Alcaraz kvůli obnovenému zranění a unavený Norrie se z Acapulca odhlásili

28. 2. 2023, 22:19
Aktuality 1
Carlos Alcaraz a Cameron Norrie, kteří v posledních dvou týdnech svedli finálové bitvy na antukových turnajích, se tento týden nepředstaví na podniku ATP 500 na tvrdém povrchu v Acapulcu. 19letý Španěl se podle očekávání omluvil kvůli obnovenému zranění hamstringu, který ho připravil o začátek sezony a znovu začal trápit v nedělním finále v Riu. Britský šampion z Brazílie uvedl jako důvod únavu.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz a Cameron Norrie v uplynulých dvou týdnech odehráli devět zápasů na antukových turnajích v Buenos Aires a Riu de Janeiro, kde svedli dva finálové souboje a každý vybojoval po jednom titulu.

Pouhé dva dny po finálové bitvě v Brazílii se dnes měli představit na tvrdém povrchu v Acapulcu, pár hodin před svými úvodními vystoupeními ale rychlý a náročný přechod na jiný povrch vzdali.

Alcaraz se odhlásil kvůli zranění hamstringu na pravé noze, které ho už připravilo o začátek sezony včetně Australian Open. Na kurty se po více než třech měsících pauzy vrátil teprve před dvěma týdny, během nichž vyhrál osm zápasů v řadě, než si ve finále v Riu zranění obnovil a i proto neudržel proti Norriemu vedení 7-5 a 3-0.

"Mám nataženou šlachu na pravé noze a podle dnešních testů bude léčba pár dnů trvat. Dost to bolí a je čas myslet hlavně na zotavení, abych se brzy vrátil ve stoprocentním stavu," omluvil se vítěz loňského US Open a druhý hráč světa Alcaraz, který o závěr loňské sezony přišel kvůli trhlině v břišním svalu.

19letý Španěl měl v Mexiku šanci zabojovat o návrat na post světové jedničky, tou ale po jeho odstoupení zůstane minimálně další dva týdny rekordman Srb Novak Djokovič.


Norrie v posledních dvou týdnech rovněž vyhrál osm z devíti zápasů, pět z nich po třísetových bitvách, a v neděli vybojoval svou nejcennější antukovou trofej. Z Acapulca, kde měl obhajovat loňské finále, se 27letý Brit odhlásil kvůli únavě.

Alcaraz i Norrie by neměli příští týden chybět na turnaji Masters 1000 v Indian Wells. Španělský tenista má údajně do neděle zůstat v Mexiku a následně se přesunout do Kalifornie.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
mendrit
Přitom to mohl být turnaj, kde by s Djokim mohl držet krok a nenechat si jej utéct.
No ale stejně všichni víme, že bez covidu a výmyslů na znovuzískání postu no.1 neměl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist