Australian Open: Tenisté nemohou uváznout na dva týdny v hotelu. Zažádáme o výjimku z karantény

15. 10. 2020, 08:06
Aktuality 34
Pořadatelé Australian Open chtějí pro tenisty vyjednat zmírnění povinné dvoutýdenní karantény, do níž kvůli koronaviru v současnosti musejí po příjezdu do země všichni zahraniční návštěvníci. Výkonný ředitel úvodního grandslamu sezony Craig Tiley věří, že se pro hráče, kteří se budou v Austrálii pohybovat pouze v zabezpečené tenisové bublině bez kontaktu s veřejností, podaří získat výjimku.

Tiley je přesvědčen, že se v lednu podaří uspořádat Australian Open podle plánů včetně všech přípravných turnajů. V Melbourne Parku by se mělo hrát do 18. do 31. ledna, předtím by se měl uskutečnit ATP Cup a turnaje v Brisbane, Sydney a Hobartu.

"Pokud by měl hráč uváznout na dva týdny v hotelu těsně před začátkem sezony, to by nešlo," řekl Tiley australské tiskové agentuře AAP. "Nemůžete po hráčích chtít, aby šli na dva týdny do karantény a pak z ní vyšli a byli připravení hrát grandslam," dodal.

Účast na Australian Open už avizovali například Roger Federer či Serena Williamsová, podle Tileyho ale hráči nepřijedou, pokud nebudou mít možnost se na turnaje řádně připravit. "Snažíme se vyjednat, že vytvoříme takový prostor pro karanténu, v níž by mohli během těch dvou týdnů trénovat a pohybovat se mezi hotelem a kurty," dodal. Jasno potřebují mít do dvou týdnů.

Za mimořádných podmínek se letos uskutečnily dva grandslamové turnaje. Na US Open a French Open byli tenisté uzavřeni v bublině a před startem museli projít testy na koronavirus. Wimbledon byl zrušen.

Melbourne patří mezi nejhůře postižená města v Austrálii, během druhé vlny pandemie koronaviru byl dokonce vyhlášen noční zákaz vycházení a na šest týdnů tam platil lockdown. Přesto pořadatelé plánují uspořádat Australian Open i s diváky, zaplnit chtějí až 50 procent kapacity areálu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
Marduch
https://twitter.com/PuntosTenis/status/1315793703471124481

smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Aby se nevrátila ke své prvotní funkci.smile
Reagovat
Haitik
Sam Querrey za jeho úprk z Ruska čelí pokutě 100 tisíc dolarů nebo suspendaci až na tři roky..

Tři roky, to je celkem darda ty jo..
Reagovat
tommr
myslel jsem, že V Austrálii už ten virus porazili a mají situaci pod kontrolou? Jak je ale vidět tak uvolnovat zákazy a omezení se politikům, kterým zachutnala absolutní moc příliš nechce ... smile
Reagovat
misa
Některé národy ovládají pomatenci.
Reagovat
FulnekUltras
Severní Korea je teď zcela v pohodě.
Reagovat
RF46
Ty odebiras asi jejich noviny, co? smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
hloubkově prověřený výskyt ušáckého uměláka veškerý žádný ;-)

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/kim-cong-un-projevem-rozplakal-divaky-i-sam-sebe-40339018#dop_ab_variant=429110&dop_req_id=RNbEGIvEIHT-202010121747&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
blixa
Vzhledem k tomu , že každý nakažený je okamžitě zastřelen, případně předhozen Kimovým psům, tak věřím že tam covidem problém nemají smile
Reagovat
FulnekUltras
hlavně se zbytečně netestuje a nestraší obyvatelstvo, akceschopnost (pro)ušáckých agentů je relativně omezená a případně omdlelé osoby jsou z veřejných prostor urychleně odklízeny na předem vyhrazená odlehlá místa, což se může bohužel brzy dít i u nás smile
Reagovat
Krisboy
Aspoň si snad konečně pinknou taky Barty a Gyros.
Reagovat
blixa
Austrálii bych se zdaleka vyhnul ...

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/glosa-koronavirus-jako-vytah-k-totalite.A201013_202609_p_zahranici_wag
Reagovat
Krisboy
https://echo24.cz/a/Saht3/hrozivy-scenar-australie-zrejme-sve-hranice-neotevre-az-do-konce-pristiho-roku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=335300&dop_req_id=BfMmcoXZsyH-202010150839&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
misa
Všechny problémy světa se nakonec přemění na boj o ovládnutí společnosti.
Reagovat
RF46
Vsechny problemy sveta prameni z boje o ovladnuti spolecnosti.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
HolyMotors
Solidní konspiračka za kterou by se nestyděli snad ani na Aeronetu.
Reagovat
smazaný uživatel
AO by snad mohlo být první normální GS po pauze. FO se hrálo skoro na Vánoce, na USO půlka TOP50 nepřijela.

By mě zajímalo, jak by ty GS dopadly ve standardních termínech. Zejména USO.
Reagovat
annah
FO by vyhrál Rafa a USO Nole - pokud by vynechal zadovku. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To nevíme smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No Jokera už asi málokdo trumfne v soutěži o Upset roku - takové dva zkraty už nemá nikdo šanci někde předvést. I přesto zůstává No1. Mladí se snaží málo. Uvidíme ve Vídni, jestli s tím budou chtít něco udělat. Za předváděnou hru bych přál titul ve Vídni nebo Bercy Filosofovi.
Reagovat
smazaný uživatel
No málo, Tsitsipas odešel fyzicky, příště se poučí a nebude hrát před FO Hamburk a nebude hrát pět setů v prvním kole s Munarem.
Reagovat
woody
To je spekulace. Vem si,že je velmi mladý. První kolo hrál myslím v pondělí, to máš do semifinále 11 dní. Ve kterých už tak těžké zápasy nehrál. Měl tam dny volna, dostupnou regeneraci. Spíš než únava z předhozího průběhu mu došla šťáva přímo v tom zápase s Novakem. Neříkám,že ten pŕedchozí průběh neměl vlil, ale podle mého velmi malý.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné. Není zvyklý dojít tak daleko. Super škola, příště už bude připravený.

Sám říkal, že první dva sety zkoušel novinky z tréninků, které nefungovaly. Ke své hře se vrátil až ve třetím a čtvrtém setu.

Kdyby takhle hrál od začátku, tak Noleho smaže 3:0
Reagovat
woody
Ty jsi král spekulací smile

Ten článek s Tsisim jsem četl. Bylo to stejně sebevědomé jako prohlášení Gorana.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak spekulací.

Na počátek věty jsem dal Kdyby, což více méně domněnku potvrzuje ne?

Od třetího setu přestal Tsitsipas hrát pičoviny a hned to nějak vypadalo.

Měl postoupit do finále, uhrál by více, než Djokovič.
Reagovat
woody
Ano spekulací. Tím se vyznačují Tvé příspěvky. Napíšeš svojí pravdu a bereš to jako fakt, přitom je to spekulace- často.

V článku jsem ale nečetl co konkrétně změnil? Co teda hrál jinak?

Zápas jsem viděl celý.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, to nezmínil, jinak bych ti to řekl.

Třetí a čtvrtý set byl dle mého více agresivní, snažil se ukončovat výměny a začal přetahovat více BH, do té doby mi ty údery přišly krátké a takové na údržbu.

Ale zda to bylo to, co změnil, to nevím.
Reagovat
woody
Právě.. Tak jak můžeš říct,že by ho smáznul 3:0 ?

V tom zápase v usecích 1-2 a 3-4 setu byl obrovksý rozdíl v proměňování BP. Zatímco v 1-2 Tsisipas neproměnil jediný BP, zatímco 3-4 začal proměňovat a Novak to měl tuším 1/12.. Ten zápas byl vyrovnaný a bylo to o pár mičích. Dopadnout to mohlo různě, kromě 5. setu, tam to bylo jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně Tsitsipas začal na BP být více agresivní, než v těch prvních dvou setech, tam vyloženě čekal na chyby, takže je otázka, co měl za plán, ale ten evidentně nefungoval.

Pokud máš 0:40, tak alespoň jeden úder můžeš zahrát na total riziko, pořád máš další dvě šance.

Snad dá dokupy tu nohu, na AO může dost zamíchat kartami. Možná se z obláčku snese i Thiem a uvědomí si, že může vyhrát i další GS a ne jenom jeden, který ho uspokojil.

Nicméně s Thiemem z této logiky věci do konce sezóny vůbec nepočítám, ten bude happy ještě do Vánoc smile

Totéž Zverev, dneska hraju Verdasca. Saša říkal, že ho myšlena na finále straší 20x denně.
Reagovat
Marduch
Na AO, vlastně všude, kde nebudou diváci, Djokerovi nevěřim. Jako karierni loupeznik Fedalu není ve svym rauši, když to nemá komu ukázat.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš si, že ti diváci na něj mají takový dopad.
Reagovat
Krisboy
"Kariérní loupežník Fedalu" smile

To se mi líbí, připomnělo mi to, proč jsem ho kdysi měl rád a fandil mu.
Bože, to už je let smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak taksmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist