Bad Gastein: Barthelová prolétla do osmifinále za pouhých 37 minut

15. 7. 2013, 21:04
Aktuality 7
WTA BAD GASTEIN - Na antuce v rakouském Bad Gasteinu dnes odstartovaly zápasy prvního kola hlavní soutěže. Ke svému zápasu nastoupila i nejvýše nasazená hráčka zdejšího turnaje Mona Barthelová. Němka, jež dosud v letošní sezoně na antuce nevyhrála ani jeden zápas, si v prvním kole za pouhých 37 minut poradila s Američankou Schollovou, kterou porazila dvakrát 6-0. Do osmifinále postoupila také nasazené Italka Karin Knappová či Rumunka Irina Beguová.
Mona Barthelová

V rakouském Bad Gasteinu dnes odstartovala hlavní soutěž zdejšího antukového turnaje. Ke svému zápasu nastoupila mimo jiné i nasazená jednička Mona Barthelová. Aktuálně 31. tenistce světového žebříčku se však poslední dobou příliš nedařilo.

Začátek letošní sezony vyšel Němce skvěle. Hrála semifinále na turnaji v Aucklandu, finále v Hobartu, triumfovala na halovém turnaji v Paříži a zahrála si osmifinále v Dauhá i v Indian Wells. Na antukových turnajích se Němce ale vůbec nedařilo, když na všech vypadla hned v prvním kole (Charleston, Stuttgart, Madrid a French Open).

Dnes však Barthelová v malebném prostředí rakouského údolí Gastein nepobyla příliš dlouho. Na vítězství nad 232. hráčkou světa Chi Chi Schollovou jí stačilo pouhých 37 minut, přičemž v zápase neztratila ani jednu hru, vyhrála dvakrát 6-0 a zaznamenala tak vůbec první vítězství na antuce v letošním roce.

"Už jsem hrála i kratší zápas. Myslím si, že ten trval asi 35 minut, ale v něm jsem ztratila jednu hru. Pořád nemůžu uvěřit tomu skóre. Je to poprvé, co jsem na okruhu vyhrála dvakrát 6-0," komentovala po zápase Němka.

"Někdy je těžké hrát ve zdejších podmínkách, protože je to tu poměrně vysoko, takže míče létají jinak a je těžké si na to všechno zvyknout. Mám ale radost, že jsem se se vším vypořádala tak dobře, hrála jsem svojí hru a nenechala jsem se rozhodit," uzavřela Barthelová.

Do osmifinále dnes postoupila také trojka turnaje Rumunka Irina Beguová, která porazila Němku Carinu Wotthoeftovou dvakrát 6-3, a osmá nasazená Karin Knappová, jež si poradila s Ruskou Valerií Solovievavovou 6-3 6-2.

O překvapení se v Rakousku postarala Arantxa Rusová z Nizozemí, jež vyřadila sedmnou nasazenou Španělku Marii-Terezu Torrovou-Florovou a připsala si tak vůbec první výhru na turnaji WTA v letošním roce. Ani dnes to ale neměla vůbec jednoduché. O vítězce zápasu rozhodoval až třetí set, v němž dokonce Rusová prohrávala už 2-4, pak se ale dokázala zvednout a zlepšit a zápas po 2 hodinách a 31 minutách hry ukončila, čímž zaznemanela po 17 porážkách vytoužené vítězství.

"Poslední měsíc jsem hrála lépe, než na začátku sezony. Je ale hodně těžké vyhrávat zápasy na této úrovni, je to náročné," řekla po vydřeném vítězství tenistka z Nizozemí.

"Dříve jsem si s tím nevěděla moc rady. Je to náročné hlavně psychicky, proto jsem teď šťastná, že jsem dokázala konečně vyhrát. Třetí set byl nahnutý, ale já se nevzdala a vyhrála. Jsem moc šťastná."

V Rakousku se měly ve dvouhře představit dvě české zástupkyně, nakonec ale v prvním kole proti Řekyni Eleni Daniilidouové nastoupí jen Andrea Hlaváčková. Její deblová partnerka Lucie Hradecká, se kterou včera triumfovala v Budapešti, se totiž z turnaje odhlásila a nebude tak moct navázat na rok 2008, kdy si v Bad Gasteinu zahrála poprvé v kariéře ve finále podniku WTA.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN -
(Rakousko, antuka, 220.000 dolarů)
pondělní výsledky (15. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Barthelová (1-Něm.) - Schollová (USA) 6:0, 6:0, Beguová (3-Rum.) - Witthöftová (Něm.) 6:3, 6:3, Rusová (Niz.) - Torrová-Florová (7-Šp.) 7:5, 5:7, 6:4, Knappová (8-It.) - Solovjevová (Rus.) 6:3, 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
:)
http://siusopen.files.wordpress.com/2013/07/bartoli-soccer.jpg?w=610&h=450
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá Marion nějakou příbuznou fotbalistku z Itálie? :)
http://www.uefa.com/womenseuro/season=2013/teams/player=1908405/index.html
Reagovat
VlS
Konec konců jsme víceméně všichni nějak příbuzní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný kurt.

http://www.europaeischerhof.at/system/html/tennis-bad-gastein-d4143a81.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám. Zrušili mi tip na Hradecká-Minella. Teď jenom, kdo odstoupil. Jestli to bude Mandy, tak se Lucky začnou bát.
Reagovat
PetaM
Odstoupila Lucka ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Serena signed up for Bastad in October last year which is interesting, in all honesty she must be receiving a HUGE appearance fee
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist