Babosová vybojovala v Tchaj-peji třetí titul

4. 2. 2018, 07:36
Aktuality 13
Čtyřiadvacetiletá Timea Babosová vyhrála turnaj v tchajwanské Tchaj-peji. Maďarská tenistka ve finálovém utkání přehrála Ukrajinku Katerynu Kozlovovou 7-5 6-1 a vybojovala tak třetí titul v kariéře.
Profily hráčů
Timea Babosová (© Brasil Tennis Cup)

Timea Babosová vstoupila do letošní sezony famózním způsobem. V singlu sice maďarská tenistka na prvních třech turnajích příliš neprorazila, velké úspěchy si ale připsala ve čtyřhře a v mixu. Na Australian Open vybojovala po boku Francouzky Mladenovicové premiérový grandslamový titul a ve smíšené čtyřhře hrála finále s Indem Bopannou.

Ve dvouhře se čtyřiadvacetiletá Maďarka chytla až tento týden v tchajwanské Tchaj-peji, kde v roli turnajové čtyřky postoupila se ztrátou pouhého jednoho setu pošesté v kariéře do finále. V něm ji dnes vyzvala finálová debutantka Kateryna Kozlovová.

Úvodní dějství finálového klání nabídlo pět ztracených podání, z čehož nakonec více profitovala zkušenější Maďarka, jež na servisu zaváhala `jen` dvakrát, zatímco její soupeřka třikrát. Babosová tak po téměř hodině boje získala první sadu na svou stranu a ujala se vedení 1-0 na sety.

Ve druhém dějství už byl rozdíl mezi hráčkami znatelnější a favorizovaná Babosová už Ukrajince nedala šanci. Po hodině a půl hry zvítězila 7-5 6-1 a připsala si tak svou třetí turnajovou trofej na okruhu WTA.

Čtyřiadvacetiletá Babosová získala i svůj třetí titul na tvrdém povrchu, na němž triumfovala v roce 2012 v Monterrey a loni na domácí půdě v Budapešti, kde ve finále porazila Lucii Šafářovou.

"Mám za sebou úžasný vstup do sezony, o kterém se mi ani nesnilo," konstatovala po utkání Babosová. "Zahrála jsem si čtvrtfinále v Shenzhenu, vyhrála jsem čtyřhru na Australian Open, v prvním kole singlu jsem v Melbourne porazila hráčku Top 10 Coco Vandewegheovou, hrála jsem finále mixu a teď tu stojím jako vítězka turnaje. Jsem neuvěřitelně šťastná."

"Nebylo to vůbec snadné, v každém zápase jsem musela zvládnout těžké momenty, ale důležité je, že jsem to všechno ustála. Myslím, že mě to hodně posílilo. Děkuji všem fanouškům za podporu a za přízeň. Moc si toho vážím," dodala Maďarka.

• WTA INTERNATIONAL TCHAJ-PEJ •
Tchaj-wan, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (04. 02. 2018)
• Dvouhra - finále •
Babosová (4-Maď.) - Kozlovová (Ukr.) 7-5 6-1

Komentáře

13
Přidat komentář
EllNino
Až neuvěřitelně suverenně vyhrála silně obsazený ITF turnaj v Midlandu v hale ... porazila postupně Jil Belen Teichmann (naši soupeřku ve FedCupu příští týden), Julii Boserup, Žeňu Rodinu, královnu loňských ITF Mihaelu Buzarnescu a dneska ve finále přemožitelku Marušky Bouzkové z 1. kola, Američanku Jamie Loeb ...

v 10 setech ztratila pouhých 16 her, vypadá to na velmi dobrou formu :)
Reagovat
tommr
Brengle je šikovná tenistka i když to tak třeba na první pohled nevypadá. Petra Kvitová by o tom mohla dlouze vyprávět ... :)
Reagovat
EllNino
to jo, ale tak nějak není na tyhle jednoznačné výsledky herně vyspělá, většinou má výhry hodně vydřené :)
Reagovat
turista
No ona i Babosová ty úspěchy má vydřené.
Reagovat
EllNino
Vyhrála 15k v Antalyi, z kvaldy až pro titul :) - po té vynucené pauze zaviněné depresemi je to nejlepší možný návrat na kurty
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to,
ale mám celkem radost,
že vyhrála Babos.

Líbí se mi celkem herně
takže jí držím palce stejně
jako některým jiným ranařkám.

doufám, že ta
Reagovat
Fandina
Doufám, že ta tam nepatří.
Reagovat
EllNino
ani ve snu by mě nenapadlo, že Timi s Bepou urvou titul z Petrohradu :) Paráda
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Kromě těch dvou setů, co prohrály (ve 2. kole a dneska ve finále), jsem viděl všechno :-)
Urvaly to, i když soupeřky jak včera, tak dneska a vlastně i ve 2. kole hrály hodně dobře.
Včera i v prvním kole Timea s Verou vyhrály všechny DP za stavu 40:40 - prostě se to krásně sešlo :-)
Koukal jsem, že spolu už kdysi zkoušely hrát.
Na to, že Timea čtyřhru nehraje, tak se dokáže k olympijský placce nebo k titulu z Petrohradu nenápadně přimotat :-)
Reagovat
EllNino
Timeu titul za AO nakopal k pěknému výsledku v singlu :) Jí i Kikině to dodalo pěknou dávku sebevědomí ... já jen doufám, že dneska tento rozjetý tandem rázně utne :D
Reagovat
skott
Káťa svůj povedený týden do konce bohužel nedotáhla. Ač celkové skore vypadá poměrně jednoznačně, tak v 1.setu to bylo vyrovnané a také velmi dobrý tenis, viz. statistiky Babos, která byla přesto brejk pozadu. Káťa do té doby lépe zvládla důležité míče, než se set a vlastně i celý zápas lámal v dlouhém gemu při brejku Babos na 4-4. Ve 2.setu už ale na soupeřku neměla.
Po finále v Taipei by se Káťa měla posunout na své nejlepší umístění v kariéře na 65. místo!
Reagovat
skott
nevím, kde autor přišel na to, že se Babos letos v singlu trápila, když uhrála, ¨co měla¨. Na všech turnajích vypadla jen s výše nasazenou hráčkou.
Reagovat
Petr.Pokorny
Opravuji formulaci. Díky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist