Alcaraz v Paříži vzdal kvůli zranění generálku na Turnaj mistrů

4. 11. 2022, 19:18
Aktuality 57
ATP PAŘÍŽ - Světová jednička Carlos Alcaraz na turnaji Masters 1000 v Paříži nedohrál kvůli zranění čtvrtfinálový duel s Holgerem Runem. 19letý Španěl měl při utkání očividné problémy v oblasti břišních svalů a po ztraceném prvním setu 3-6 zápas v tie-breaku druhé sady za stavu 1-3 skrečoval, aby své zranění devět dní před začátkem Turnaje mistrů nezhoršil.
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz v září vyhrál US Open, získal první grandslamový titul a v 19 letech se stal nejmladší světovou jedničkou v historii.

Od posunu do čela žebříčku ale zatím nezáří. Z deseti zápasů vyhrál jen šest a poslední utkání navíc nedohrál kvůli zranění. Ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Paříži v souboji dvou teenagerů vzdal za stavu 3-6, 6-6 a 1-3 v tie-breaku Dánu Holgeru Runemu

19letý Španěl s o pouhý týden starším Dánem ztratil první set po ztrátě servisu v šestém gamu. Ve druhé sadě se za stavu 4-3 dostal k prvním brejkbolům, ale ani jednu ze dvou šancí nevyužil.

A když v tie-breaku prohrával 1-3 a byl čtyři míčky od porážky, rozhodl se v zápase nepokračovat. Rozehraný zápas skrečoval podruhé v kariéře, poprvé vzdal čtvrtfinále loňského US Open.

Alcaraze během zápasu limitovaly bolesti v oblasti břišních svalů. Vzhledem k blížícímu se Turnaji mistrů, který v Turíně startuje v neděli 13. listopadu, nechtěl riskovat zhoršení zdravotního stavu.

"Nemohl jsem to pořádně propnout. Nemohl jsem dobře podávat a nemohl jsem ani pořádně zahrát forhend. Radši jsem tedy vzdal," uvedl Alcaraz. "Čekají mě nějaká vyšetření, abych věděl, jak na tom před Turínem jsem. Teď se budu soustředit na léčbu a pokusím se být na 100 procent fit pro Turín," dodal.



Rune, který až dosud nebyl na turnajích Masters 1000 ani v osmifinále, vyhrál 17. z posledních 19 zápasů. O finále na čtvrtém turnaji po sobě si zahraje s Félixem-Augerem Aliassimem (h2h 0-1), kterému může oplatit šest dní starou porážku z finále v Basileji.

22letý Kanaďan Auger-Aliassime, který útočí na čtvrtý titul v řadě, vyhrál i 16. zápas na podzimních halových turnajích v Evropě. Dnes v Paříži přehrál 6-1 6-4 Američana Francese Tiafoea, s nímž si poradil i ve třetím vzájemném duelu, a podruhé postoupil do semifinále turnaje Masters 1000.

Bez zaváhání jde dál i obhájce titulu Novak Djokovič. Šestý nasazený Srb porazil italského mladíka Lorenza Musettiho 6-0 6-3 a jeho dalším soupeřem bude Stefanos Tsitsipas, který rovněž ve dvou setech vyřadil Tommyho Paula.

Šestinásobný pařížský šampion Djokovič ztratil v úvodním setu s Musettim jen osm fiftýnů a za 24 minut ho získal, ve druhém sice na úvod přišel o servis, zaváhání ale okamžitě napravil a zápas dotáhl.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 6.008.725 eur
páteční výsledky (04. 11. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rune (Dán.) - Alcaraz (1-Šp.) 6-3 6-6(3-1) / skreč A.
Tsitsipas (5-Řec.) - Paul (USA) 6-2 6-4

Djokovič (6-Srb.) - Musetti (It.) 6-0 6-3

Auger-Aliassime (8-Kan.) - Tiafoe (16-USA) 6-1 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
Kozoroh
Zkrátka, takhle se to nedělá. smile Alcatraz měl zápas dohrát do konce, je evidentní, že kdyby v tom TB vedl on 3:1, tak by hrál dál. smile

Novak včera zářil, Musettiho vyškolil od baseline i ve hře na síti. Je skvělé vidět, že čím je No1e starší, tím víc je aktivnější na síti. Logické a zároveň to zlepší atraktivitu jeho hry. smile
Reagovat
Ereinion
je fakt, že Djokovičova hra už mě nevadí tolik jako dřív smile ta laťka atraktivity se Federerovým odchodem každopádně snížila...
Reagovat
Tennisfan77
To jednoznačně, vzpomínám na Šanghaj, jak tam Roger s Djokovicem pozametal jak s juniorem, ten oldschool tenis byl tehdy šílený, totéž na TM, když byl v laufu bylo to nehratelny. Felix třeba hraje taky hezky, nebo Rune.

Každopádně kdyby to dohravali na saku, ušetří si dost práce.
Reagovat
Ondrej2280
Hrat v terajsej dobe old school tenis je omnoho zlozitejsie ako za starych casov:) hra je ovela rychlejsia,takze chodit si po body na sito je zapeklita vec...v podstate s tenisom servis -volej, v terajsej dobe,nemas sancu na uspech
Reagovat
Patik
Felix síce vyhráva turnaje ale jeho hra je postavená len na servise a forehande..všetko čo sa dá si obieha na forehand s tým nemôže vyhrávať veľké zápasy ..Djokovič teraz opanuje všetky turnaje ak pôjde cez neho potrebuje hrať komplexný tenis s údermi na vysokej úrovni forehandom si to celé neuhrá.
Reagovat
Marduch
Pěkna přestřelka. Ten dánskej hoch se s tím nemaze.
Reagovat
Tennisfan77
Trosku mi připomíná eru Karatseva, tomu tam taky padalo úplně vše, potom to přestalo a dále ten příběh známe.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ono i Alcatrazovi tam jeden čas padalo všechno a už tomu tak není...
Reagovat
Vlk-v-trave
Mohl by ten Masters vyhrat... pral bych mu to:) Od LC s Ponozkou skvela vitezna snura.
Reagovat
Krisboy
Jj, hraje celkově agresivněji, ty odporné djokomurárny jsou minulostí. Ono to ani jinak nejde, mladí hrajou obecně rychleji a tvrději, takže se musel přizpůsobit. Jen houšť! smile
Reagovat
Krisboy
Sorry, to patřilo jinam.
Reagovat
Nola
sa kvalifikoval na TM na 8 mieste, bez odohrania 2 GS, a 4 M1000, a to po nom sla cela armada novinarskeho /plateneho/ establischmentu, a aj armada niektorych hrackok WTA, ktore to nerobia tiez za pekne oci :D ..... kvoli vraj pravidlu GS, ktore plati iba pre panov - cca 20 rokov..... odovodnovali to Elenou Rybakinou, len aby nejak zakryli znovu platenu agendu znicenia jedneho tenistu, ktory im nesedi v ich agende, to sa deje pravidelne odkedy zacal sliapat na otlaky ich preferovanym hracom....... keby tolko svinstva zazili ti preferovani hraci asi by uz davno boli na praskoch :D aj, ked uz nic nikdy nevyhra, za mna je vitaz v boji s falosou, ktora dnes je citelna na kazdom kroku
Reagovat
Ondrej2280
Božske:)) vytasila si do boja armady establishmentu a este aj platenych hracok,nemyslel ,ze sa daju tromfnut tie tvoje predchadzajuce nezmysly,ale dokazala si to:)
Reagovat
annah
Smarja, Nolo, nebyla jsi dlouho na slunci?
Reagovat
Nola
jezis marja, si sa strafila prave.... mam ti len tak nahodou postnut s.cky, co pisali? nie, vyhladaj si sama.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tipujem Nolku na zopár borovičieksmile
Reagovat
Krisboy
To nebude borovickou, to je hlubší problém... zřejmě nějaké nevyřešené trauma z minulostismile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
což se nevylučujesmile
Reagovat
Krisboy
To věru ne, spíše prohlubuje.
Reagovat
Fandina
ale píšeš nesmysly. Nevím proč by měl někdo jet proti Nolemu. Je to úspěšný tenista a problémy s očkováním se staly. Kdyby byl naočkovaný, tak nemá žádný problém kdekoli hrát. Vidíš problémy, tam kde nejsou.
Reagovat
smazaný uživatel
smileDlouho jsi nevzpomněla establishment.smile
Reagovat
Nola
jeej, mne je to sumak, ale zial mi to neda, spomenut, vsak, kto hlada najde..... tuzis, aby som ti trebars postla tie kravinky Moniky Puig a Nicole Melichar?
Reagovat
paddy
Poznáte pravdu a pravda vás vysvobodí. (Jan 8, 32) smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kterej Honza řekl takový moudro hned poránu?smile
Reagovat
paddy
ten z aeronetu smile
Reagovat
turista
Souhlasím. Snažili se Novaka zničit ale nějak se jim to nepovedlo. Novak může v Paříži vyhrát a pak by ztrácel na mainstreamoveho hrdinu Nadala už jen jediný titul.
Reagovat
Nola
smile, samozrejme, ze sa ho snazili znicit, to vidi aj slepy, ale na rozdiel od teba, je mi jedno, ci tam vyhra, bo mna tesi, ze sa na TM kvalifikoval, bez potreby zisku GS, ktory ziskal bez bodov a novinari o ktorych pisem pisali, ze by sa nemal pocitat, lebo sa nebodoval, ako by to bola iba exho :D a taky Norrie sa v tom hrabal, akoby mal nejaky narok tam hrat :D a aj trener Fritza......
Reagovat
Ondrej2280
Ty si fakt bud pila alebo dala nejaky kvalitny matroš;)taketo bludy vypisovat..
Reagovat
Pe3k
Co máš pořád s tou Nolkou?
Reagovat
Ondrej2280
Myslis s establishmentkou?:)
Reagovat
Fandina
Kdo se snaží ho zničit. Oni. Kdo to je. Oblíbená hříčka k manipulování davů. Nesmysly.
Reagovat
Kozoroh
Pravidlo postupu GS vítěze na TM platí 20 let, ale začne vadit letos. Ať si ženský TM taky zavede pravidlo postupu GS vítězky a dají s kňouráním pokoj. smilesmile
Reagovat
Patik
Trošku detinské rozhodnutie ale budiš no..podľa mňa pokiaľ to nieje zranenie "na Zvereva" že to potrebuje hneď barle tak odchodiť to a prehrať prirodzenou cestou je podľa mňa najmenej..čosi to napovie o jeho charaktere ale koniec koncov nám to môže byť aj tak jedno.
Reagovat
Krisboy
Teda Lorenzo, to je vostuda. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, snad i Jirka by to odehrál líp. V prvním setu ne a ne zapomenout, že nehraje na challengeru.
A druhej expert T'Pau, kterej má univerzitní flashbacky zásadně při bigpointechsmilesmile
Reagovat
Krisboy
J1rka by s tím dřevákem vymetl kurt. smile
Reagovat
vergus
Měl by se mrknout na taktiku Dáji Jastremské, pak by věděl, že se skrečuje zásadně až při mečbolu soupeře smile
Reagovat
Tennisfan77
Vzdal to protože je sračka. Stačily čtyři míče, jakkoliv odchodit, kolik to je casu? Minuta? smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Nola
:D, ved stale prehral ten zapas, preco ti na tom tak zalezi? je to iba M1000 a nie GS, kde pripravis divakov, TV managerov o priame prenosy a prachy sponzorov zo semi, ci? chalan rozbieha karieru a tych nenavistnych komentov ma neurekom, akoby nikto nikdy ziadny zapas neskrecol :D
Reagovat
Martan1
On měl vsazeno na Rune a když Alcaraz skrečnul tak mu akorát vrátili vklad ale nic nevyhrál.
Reagovat
Tennisfan77
Federer nikdy neskrečnul. smile
Reagovat
Kozoroh
Chvályhodné. smilesmile
Reagovat
Amputace
To možná ne, ale jestli se nepletu, tak v 18ti se také nechoval zrovna příkladně.
Reagovat
Newcombe
Klidně mohl, 4 balonky by vydržel. Spíš neunesl, že prohraje. Je to neslušné vůči soupeři. Federer by to neudělal. Velcí hráči jsou slušní. Mladí potřebují ještě vyspět.
Reagovat
Tennisfan77
Měl by se učit od Nadala, ten sice filmuje úplně všechno, nicméně ty zápasy alespoň dohral
Reagovat
Patik
už niekoľkokrát nedohral..alebo odstúpi keď vie že prehrá.
Reagovat
Kytka
Přasně. Bylo to velice neslušné. Rune si zasloužil vyhrát v dokončeném zápase. Aspoň trošku mu zkazit pocit vítězství. Také jsem si vzpomněla na Rogera Federera, říkal - když nastoupím, dohraju. Pokud se tedy necítil před zápasem natolik fit, neměl nastupovat vůbec.
Reagovat
turista
Těch pár míčů odehrát opravdu mohl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky si myslím, že to pro něj bude lekce. Určitě mu k tomu někdo něco řekne.
Podle mě si nechtěl kazit h2h. Nebo se holt jenom špatně rozhodl v ten moment, nedošlo.u, že to mohl jen odchodit. Jak to bylo ví nejlíp on sám.
Reagovat
Kytka
H2H si stejně zkazil. Pokud nastoupí a i když vzdá, počítá se to. Jen pokud by vzdal před zápasem, tak by se nezapočetl do H2H.
Reagovat
com
je to trapak, US Open mel vyhrat Casper smile
Reagovat
paddy
ten má teď problém porazit i flašku od piva smile
Reagovat
Marduch
Hráč, který jde do finále GS (RG) dopředu poražený, nebude vyhrávat nikde.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist