Ani třetí útok na premiérové finále nevyšel. Martincová v Istanbulu prohrála s Tigovou

12. 9. 2020, 15:20
Aktuality 19
WTA ISTANBUL - Tereza Martincová se v Istanbulu dostala z kvalifikace až do semifinále, ale ani její třetí útok na finále turnajů WTA nebyl úspěšný. Pětadvacetiletá Češka na turecké antuce v semifinále jasně prohrála s Patricií Marií Tigovou. O rok starší Rumunka se do svého třetího kariérního finále dostala bez ztráty setu a o premiérový titul bude usilovat proti Eugenii Bouchardové.
Tereza Martincová

Tereza Martincová se během koronavirové pauzy na domácích exhibičních turnajích představila ve velmi slušné formě, ale po restartu sezony se jí nedařilo dobrý herní projev zužitkovat. Na antuce v Palermu po skreči skončila v kvalifikaci, do hlavní soutěže se nedostala ani v Praze, kde ve finále kvalifikace prohrála s talentovanou Martou Kosťukovou, a v prvním kole US Open prohrála třísetovou bitvu s nasazenou osmičkou a pozdější osmifinalistkou Petrou Martičovou.

Po týdnu se znovu vrátila na antuku a konečně na turnajích WTA opět prorazila. V tureckém Istanbulu dokonce vyrovnala své kariérní maximum, když po úspěšné dvoukolové kvalifikaci bez ztráty setu potřetí v kariéře a poprvé po třech letech došla do semifinále turnaje WTA.

Ani třetí semifinálovou účast ale 25letá Češka v premiérový postup do finále nepřetavila. V dnešním semifinále za necelé dvě hodiny prohrála dvakrát 3-6 s Patricií Marií Tigovou.

Martincová v předchozím kole nedovolila Aljaksandře Sasnovičové ani jednou udržet servis. Dnes podobný scénář čekal českou kvalifikantku, vlastní podání si uhájila jen jednou v každém setu.

V úvodu utkání se Martincová dostala do nadějného vedení 3-1, jenže poté začala chybovat a ztratila sedm her v řadě, přičemž pět z nich šlo přes shodu. Pak sice po dlouhé době zaznamenala vyhraný game, ovšem následovala další série tří prohraných her a Tigová druhou šanci zápas doservírovat nepromarnila.

V žebříčku WTA čeká Martincovou posun o 15 míst na 121. příčku. Tigová už má jisté nové žebříčkové maximum, bez ohledu na výsledek finále bude nejhůře 64. hráčkou světa.

O rok starší Rumunka, která se loni v dubnu vrátila po mateřské pauze, se do svého třetího kariérního finále (Baku 2015 a Bukurešť 2019) dostala bez ztráty setu. Před Martincovou vyřadila kvalifikantku Olgu Danilovičovou a smetla nasazené Misaki Doiovou a Rebeccu Petersonovou. O premiérový titul bude usilovat proti Eugenii Bouchardové.

Šestadvacetiletá Kanaďanka, jež musela začínat už v kvalifikaci a v předchozích dvou zápasech absolvovala dvě takřka tříhodinové bitvy, si dnes ve svém prvním semifinále od října 2018 poradila snadno 6-3 6-2 se Španělkou Paulou Badosaovou.

Finalistka Wimbledonu 2014 a bývalá světová pětka se do finále dostala poprvé od března 2016, kdy prohrála finále v Kuala Lumpuru. Celkově hrála finále šestkrát, triumfovat dokázala jen v roce 2014 na antuce v Norimberku. Tehdy našla recept na Karolínu Plíškovou.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 225.500 dolarů
sobotní výsledky (12. 09. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Tigová (Rum.) - Martincová (ČR) 6-3 6-3
Bouchardová (Kan.) - Badosaová (Šp.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
darek.vrana
Prý to tam dnes dost jiskřilo. Kdo jste to viděl, čí to spíš byla vina?
Reagovat
FulnekUltras
přímo jsem neviděl, ale mám takový dojem, že Terka začala klasicky čecháčkovsky neunášet negativní vývoj s Rumunkou - zatímco třeba proti Američance nebo Evže by byla mnohem víc v klidu smile

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1664972-prohrat-se-cti-ceska-tenistka-i-jeji-souperka-predvedly-trapne-divadlo.html#dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.lptag&dop_ab_variant=null&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
Jimbo
Já jsem to celé viděl a jako kráva se chovala ta rumunská blbka. Pak tam klasicky simulovala a stejně běhela jakoby se nic nestalo. Stále si na něco stěžovala a nakonec ani nepodala raketu. Hrozná nána, tohle jsem u ní viděl i na minulém turnaji. smile
Reagovat
darek.vrana
Aha, díky za info.
Reagovat
sojka1
nevidela jsem cele, jen jsem nahlizela, Tig urco vedla v pochybnostech o balonech, same dohadovani a bylo toho moc. Terka je holka od rany a zacala hazet obliceje, usmevy a krouzkovat metrove outy Tig. No, krouzkovat, neco mi prislo jako kosoctverec.... clovek by se zasmal, ale uroven nemela ani jedna... ;-)
Reagovat
Mantra
zase jede pecky,
6-4 tb pustil a zahodil raketu přes plot smile
Reagovat
smazaný uživatel
Alexandrova vs. Rybakina
Garbiňe vs. Sloane

Markéta vs. kvalifikantka
Reagovat
Fransoas
Škoda že neuhrála vlastní servis za stavu 3 : 1 v prvním setu,kdy vyhrála soupeřčino podání.Od té chvíle na Rumunku nestačila.Svojí pouť z kvalifikace nepřetavila v postup do finále.
Reagovat
tommr
jj stav 3:1 40:30 při vlastním podání neměla Tereza pustit. To byl nejspíš zlomovej okamžik zápasu ... smile
Reagovat
FulnekUltras
Rumunky jsou houžve, kterým se nevyplatí nechat byť jen trošku čuchnout. Finále pro mě bude zajímavější než mužské na USO.
Reagovat
turista
Terka omalovánka se zlepšila přes to vypadnutí.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka Tereze k povedenému turnaji. Dneska to sice nestačilo, ale ještě pár podobně povedených turnajů a mohla by do té vysněné stovky opravdu nakouknout. smile
Reagovat
tommr
dneska se Tereze moc nedařilo a Rumunka vyhrála zaslouženě i když taky nepředvedla nic světobornýho. Tereza dneska promarnila velkou šanci na první WTA finále ... smile
Mezi hráčkami to na kurtu hodně jiskřilo a po zápase se místo pozdravu okázale ignorovaly ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
1x udržené podání za set a půl, to je velmi, velmi špatné.
Reagovat
Mantra
včera to nebylo o mnoho lepší, jen Sasanka byla jak Errani
Reagovat
tommr
dneska se mi zatím výkon Terezy vůbec nelíbí. smile Hraje strašně pasívně, dělá laciný chyby a hlavně zahazuje šance. Tigový stačil na zisk prvního setu průměrnej výkon ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Tereza nehraje vůbec špatně, ale Tig je na antuce nejsilnější a hodně nebezpečná, na tvrdym by to asi vypadalo jinak. tohle bude hodně těžký vyhrát.
Reagovat
jirkaS
dnes smile Prima MAX 20:00
pro tenisové fanoušky smile
Reagovat
tommr
gratulace k postupu do finále. Jsem rád, že se jí zase začíná dařit. Pro ženskej tenis je to dobrá zpráva ... smile
Jinak dnešní zápas byl pro Bouchardovou všechno jen ne snadnej. Výsledek dost zkresluje ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist