ATP plánuje sezonu začít v lednu v Delray Beach, na WTA by měla odstartovat v Abú Dhabí

15. 12. 2020, 10:09
Aktuality 15
Dle dostupných informací se nám pomalu rýsuje, jak by mohly vypadat úvodní měsíce nadcházející sezony na mužském i ženském tenisovém okruhu. Asociace tenisových profesionálů by ráda tenisový rok 2021 odstartovala dvěma turnaji, jeden z nich by se měl uskutečnit v americkém Delray Beach. Ženská tenisová asociace chce sezonu začít v Abú Dhabí.

Vstup do nadcházející sezony nebude kvůli pandemii koronaviru ani trochu tradiční. Australian Open se má odložit až o tři týdny a začít 8. února, Masters v Indian Wells má být znovu zrušeno či odloženo na pozdější termín, což vedením obou okruhů značně komplikuje start nového tenisového roku a vyžaduje velké úsilí dát dohromady kalendář pro úvodní měsíce sezony 2021.

Podle francouzského deníku L'Équipe nebude Indian Wells v úvodu sezony jedinou obětí na mužském tenisovém okruhu, zrušit nebo přeložit se mají také Auckland, Puné, New York a Rio de Janeiro a ve velkém ohrožení je rovněž Masters v Miami, které je v plánu hned po Indian Wells.

Nadcházející sezona by měla na ATP vypuknout na dvou turnajích, jedním z nich by měl být podnik v americkém Delray Beach, jenž se obvykle hraje v únoru. Před Australian Open by se v týdnu od 1. do 7. února měly odehrát dvě generálky, jednou z nich může být ATP Cup.

Ženský tenisový okruh by se měl rozjet od 5. do 13. ledna na novém turnaji WTA 500 v Abú Dhabí a od 9. do 13. ledna má v Dubaji proběhnout kvalifikace na úvodní grandslam sezony Australian Open, a to i pro muže. Také WTA by měla mít v týdnu před Australian Open dvě generálky a v průběhu druhého týdne Australian Open další turnaj.

Žádná z informací není oficiálně potvrzená ATP ani WTA, ovšem jedná se o spolehlivé zdroje či důvěryhodná média. Oficiální kalendáře by obě organizace měly zveřejnit v nejbližší době.


JAK BY MOHL VYPADAT START SEZONY 2021
4. - 10. ledna: ATP Delray Beach + zatím neznámý turnaj ATP 250
5. - 13. ledna: WTA 500 Abú Dhabí
9. - 13. ledna: kvalifikace Australian Open v Dubaji (ženy i muži)
1. - 7. února: ATP Cup, turnaj ATP 250 v Melbourne (i ženy by měly mít dvě generálky v Melbourne, 2x WTA 500)
8. - 21. února: Australian Open, ve druhém týdnu Australian Open by měl proběhnout turnaj WTA 250
22. - 28. února: ATP Montpellier + ATP Córdoba + zatím neznámý turnaj ATP 250
1. - 7. března: ATP Rotterdam + ATP Buenos Aires + zatím neznámý turnaj ATP 250
8. - 14. března: ATP Dauhá (možná i WTA) + ATP Marseille + ATP Santiago
15. - 21. března: ATP Acapulko + ATP Dubaj (pravděpodobně i WTA)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misa
https://en.wikipedia.org/wiki/Draft:2021_WTA_Tour

Na další turnaj v Česku kromě Prahy se zatím nedostalo, ale asi ještě přijdou časem revize.
Reagovat
tommr
takže s Indian Wells se už pro letošek nepočítá? smile
Reagovat
misa
Asi už ne, ještě budeme rádi za Miami.
Reagovat
tommr
ta Praha taky není vůbec jistá - aspon v tom tradičním termínu. F.Lopez nedávno zveřejnil info, že turnaj v Madridu se protáhne a začne už o týden dřív což by Prahu (a Istanbul) vyřadilo ze hry ... smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
další info k WTA, doplněno do článku.
Reagovat
tommr
ten nepoměr v počtu turnajů je už do očí bijící. Vedení WTA je naprosto neschopný a mělo by urychleně odstoupit. Divím se, že si to hráčky nechají líbit a nijak neprotestujou ... smile
Reagovat
Nola
jj
ale na tvoju adresu mozem napisat iba jedine, figu drevenu by ti vadil nepomer turnajov, ak by bol pansky tenis v CR na vyslni a ten damsky naopak...

samozrejme, ze damy to nemaju vobec jednoduche v patriarchate, ale to sa nedeje iba v sporte, ale aj v normalnom beznom zivote, v zamestnani, v politike a.p.
Reagovat
misa
snad naplánuje víc turnajů. Pokud by jich za první tři měsíce roku 2021 měli mít 5 včetně grandslamu, tak to můžou rovnou zavřít.
Reagovat
smazaný uživatel
zase by to nebyla žádná škoda, stejně se na to nedá koukat
Reagovat
Krisboy
A Barty může klidně z tepla domova ukrajovat ztrátu na Steffi v počtu týdnů na trůnu smile
Reagovat
misa
Několik vyšinutých jedinců zajímá i ženský tenis :)
Reagovat
sojka1
myslim, ze chlap naopak musi byt zatracene v poradku, aby byl schopny normalne prijmout zensky sport vubec, natoz se o nej zajimat a dokonce mu fandit... :-)
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
gigin
Máme rádi. 2 tituly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist