Australian Open už se připravuje na možná omezení. Příští ročník může proběhnout i bez diváků

7. 4. 2020, 13:17
Aktuality 28
Tenisová sezona je momentálně přerušena "pouze" do 13. července, přesto už organizátoři lednového Australian Open vypracovávají různé scénáře, které mohou příští ročník i v případě skončení pandemie koronaviru výrazně ovlivnit. Jednou z variant je i konání za zavřenými dveřmi, tedy bez diváků.

Minimálně do 13. července se budeme muset kvůli pandemii koronaviru obejít bez tenisových turnajů. Wimbledon byl poprvé od druhé světové války zrušen, French Open bylo přesunuto na podzim a olympijské hry v Tokiu se budou konat až v příštím roce. Není vůbec jisté, zda v půlce července k restartu sezony opravdu dojde, mnozí jsou spíše skeptičtí.

Organizátoři úvodního grandslamu sezony se raději už teď připravují na všechny možné scénáře. Šéf turnaje Craig Tiley dokonce připouští možnost, že letos už žádný tenis na mezinárodní scéně neuvidíme.

"Nemůžeme odhadovat, co bude za měsíc, natož za osm měsíců. Musíme proto počítat se všemi možnými scénáři, protože tahle bezprecedentní situace se může vyvíjet všemi směry," uvedl Tiley v tiskovém prohlášení.

"Samozřejmě doufáme, že pandemie bude co nejdříve pod kontrolou, případně za námi. Nelze však odhadovat, která omezení zabraňující šíření koronaviru budou platit i v příštím roce."

"Hráči možná budou muset po příletu do Austrálie do povinné karantény, snažíme se pro ně proto vymyslet co nejlepší podmínky, než se budou moci zúčastnit australských turnajů a cestovat po naší zemi. Další variantou je hrát za zavřenými dveřmi, tedy bez diváků."

Příští ročník Australian Open je na programu od 18. do 31. ledna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Frick
Člověk se omezuje s vírou v to, že "brzy" bude zase dobře. A tenhle článek mu vrazí kudlu, že se může sice snažit, ale i tak to nebude dobrý ani za 3/4 roku.
Reagovat
FulnekUltras
v létě si pár měsíců oddychnem a nabereme energii na zimu - příroda zatím funguje normálně a dokonce i bez peněz
Reagovat
Vlk-v-trave
Metallica - One (Coronavirus Quarantine)

https://www.youtube.com/watch?v=mP-jzs03GHw
Reagovat
gigin
No Papa Het se fakt změnil, ale nakonec jsme to dali.

Tvl a ještě točím instruktážní videa pro nejvíc postižené státy.

https://www.facebook.com/matej.ruppert/videos/3626457690757922/?t=0

Je toho moc.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele jeste neco z dilny MegadetH

Peace Sells... but Trump's Buying?

https://www.youtube.com/watch?v=ui983Y99hFs

:D)
Reagovat
gigin
:D
Reagovat
blixa
No, smetákovou techniku máš vybroušenou !!! ;-)
Reagovat
gigin
:DD
blixo ale tohle jsem nemohl už :DDDDD

https://www.facebook.com/matej.ruppert/videos/3650934114976946/?t=0

ježibaba :DDD
Reagovat
blixa
:D :D :D V simulacích cizích jazyků je dost nepřekonatelnej :D
Reagovat
steve79
Je to hrůza. POdle mě je na 90% jisté, že ani US OPEN letos nebude.
Zrušil bych asi celou tenisovou sezonu. Byl by to nejlepší scénář.
Reagovat
Denis92
Pokial bude este aj v januari potrebna karantena a vsetky opatrenia suvicsiace s COVID19, tak sa tenis urcite hrat nebude. Co je to zas za nezmysel..to fakt vsetci myslia len na peniaze?
Reagovat
tommr
tady ale přece nejde primárně o peníze, ale o to aby se už konečně moh začít hrát tenis. Je dobře, že se pořadatelé připravují na všechny eventuality ...
Reagovat
Denis92
Naozaj je tenis v tejto dobe dolezity? Myslis, ze sa bez neho ludstvo nezaobide? Celkovo sport je uplne nepodstatny. Zrejme niektori sportovci budu v zlej financnej situacii, ale to je aj xy milionov dalsich ludi kvoli tejto pandemii a budu si musiet zarobit inak.
Reagovat
steve79
To souhlasím. Snad se situace během pár měsíců do pořádku
Reagovat
Patik
aj keď situácia vo svete ustane opatrenia a obmedzenia budú aj naďalej možno aj celý budúci rok ak by prišla druhá vlna prípadne to nejako zmutovalo..zrušenie celej sezóny aj keď to nerád píšem vyzerá ako najlepší nápad..podľa mňa
Reagovat
tommr
tenis (a obecně všechny sporty a kultura) jsou naprosto nezbytný pro zachování zdravý mysli. Nejde donekonečna jen myslet na přežívání v neustálým strachu ...
Reagovat
SwissMaestro
Zatím ještě ne, ale jestli bude vir i v lednu v podobné formě tak je prostě nutné přestat dělat opatření, dát lidem svobodu a promořit. ZAtím jsem toho odpůrce - zvláště u nás, protože se nám to podařilo dát pod kontrolu a celkově věřím, že do konce roku se s tím země vypořádají. Pokud však n, nelze být doma po zbytek život než se vir uráčí smysl...jaký to pak má smysl? Sice přežijeme, ale budeme jen zavřeni doma?
Reagovat
Denis92
To je druha stranka veci a viem sa s nou stotoznit. Treba si povedat resp nastavit hranice, dokedy sa da zit v takychto opatreniach?

Tiez by som zrejme nastavil ten limit do konca roka 2020. Potom sa uz zivot musi vratit do normalu, ak samozrejme nepride nejake 2.vlna a situacia by bola mega kriticka..
Treba teraz sa snazit mat co najstriktnejsie pravidla, vsetko dodrziavat a snazit sa to zastavit/spomalit aby sme sa do noveho roku mohli vratit do normalu.
Reagovat
FulnekUltras
zima 2020-21 (v našem pásmu) může být ještě covidově dost drsná - ale celkově věřím, že za rok na jaře už to tady zas rozbalíme naplno - rok plnohodnotného života plus mínus v hayselu je sice nepříjemný, ale pořád se to ještě dá

zatím máme v Česku i na Slovensku fakt dobrá čísla - tím spíš, že nakažených bude v reálu až desetinásobek - tak si to předčasně neposerme - chápu, že kdekoho už "to svrbí" po dvou týdnech - ale rodiče a prarodiče dnešních třicátníků by to s přehledem dali - a bez fňukání, že "ekonomika se zhroutí", nebo dokonce že "mladí doplácejí omezením svých životů na životy starší generace", což už se ani nedá komentovat nějak slušně...
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
turista
Není to tak zlý. Akorát nejsou hromadné sportovní akce, které mám rád. Rozumím tomu proč to nejde. Divoké promoření populace zvolili Nizozemci a mají 10% smrtnost, což je hanba. My jako evropský premianti spolu s Němci máme asi 1,7% smrtnost. Nic hrozného se tedy neděje. Do práce chodím, běhat do lesa taky, doma cvičím. Vše venku pochopitelně s rouškou. To nic není. Nákup v hypermarketu je nutný načasovat na dobu kdy je tam málo lidí, ale je to určitý stres. Neustálé dezinfikovaní klíčů od bytu, klik u auta, obalů potravin a nebezpečnost přepravy sockou je nepříjemné. Ale co se dá dělat když je to takový svinstvo. Ale když se holt nevyrábí tak celý svět na nějaký čas zaryje do hlíny.
Reagovat
tommr
jakej máš jako lékař názor na sportování s rouškou? Neškodí to zdraví?
Reagovat
gigin
Tak hlavně to neudýcháš...
Reagovat
tommr
tak na to nepotřebuju názor odborníka to je mi už z praxe dávno jasný. Mě jde spíš o to jestli se dlouhodobým vdechováním vydýchanýho vzduchu nemůžou nějak poškodit plíce ...
Reagovat
gigin
Jas. Turista ti poradí dobře. Vo to strah nemam, to zase jo...
Reagovat
Ondra979
nevim jestli to skodi zdravi, ale je to uplna hloupost..hlavna ta rouska se brzy provlhci a ztraci funkcnost..ja jezdim na kole uz asi 14 dni a zasadbe bez rousky, mam ji s sebou samo, ale prece si ji nebudu nasazovat, kdyz sportuji navic individualne..zachovejme si zdravy rozum..a uz to vlastne ani nebude potreba oficialne, ale byl to nonsens od zacatku
Reagovat
Frick
Jasně. Určitě v Nizozemsku maj všechny případy Covid podchycený a maj tam 17% smrtnost.
Reagovat
Kozoroh
Ne každý turnaj má pojistku jako Wimbledon. Organizátoři AO hledají zadní vrátka, čemuž já rozumím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist