Argentinec Londero senzačně dobyl antukový turnaj ATP v Córdobě

11. 2. 2019, 06:39
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Juan Ignacio Londero, který až do tohoto týdne nevyhrál jediný zápas na okruhu ATP, slaví titul z domácí antuky v Córdobě. Ve finále pětadvacetiletý Argeninec porazil 3-6 7-5 6-1 krajana Guidu Pellu.
Juan Ignacio Londero

Juan Ignacio Londero si hlavní soutěž turnajů ATP zahrál jen třikrát a pokaždé vypadl v prvním kole (Bogotá 2013 a 2014 a Bastad 2018). Teprve loni získal první dva tituly z challengerů, když zvítězil v Mexico City a německém Marburgu.

Nicméně životní turnaj prožil minulý týden na domácí antuce v Córdobě, kde od pořadatelů nového podniku ATP 250 dostal divokou kartu.

25letý Argentinec ve pěti zápasech nenašel přemožitele, když porazil Chilana Nicolase Jarryho, Itala Lorenza Sonega a poradil si se třemi krajany: Pedrem Cachínem i daviscupovými reprezentanty Federicem Delbonisem a Guidem Pellou, s nímž ve finále ztratil jediný set.


Juan Ignacio LonderoLondero ve finále dlouho doplácel na nervozitu a prohrával 3-6 a 2-4. Ale pak zaznamenal první brejk a nadechl se k vítěznému obratu. Do konce utkání prohrál už jen dva gamy, zvítězil 3-6 7-5 6-1 a ve čtvrtém vzájemném duelu si připsal první vítězství. 

Zatímco ještě donedávna takřka neznámý Londero už má ve sbírce titul, osmadvacetiletý Pella prohrál i své čtvrté na okruhu ATP. Trofej nezískal ani na antukách v Riu de Janeiro 2016, Mnichově 2017 a Umagu 2018.

V Córdobě se podnik ATP konal poprvé poté, co získala pořadatelství od ekvádorského Quita. Je úvodní akcí čtyřdílného seriálu Golden Swing, který bude ve třech následujících týdnech pokračovat v Buenos Aires, Sau Paulo a Riu de Janeiro.

Čtyřhru v Córdobě vyhrál
český deblista Roman Jebavý s domáím Andrésem Moltenim.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 589.680 dolarů
nedělní výsledky (10. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Londero (Arg.) - Pella (8-Arg.) 3-6 7-5 6-1
• Čtyřhra - finále •
Jebavý/Molteni (3-ČR/Arg.) - González/Zeballos (1-Arg.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist