Azarenková si v Monterrey zahraje první finále od narození syna

7. 4. 2019, 10:15
Aktuality 11
WTA MONTERREY - Viktoria Azarenková v mexickém Monterrey porazila nasazenou jedničku Němku Angelique Kerberovou, s níž si vylepšila vzájemnou bilanci na 8-1, a poprvé od porodu syna Lea (prosinec 2016) postoupila do finále. V něm ji čeká další souboj bývalých světových jedniček s obhájkyní titulu Garbiñe Muguruzaovou.
Viktoria Azarenková

Bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka Australian Open Viktoria Azarenková před třemi lety vyhrála turnaje v Indian Wells a Miami a dosáhla prestižního Sunshine Double. 

Kvůli těhotenství však musela dobře nastartovanou sezonu přerušit. V prosinci porodila syna Lea a nastaly příjemné i nechtěné starosti.

Už po třinácti měsících se vrátila do turnajového kolotoče, comeback jí ale hodně komplikovaly tahanice s otcem syna o jeho péči. Kvůli rozhodnutí soudu nesměla se Leem vycestovat z Kalifornie a tak se po dvou odehraných turnajích na více než půl roku znovu odmlčela. 

Teprve loni v březnu tak plnohodnotně obnovila kariéru. V Miami se dostala až do semifinále, ale od té doby na šestnácti turnajích v řadě nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě. 

Devětadvacetileté Bělorusce se to povedlo až tento týden při premiéře na podniku WTA International v mexickém Monterrey, kde zaznamenala i cenné skalpy.

Po výhrách nad Katóovou a Dijasovou totiž vyřadila i nasazenou trojku a čtyřnásobnou šampionku Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a v semifinále zastavila turnajovou jedničku a dvojnásobnou finalistku Němku Angelique Kerberovou.



Azarenková v souboji bývalých světových jedniček zdolala o rok a půl starší Kerberovou 6-4 4-6 6-1 a v devátém vzájemném duelu si připsala už osmé vítězství. Od porodu porazila hráčku Top 10 teprve podruhé, poprvé loni v Miami vyřadila Karolínu Plíškovou.  

Ve svém celkově 37. finále a prvním od dubna 2016 bude Azarenková bojovat o 21. titul. Do cesty se jí postaví loňská šampionka a další bývalá světová jednička Garbiñe Muguruzaová ze Španělska, se kterou se utká teprve podruhé.

Muguruzaová si v prvním letošním semifinále poradila 6-2 6-3 se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (06. 04. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Azarenková (5-Běl.) - Kerberová (1-Něm.) 6-4 4-6 6-1
Muguruzaová (2-Šp.) - Rybáriková (8-SR) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
kada.tom
Super! Doufám a věřím, že Vika ve finále uspěje, Muguruza-Blanco jse poslední dobou hratelná :-)
Reagovat
rybicka
A já ještě doufám, že Keysová přidá k prvnímu setu i druhý podobný.
Reagovat
tommr
na to že je Monterrey jen International šlo o velice atraktivní semifinále. Azarenka vyhrála zaslouženě. Trochu paradoxně byla zpočátku Kerberová útočnější ale Azarenka dobře bránila a Kerberový překvapivě naskakovaly nevynucený chyby. Třetí set už byl jednoznačnej ...
Reagovat
Hector21
Tfujtajbl.
Reagovat
blixa
https://aukro.cz/stylova-velka-skrin-5d-hector-21-zrcadla-dopr-0kc-6916891326
Reagovat
Hector21
Twl ty si nedáš pokoj... :)
Reagovat
blixa
https://www.vertigohome.us/collections/original-btc-hector-light-collection/products/hector-21-table-light-by-original-btc
Reagovat
Hector21
Nejdřív prtavej Mexikanec a ted lampa.. Budu chtít copyright...
Reagovat
blixa
Ty budeš asi měňavec. Tvor mnoha tváří ... :D
Reagovat
turista
Vždyť povídám,že je to záhadný Hektor.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak! Dnes titul a haterom mozu pukat hlavicky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist