Alcaraz se těší na Djokoviče: Toronto se nepovedlo, v Cincinnati chci udržet první místo

14. 8. 2023, 20:40
Rozhovory 0
Carlos Alcaraz (20) hodil nečekaný neúspěch v Torontu za hlavu a už se chystá na další turnaj série Masters 1000 v Cincinnati. V Ohiu by se rád dočkal dalšího souboje s Novakem Djokovičem (36), což by znamenalo, že postoupí do finále a před Srbem s jistotou udrží post světové jedničky. "Je to můj cíl," přiznal španělský tenista na tiskové konferenci.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© Profimedia)

Carlos Alcaraz na prvním ze dvou přípravných turnajů před obhajobou premiérového grandslamového titulu vypadl překvapivě už ve čtvrtfinále. Na Masters 1000 v Torontu skončil stejně jako loni v Montrealu na raketě Američana Tommyho Paula, neúspěch ale bere jen jako nepříjemnou vzpomínku a více se k němu vracet nechce.

"Nebyl to pro mě dobrý týden. Byla tam spousta věcí, které tady musím zlepšit," řekl dvacetiletý Španěl po přesunu na další podnik Masters v Cincinnati, kde bude obhajovat loňské čtvrtfinále.

"Když se ohlédnu za loňským rokem, tak jsem tam (v Montrealu) prohrál v prvním kole, tady ve čtvrtfinále a nakonec jsem vyhrál US Open. Musím se přes ten týden v Torontu dostat a tady hrát a dělat spoustu věcí lépe než v Kanadě. Poučit se a jít dál. Od loňska se toho hodně změnilo," uvědomuje si dvojnásobný grandslamový vítěz.

Turnaj v Ohiu získává na lesku i díky návratu šampiona z roku 2018 Novaka Djokoviče, který hrál naposledy ve finále Wimbledonu. Právě Alcaraz ho na trávě v All England Clubu připravil o 24. grandslamový titul, když uspěl v pětisetové přetahované.

"Mám tyhle bitvy rád. Mám rád ten pocit, že mohu prohrát a zároveň se vzpamatovat a vyhrát. Zápasy proti Novakovi si musíte užít, je to jedna z legend našeho sportu. Cítím, že jsem jeho hlavní soupeř, je to pro mě něco bláznivého a snažím se si to užít," přiznal rodák z El Palmaru.

Cíl? 1. místo

Španělský mladík bude v Cincinnati před o šestnáct let starším Srbem hájit post světové jedničky. Jistotu udržení prvního místa získá v případě postupu do finále. Do turnaje vstoupí ve druhém kole proti domácímu veteránovi Johnu Isnerovi, nebo Australanu Jordanu Thompsonovi. Už v osmifinále by se po šesti dnech mohl dočkat odvety proti Paulovi.

"Během sezony si na každém turnaji musíte dávat cíle. Je to něco, co mi hodně pomohlo ukázat se v nejlepším světle na velkých turnajích. Mým hlavním cílem teď pro mě je zůstat na prvním místě. A pokud o něj přijdu, snažit se ho získat co nejrychleji zpět," prohlásila nejmladší světová jednička v historii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist