Azarenková opět neztratila ani set a s Ostapenkovou si zahraje o první letošní finále

14. 10. 2021, 11:43
Aktuality 5
WTA INDIAN WELLS - První semifinálovou dvojici na turnaji WTA 1000 v Indian Wells vytvořily Viktoria Azarenková a Jelena Ostapenková, které ve čtvrtfinále vyřadily domácí tenistky. Dvojnásobná běloruská šampionka si poradila s Jessicou Pegulaovou, ani se čtvrtou soupeřkou neztratila set a zaútočí na první letošní finále. Lotyška zdolala ve třech setech Shelby Rogersovou.
Viktoria Azarenková (© j48tennis.net)

Viktoria Azarenková poprvé od loňského US Open vyhrála čtyři zápasy v řadě a navíc přitom neztratila ani set. V Indian Wells si poradila s Polkou Magdou Linetteovou, Češkou Petrou Kvitovou, krajankou Aliaksandrou Sasnovičovou a naposledy i s domácí Jessicou Pegulaovou

32letá Běloruska hned v úvodu čtvrtfinálového souboje s o pět let mladší Američankou ztratila podání a prohrávala 0-2. Ale pak získala čtyři hry po sobě a rozhodla o zisku první sady. Ve druhém setu využila 3 z 9 brejkbolů a po hodině a půl zvítězila 6-4 6-2.

"Snažila jsem se hrát útočně. Po celou kariéru je to můj styl a dnes to byla moje hlavní zbraň. Se svým výkonem jsem spokojená," pochvalovala si bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka Australian Open Azarenková, jež se po třetím letošním vzájemném střetnutí ujala vedení 2-1.



O první finále od loňského října, kdy neuspěla v boji o titul v Ostravě, si vítězka BNP Paribas Open z let 2012 a 2016 zahraje v duelu grandslamových šampionek s Jelenou Ostapenkovou. Jediný vzájemný zápas s o osm let mladší Lotyškou sehrála předloni na Roland Garros a zvítězila ve dvou setech.

24letá Ostapenková ve čtvrtfinále zdolala 6-4 4-6 6-3 Američanku Shelby Rogersovou a navázala na předchozí skalp druhé nasazené Polky Igy Šwiatekové.

Letos může vítězka Roland Garros z roku 2019 postoupit do finále už potřetí poté, co v červnu na trávě v Eastbourne získala celkově 4. titul a minulý měsíc v hale v Lucemburku nestačila na Claru Tausonovou.

O druhé semifinálové dvojici se rozhodne ve čtvrtek v duelech Estonky Anett Kontaveitové s Tunisankou Ons Džabúrovou a Němky Angelique Kerberové s Paulou Badosaovou ze Španělska.

Ve čtyřhře vyhasly naděje posledních českých zástupkyň. Marie Bouzková a Lucie Hradecká ve čtvrtfinále podlehly 6-1 1-6 3-10 rusko-kazašské dvojici Veronika Kuděrmetovová a Jelena Rybakinová.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.150.470 dolarů
středeční výsledky (13. 10. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Azarenková (27-Běl.) - Pegulaová (19-USA) 6-4 6-2
Ostapenková (24-Lot.) - Rogersová (USA) 6-4 4-6 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
V. Kuděrmětovová/Rybakinová (Rus./Kaz.) - Bouzková/Hradecká (ČR) 1-6 6-1 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
George_Renel
https://www.nastartu.cz/trenovat-raducanuovou-je-sebevrazda-tvrdi-byvaly-kouc-marie-sarapovove?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=pEAmbpQO89W-202110141559&dop_id=13907013
Reagovat
paddy
já to klidně vezmu smile smile smile
Reagovat
blixa
I ty Brute ??? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bojí se #meetoosmile?
Reagovat
paddy
Sponzorem bude firma Akron (automobilové lubrikanty)

Podmínky pro tenis asi nebudou ideální, takže Plíšková si třeba tentokrát bude přát, aby ve sprše tekl motorový olej smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist