Bartůňková padla v tříhodinové bitvě, o čtvrtfinále v Kluži ji připravila domácí Bogdanová

19. 10. 2023, 20:53
Aktuality 7
WTA KLUŽ - Nikola Bartůňková (17) při teprve druhém startu na turnaji WTA na svou premiérovou výhru nenavázala. Česká teenagerka v hale v rumunské Kluži skončila ve druhém kole po více než tříhodinové bitvě na raketě domácí 73. hráčky světa Any Bogdanové (30), které podlehla 6:4, 6:7, 5:7.
Profily hráčů
Nikola Bartůňková (© Profimedia)

Finalistka letošního Wimbledonu juniorek Nikola Bartůňková se v této sezoně začíná prosazovat už i mezi ženami. Po třech triumfech na antukových turnajích ITF si tento týden na druhý pokus připsala premiérovou výhru na okruhu WTA.

A v hale v rumunské Kluži sahala dokonce i po druhém vítězství. Po skalpu Ukrajinky Dajany Jastremské trápila tři a čtvrt hodiny domácí Anu Bogdanovou, než se 73. hráčkou světa prohrála 6:4, 6:7, 5:7 a nevybojovala svůj nejcennější skalp.

Sedmnáctiletá Češka v první a druhé sadě celkem třikrát zareagovala na ztrátu podání okamžitým rebrejkem a po zisku úvodního setu dostala druhé dějství do tie-breaku. V něm ale neuspěla a přestože v rozhodující sadě otočila z 2:4 na 5:4, k mečbolu se nepropracovala a v závěru tlaku o třináct let starší Rumunky podlehla.

S členkou TOP 100 hrála Bartůňková počtvrté v kariéře a potřetí ze zápasu odešla jako poražená. Dosud nejcennější skalp zaznamenala loni v kvalifikaci domácího turnaje v Ostravě proti krajance Lindě Noskové, tehdy 97. hráčce světa.

Na konci října by Bartůňková měla zkoušet štěstí v kvalifikaci halového turnaje ITF W60 v Bratislavě a následně se představit v italském Solarinu.

Statistiky utkání.Statistiky utkání. (@ Livesport)

Třicetiletá Bogdanová, jež v září slavila na antukovém podniku WTA 125k v Parmě svůj nejcennější triumf, protáhla svou neporazitelnost na sedm utkání a podruhé v sezoně a poprvé v hale na hlavním okruhu WTA postoupila do čtvrtfinále. O místo mezi kvartetem nejlepších se utká se čtvrtou nasazenou Španělkou Rebekou Masárovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Kluži


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Krisboy
Skvělej zápas. Setbol druhého setu naprosto úžasnej.

smile
Reagovat
frenkie57
To byla nejhezčí výměna zápasu. Souhlas. Nikola vůbec nehrála jako hráčka třetí stovky rankingu. Myslím, že Bogdan musela z toho být dost vyplesklá a musela zahrát svůj úplně nejvyšší top, aby Nikolu zdolala.
Reagovat
Krisboy
Bogdan hrála na své poměry velice, velice dobře. Musela, jinak by prohrála.
Reagovat
Pizza1.3
Reagovat
tommr
Nikola i přes porážku předvedla velmi dobrej výkon. Jednou by z ní mohla být opravdu skvělá hráčka ... smile
Postup do osmifinále v Kluži jí vynesl na nové kariérní maximum (261). Účast v kvalifikaci na AO 2024 je zase o kousek blíž ...
Reagovat
aldaolda
Většinu zápasů českých hráčů nebo hráček nevydržím koukat až do konce. Seděl jsem u obrazovky jak přikovaný celé 3 hodiny. Nádhera. Jak píše "Lad" do dvou let je v padesátce...a možná... Gratuluju.
Reagovat
Lad
Nikola, krasnej utocnej tenis. Bogdan hrala bez chyb jak o zivot. Nekazila, super podani a hnali ji divaci. Makala. Hrala jak hracka prvni tricitky. Nikola to mela proti ni tezke, ale bylo to o par micu. Super fotbalove nohy jako Muchova. Do dvou let je v padesatce. Gratuluji k jejimu vykonu. Jsem jeji fanousek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist