Baghdatis v Záhřebu odvrátil mečbol a vyřadil domácí jedničku Karloviče

4. 2. 2015, 22:59
Aktuality 2
ATP ZÁHŘEB - Jediný brejk nepotřeboval Marcos Baghdatis k tomu, aby v Záhřebu vyřadil domácí nasazenou jedničku Iva Karloviče. Kyperský šampion z roku 2007 v závěru utkání odvrátil mečbol a po roce a půl postoupil do čtvrtfinále.
Marcos Baghdatis

Bývalá světová osmička Marcos Baghdatis se v Záhřebu, kde v roce 2007 získal druhý ze svých čtyř titulů z turnajů ATP, snaží pokračovat v úspěšném návratu mezi tenisovou elitu. Z té zmizel po dvou nepovedených sezonách, v nichž laboroval se zraněními.

Nyní už se v rodné zemi své manželky a bývalé profesionální tenistky Karoliny Spremové může těšit na své první čtvrtfinále na okruhu ATP od srpna 2013. Devětadvacetiletý Kypřan má totiž za sebou už dva vítězné třísetové zápasy proti domácím hráčům. Poté, co včera bez ztráty podání potvrdil roli favorita proti Androičovi, dnes zdolal i nejvýše nasazeného Iva Karloviče.

Baghdatis sice za celý zápas nesebral pětatřicetiletému Chorvatovi jediný servis, ale v druhé a třetí sadě nečelil žádnému brejkbolu a pokaždé pak uspěl v tie-breacích. V tom rozhodujícím odvrátil za stavu 6-7 mečbol a nakonec po dvou hodinách boje zvítězil 3-6 7-6 7-6.

"Když hrajete zápas proti Ivovi, tak se v něm nedočkáte žádných výměn a nemáte čas se unavit. Jen je potřeba být výbušný, ale chvíli mi trvalo, než jsem se dostal do hry. Měl jsem trochu pomalejší rozjezd," komentoval Baghdatis, který přežil i soupeřových 26 es.

"Jsem moc spokojený s tím, jak jsem to dnes zvládnul po psychické stránce. Měnil jsem postavení při důležitých returnech a myslím, že jsem tím trochu změnil styl jeho servisu. Myslím, že to byl klíč zápasu a já jsem šťastný, že jsem hrál chytře," dodal bývalý finalista Australian Open.

O postup do semifinále, které hrál naposledy před více než dvěma lety, se Baghdatis utká s vítězem turnaje z roku 2012 Michajlem Južným. S ruským tenistou v oficiální vzájemné bilanci bez exhibic prohrává 2-4. Južnyj dnes smetl 6-2 6-1 šampiona z roku 2008 Sergeje Stachovského z Ukrajiny, se kterým neztratil set ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí v hale.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 494.310 eur)
středeční výsledky (04. 02. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Baghdatis (Kypr) - Karlovič (1-Chorv.) 3-6 7-6(5) 7-6(7)
Južnyj (6-Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 6-1
Granollers (8-Šp.) - Melzer (Rak.) 6-2 7-6(3)
Ward (Brit.) - Veič (Chorv.) 6-2 6-4
Sijsling (Niz.) - Dancevic (Kan.) 6-4 7-5
Dodig - Delič (oba Chorv.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
.. ale takhle prohrát si zasloužil - 2x v TB a projebaný MP :D navíc s ultimátním sympaťákem, jako je Baghda :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz podomacku, nemohl bys mu, prosim, rikat Baggy - jako my vsichni ostatni? Hrozne! :-)) Jinak pro me prekvapeni, jsem jen nakoukla a zapas me nebavil.. Jenze ted Doktor! "Sorri"..:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist