Azarenková: Povinné očkování tenistů je nevyhnutelné

2. 9. 2021, 10:56
Aktuality 16
Podle bývalé světové jedničky Viktorie Azarenkové by se tenisté měli povinně nechat očkovat proti koronaviru. Dvaatřicetiletá Běloruska nevidí důvod, proč by hráči měli mít výjimku oproti fanouškům, kteří se nyní na US Open dostanou jen po předložení dokladu o vakcinaci.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková (© j48tennis.net)

"Podle mě je to bizarní, že po fanoušcích se očkování vyžaduje a po hráčích ne," citovala Azarenkovou agentura Reuters. "Podle mě je povinné očkování nevyhnutelné. Stejně jako v jiných sportech a soutěžích," dodala loňská finalistka newyorského grandslamu.

ATP ani WTA po tenistech vakcínu nevyžaduje, pouze jim očkování doporučila. "Nevidím jediný důvod, proč to odkládat. Všichni se chceme cítit v bezpečí a všichni chceme dělat svou práci," uvedla Azarenková.

Proti očkování se už dříve postavil první tenista světa Novak Djokovič nebo trojka Stefanos Tsitsipas, kterého za to ostře zkritizovala řecká vláda. Azarenková, která se nechala očkovat v dubnu, jejich názor respektuje.

"Uznávám všechny názory kromě konspiračních teorií. Když o tom něco víte, zjistili jste si něco o vývoji a statistikách, tak je to debata na úrovni. Věřím, že naše vedení udělá to nejlepší pro naše zdraví, práci i fanoušky na turnajích," dodala dvojnásobná vítězka Australian Open.

Podle tenisových asociací je aktuálně naočkována zhruba polovina profesionálních tenistů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Stan_Borowitz
ATP i WTA jsou soukromé organizace, je na nich, aby posoudily, co je pro hráče, diváky a ostatní nejlepší. A ti budou muset jejich rozhodnutí respektovat, nebo se ho snažit změnit. Tak to v lidských a společenských vztazích chodí.
Reagovat
smazaný uživatel
už to tady nebudu opakovat, můj názor už znáte. Nemá cenu do někoho prát vakcínu když si s covidem poradí sám. No a ten věk moc nerozhoduje. Když nejsou schopný to zvládnout organizačně (tj. otestovat a uznat protilátky) tak ať se na nějaký vnucování vykašlou úplně. Vakcína je k dipozici a všichni to vědí.
Reagovat
patriks
Doufám, že brzo vypadne, aby si "zachránila" život.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
RFanousek
Souhlasím, že je bizarní když je očkování vyžadováno po fanoušcích a po hráčích ne. Ale řešení mám přesně opačné než Vika, nepožadovat ho po nikom.
Pokud chcete skoncovat s těmito nesmysly, volte strany, které to mají v programu prosím. Za mě jasná volba Trikolóra, Svobodní, Soukromníci.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tenista08
smilesmile
Reagovat
lvicek
OMG, to je particka :D.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mi nebyla nikdy sympatická a svými moudry to jen potvrzuje. Asi jí Lukašenko moc dlouho vymýval mozek.
A vůbec, je tohle ještě tenisový portál nebo nějaký vakcinační věstník? Jakoby nestačilo, že to na člověka útočí odevšad."blicí smajl" Začínám věřit, že díky tomu Vlk zaběhl asi někam hodně hluboko do lesa.smile
Reagovat
Andrew89
tak ještě, že jí tvůj názor nemusí trápit. Je to děvče rozumné s rozumným pohledem na dnešní dobu. A světe div se, že se toto téma týká i sportu...to je vážně zvláštní...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tady chci číst o tenisu, o viru je všude nesmyslů ažaž. Relevantní zdroje přitom aby člověk pohledal...
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile covid je na blesku, tam jsou loajální a v předklonu. Takže tam. Tady už né.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tenista08
Spíš to vypadá, že mozek má vymytý z Ameriky, kde dlouhá leta žije.
Reagovat
com
jo Lukašenko by ji hnal, kdyby neprivezla GS smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist