Auger-Aliassime laboruje před premiérou na Roland Garros s bolestí třísel

26. 5. 2019, 11:54
Aktuality 3
Felix Auger-Aliassime možná přijde o svůj premiérový start na Roland Garros. Osmnáctiletý Kanaďan, který si letos zahrál dvě antuková finále či semifinále na Masters v Miami, po včerejší finálové porážce s Benoitem Pairem v Lyonu uvedl, že kvůli zranění třísel v Paříži možná nenastoupí. V pondělí, nebo nejpozději v úterý by měl v prvním kole čelit Australanu Jordanu Thompsonovi.
Profily hráčů
Felix Auger-Aliassime

Felix Auger-Aliassime si v únoru na antuce v Riu de Janeiro zahrál poprvé ve finále turnaje ATP, ve březnu se dostal do semifinále Masters 1000 v Miami a včera v Lyonu si zahrál ve finále podruhé.

Ve světovém žebříčku vyletí už na 22. místo a v nejbližších dnech by měl absolvovat premiéru v hlavní soutěži French Open. Jenže start osmnáctiletého Kanaďana na pařížské antuce je v ohrožení. 

Nejmladší tenista se dvěma finálovými účastmi na okruhu ATP od roku 2006 a
nejmladší hráč v Top 30 od roku 1999 si totiž tento týden v Lyonu přivodil zranění třísel, které se zhoršilo během sobotního finále

"Po prvním setu se bolesti zhoršily. Přemýšlel jsem, že zápas vzdám, ale nechtěl jsem tímto způsobem zničit Paireho vítězství na turnaji," přiznal Auger-Aliassime po finálové porážce 3-6 4-6 s Benoitem Pairem.


Zda bude Auger-Aliassime na Roland Garros startovat, se rozhodne nejpozději zítra. O svou premiérovou výhru na grandslamovém turnaji by hrál proti Australanu Jordanu Thompsonovi, v případném druhém kole by narazil na jednoho z veteránů: Iva Karloviče, nebo Feliciana Lópeze. Ve třetím by se mohl utkat s Juanem Martínem Del Potrem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
mahycek
Magerko, fandi pořádně, já bych snad Rogerovi přál titul
z Roland Garros ještě víc , než z Wimbledonu. Protože
Rogera nikdo nwepřekoná a Wimblas , dovedeš si představit,
že Djoko vyhraje 4x Wimbledon ??,
Reagovat
Kozoroh
No já odhaduji, že Novak by mohl ještě jednou/dvakrát Wimbledon vyhrát. Rogera a Peta už nedožene, ale Borga by mohl překonat nebo aspoň vyrovnat.
Reagovat
mahycek
Uvidím zápas Roger- Sonego a doufám, že ještě v úterý 2
kolo, než odjedu do států. Psal jsem níže, že se vrátím
v sobotu 8.6. a doufám, že tam bude Petra a v neděli
Roger, ale to bych chtěl moc. Ale, když.......
Roger je pořád v historii, jeden z nej na antuce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist