Arnová v Aucklandu skolila čtyři favoritky a získala titul

8. 1. 2011, 09:00
Aktuality 3
WTA AUCKLAND - Vítězkou turnaje v Aucklandu se stala nečekaně jednatřicetiletá Maďarka Greta Arnová. Té se během pár dnů podařilo zdolat čtyři nasazené hráčky včetně Šarapovové a obhájkyně loňského prvenství Wickmayerové, kterou dnes porazila dvakrát 6-3.
Profily hráčů
Gerta Arnová

Když Greta Arnová před čtyřmi lety získala svůj dosud jediný titul, začinala antukový turnaj v portugalském Estorilu v kvalifikaci a na cestě za jediným triumfem ji nezastavily ani vycházející hvězdy Wozniacká s Azarenkovou.

Jindy se už do finále na okruhu WTA nepodívala. Až tento týden zaskočila kvarteto favoritek, a byť do Aucklandu dorazila bez trenéra i ztracených zavazadel, získala nečekaný titul.

Soutěž zahájila výpraskem Češky Ondráškové a pak už začala kolik jednu nasazenou soupeřku za druhou. Ve druhém kole otočila duel s osmičkou Arvidssonovou ze Švédska, následně vyřadila nejvýše nasazenou Šarapovovou, v semifinále si poradila s turnajovou čtyřkou Görgesovou a v dnešním finále porazila dvakrát 6-3 obhájkyni titul Yaninu Wickmayerovou z Belgie.

"Cítím se neuvěřitelně. Jsem tak šťastná, nevím co říct. Můj sen se změnil ve skutečnost. Za rok se do Aucklandu určitě vrátím," radovala se Arnová. "Jen jsem se snažila hrát svůj tenis a brala jí jeden míček za druhým. Snažila jsem se na ní tlačit, protože měla v nohách včerejší náročný zápas," komentovala šťastná vítězka, kterou čeká posun do osmé světové desítky. Dosud byla maximálně na 81. místě.

"Greta dnes hrála perfektně. Jen dělala, co musela a já jí musím pogratulovat," řekla Wickmayerová, jež má nyní bilanci finálových zápasů vyrovnanou 3-3. "Ona hraje jinak než ostatní hráčky. Já udělala moc chyb, nebyl to můj den," dodala. 

Čtyřhru vyhrály Peschkeová se Srebotnikovou
Květa Peschkeová si na Novém Zélandu připsala 17. titul ze čtyřhry. Pětatřicetiletá Češka vyhrála se Slovinkou soutěž v Aucklandu, kde nejvýše nasazená dvojice ve finále porazila 6-3 6-0 Švédku Arvidssonovou s domácí Erakovicovou. Společně získaly třetí titul.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (08. 01. 2011)

Dvouhra - finále:
Arnová (Maď.) - Wickmayerová (2-Belg.) 6-3 6-3

Čtyřhra - finále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Arvidssonová/Erakovicová (Švéd./N. Zél.) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Priznam se, ze to bylo pro me neznam0 jmeno v zenskem tenise. Az se dostala do finale, tak jsem konec zapasu stihla. Zvladla to dobre, jen na konci asi trosku nervy byly, coz dosvedcuje dvojchyba,ale ustala to. Vzdy je mile sledovat hrace ,pro ktere neni vitezstvi na turnaji rutina, jak to prozivaji a uzivaji si to. Vzhledem k rocniku narozeni hracky. vsechna cest. Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
zasloužený titul, když vyřadí taková jména, tak si to bezpochyby zaslouží, viděl jsem jí jen proti Julii, ale hrála výborně, v klidu, nekazila... takže gratulace!
Reagovat
weak
fantasticky vysledek... Greta je navic sympaticka, tak snad to nebyl jeji posledni triumf, hraje vyborne!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist