Allertová a Smitková si proti sobě zahrají o finále

11. 11. 2016, 12:52
Aktuality 9
ITF BRATISLAVA - Denisa Allertová je na turnaji ITF s dotací 25 000 amerických dolarů v Bratislavě v semifinále. Za stavu 5-7 3-2 jí dnešní čtvrtfinálový duel vzdala Nizozemka Arantxa Rusová. Nejvýše nasazená Allertová vyzve v boji o finále svou krajanku Terezu Smitkovou. Smitková přehrála nasazenou trojku Isabellu Šinikovovou 6-3 2-6 6-2.
Denisa Allertová

Denisa Allertová se herně zvedla na zářijovém turnaji v uzbeckém Taškentu, kde došla až do semifinále. Od té doby se už potřetí za sebou probojovala minimálně do čtvrtfinále.

Oba úvodní zápasy zvládla na halových turnajích WTA v Linci a Lucemburku a na podniku ITF v Bratislavě zatím potvrzuje roli nasazené jedničky. Beze ztráty setu přehrála Magdalenu Pantůčkovou i Dianu Marcinkevicovou.

Nizozemka zřejmě skrečovala kvůli svalovému zranění. Arantxa Rusová má za sebou v posledních dvou měsících pořádnou porci zápasů, z dvaceti utkání ale jen třikrát prohrála a triumfovala na turnajích ITF v Hua Hin a Equeurdreville.

Obě hráčky si dlouho držely podání. Jediný a klíčový brejk prvního setu získala v závěrečném gamu Allertová. V úvodu druhé sady poprvé v zápase přišla o podání. Nizozemka měla stále náskok brejku, ale za stavu 3-2 zápas skrečovala.

Nejvýše nasazená Allertová si zahraje o postup do finále se svou krajankou Terezou Smitkovou, která zvládla ve třech setech duel s turnajovou trojkou Isabellou Šinikovovou.

• ITF BRATISLAVA •
Bratislava, tv. povrch (hala), 25.000 dolarů
páteční výsledky (11. 11. 2016)
Dvouhra - čtvrtfinále
Allertová (1-ČR) - Rusová (5-Niz.) 7-5 2-3 skreč
Smitková (6-ČR) - Šinikovová (3-Bulh.) 6-3 2-6 6-2
Schoofsová (Niz.) - Kužmová (SR) 6-2 6-2
Mituová (7-Rum.) - Korpatschová (4-Něm.) 4-6 6-2 6-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
Dobře holky a škoda, že hrají semi proti sobě. A ať vyhraje kterákoli, držím palce ve finále. Podle H2 i celkově si myslím, že vyhraje Denča, před třema týdny vyhrála ve třech setech v Lucembursku a tak si myslím, že to potvrdí. A když to bude Terka také dobře, podle mě se potřebuje dostat na žebříčku nějak výš, takže každý bod dobrý. Podle mě má na víc, než na to, kde teď momentálně na žebříčku je. Uvidíme, jak to dopadne. Držím palce oběma.
Reagovat
Empe
Souhlasím. :) Více přát budu každopádně Denče.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni mají na challengeru jestřába.Teď Adama zachránil
Reagovat
horska.kraslice
Bohužel jen dočasně :-(
Reagovat
EllNino
Denča proti Terce, škoda, že to nebude až ve finále, ale i tak, je dobře, že Terka Shinikovu porazila, začíná se herně zvedat a mohla by se zase dostat výš v žebříčku :)

Sice jen pětadvacítka, ale složení semifinále velmi dobré, Allertová, Smitková, Mitu ... jen mě mrzí, že končí Vika Kužmová :)
Reagovat
sprchon
Jojo, Vikině jsem taky přál...
Reagovat
tommr
mě spíš mrzí že na Kužmový skončila Jesika Malečková, která z těch našich hráček body z Bratislavy potřebovala nejvíc ...
Finále (který bude s největší pravděpodobností znamenat i titul) přeju spíš Denise, která by si tím pojistila pozici v první stovce ... :)
Reagovat
Frick
Nemůže mít nějakej problém s nosní dutinou (přepážka?) nebo tak? Má permanentně hlas, jakoby měla ucpanej nos.
Reagovat
janek_da
Tak aspoň Drnda sama zažila jaké to je, když ji skrečne soupeřka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist