Alcaraz zahájil domácí turnaj v Barceloně třísetovou výhrou

21. 4. 2022, 07:57
Aktuality 6
ATP BARCELONA - Carlos Alcaraz týden po nezdaru v Monte Carlu zvládl vstup do domácího antukového turnaje ATP 500 v Barceloně, kde si poradil ve třech setech s Korejcem Soon-Woo Kwonem. V osmifinále se 18letý Španěl utká s krajanem Jaumem Munarem.
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz zakončil loňskou sezonu triumfem na Turnaji mistrů pro hráče do 21 let a v úvodu letošního roku vyhrál turnaje ATP 500 na antuce v Riu de Janeiro a ATP Masters 1000 v Miami, kde se před třemi týdny zařadil mezi nejmladší vítěze takto pretižního klání. 

Před týdnem v Monte Carlu sice zahájil antukové jaro porážkou se Sebastianem Kordou, ale včera na domácí půdě v Barceloně už zase zvítězil. Korejce Soon-Woo Kwona porazil 6-1 2-6 6-2, přestože ve druhé sadě neudržel vedení 2-0, a letošní zápasovou bilanci vylepšil na 19-3.

"Začal jsem dobře, ale bylo těžké skóre udržet. On ve druhém setu začal hrát mnohem lépe a nakonec to byl vyrovnaný zápas, i když to tak nevypadá. Dnes bylo chladno a foukal vítr, tak to nebylo úplné snadné," komentoval Alcaraz.

18letý Španěl, který si v následujících dnech může zajistit posun do Top 10, si o postup do čtvrtfinále zahraje s o šest let starším krajanem Jaumem Munarem (h2h 1-1). Ten se postaral o vyřazení nasazené devítky Nikoloze Basilašviliho.

Skvělý vstup do sezony prožíval také Félix Auger-Aliassime, jenž pomohl Kanadě k triumfu na ATP Cupu, byl ve čtvrtfinále Australian Open, v Rotterdamu slavil premiérový titul a v Marseille si zahrál další finále. Jenže na dalších čtyřech turnajích vyhrál jediný zápas a bylo po formě. 

Znovu najít psychickou pohodu se 21letý Kanaďan snaží z pozice nasazené trojky v Barceloně, kde na úvod zdolal 6-1 3-6 6-4 domácího Carlose Tabernera a z posledních sedmi zápasů si tak připsal teprve drupou výhru. 

O obhájení loňského čtvrtfinále se devátý hráč světa Auger-Aliassime utká v repríze osmifinále loňského US Open s Francesem Tiafoem (h2h 1-0). Americký tenista si poradil 7-6 6-1 s bolívijským kvalifikantem Hugem Dellienem.



Středeční program večer zkomplikoval déšť, který z kurtu vyhnal nasazenou jedničku a finalistu z let 2018 a 2021 Stefanose Tsitsipase. Řecký tenista nastoupí k dnešní dohrávce proti Iljovi Ivaškovi za stavu 5-1 v prvním setu. 

Vítěz se ještě dnes utká o postup do čtvrtfinále s lepším ze zápasu Grigor Dimitrov - Federico Coria. Blíže k vítězství má Bulhar, jenž bude podávat za stavu 4-3 ve třetím setu.

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2,802.580 eurů
středeční výsledky (20. 04. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Taberner (Šp.) 6-1 3-6 6-4
Alcaraz (5-Šp.) - Soon-Woo Kwon (Kor.) 6-1 2-6 6-2
Carreňo (8-Šp.) - Zapata (Šp.) 6-3 6-3
Munar (Šp.) - Basilašvili (9-Gruz.) 6-1 6-4
De Minaur (10-Austr.) - Humbert (Fr.) 6-3 4-6 6-3
Tiafoe (13-USA) - Dellien (Bol.) 7-6(3) 6-1
Fucsovics (Maď.) - Delbonis (15-Arg.) 6-2 6-1
Ruusuvuori (Fin.) - Bublik (16-Kaz.) 6-3 6-1
Harris (JAR) - Ramos (17-Šp.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Rafaeoli25
Nepřesvědčivý vstup do turnaje, ale co by za něj třeba Korda dal..každopádně je nutné velké zlepšení, tohle není dobré.
Reagovat
EllNino
Jsou nutná rýpnutí do Sebastiana?
Reagovat
Rafaeoli25
Nejsou, ale rýpnutí do Alcaraze tu bylo po jeho jediné prohře tolik, že to bylo na hlavu..
Reagovat
EllNino
Dětinské, když vy, tak my :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co tam prosím tě ten Seb vyváděl? Teda Taberner hrál asi dobře, ale uhrát 3 gemy, to je na Seba dost tragický...
Reagovat
Rafaeoli25
smile. Ješté se prostě nevzpamatoval z toho, že porazil Alcaraze. Snad to vydýchá alespoň do FO..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist