Alcaraz kvůli problémům s loktem vynechá londýnskou přípravu na Wimbledon

9. 6. 2022, 09:58
Aktuality 18
Vítěz čtyř letošních turnajů ATP Carlos Alcaraz kvůli problémům s loktem vzdal účast v londýnském Queen's Clubu a přípravu na Wimbledon začne později. Nucenou pauzu oznámil španělský tenista týden po vyřazení ve čtvrtfinále Roland Garros.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© AFP)

Devatenáctiletý Alcaraz je novou tenisovou hvězdou a postrachem favoritů. Na květnovém Masters v Madridu porazil Rafaela Nadala i Novaka Djokoviče, což se na jednom antukovém turnaji povedlo pouze jemu, a nakonec získal titul. Předtím triumfoval v Barceloně, Miami i Rio de Janeiru. Na trávu ho ale zatím nepustil bolavý loket.

"Moc jsem se do Queen's Clubu těšil, ale mám malý problém, takže nepřijedu. Za pár dnů se ale ve Spojeném království uvidíme," napsal na sociální sítě. Turnaj v Londýně začne v pondělí, Wimbledon se bude hrát od 27. června.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pe3k
Alkáč má tak dynamický styl, že se obávám bude trpět na zranění často. Nebude mít tolik štěstí jako třeba Nadal, který byl schopen odehrát více než 1200 zápasů s mimořádně náročným silovým pojetím tenisu a nemít žádné zdravotní problémy. Ještě pořád je na začátku, tak uvidíme jak se jaho kariéry vivine.
Reagovat
peek
Hlavně nebude mít štěstí na terapeutické výjimky..
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sport-tenis-nadalovy-injekce-v-parizi-na-tour-de-france-by-to-byl-doping-205468
Reagovat
ipko
čo sa týka techniky úderov, tak si nemyslím, že by mal Carlos problém na tráve, za mňa má v súčasnosti najprecíznejšie dropshoty na mužskom okruhu.. ale ten pohyb je treba určite natrénovať, ak ho nemá vžitý, takže nejaká príprava by mu bodla.. aj tak asi len môže prekvapiť, zďaleka najväčší favorit bude Djokovič, ktorý do toho pôjde za každú cenu asi ako Nadal na RGsmile
Reagovat
Patik
podľa mňa Alcaraz má síce dobrý pohyb a údery niekedy len svištia jak to odpáli ale čo podľa mňa zohrá úlohu je že mu chýba taká lahkosť a grácia v úderoch a pohybe..toto neni antuka prach a toreádori..tráva to je jak Mannarinov forehand.. to musí ladiť s bokmi pri brzdení len zlahka cupi lupi..dať dropshot na antuke a na tráve sú dve odlišné veci.
Reagovat
turista
Djokovič tzv. musí což není nejlepší pozice. Proti Nadalovi ztrácí aktuálně 2 GS. Je ale o rok mladší a zdravotně je na tom podstatně líp, což by mu mohlo pomoci Rafu zvolna dolepit.
Reagovat
Patik
Upokojilo ma keď povedal v rozhovore moderátor ze Novak bude hrať do 40tky.. A Novak s takým kľudom sa ho pýta ze ako viete že nebudem hrať dlhšie.? On to ma dobre zariadené je zdravý ma rodinu ma deti turnaje si plánuje tak ze ma kopec času na súkromie.. Takže čo je vlastne to ze musí.. V podstate nemusí..to len ľudia očakávajú reakciu na Nadalove GS.. On môže vyhrať Wimbledon ešte 5-7 krát.
Reagovat
Tennisfan77
Nadal musel, Djokovič nemusí vůbec nic, ten může vyhrát ještě 4x AO a 5x Wimbledon. smile
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
Tennisfan77
No v jeho věku bez přípravy na Wimbledon, speciálně s jeho stylem, servis průměr.

Chytne do prvního kola Querreyho a dostane 3:0.
Reagovat
Usm
případně Kyrgios, Isner atd :-))
Reagovat
Tennisfan77
Nebo. smile
Reagovat
brixner
Vopelk, chlapcí, jo - Vopelkasmilesmile
Reagovat
Krisboy
Na něj jsem obzvlášť zvědavej, co předvede na pažitu.
Reagovat
Usm
no on ten přípravenj turnaj potřeboval, předpokládám, že na trávě toho asi moc nenatrénoval ve svý, zatím krátký kariéře. Pokud chytne v prvním kole nějakýho šutéra, tak bude mít hodně problém asi
Reagovat
Krisboy
Odehrál pouze dva, loni ve Wimbledonu. V prvním kole v pěti setech přetlačil Uchiyamu, ve druhým dostal na budku od netrávového Medveděva. To skutečně nejsou velké zkušenosti smile
Reagovat
Usm
přesně a předpokládám, že jeho trénink bude mix antuky a hardu, určitě ne za barákem na trávníku :-))
Reagovat
Patik
on bude antukár..poriadny odpich akcelerácia šprint silové údery slabý servis bojovnosť..na hardoch bude jeho telo trpieť..kĺby chrupavky pohybový aparát za pár rokov bude plaču ako u Nadala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist