Anderson v 37 letech obnovuje kariéru. Vrátí se na trávě v Newportu

8. 7. 2023, 10:51
Aktuality 9
Rok a dva měsíce po ukončení kariéry se bývalý grandslamový finalista Kevin Anderson vrátí na okruh ATP. Sedmatřicetiletý Jihoafričan přijal divokou kartu na travnatý turnaj v Newportu, který se bude hrát od 17. července. Oznámili to američtí organizátoři.
Profily hráčů
Kevin Anderson (© AFP)

Anderson, jenž i díky výšce 203 centimetrů vynikal skvělým servisem, ukončil kariéru loni v květnu. Po sérii zranění kolena, ramena a kotníku vypadl ve světovém žebříčku z první stovky, předtím byl i na pátém místě.

"Neumím si představit pro návrat lepší místo," prohlásil Anderson, jenž právě v Newportu před dvěma lety získal poslední titul. "Vítězství na Infosys Hall of Fame Open v roce 2021 pro mě bylo výjimečným okamžikem. Už se moc těším, až si zase zahraju na trávě," řekl vítěz sedmi turnajů ATP.

Na grandslamech se dostal nejdál v roce 2017, kdy prohrál finále US Open se Španělem Rafaelem Nadalem, a o rok později ve Wimbledonu. Tam jej zastavil nynější rekordman Novak Djokovič ze Srbska. Tentýž rok pak zakončil účastí na Turnaji mistrů.

"Když jsem končil, bylo to těžké. Bojoval jsem s obrovskými bolestmi. Velká část těla mi bránila pokračovat. Bylo to náročné i po psychické stránce a já cítil, že musím skončit. V té době jsme nevěděl, že se jednou vrátím. Ale před pár měsíci jsem zase začal hrát a moc jsem si to užíval," řekl k rozhodnutí se vrátit.

"Moje tělo je teď v mnohem lepším stavu a kontakt s tenisovým míčkem mě znovu přiměl se vrátit a vzít to jako výzvu. Nevěděl jsem, jestli dostanu šanci, ale Newport mi ji dal. Takže to chci zkusit a znovu hrát," dodal.

V Newportu budou favority domácí tenisté. Představí se čtyřnásobný šampion John Isner, obhájce titulu Maxime Cressy, světová patnáctka Tommy Paula a čerstvý vítěz z Mallorky Christoper Eubanks.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
dadaft
Vzpomínám na jeho zápas s Andym Murray na USO 2015, hrálo se na starém Armstrongu, už ani nevím, kdo vyhrál, ale byl to Zápas s velkým Z, neskutečná bitva, lidi šíleli,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, starý Armstrong byl otevřený kotel hlava na hlavě a atmosféra byla neuvěřitelná ,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Mantra
to prohrál prachy v casinu nebo co? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
proč ne Kevine, když to tak cítíš.smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Berďa už nehraje, cesta je volná :))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Jon61
Přesně tak, nikdy Tomáše nedokázal porazit. Kolik to bylo zápasů, tipnul bych na třináct.
Reagovat
Preview.lover
skoro, je to 12
https://www.atptour.com/en/players/atp-head-2-head/tomas-berdych-vs-kevin-anderson/ba47/a678
Reagovat
elsky
To bude taková Venus v chlapském vydání. Jak tu někdo psal "tu něco povolí, tam upadne" smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
podáním a returnem pořád ještě může nadělat paseku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist