Australský mladík de Minaur přijde kvůli zranění břišních svalů o domácí grandslam

16. 1. 2020, 13:48
Aktuality 5
Nejlepší současný australský tenista Alex de Minaur se kvůli zranění nezúčastní domácího grandslamu v Melbourne. Jednadvacátý hráč světového žebříčku se musel z Australian Open odhlásit kvůli potížím s břišními svaly.
Profily hráčů
Alex de Minaur (© AFP)

Alex De Minaur měl slibný začátek sezony. Na ATP Cupu porazil lépe žebříčkově postavené hráče Alexandera Zvereva a Denise Shapovalova, ve čtyřhře pomohl k postupovému bodu proti Biritům a donutil ke třem setům Rafaela Nadala.

Jenže právě během posledního zápasu proti světové jedničce začal mít problémy s břišními svaly a později se ukázalo, že zranění je vážnější. Tento týden kvůli němu chybí v Adelaide a dnes se musel odhlásit i z Australian Open.

"Nebudu lhát. Jsem z toho docela zdrcený. Všichni mi říkali, že bych s tím neměl hrát, já jsem stejně pořád doufal, že to půjde... Ale nakonec jsme udělali rozumné a správné rozhodnutí," uvedl dvacetiletý De Minaur.

Na loňském Australian Open De Minaur vypadl ve 3. kole s Nadalem. Jediným nasazeným Australanem na letošním úvodním grandslamu sezony bude Nick Kyrgios, jenž začne proti Italu Lorenzu Sonegovi a v případném osmifinále by mohl vyzvat Nadala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
Je mi ho líto, že se mu přihodilo zranění těsně před grandslamem, navíc domácím, je velice frustrující.
Reagovat
EllNino
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovska skoda pro nej i pro Australii.
Reagovat
Krisboy
Tak to je pech. Měl docela formu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist