Američané dál padají, v Top 20 nebude žádný

7. 8. 2013, 10:27
Aktuality 1
Před třemi lety se současné generaci amerických tenistů "podařil" historický zápis, když v elitní světové desítce neměli zámořští hráči poprvé ani jednoho zástupce. Od příštího týdne na tom budou ještě hůř: poprvé od srpna roku 1973, kdy bylo zveřejněno první počítačové pořadí ATP, nebude žádný Američan v Top 20.
Profily hráčů
John Isner

O to, že mezi dvacítkou nejlepších tenistů světa nebude od příštího týdne žádný Američan (aktuální pořadí amerických tenistů najdete zde), se "zasloužil" John Isner. Loňský semifinalista Rogers Cupu včera vypadl v prvním kole turnaje v Montrealu s domácím Vaskem Pospisilem, a protože neobhájí body, vypadne z Top 20.

Absence tenisty z USA v první dvacítce je dalším znakem krize tenisové velmoci, jež dala světu grandslamové šampiony typu Billa Tildena, Dona Budge, Johna McEnroea, Jimmyho Connorse, Peta Samprase či Andreho Agassiho.

Letos ve Wimbledonu se stalo poprvé za 101 let, že žádný z Američanů nepostoupil do třetího kola v All England Clubu. A blížící se US Open bude představovat desetileté výročí od posledního grandslamového vítězství amerického tenisty - tím byl v roce 2003 Andy Roddick, který loni právě ve Flushing Meadows ukončil kariéru.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, že Izzy stratí body, očakával som, že po dvojici Masters bude atakovať TOP 16 na ktorú bezosporu má..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist