Allertová a Bouzková jsou v Praze ve 3. kole kvalifikace

28. 4. 2019, 12:48
Aktuality 0
WTA PRAHA - Denisa Allertová v kvalifikaci antukového turnaje WTA v rodné Praze porazila ve dvou setech Rusku Varvaru Finkovou, přestože v každé sadě musela dohánět manko a čelila i dvěma setbolům, a postoupila do závěrečného 3. kola. Do něj se dostala také Marie Bouzková, naopak Tereza Smitková vypadla.
Denisa Allertová (© TK Sparta Praha)

Kariéru Denisy Allertové komplikují časté zdravotní potíže a letošní rok není výjimkou. I proto se letos představila jen na pěti akcích s jediným úspěchem, když si zahrála finále na podniku ITF v Trnavě. 

Podruhé v sezoně vyhrála alespoň dva zápasy po sobě nyní v kvalifiakci antukového turnaje WTA International v rodné Praze. Po sobotní výhře nad Argentinkou Paulou Ormaeheovou enztratila set ani dnes proti 145. hráčce světa Varvaře Finkové z Ruska, kterou zdolala 6-4 7-5.

Přitom šestadvacetiletá Češka v obou setech dotahovala ztrátu. V úvodním dějství si dvakrát vzala zpět ztracené podání a ze stavu 2-4 otočila na 6-4. Ve druhém dějství po dvou ztracených servisech prohrávala dokonce 2-5 a čelila dvěma setbolům. Ale po zisku pěti her v řadě nepříznivý vývoj parádně otočila a po 93 minutách hry si připsala nejcennější skalp od loňského června. 

O první start v hlavní soutěži podniku WTA od loňského Wimbledonu, po kterém už loni žádný zápas nehrála, se utká v prvním vzájemném duelu s levorukou Jill Teichmannovou. Jednadvacetiletá Švýcarka dnes překvapivě smetla 6-2 6-2 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Jako druhá Češka se do závěrečného kola kvalifikace prodrala Marie Bouzková. Dvacetiletá naděje dnes vyhrála i druhý letošní zápas na antuce bez ztráty setu, když si poradila 6-1 6-2 s Ralucou Serbanovou z Kypru.

O třetí letošní start v hlavní soutěži turnaje WTA se Bouzková utká v prvním vzájemném duelu s Rakušankou Barbarou Haasovou.


Už dvě české tenistky v Praze vyřadila Jasmine Paoliniová. Italka, která loni jako lucky loser postoupila po výhrách nad Ruskou Kasatkinovou a Slovenkou Schmiedlovou do čtvrtfinále, zastavila v letošní v kvalifikaci po Johaně Markové i Terezu Smitkovou, kterou zdolala 6-1 6-7 6-3.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (28. 04. 2019)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Allertová (ČR) - Flinková (Rus.) 6-4 7-5
Bouzková (2-ČR) - Serbanová (Kypr) 6-1 6-2
Paolinová (It) - Smitková (3-ČR) 6-1 6-7(4) 6-3
Swiateková (1-Pol.) - Gorgodzeová (Gruz.) 6-3 6-3
Teichmannová (Švýc.) - Haddadová Maiaová (4-Braz.) 6-2 6-2
Haasová (Rak.) - Bolsovová (7-Šp.) 6-1 5-7 6-2
Lottnerová (Něm.) - Kalinská (Rus.) 7-6(2) 6-4
Korpatschová (Něm.) - Gattová-Monticoneová (It.) 6-1 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist