To bych netvrdil ... Tati už tu rozebrala dost děvčat na součástky
Reagovat
Mony
Mami
Reagovat
Liverpool22
No pro naší Mařenku to může být dobré. Žába bude vědět, že má v SF hodně hratelnou soupeřku a může být nervózní. Celkově si myslím, že zápas Marie a Žáby bude hodně o hlavě, kdo se lépe vyrovná s tlakem zápasu, centr kurtem - ani jedna zatím v SF na GS nebyla - to může vše hrát v náš prospěch...
Reagovat
Mony
To byla slajzacka výuka! smile.. Dlouho jsem si slajzovanou tak neužil. Parádní zápas i pro diváky.. Určitě trochu změny na trávě oproti dvěma sniperumsmilesmile
Reagovat
paddy
slabučký Djokovič potřebuje čuchnout k brejku, aby Sinner mohl zkolabovat jako Medveděv v Austrálii smile
Reagovat
Tennisfan77
Píšeme si to o tom od včera, nevěřím, ze někdo big3 vyřadí do posledního míčku, za posledních deset let se to stalo tak 3x čili ani stav 2;0 pro Sinnera neznamená nic
Reagovat
HolyMotors
Vůbec nejde o Sinnera, Covid zázračně zmizel po druhým světu z planety a Djokovič najdou ztratil pomyslné okovy, úplně se osvobodil. Smrt tenisu skončila.
Reagovat
Tennisfan77
Covid tenis úplně dojebal, jako ostatní sporty, nic víc
Reagovat
HolyMotors
Dojebal hlavně tebe, vytahovat Covid neustále když se favoritovi nedaří, je dobrá diagnóza.
Reagovat
Tennisfan77
Co to prosím té meleš. Covid vytahujes ty v tomto vlákne ty .
Reagovat
HolyMotors
Tak se podívej, co předvádíš trochu níž a pod spoustou jiných článků. Ale však my dobře víme, co zatím je, viď Kamile..
Reagovat
Tennisfan77
Netusim koho tady pořad oslovujete, asi vás borec hodne ovlivnil, což je komicky na jednu stranu. Na stranu druhou ja říkám, ze covid tenis ovlivnil, pokud někdo říká ze ne, jeho věc, ale fakta jsou jasná, zrusene GS, neúčast Djokovice na AO, vyřazeni Berrettiniho, pokud tohle není pro někoho ovlivněni covidem, je proste pičus no
Reagovat
HolyMotors
Jde o to, že jsi níže napsal, že na to Djokovic sere, nemá motivaci, nic nehraje, protože tenis zničil Covid a tak na to každý kašle. Chápeš to? Uvědomuješ si, co je to za nesmysl? A není to poprvé.
Reagovat
Tennisfan77
Co to meleš za hovna? Ja říkám, ze covid tenis ovlivnil k čemuž jsem ti podal jasné důkazy, co mas ty? Řeknu ti, houno.

Djokovic bez Vajdy je mimo, to je fakt číslo dvě, to, ze dneska porazi Sinnera pote, co dva sety působil totálně odevzdaně je věc druhá, kterou jsem komentoval po dvou setech, kde Djokovic duševně ani nebyl.

To, ze se tedka zvedl neznamená vůbec nic, pořad podle mě má strašné výpadky
Reagovat
JohnB
chory mozemk
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednu stranu hodně chyb, na druhou bojovnost.
Závěr zvedl diváky ze sedadel.
Krásné objetí.

Taťjanina pohádka pokračuje.
Reagovat
Liverpool22
smile jo konec byl dobrý - tenisově i emocionálně. Celkově tenis nebyl nic moc - bylo to nervózní +
faktor derby. Dřevorubkyně Niemeirer to nezvládla v hlavě, ale je ještě mladá....
Reagovat
goodtennisfan
Djokovic hraje jako vždy, jen má prostě kvalitního soupeře, proti outsiderům je lehké zahrát "neskutečně", až to vypadá, že to vyhraje..když potom přijde někdo, kdo doopravdy chce vyhrát a má kvalitní údery, je jasné, že Novakova hra nebude vypadat stejně jako předtím..

Novak hraje dnes dobře, problém je jen to, že Sinner hraje líp. Moc se mi líbí jeho hra, rychlá, vůbec nečeká na chyby soupeře, ale uhraje si to sám. Jediný problém je, že se taky může rychle sám vyházet..Srovnání s Berdychem je příhodné, taky mi ho připomíná, má ale za mě lepší forhand a hlavně pohyb, Berdych byl dobrý tak do 3 úderů po servisu, Sinner dokáže rychle běhat a vyhrávat i dlouhé výměny, což je proti Djokovičovi obdivuhodné. Doufám, že Sinner to dneska dotáhne, ale nemyslím, že to bude 3:0...

PS: Djokovič už začíná zase řvát na podavače míčků - jak kdyby mohli za to, že na to dnes nemá..je to ubožák smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Berdych nebyl tenisovym produktem jako Sinner, do ktereho nacpali miliony, nebot chteli vychovat GS viteze... Mimo to si myslim, ze nejen FH mel Berdych lepsi... ale jen nazor...
Take nevim, na kolik by byl Sinner konkurence schopny v letech, kdy hral Tomas... me se to rozhodne tezko porovnava. A uprimne v tomhle tenis je podle mne trochu zaludny na porovnavani, hlavne mezi generacemi... nic neni linearni...
Reagovat
Tennisfan77
Za éry Berdycha by Sinner dekoval za top30, v životě by neporazel podle mě Tsongu, Del Potra, Berdycha, Ferrera, Murrayho, nebo wawrinku. Využívá slabé éry, top10 je WTA s koulema, polovina z nich tam nemá co dělat
Reagovat
Amputace
Úplný nesmysl. A opět - nostalgie, nic víc. Nezapomínej na to, jaké měli někteří z těch hráčů výpadky a vesměs nestabilní výkony. Takový Berdych dokázal zahrát skvěle na tisícovce, porazit tam Nadala, a týden na to prohrát 250 někde na periférii proti hráči čtvrté desítky. Tsonga měl dvě tři stabilně dobré sezóny, pak už vesměs jen momenty, kdy se mu občas na nějakém turnaji zadařilo a porazil třeba favorita, došel do semifinále apod., ale dlouhodobě velkou hrozbu pro big3 na okruhu nepředstavoval. Ferrer byl otloukánek celé big3. Del Potro měl největší náběh k tomu být fakt top, ale zdecimovala ho zranění. Wawrinka se bohužel prosadil a dostal se do své top formy až relativně starý, takže už toho moc nestihl, ale měl též náběh být fenoménem. Murrayho vůbec nechápu, proč do této skupiny řadíš (a ne poprvé). U toho nebýt big3, má minimálně 10 GS. To je big3, Murray a až pak zbytek.

Sinnerovi je dvacet nebo kolik let. Na Wimbledonu by s tím, co hraje, došel do podobné fáze kdykoli, protože konkurence je na něm nulová už dvacet let. Talentem se úplně v pohodě k Potrovi, Berdychovi, Ferrerovi apod. dá řadit.
Reagovat
Amputace
Jo a ještě jedna věc - všechny tyto hráče s dnešní next gen spojuje mimo jiné to, že byli jeden jak druhý totální labilové. Proto si s nimi tehdejší big3 dělala, co se jí chtělo, stejně jako se jí to venkoncem daří s next gen. Zkrátka ti tři stojí úplně bokem, těžko vedle nich kdokoli vypadá jako silná konkurence.
Reagovat
Liverpool22
Maria v SF, tak to je mazec smile mladá dřevorubkyně Niemeirer se vyházela a klíčové momenty nezvládlasmile
Reagovat
hanz
Přesně, kolikrát už ta stařena z Německa vyhrála poměrem 7:5?
Reagovat
Liverpool22
Je pravda, že Maria v SF Wimbledonu je hodně velká haluze smile měla kliku, že byla v dobré části pavouka
Reagovat
hanz
Nýmajer další labilka, co nemá všech 5 pohromadě. Mít stará Marii v semi je ostuda současnýho WTA. Ta už by měla být dávno v důchodu a neprudit svým antitenisem.smile
Reagovat
mahycek
Poprvně se vyjadřuji k zápasu. Djoko zřejmě
v koncích, ale stalo se, že byl několikrát v
podobných situacích, že už nemůže a nakonec po
pár zázračných míčích ožil a běhal, jako rybička.
Tohle je, ale už vážné. Když padne, tak si přeji,
aby zítra padnul i Rafael a bude tam čerstvý
vítr, změna, oživení, tenis to potřebuje !!!!!!
takže, bez Djoka a Rafy, tak Sinnere a Fritzi
dotoho smilesmile
Reagovat
com
Djokovicuv sen na dalsi GS se rozplyne za 3, 2.. smilesmile
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
dadaft
v království gumídků zavládla panika...
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
hanz
Nýmajer - Další která je na síti absolutně neschopná.
Reagovat
RFanousek
Tak jaký je kurz na otočku?
Reagovat
paddy
2,57
Reagovat
RFanousek
U kohokoli jineho než Novaka by to bylo tak 5 smile
Reagovat
Pe3k
Bez Vajdy je Djokovic poloviční z nějakého důvodu. Ten důvod asi nebude v trenérovi, ale že je mu Ivanisevic k ničemu, na tom se asi shodnou všichni...Problém bude asi v psychice, nemá hlad po vítězství nebo něco. Ital hraje moc dobře, ale od Novaka ve formě by stejně dostal 0:3.
Reagovat
Tennisfan77
Nemá absolutně motivaci. Je mu ten výsledek úplně ukradeny, nemá zájem ani vyhrát.

Covid = smrt tenisu
Reagovat
HolyMotors
:D ty jsi psychopat KaKamile
Reagovat
Patik
Tiež mám ten pocit niečo tam v tom bude nejaká chémia v tíme medzi nimi..ale ono celkovo Novak je poznačený volako tými udalosťami a táto sezóna proste celé zle.. Po tak dobrej sezóne 2021 sa stane presne opak úplná nočná mora..uplne by to mal zabaliť a začať až budúci rok odznova.. A mal by poprosiť toho Vajdu aspoň na GS.
Reagovat
Tennisfan77
A měl by? Jako na jednu stranu se mu nedivím, vezmou mu 4000 bodu, nedostane žádné, do Austrálie ho nepustí.

Tahle tenisová politická situace je proste v prdeli a chápu Djokovice ze na to sere proste, není o co hrát, tenis je mrtvý sport
Reagovat
Patik
No uvidíme ale poňal tie situácie a všetko ako človek a nie ako športovec co sa mi ráta najviac.. Ta rodina a zdravie na prvom mieste nič nesili nejakými vakcinami alebo injekciami a podobne len aby mohol hrať.
Reagovat
HolyMotors
Časy jsou zlé, Kamile.
Reagovat
SydneyOpen
smile jasně mrtvý sport. Ty jsi klaun
Reagovat
Tennisfan77
Pokud O rekordmanovi v GS rozhodují restrikce covid/Ukrajina; není asi co rozebírat
Reagovat
HolyMotors
Toho šílence opět zdrtilo, že po Djokovičově případném vypadnutí by měl Nadal celkem solidní šanci na titul a tak zase spustil tenhle tyjátr. Ten člověk není normální.
Reagovat
Tennisfan77
Mě? Týden píšu ze Nadal vyhraje velký slam; prober se už. smile
Reagovat
HolyMotors
Jsem na louce a došel mi net, jak hraje Djokovič ve třetím setu? Sere na to, má to v prdeli, za všechno může Covid?? Jak je to, ty trosko.
Reagovat
Tennisfan77
Prý trosko smile, ty mas hodne těžký život, ze se tady do mě opírás na tenisovém fóru ty komediante, vytahni radši ruku z nocniku a skoč si za mamkou pro rohlík smile
Reagovat
HolyMotors
Ty tvoje ubíjející nesmysly už se nedají vydržet, musel jsem zareagovat ostřeji. Nakonec nejsem jediný.
Reagovat
Tennisfan77
Říct nekomu trosku na internetovém fóru je opravdu ostrá věc, znicil jsi mi den smile
Reagovat
HolyMotors
Evidentně jsi s tím měl problém. Ale najednou zase děláš ramínka, Kamile?
Reagovat
Tennisfan77
Ja nemám problém s ničím, Davide
Reagovat
Ondrej2280
Ale uz nepis tieto blbosti o covide a ukrajine:)inak v pohode:))
Reagovat
dappe
Djokovič je z té špičky snad jediný neočkovaný ne? To asi nebude důvod smrti tenisu :D
Reagovat
SLMBN
Když dneska vidim toho Sinnera, vzpomněl jsem si na mladýho Berdycha. Podobný pohyby, výraz, vlasy...
Reagovat
HolyMotors
Sabine Lisicki má božské nožičky
Reagovat
ipko
ale viem si živo predstaviť, ako Nadal fandí Sinnerovi pred smile :D
Reagovat
paddy
nemá čas, soustředí se na kalendářní GS smile
Reagovat
Patik
Keby len Nadal ale aj celý jeho tábor. smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak Nadal je jediný kdo má hlad vyhrávat, každý se už na to vysral smile
Reagovat
Patik
Je to tak nejako..zatial co Nadal vypiluje údery s celým tímom a berú to tak nejak smrteľne vážne tak Djokovic trénuje so svojím synom a hrajú sa na kurte..Novak už skratka není taky dravý po tých tituloch.
Reagovat
Tennisfan77
Má možná hodnoty jinde, těžko říct. Ale dneska to není Djokovic, to musí vidět každý rozumný člověk. Proč, to je otázka.
Reagovat
Patik
Není to ono niečo sa zmenilo v prvom sete neviem co ale stále ho neodpisujem aj keď som zmiereny už potom ako tu zauradoval kovid hneď na začiatku tak už som sa zmieril s tým najhorším scenárom co tu môže nastať..ak Novak vypadne tak turnaj ani nedopozeram.
Reagovat
Ondrej2280
Pocul som.ze djokovic ide zakladat budhisticky klastor v centre belehradu...tak mozno sa uz preorientoval na tuto misiu a na tenis uz kasle a hra len so synom:))))
Reagovat
Mayo
Ja by som chcel do finále Djokiho.
Reagovat
Vlk-v-trave
poklidny turnajovy den v muzske casti. Ale trebas prijdou nejake ty nepredvidatelne okolnosti... a Meditator si vyslapne na Sinnera, a bude dneska upset... toz stat se muze vsechno, to nemohu rict:)
Reagovat
paddy
po 2. setu přijde na řadu kouzelný batoh smile
Reagovat
Ondrej2280
Herne to zatial sinner zvlada,uvidime co povie hlava sinnera ku koncu setov,resp.zapasu
Reagovat
paddy
překvapení to nebude, Sinner může získat až 15 GS a Alcaraz až 30 GS

tak pravil Rafaeoli smile
Reagovat
Patik
No Djokovic ešte ma slušné rezervy v kondícii..je vidieť že pokiaľ nezatazis telo hneď od začiatku sezóny tak za dva tri mesiace to telo nedáš tam kam potrebuješ..Sinner jasne fyzicky prevláda Novak sa môže spoľahnúť len ze sa zloží alebo to nejako uhaluzit skúsenosťami.
Reagovat
paddy
což by nebylo překvapivé

vzpomeňme finále FO21 nebo AO22

mladou generaci není nutné porazit, ta se porazí sama smile
Reagovat
Patik
Sinner mi ale nepríde ako ten typ hráča ze sa poskladá..sústreďuje sa stále na svoju hru.
Reagovat
paddy
smile

teď je otázka, jestli Čoukr postoupí ve čtyřech nebo pěti smile
Reagovat
ipko
snaží sa hrať vyrovnaný zápas s o 15 rokov mladším súperomsmile
Reagovat
ipko
ale cesta pre Jannika ešte ďaleká, určite potrebuje viac 1st serve do hry
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic otočí smile
Reagovat
com
smile dneska ne smile
Reagovat
Krisboy
Janek!! smilesmile
Reagovat
com
Djokovic dneska konecna smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Jenom se vrátím ke včerejšku. Zatímco trenér Chlupa se cely zapas usmíval s tím, že je jeho svěřenec v zápase s Nadalem spíše do počtu, naopak box Sinnera jede totálně poker face a věří, že muže vyhrát.
Reagovat
Patik
Sinner ma väčšie kvality ako nejaký neviem kto..cize aj ten jeho tím to inak vníma.
Reagovat
ipko
skvely tenis Jannik a hlavne dopodávaťsmile
Reagovat
Tennisfan77
Skvělý tenis? Však Djokovic je úplně mimo :D
Reagovat
ipko
tak každopádne je tu mladý tenista, ktorému sa zatiaľ nerozklepali nohy, teraz za stavu 15:30 dva body z druhého podania a na zhode dropshot a priamy bod finito 7:5smile
Reagovat
Patik
Je mladší hybnejsi naopak Djokovic už ku koncu setu rozdychaval.
Reagovat
Tennisfan77
Ten set rozhodl stav 4:2, Djokovic udělal dvě dvojchyby a dva dropshoty do saka, break úplně zadarmo
Reagovat
ipko
stalo sa, ale Sinner ide k tomu výrazne naproti a už má brejk aj v druhom sete
Reagovat
JohnB
dneska konec Djokovic, zitra Nadal a v nedeli Norrie titul jak tu nekdo psal ????
Reagovat
ipko
to by sa mi páčilo alebo kludne aj ten Garinsmile
Reagovat
ipko
to by sa mi páčilo alebo kludne aj ten Garinsmile
Reagovat
Orgasmator
Dobrá ironie smile
Reagovat
paddy
pts won

1st serve
normal pts 82%
BB 88%

2nd serve
normal pts 61%
BB 89%

ve správný okamžik je třeba nahodit turbo smile
Reagovat
JohnB
Maria - Niemeier je asi nejhorsi zapas letosniho Wimbledonu, to je neco prisernyho od obou. Chapu na trave slice, ale ten od Marie je spis slice kopec... To je neco otresnyho.
Reagovat
Patik
Sinner môže potrápiť alebo poraziť Djokovica.. Dôležitý bude podla mňa začiatok zápasu pre jeho sebavedomie pre jeho mindset v zápase.. Ak začne dobre ma nato.. Ak nie tak sa zvezie celý zápas na second servisoch a zbytočných UE..je rýchly je svižný ma široké spektrum plochych ale aj technických úderov ale je mladý takže bude záležať len na hlave..
Reagovat
Tennisfan77
Djokovic 100% po prvním.

Ahoj 3:0
Reagovat
Patik
3:1
Reagovat
paddy
14% po druhým a 3 DF

čau 4:4
Reagovat
Patik
Sinner pridal na obrátkach je vidieť kto je mladší a energickejsi.. Ak si s ním Novak poradí a zvládne to aj fyzicky potom ho tu už nikto neprepinka a neubeha.. Možno ešte Nadal s injekciou.
Reagovat
paddy
Sinner postupně uvadne, přijdou hluchá místa a bude po zápase
Reagovat
Patik
Hej je možné že neudrží level..aj keď s Alcarazom hral celý zápas dobre
Reagovat
paddy
smile
Alcaraz je na trávě karikatura
Reagovat
Patik
Je ale nútil hrať Sinnera lopty navyše..a pripravil ho aj fyzicky.
Reagovat
Tennisfan77
Djokovic hodne odpadl
Reagovat
Patik
Hej toto si sam dosť pokazil mohol ísť na 5:1
Reagovat
Orgasmator
Predikce ESPN 51:49 pro Novaka smile smile
Reagovat
Patik
61:39
Reagovat
Orgasmator
mám vyfocené, posílal jsem kámošovi smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to myslím celkem odhadli, jakkoli byly predikce hodně složité. Vývoj zápasu možná zvrátil jeden BB. I pak se ale najdou různí mudrlanti...smile
Reagovat
Patik
No ono sa to mení počas celého zápasu teraz je to 61:39 pre Sinnera.
Reagovat
tommr
dneska to našim vůbec nešlo a když už prohrávaly o set a brejk tak jsem to viděl černě. Naštěstí ještě včas zabraly a i s pomocí soupeřek ještě zápas otočily ... smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Krisboy
Ke konci se ale docela rozjely a poslední dva tři gemy byly až exhibiční. Několik parádních výměn, většina z nich pro KrejSi.

smilesmilesmile
Reagovat
tommr
to bylo tím že soupeřky definitivně zlomil ten druhej brejk na 4:1. Pak už byly tak rozhozený že začaly chybovat i ve vyložených pozicích ...
Našim ale trvalo na můj vkus příliš dlouho než začaly hrát svůj standard. Proti silnějším soupeřkám by se jim taková otočka asi nepovedla ...
Reagovat
Krisboy
Jo, bylo to vo fous. Ideální to rozhodně není. Příště musí hrát celý zápas jako dnes druhou půlku třetího setu. smile
Reagovat
annah
Paráda!! KrejSi postupují.smile
Reagovat
JohnB
Co by to bylo za zapas, kdyby si Fraudcikova nevzala medical, ze?
Reagovat
Krisboy
Už bylo načase.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, tak...malem bylo pozde. Ted se aspon rozjede jak Stara Pivnickova:)

https://www.youtube.com/watch?v=vjHyXKwrlVQ
Reagovat
Blondie
Co ty jsi zač?
Moc tě nesleduji, nepřipadáš mi povědomý, ale tyhle cancy píšeš pořád?
Reagovat
JohnB
JohnB, ackoli rozumim, ze z meho nicku to neni patrne.
Reagovat
Blondie
Na nick se neptám, popleto.
Reagovat
annah
KrejSi to otočily. Snad jim to vydrží i do třetího setu.smile
Reagovat
zfloyd
co mohly chtít víc 2x DF a nic z toho
Reagovat
Krisboy
Nakonec to nějak uhaluzili. Teď už je přejedou.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pro pripomenuti. Posledni Novo Zelandsky vitez Wimbledonu byl v roce 1913 - Anthony Wilding, a udelal snuru 4 vitezstvi. V roce 1914 byl jeste ve finale, nez zacala I. Svetova Valka, ktera zastavila plno skvelych hracu...
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Na turnaji citelne chybeji Rublev a Pella. :) Jinak by QF slozeni vypadalo uplne jinak.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sice by ani jeden v QF nehrál, ale složení by bylo dozajista jiné.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Pella by jiste v QF byl, jen by zalezelo na lose... stacilo, aby mel proti sobe stale servismana:)
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/04/murray-jugara-hierba-newport

* Tak konecne...:) si zahraje na puvodnim miste USO. Ma moznost urvat Muzealni GS... ale nevim, nevim, tady v New Portu je vzdy ta nej. kvalita travaru... ultimatni turnaj. Nebude to mit lehke.
Reagovat
SwissMaestro
Ještě aby se tam nevrátil Pan Doktor Ivo! :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Vratit se muze, ale Pan Doktor vi, ze vyhrat na puvodnim GS neni vubec jednoche. Vzdy kvalitni obasezeni turnaje...
Reagovat
Krisboy
Esli je řeč o Karlovičovi, ten už se určitě nevrátí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Co se stalo?
Reagovat
Krisboy
Co se stalo? Celkem nic, jenom dost zestárnul a ve 43 letech už nemá chuť ani energii a asi ani schopnosti probojovat se z pátý stovky žebříčku z5 do pater, kde ještě má význam tenis hrát.
Takže nestalo se nic, prostě už je starej a výkonnost slábne a lepší rozhodně nebude.
Reagovat
SwissMaestro
No, na výhru ve W ho nikdo nepasuje :D
Reagovat
zfloyd
zatím jsou drcený jak v drtičce , vzchopí se ?
aspoň že Bára shodila svetr a tepláky
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Tak treba to pomuze.
Reagovat
misa
Nový trenér Bouzkové se zatím angažoval v mužkém tenisu (naposledy v týmu Kordy), asi bude z průběhů ženských zápasů často překvapený. Marii bude zřejmě posovout směrem k větší aktivitě a útočnější hře, snad to bude fungovat.

Requenimu patří dík, začínali spolu objížděním desítek po celém světě, a nakonec se jejího největšího úspěchu jako trenér už nedočkal... Marie má v kariéře velké ambice a chce se pořád zlepšovat.
Reagovat
JohnB
Krejcikova se Siniakovou vypadaj jako dvojice co sotva udela finale ITF ctyrhry. Priserna hra, bez deblovych navyku. Ja je moc nesleduju, ale to takhle hraji porad? To je neco prisernyho.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, coby bývalé světové jedničky takhle hrají pořádsmile
Reagovat
paddy
Mařka vyhraje německý ITF souboj

A nepřekvapí, pokud překvapí Goffáč smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ta cyklistka, co spadla z rampy byla Češkasmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDD
Reagovat
Krisboy
Celkem umění, spadnout po půl metru závodu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja nevim o cem pise, takze se me to zda vtipne :DDD - reakce na paddaka je pro mne ultimatne absurdni :D
Reagovat
Krisboy
https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/marketa-hajkova-giro-donne-italie-pad.A220702_121252_cyklistika_bur
Reagovat
paddy
Trochu to připomíná Djokoviče na AO22 smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Krisboy
Akorát že tahle nešťastice
ten závod normálně dokončila smile
Reagovat
vavrinec
Jel jste někdy na časovkářské koze ? Je to docela peklo, něco takového se vám stane neuvěřitelně snadno.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pouštěl jsem si to hodněkrát a sázel na to, že pes bude zakopaný v hypertěžkém převodu, nicméně ani s přihlédnutím k tomu, jsem to nepochopilsmile Ale jistě se to může stávat, cyklistiku nesleduji.
Reagovat
vavrinec
Ono to je víc věcí. Já jsem zažil, že třeba kluk, kterej jezdil cyklokros a chtěl přejít na silnici, seděl poprvé v tréninku na koze a nebyl schopen na ní ujet 50 m bez pádu! Je to úplně jiná rovnováha, jiná ovladatelnost, prostě všechno je jinak. Ten pád vypadá neuvěřitelně směšně, ale něco takového se stane fakt snadno. Pravda, většinou ne na rampě, ale někde na silnici v prudších zatáčkách, to je hned. Ale princip problému je stejnej.
Reagovat
Krisboy
Já o tom nepochybuju. Měla tam asi nejtěžší převod a špatně nastavené kliky na první šlápnutí...
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
Reagovat
brixner
To víš, bez brejlí bych taky nerozumělsmilesmile
Reagovat
paddy
Jsem rád, že tady již pár lidí přijalo teorii o kalendářním GS pro Nadala dle principu Murphyho zákona či zákona schválnosti. smile

Djokovič byl loni hodně blízko a letos tu máme zajímavou situaci. Nadal má reálnou šanci na finále Wimbledonu, a tam nebude mít, co ztratit, takže by mohl vyškrábnout třetí letošní GS titul.
Pokud to dokáže, pak by ho čekala nejtěžší překážka, a to USO, kde to bývá nejvíce otevřené, protože na hardu je největší konkurence (ale letos bez Djokoviče).

Djokovič má ve Wimbledonu šanci zachránit letošní sezónu a celou kariéru. Loni se dotáhl na Nadala a vypadalo to, že má všechny trumfy v kapse, ale v polovině letošní sezóny je v situaci, že rok 2022 může být pro něj rok, kdy ztratil všechno.
Reagovat
Nenela
Nadal vyhral AO a mozna vyhraje USO jen diky neucasti Djoka, diky tomu sbira historicky nejvyssi pocet GS titulu, tezko na zaklade tohoto muze nekdo Nadala povazovat za nejlepsiho tenistu sveta. I kdyz vim, ze presne tohle si tady hodne lidi myslismile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ono, kdyz si vetsina neco mysli stejne, tak to casto nedopada dobre :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Ondrej2280
alibisticke žvasty:)
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak finale v muzske casti pavouka je uplne jasne... kazdemu... Cameron prisel vyhrat a je v transu, a v tom transu ve finale prehraje nejlepsiho travare soucasnosti, kterym je Kyrgios. Bude to, pri prilezitosti 100 vyroci centr kurtu upset stoleti.
K tomu se schyluje, a pouze nepredvidatelne okolnosti, zraneni, nebo disciplinarni trest tomu muze zabranit.
Camerona ceka asi nejtezsi zapas dnes, v SF s Jannickem to bude uz dost v pohode. Ve finale se to projevi, nebot Kyrgios bude muset svadet velky boj v SF s Fritzem, po tezke behacce s Gagarinem po vsech obeznych drahach tenisoveho kosmiru...

Finale zenske casti je take jasne, nebot vime urcite, ze nevime nic, ale zato to vime presne.

Muj tip je Amanda, ale jen kvuli tomu, ze ma nej cit pro mic ze vsech holek, co tam zustaly, ma prirozeny talent, ktery se jen tak nevidi... proste tak si strelim dle jedne hodnoty, ktera na trave je dulezitejsi nez na jinych povrsich....jen tak ze zabavy...nebot hlavne plati to prvni souveti.

A nakonec song pro Camerona a Dadafta:)

https://www.youtube.com/watch?v=UClJMZ53S_w

A take neco pro tebe... ty muj mily padd(ouchu):D

https://youtu.be/3Zb91frNjAg?t=72
Reagovat
SwissMaestro
Ztratil všechno? Naopak, vyhrál to nejdůležitější. Zůstal svůj, nepodlehl režimu a udržel si zdraví. Ne ne, Djokovič tady nemá jak prohrát :-)
Reagovat
Patik
áno..už v Austrálii bol najväčším víťazom..ostal sám sebou a vzoprel sa systému..človek žije v prvom rade sám so sebou keď sa pozrie do zrkadla môže byť na seba hrdý.
Reagovat
Ondrej2280
tak ale potom mal hrat disciplinu VZOPRIET SA SYSTEMU:))) a nie tenis:)))...lebo takto sa vzoprel sam sebe aj Borg....a to mal mam taky dojem 8-9 GS a 26 rokov:))ktovie co by bolo KEBY...))))))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zato Rafa, kritizující Jokera za to, že rozhoduje o svém zdraví, do sebe pere injekce ostošest, využívá nejmodernější medicínu, hraje tenis a vyhrává poháry. Tak aspoň jeho fanoušci jsou spokojeni.smile
Reagovat
Ondrej2280
Nikde ho nekritizoval za to, ze rozhoduje o svojom zdravi:)skonstatoval ,ze pravidla vstupu poznal,nesplnil ich a napriek tomu tam tyzden saskoval..a mal pravdu.
Reagovat
Marduch
Vidíš Peter a i přesto nebo možná právě proto je Borg mnohými považovan za nejlepšího tenistu ever.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale az po Lejvrovi:)
Reagovat
gigin
Ne. Nejlepší je Rafael. Dokonce je to nejlepší travař. Když tohle pochopíš, budeš moudrý a rozumný.
Reagovat
Vlk-v-trave
Toho neznam :D
Kdo to je?:) Znam jednoho takoveho malire, ale ten uz je mrtvy, a ti se zpravidla nehybaji natoz po kurtech.
Reagovat
annah
Patiku, o čem to proboha mluvíš? Jaké vzepření se systému? Nešlo o žádný systém, ale o jeho obavy, že mu očkování ublíží. Má z toho protě strach. Ve svém okolí znám taky takový případ.
Reagovat
Patik
Ale tým ze sa nehodlá očkovať z akéhokoľvek dôvodu a išiel s tým vklude aj na súdy tak sa tomu vzoprel..ked sa ideš súdiť s vládou štátu tak už nejde len o tvoj strach z účinkov vakcíny to je môj názor.
Reagovat
paddy
Lehce můžeme bilancovat. Turnaj probíhá docela podle očekávání.

Mezi muži dva hlavní favorité směřují do finále a los měli/mají kvalitou docela podobný. Djokovič musí, a tak Nadal má slušnou šanci ve finále překvapit.

U žen si tři hlavní favoritky vedly také úspěšně, když u Swiatek nastalo očekávané ukončení dlouhé série, na trávě umí nejméně. Momentálně to vypadá na finále dvou zbylých favoritek (Halep-Jabeur), ale ještě bych počkal, protože ve WTA jsou překvapivé prohry denním chlebem. Tak jako tak Jabeur zůstává hlavní favoritkou a uvidíme, jak zvládne tlak svého prvního GS finále.
Reagovat
Mony
Ještě k němu má hodně daleko
Reagovat
com
tak dneska fandim Mařeně smilesmile
Reagovat
JohnB
Maruška poprvý potká skutečnou kvalitu, uvidíme, jak se s ní popasuje.
Reagovat
tommr
tím chceš říct že Collinsová není skutečná kvalita? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
To mne dost nastval, ale nechtel jsem to komentovat a kazit si pekny den... Danielku takhle odstrelit...neodpustitelne:) Ale trebas zensky tenis nesleduje, takze je dobre mit pochopeni...
Reagovat
JohnB
Kvalita tam samozrejme je, ale v jejim pripade za me ne na trave.
Reagovat
brixner
Doufam, že se dneska zase ztopoří a pošle Vons na dovču do pouště! Byla by to absolutní pecka!!!smilesmilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Spíš by to byl zázrak. ( Pecka samozřejmě taky.)smile Moc bych to Marušce přála, ale obávám se, že Ons se uběhat nedá, musela by mít špatný den. Maruška říkala, že zápas na Centru je pro ni zážitek, tak... smile
Reagovat
Mony
Žádný zázrak, Ons mívá taky své dny a žádný tenisový obr to taky není, i když se na ni hezky kouká, když je v laufu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Není to ani obryně Stáňa?smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Dokonce ani Musilová - Weberová.smile
PS: bývalý doby, kdy Onssmile porážela i Kristýna Pl.
Reagovat
tommr
to se pleteš. Kristýna s ní oba vzájemný zápasy prohrála ...
Aktivní bilanci s Jabeurovou mají z našich hráček jen Petra Kvitová (3:1), Karolína Plíšková (2:1) a překvapivě i Katka Siniaková (5:2) ...
Reagovat
Mony
No já jsem viděl, jak ji na Spartě porazila naše hračka, myslím v kvalde, už nevim, kdo. Rozhodně byla tenkrát líná jako vepř a kratasy tam rozdávala snad kardy 3.uder, ale sama za žádným nebehala
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1306100

20letá Ons tehdy nestačila na 15letou Markétu.

Momentálně je ale Ons někde jinde.
Reagovat
Mony
Někdo na ni vzal bič. Ale výjimečný talent byla už tenkrát, akorát se jí nechtělo makat. Rozhodně bych si na ni tenkrát nevsadil, když vidím, jak dopadají mladé talentky dnes.
Reagovat
brixner
Vidím to stejně! Může i zapracovat hlava - první velký úspěch v dohledu, navíc ve Wimbledonu, první Afričanka, první Vons...smile
Mařenka si to, myslím, takhle moc připouštět nebude! Jistě, určitě chce(my VŠICHNI chceme!!!) jít ještě dál, ale i "jen" případné ČF bude pro ní obrovský úspěch, už takhle si fest vylepšila rozpočet, pěkně se přisaje k tomu svýmu kbelíku a...No, Mařenka to ustojí a uběhá!
Uběhá to, uvidíte!!!
smile..smile..
Reagovat
Mony
S Collins by zas tak velkou favoritkou nebyla a tu Mary vyprovodila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist