Areál US Open navýšil počet lůžek v polní nemocnici

9. 4. 2020, 11:22
Aktuality 0
Část národního tenisového centra Billie Jean Kingové, dějiště závěrečného grandslamu sezony US Open, se kvůli pandemii koronaviru dočasně proměnila v polní nemocnici. Dle starosty New Yorku Billa de Blasia se navýší počet lůžek ze 350 na 470.
Areál ve Flushing Meadows

"Minulý týden jsem tam byl, to tam ještě byly jen venkovní i zastřešené tenisové kurty. Teď se část areálu změnila v polní nemocnici," řekl de Blasio po prohlídce areálu, kterou uskutečnil 31. března.

V ten den bylo oznámeno, že se část areálu vyhradí pro pacienty, kteří nebudou nakaženi nemocí COVID-19. Tu způsobuje nový typ koronaviru, jenž ochromil celý svět. Bude tak uvolněna kapacita pro koronavirem postižené pacienty v newyorských nemocnicích.

"Pacienty začneme přijímat v příštím týdnu. Dvacet lůžek přesuneme na jednotku intenzivní péče, abychom byli na vše dobře připraveni," dodal starosta. Představitel americké tenisové asociace Daniel Zausner informaci potvrdil a doufá, že by pacienti do provizorního zařízení mohli nastoupit už zítra.

Téměř třetina celosvětové nakažených lidí je právě ve Spojených státech. K dnešnímu ránu v USA evidují přes 435 tisíc infikovaných, obětí je 14.797. Nejvíce postiženým státem je právě New York s více než 151 tisíci nakaženými a 6.268 mrtvými.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist