Baghdatis v Montpellier vyřadil nasazenou jedničku a obhájce titulu Pouillea

8. 2. 2019, 07:52
Aktuality 0
ATP MONTPELLIER - Marcos Baghdatis se ve druhém kole halového turnaje v Montpellier postaral o vyřazení domácí nasazené jedničky a loňského šampiona Lucase Pouillea. Kyperský tenista zvítězil po třísetovém boji a po sedmi měsících postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.
Marcos Baghdatis

Lucas Pouille si před dvěma týdny na Australian Open zahrál poprvé v semifinále grandslamu. Svým úspěchem překvapil, neboť do Melbourne dorazil se šňůrou sedmi porážek.

Nyní se ale možná vrací zpět do špatných kolejí. Poprvé od semifinálového debaklu s Novakem Djokovičem se představil před domácími fanoušky v hale v Montpellier, kde loni slavil zisk titulu, rozloučil se hned po svém úvodním vystoupení.

Čtyřiadvacetiletý Francouz ve čtvrtečním večerním utkání podlehl kyperskému kvalifikantovi Marcosi Baghdatisovi, který krátce po půlnoci zvítězil po 2 hodinách a 42 minutách boje 7-6 6-7 6-4 a ve třetím vzájemném střetnutí si připsal první vítězství. 

Přitom světová sedmnáctka Pouille měl šanci získat první sadu, ale dva setboly nevyužil za stavu 5-2, další dva zahodil v následném gamu při vlastním servisu a nakonec set v tie-breaku prohrál. Ve druhém dějství francouzský tenista ztratil vedení 2-0 a prohrával 3-5, přesto se dokázal vrátit do hry a vynutit si třetí set. Jenže obrat nedokonal.

"Byl to náročný zápas v pozdních hodinách. Oba jsme hodně bojovali, zápas mě stál hodně sil. Ale po každé výhře se regeneruje lépe a věřím, že na zítřejší čtvrtfinále budu stoprocentně připravený," řekl třiatřicetiletý Baghdatis, který bude bojovat o své první semifinále od podzimu 2017. Poslední titul slavil v Sydney 2010.

Aktuálně až 128. hráč světa Baghdatis, jenž býval světovou osmičkou, bude ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji ATP od loňského července čelit Radu Albotovi (h2h 1-0). Devětadvacetiletý moldavský tenista v Montpellier vyřadil po Němci Kohlschreiberovi i Lotyše Ernestse Gulbise, kterého zdolal po dvou a půl hodinách hry 7-6 4-6 6-4.

Do čtvrtfinále turnaje ATP Albot postoupil počtvrté v kariéře, jeho maximem je semifinále z loňských Mét. Tedy halového turnaje ve Francii.

Druhou čtvrtfinálovou dvojici ve čtvrtek vytvořili podle papírových předpokladů třetí nasazený Kanaďan Denis Shapovalov a domácí Pierre-Hugues Herbert. Už ve středu se rozhodlo o tom, že o první místa v semifinále se utkají Tomáš Berdych s Filipem Krajinovičem a domácí Jo-Wilfried Tsonga s Jérémym Chardym.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 586.140 dolarů
čtvrteční výsledky (07. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Baghdatis (Kypr) - Pouille (1-Fr.) 7-6(2) 6-7(3) 6-4
Shapovalov (3-Kan.) - Granollers (Šp.) 6-4 7-6(1)
Herbert (7-Fr.) - Ivaška (Běl.) 4-6 6-4 6-2
Albot (Mold.) - Gulbis (Lot.) 7-6(5) 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist