Azarenková v Brisbane postoupila, ostatní zápasy poznamenala zranění

1. 1. 2014, 15:26
Aktuality 6
Vlna zranění a zdravotních problémů se prohnala ženskou soutěží v Brisbane, která dnes viděla jediný celý odehraný zápas. Viktoria Azarenková si v něm odbyla úspěšnou premiéru v nové sezoně, již odstartovala vítězstvím nad domácí Casey Dellacquaovou.
Viktoria Azarenková (© Brisbane Int.)

Viktoria Azarenková nastoupila ke svému úvodnímu zápasu v novém roce den poté, co postup do čtvrtfinále vydřela Serena Williamsová. Světová dvojka si dnes vedla suverénněji: o podání přišla až v závěru utkání a Casey Dellacquaovou porazila pohodlně 6-3 6-1.

"V prvním zápase od sebe asi nemůžete čekat perfektní výkon, protože jste trochu nerozehraní a hrajete zbytečně uspěchaně," řekla po svém postupu zdejší vítězka z roku 2009 Azarenková, která si připsala 18 vítězných úderů a pouhých jedenáct nevynucených chyb. "Celkově to ale byl, myslím, dobrý zápas. V důležitých momentech jsem využívala své příležitosti, sice jsem udělala pár chyb, ale to je úplně normální," dodala Běloruska.

Její zápas s Dellacquaovou uzavřel dnešní program soutěže žen, ve kterém toho k vidění příliš nebylo. Už včera se kvůli svalovému zranění odhlásila domácí naděje Ashleigh Bartyhová, a tak Maria Šarapovová postoupila bez boje. Podobně snadno postoupila i příští soupeřka Azarenkové Stefanie Vögeleová ze Švýcarska, proti níž nenastoupila Němka Sabine Lisická. Ta se z turnaje odhlásila kvůli žaludečním problémům.

Jako první tak na kurt nastoupily až loňská finalistka Anastasia Pavljučenkovová a turnajová pětka Angelique Kerberová, ovšem jejích zápas předčasně ukončilo zranění nohy ruské tenistky, která odstoupila za stavu 2-6 a 3-4.

"Já se cítím dobře, nevím, co mají ostatní za problémy," odpověděla Kerberová na otázku, proč turnaj předčasně opustilo tolik hráček. "Je velký rozdíl, když trénujete a když potom nastoupíte proti skutečné soupeřce," nabídla možné vysvětlení.

Výsledky - Brisbane - ženy (dotace 1.000.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Azarenková (2-Běl.) - Dellacquaová (Austr.) 6:3, 6:1
Šarapovová (3-Rus.) -  (Aus.) bez boje
Kerberová (5-Něm.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:2, 4:3 skreč
Vögeleová (Švýc.) - Lisická (7-Něm.) bez boje
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Mladenovicová/Voskobojevová (Fr./Kaz.) - Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6:2, 6:3

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnešní zápas Viky jsem viděl, protože se hrál v příznivý čas... :)

Při prvním gemu na returnu to Vice moc nelétalo, ale pak už se zlepšila. Casey začala nebojácně a určitě se chtěla před domácím publikem předvést. Ta úvodní polovina 1. setu byla opravdu vyrovnaná. V šestém gemu byla trochu škoda, že si Vika nevzala jestřábí oko (bod pro ni by z toho sice nebyl, ale opakovala by se výměna). Nakonec to však Viku nemuselo mrzet, protože napočtvrté využila brejkbol a získala brejk na 4:2. To byl zároveň rozhodující brejk celého 1. setu, protože byl jediný... Začátek druhého setu nabídl pěkné momenty a obě holky tam měly údery, které by se hodily do rubriky "Hot Shot". Casey pořád nehrála špatně, ale Vika se postupně rozjela a ve 2. setu už byla skoro k nezastavení. Až do stavu 6:3, 5:0 neztratila Vika ani jeden svůj servis a za tohoto skóre šla podávat na vítězství. V poslední možné chvíli ji Casey brejkla a povedlo se jí aspoň kosmeticky upravit konečný výsledek. Nutno říct, že to asi bylo zasloužené, protože Casey si za svůj výkon nezasloužila dostat kanára. Celkově vzato nehrála Casey vůbec špatně, ovšem Vika hrála skvěle. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/48LxZjkF/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
A tady je "Hot Shot" dnešního dne, jak Vika v prvním gemu 2. setu výborně zabojovala... Myslím, že to vybrali dobře, ale ze druhé sady by tam opravdu mohlo být těch úderů několik (jak od Viky, tak od Casey). :)
http://www.wtatennis.com/videos/article/3599560/title/brisbane-shot-of-the-day-wednesday

Pro Viku to byl tedy první ostrý zápas v této sezoně a musím říct, že předvedla opravdu pěkný výkon. Vypadá to, že velmi dobře zapracovala na podání. Dneska měla 75% prvního servisu (v 1. setu dokonce 80%), dala 2 esa (a několik dalších přímých bodů z podání), 1 dvojchybu a servis tedy ztratila jednou, ale to už bylo prakticky za rozhodnutého stavu... Taky musím Vice pochválit outfit, který má stejný jako na TM (viz foto v článku). Doufám, že podobných modelů se Vika bude držet, protože to jí sluší jednoznačně nejvíc a vynikne tak její pěkná sportovní postava. :) Jenom teda boty má Vika nějaké nové (růžové). :)
https://twitter.com/BrisbaneTennis/status/417453748613836800
Reagovat
smazaný uživatel
Proč místo omílání téhož a sepisování totálních zbytečností radši nejdeš na brigádu? Jak se chceš dostat k HD přijímači??? Čekáš snad dáreček od tatínka?
Nevadí ti, že už rok je italský Supertennis vynikající tenisový kanál, kde jdou všechny důležité WTA turnaje? 4x Premier mandatory, 5x Premier 5 plus Turnaj mistryň. Zadarmo a v HD!
Co z toho jde na Eurosportu? Ty kromě grandslamů na placených programech vidíš kulový, sekající se fleky z internetu nepočítám.
Reagovat
dadaft
outfit - dokonce se mi zdá, že ty růžové botky tomu dodaly ještě větší šmrnc.
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, já úplně čekám na to, až mi poradíš, co mám dělat. :D Pokud se ti nelíbí streamy na netu, tak je to tvoje věc. Mně to nevadí, protože ty zápasy vidím (nepotřebuju je nutně vidět v HD) a žádné velké problémy (sekání, vyloženě špatný obraz apod.) s tím nemám... Taky se asi mylně domníváš, že mě zajímá jenom tenis. Ne, mě zajímá úplně stejně spousta dalších sportů (fotbal, hokej, basket, alpské lyžování atd.). Takže např. na Eurosportu nevidím "prd", ale třeba Bundesligu, Spengler Cup, SP v alpském lyžování atd. A taky nevím, proč bychom měli vyhazovat starší televizi a satelit, když to pořád funguje. Až to přestane chodit, tak se určitě pořídí něco nového, ale teď se to prostě nevyplatí... Ten zmiňovaný Super Tennis si pamatuju, když ještě nevysílali v HD a tehdy to teda žádná pecka nebyla. Teď toho vysílají víc, ale kvůli jednomu nebo dvěma kanálům v televizi se opravdu nezblázním. Co znám lidi v okolí, tak mají buď to samé jako my, anebo satelit vůbec nemají.

Tak doufám, že jsem ti odpověděl (tentokrát jsem to zkusil po dobrém) a už mě s podobnými věcmi nebudeš otravovat, když to vůbec není k tématu článku...
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo, vo tom to je. Od začátku roku 2013 je Supertennis díky změně vysílacích práv megapecka :-)
Starší SD satelitní přijímač se dá v pohodě používat dál třeba v ložnici na poslech volného rádia přes zesilovač a bedny. Dekódovací karta se v tomto případě nevkládá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist