Almagro nestačil na Delbonise, Haas na antuce začal vítězně

27. 2. 2014, 06:57
Aktuality 5
ATP SAO PAULO - Dříve si z oblíbených antukových turnajů série Golden Swing v Jižní Americe odvážel pravidelně trofeje, už druhý rok po sobě ale odlétá s prázdnou. V Sao Paulu Nicolás Almagro skončil už po úvodním vystoupení, v němž podlehl Argentinci Delbonisovi. Naopak ve svém prvním zápase sezony na antuce nezaváhal nejvýše nasazený Němec Haas.
Nicolás Almagro

Nicolás Almagro kvůli zranění ramena zmeškal lednové turnaje včetně Australian Open, oblíbené antukové turnaje v Jižní Americe si ale ujít nenechal. Na turnajích Golden Swing získal polovinu ze svých 12 trofejí na okruhu ATP, letos však stejně jako loni nepostoupil ani jednou do finále a na svůj další titul tak čeká už téměř dva roky.

Po semifinále ve Viňa del Mar a Buenos Aires se osmadvacetiletému Španělovi vůbec nedařilo na podnicích v Brazílii, kde prohrál oba své zápasy. Po nezdaru v Riu de Janeiro neuspěl ani na jediném halovém antukovém turnaji v Sao Paulu. Předloňský šampion, který předtím triumfoval v letech 2008 a 2011 i v Costa do Sauipe, ve svém zahajovacím utkání nestačil na 61. hráče světa Federika Delbonise.

Almagro si vypracoval celkem 10 brejkbolů, využít však dokázal jen jeden z nich. Díku tomu vyhrál první set, pak ale přestal proměňovat brejkbolové šance a soupeř toho využil. Třiadvacetiletý Argentinec utkání otočil a zvítězil 3-6 6-3 6-2.

"Musím se dívat dopředu. Čeká nás další dlouhý rok a jsme teprve na jeho začátku," řekla světová sedmnáctka Almagro. "Ani zdaleka jsem nehrál svůj nejlepší tenis, ale vím, že se mohu zlepšit," dodal rodák z Murcíi.

Delbonis, který dosáhl svého životního úspěchu loni v Hamburku, kde si po výhře nad Federerem zahrál finále, si o své třetí semifinále zahraje s dalším Španělem Albertem Montaňésem. Tomu ve druhém kole vzdal kvůli potížím se zády domácí Joao Souza.

"Nebyl jsem schopný podávat. Nemohl jsem nic dělat, fanouškům se moc omlouvám," řekl Souza.

Už na třetím turnaji sezony a celkově popatnácté v kariéře startuje v Sao Paulu jako nasazená jednička Tommy Haas, z pozice největšího favorita ale vítěz 15 turnajů ATP ještě nikdy titul nezískal. V Brazílii začal svůj první letošní turnaj na antuce výhrou 7-6 6-3 nad Italem Potitem Staracem, s nímž neztratil ani jedno podání.

"Tohle byl můj první zápas na tomto turnaji. Podmínky jsou dost náročné, míčky létají rychle," komentoval pětatřicetiletý Němec. "Můj soupeř tu hrál kvalifiakci a vyhrál první kolo, takže byl rozehraný. Já se snažil najít rytmus a důležité bylo, že jsem si dokázal udržet bez problémů své servisy," dodal Haas, jehož čeká duel s Argentincem Horaciem Zeballosem.

"Je to velmi dobrý antukář a navíc levák, což z něj dělá ještě více nebezpečného hráče. Bude to složité," řekl Haas.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, tv. povrch, 539.730 dolarů)
středeční výsledky (26. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Haas (1-Něm.) - Starace (It.) 7-6 6-3
Delbonis (Arg.) - Almagro (2-Šp.) 3-6 6-3 6-2
Zeballos - Pella (oba Arg.) 6-3 6-4
Montaňés (Šp.) - Souza (Braz.) 6-4 2-3 skreč S.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Tommy gratulka. Se Zeballosem to bude těžké, ale držím palce. Go Tommy go go!!!
Reagovat
hatatytla
turnaj se sice hraje na antuce, ale to je tak všechno od antuky.
Jednoznačně nejrychlejší turnaj tohoto týdne. Bude vyhovovat hráčům
kteří se umí pohybovat na antuce a zárověn hrají agresivně, takže jako dělané pro Tommyho. Má tam i toho svýho fanouška co minulej rok řval celý Miami po každým míčku :)
Reagovat
carolyn
Almagro já tě nechápu, hra docela dobrá, servis perfektní, ale tvá hlava je podprůměr, měl by sis zajít někam pokecat.
Loni jsem ještě chápala žes ukončil několikaletý vztah, že tě to mohlo rozhodit. Ale letos máš novou babu a jak vidím je to s tebou ještě horší!
Reagovat
Matti
A co z toho plyne? Za vším, hledej ženu. :-)
Reagovat
carolyn
No to jsem si naběhla :-))
Tak nevím, měl by se vrátit ke Cristině, když to se mu dařilo, nebo si nechat novou Rafi a snad se mu teprve dařit začne???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist