Bartyová neztratila set ani s Collinsovou, má třetí grandslamový titul a je první domácí vítězkou Australian Open po 44 letech

29. 1. 2022, 09:30
Aktuality 236
AUSTRALIAN OPEN - Ashleigh Bartyová zvládla i své třetí grandslamové finále a má nejcennější trofeje ze všech povrchů. Pětadvacetiletá Australanka bez ztráty setu ovládla domácí Australian Open, ačkoli v dnešním finále prohrávala 1-5 ve druhé sadě. Debutantku ve finále největších podniků Danielle Collinsovou ale nakonec přehrála 6-3 7-6(2) a stala se první domácí šampionkou úvodního grandslamu sezony od roku 1978.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová se loni zúčastnila pouhých 13 turnajů, přesto dokázala posbírat nejvíce titulů na tour (5), a sezonu, kterou uzavřela už po US Open, zakončit s vynikající bilancí 42 výher a pouhých osmi porážek. K ještě lepšímu roku má nakročeno letos.

Pětadvacetiletá Australanka na domácím kontinentu potvrdila, že je právoplatnou světovou jedničkou. Na generálce v Adelaide sice ztratila úvodní dějství s Cori Gauffovou, ale od té doby vyhrála všech 22 setů, v aktuální sezoně je stále neporažena (11-0) a na Australian Open splnila roli největší favoritky a pokračovala v dominanci na ženském tenisovém okruhu.

V sedmi zápasech v Melbourne Parku ztratila dohromady pouhých 30 gamů a po cestě do finále předvedla jediné zaváhání na podání. Po Lesje Curenkové, Lucie Bronzettiové, Camile Giorgiové, Amandě Anisimovové, Jessice Pegulaové a Madison Keysové neztratila set ani s Danielle Collinsovou, svou poslední přemožitelku na domácích akcích zdolala 6-3 7-6(2).

V utkání se jasně ukázala síla domácí šampionky v kritických momentech. Bartyová v úvodním dějství jediný brejkbol odvrátila vítězným forhendem a Collinsová naopak na jedinou hrozbu zareagovala dvojchybou.

Ve druhé sadě se ovšem Američanka uvolnila, přidala na agresivitě, lépe servírovala, Bartyová znervózněla, a Collinsová se dokonce dostala až do vedení 5-1. Třikrát byla dva míčky od vyrovnání stavu zápasu, ale v klíčových momentech nebyla dostatečně důrazná a posadila soupeřku zpět na koně. Domácí hvězda obrat dokonala v tie-breaku, který vyhrála jasně 7-2.

"Je to splněný sen. Jsem moc hrdá na to, že jsem Australankou," řekla Bartyová při slavnostním ceremoniálu. Měla radost, že finále sledovali z tribuny i její rodiče a sestry. "Z toho jsem unešená a stejně tak z publika, před lepším jsem nikdy nehrála. Vaší zásluhou jsem se uvolnila, předvedla svůj nejlepší tenis a díky tomu mohla skvělou Danielle porazit," uvedla.

"Vážně obdivuju, jakou hráčkou jsi," mluvila Collinsová směrem k Bartyové. "Bylo neuvěřitelné sledovat cestu Ash až na vrchol žebříčku a to, jak si plnila sny. Rozmanitost její hry je neskutečná, snad se mi podaří někdy do mé vlastní nějaké prvky zařadit," dodala.

Bartyová se ve čtvrtek stala první domácí finalistkou od roku 1980, kdy Wendy Turnbullová prohrála souboj o titul s Hanou Mandlíkovou. Australian Open se domácí šampionky dočkalo po dlouhých 44 letech, jako poslední v Melbourne Parku triumfovala Chris O'Neilová v roce 1978.

Rodačka z Ipswiche zvládla i své třetí grandslamové finále. Před třemi lety na antuce v Paříži porazila Markétu Vondroušovou a loni ve Wimbledonu přetlačila Karolínu Plíškovou. Dnešním vítězstvím si vylepšila svou parádní finálovou bilanci na 15-6, navíc zvládla 12 z posledních 14 soubojů o titul a deset z nich bez ztráty setu.

Jako teprve druhá aktivní tenistka (Serena Williamsová) a šestá v open éře zkompletovala grandslamové triumfy na všech površích. V aktivním poli mají více než tři grandslamové vavříny jen sestry Williamsovy, Naomi Ósakaová a Kim Clijstersová.

Další cíl pro letošní sezonu je jasný, poprvé vyhrát US Open a zkompletovat sbírku grandslamových titulů. Bartyová se na americkém kontinentu radovala už v Miami i Cincinnati, ale v New Yorku nikdy nepřešla přes osmifinále.

Austrálie prožívá jeden z nejúspěšnějších ročníků Australian Open v historii. Ve finále dnešní čtyřhry mužů jsou domácí páry Nick Kyrgios, Thanasi Kokkinakis a Matthew Ebden, Max Purcell a včera bojovali o trofej v mixu Jaimee Fourlisová a Jason Kubler.

Collinsová má za sebou neuvěřitelnou jízdu. V posledním roce řešila řadu zdravotních komplikací, dokonce kvůli operaci endometriózy pár měsíců nehrála, přesto dokázala poprvé v kariéře postoupit do finále podniků WTA a obě vyhrát (Palermo a San José).

Skvělou formu předvedla i na Australian Open, ačkoli před cestou do Melbourne Parku neabsolvovala jedinou přípravnou akci, a hrála svůj první turnaj od listopadové skreče v Linci a v průběhu úvodního grandslamu sezony ji trápil problém se zády.

Osmadvacetiletá Američanka si životním výsledkem zajistila debut nejen v Top 20, ale dokonce v nejlepší desítce světového hodnocení, kterou bude v pondělí uzavírat, a post jedničky své země.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
sobotní výsledky (29. 1. 2022)
• Dvouhra - finále •
Bartyová (1-Austr.) - Collinsová (27-USA) 6-3 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

236
Přidat komentář
FulnekUltras
gratulka buldočkovi smile

příště se už snad probudí i "češky"
Reagovat
blixa
Nežvaň, Kvitová už se neprobudí a ostatním nic dobrého nepřeješ ... smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
klasická fixní idea chartisty na baterky smile
Reagovat
blixa
Klasický výplod zkrouceného stalinistického mozečku ...
Reagovat
GrandSlamMan
Barty byla v lednu skutečně jednoznačně nejlepší hráčkou a už teď je jasné, že minimálně do konce Wimbledonu bude neohroženě světovou jedničkou. Nicméně si nemyslím, že by byla o parník před ostatními, jak ji vnímají někteří níže.
Její tenis (super servis, BH slice, utažený FH rychle po odskoku) byl na rychlém australském hardu extrémně účinný, ale jsem na ní zvědavý v Indian Wells, a zvláště pak na antukách v Římě a French Open. Na těchto turnajích bude podle mě hodně zranitelná.

Swiatek, Krejčíková, Badosa budou letos na antuce nejlepší hráčky. Bára bude tutově před RG světová dvojka smile

Suma sumárum ... Barty v Austrálii skvěle využila nekonzistence největších rivalek a zaslouženě si může užívat titul, nicméně její dominance mimo Austrálii pokračovat nebude smile.
Reagovat
paddy
máš pravdu, není o parník před ostatními smile

ale od dva smile smile
Reagovat
GrandSlamMan
tak určitě smile
Barty na GS:
FO - titul 2019, jinak vždy max 2. kolo
W - titul 2021, jinak maximum 4. kolo
UO - kariérní maximum 4. kolo

Dohromady pouze 6 ČF účastí v singlu na GS za kariéru. Podle Vlka letos možná zaútočí na kalendářní GS ... leda tak v jeho mokrém ve snu smile smile.
Reagovat
paddy
myslel kariérní, počkejme proto do září smile

abys pak nebyl na televizi nalepený víc jak zítra Djokovič smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak karierni klidne muze ziskat. Ani nevidim nejak duvod, proc by to nezvladla...

A jestli ti jde o ten kalendarni, co jsem zminil v summary:) Tak logicky letos to muze byt uz jen jedina hracka, ze... :D Kdyby to vyhrala Collins, tak bych napsal Collins...atd. Nebot to tak nejak vyplyva z logiky veci kalendarniho GS...:)))
Reagovat
hanz
Ale suma sumárum, z jednoho radost mám, Kvítí přináší kačky.smile
Reagovat
com
ne to nejsou cisla do sportky smile Ale ranking souperek, ktery Bartyovka porazila pri ceste AO.. Spravne, nehrala ani s hrackou top 20 smilesmile
Reagovat
hanz
To tu říkám a jsem ten nejhorší. :DD A podívej, na ty její další 2 GS, o moc lepší to nebylo. smilesmile
Reagovat
Grape
Jasný a že ty nasazený hráčky musí ty tenistky co pak hrají s Ash nejprve vyřadit, to už vám chytrákům asi nedochází že? Navíc žebříček není vždy určující, Madison nebo Danielle nejsou nyní na pozicích, které odpovídají jejich současným výkonům. Ale nebudu vám už do vašeho brekotu více zasahovat, je to sranda pozorovat, jak dva zoufalí negativisti nemůžou překousnout, že Ash má třetí GS. smile
Reagovat
hanz
Tak vona Madka umí tak akorát vystrčit růžky a v dalším zápase předvede vzadu nahnědlou sukni. smile A Kolinska? To byl úlet turnaje, dostala se tam jen díky losu a soupeřkám, na které uměla.smile
Reagovat
Grape
Mad vyřadila Báru a Paulu, Danielle Igu, všechno hráčky TOP 10. To vážně není problém Ash.
Navíc Danielle i ve finále ukázala, že se tam dostala právem, hlavně v první půlce druhého setu, pak ji semlel nedostatek zkušeností.
Reagovat
hanz
Ano, Medísek vystrčil růžky, na obranářky to vona umí, ale na ty, co variujou má hnědo. :D A nic proti Krejče, ale ty její nahazovačky na Madíska opravdu nikdy platiti nebudou. A Švojntek na hardu? Poloviční hráčka, přeceňovaná.
Reagovat
hanz
A jinak máš pravdu, Bárty musela mít radost, když jí odklidila Paulínku i Krejču a ještě větší srdíčka mohla dnes posílat Anisimovce (terá měla vyletět už z tou Holanďanou, kdyby se ve 2. a 3. setu nevykálela), že jí vyndala Benčičku a Vosaku.
Reagovat
brixner
Taky si myslim, že kdyby se Vosaka neposrala taklenc brzo, tak by tu "vítězku" vyhnědila aj cvaj!smile
Reagovat
hanz
Tak tak, je to tím, že nebyla dosud prověřena žádnou pořádnou hráčkou typu Vosaka, Saba a když byla, dopadlo to pro ní fatálně - Sirda, Kvitka.
Reagovat
brixner
Tak tak, úplně evidentně jí to v zákulisí připravili na míru, stejně tak, když v Paříži navážej celou noc radváncema hlínu na centr, no proč asi, že jo!smile
Reagovat
hanz
Tak o tom nevím, ale nedivil bych se, kdyby to tam připravovali pro oblíbence Rafu.
Reagovat
brixner
Voni tam toho jednou navezou tolik, že Bejk tam po podání zapadne po kolena a bude muset v tom Paříži bydlet až do smrtě!
smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Bejk by to bral, kdyby mu každej rok předali v květnu pohár. :D
Reagovat
brixner
Jak v květnu! Dával bych mu ho i k narozkám a vo Vánocích a voalá - 20:20:35...smilesmilesmile

A hnedky by bylo po dohadování...
Reagovat
brixner
Voni to zmanupilovali! Nechal bych celej turnaj zvopakovat, páč nevyhrála ta nejlepší!smile
Reagovat
hanz
Tak to by mi ani nepřekvapilo. :)
Reagovat
paddy
ale do finále ztratila v průměru jen 3,5 gemu/zápas, který trval hodinu

to dokazuje jakou měla formu, protože jiné top hvězdy prohrávaly se soupeřkami okolo 100, případně měly problém se přes nich vůbec dostat

kvalita tam je a je vidět z náskoku bodů v rankingu

loni 42-9 82%, letos 11-0 smile
Reagovat
hanz
Prosímtě a co bys chtěla, když měla Ukáčko, nějakou Taliánku, a vyhazovačky tipu Džordži, Medka. :DDD
Reagovat
paddy
k noze!
sedni!
lehni!

jednou budeš i panáčkovat smile
https://www.youtube.com/watch?v=YARFeJJBjQU
Reagovat
paddy
sice titul ala Bartoli, avšak počet ztracených gemů
Barty 30, Bartoli 48
prům./zápas 4,3 vs. 6,9
Reagovat
Mantra
že se tady v koutečku máme rádi smile
Reagovat
Blondie
HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak chlapy uz mame uzavrene, tak jeste nase mile holky:)

* Nejlepsi zapasy turnaje
Kanepi x Sabalenka
Halep x Cornet
Anisimova x Osaka
Kenin x Keys

* Nejlepsi Divoska Turnaje
Mad Inglis (velka gratulace:)

* Nejlepsi mama turnaje, Prestizni trofej Klokani Kapsa
Vika Azarenka.

* Nejvetsi upset turnaje
To je vzdycynky vyzva:D No a letos se o tuto trofej opet holky celkem rvaly, ale myslim, ze bude v dobrych rukou...

Petry Kvitove.

* Zlaty cop, aneb nejlepsi vykon nactilete hracky.
Klara Tauson

* Tenisovy Oscar
uz po nekolikate ziskava Maryl Streep tenisu Vika Azarenka, ktera je asi bez konkurence. A tak za AO bere 2 trofeje, ja si myslim, ze muze byt s turnajem spokojena:)

* Ding-Dong Award
Cirstea-Pvljuczenkova

* Nejlepsi Uklizecka Turnaje.
Jednoznacne Bara Krejcikova, tak jak zametla s Vikou, GS Sampionkou, se hned tak nevidi:)

* Nejvetsi prekvapeni turnaje
Alize Cornet

* Zlaty Kanarek (tady mame dve holky, stejny pocet nadelenych kanarku:)
Ash Barty
Pavlinka Badosa

* Nejlepsi s/v
Taylor je na dovolene, takze cena opet neudelena:)

* Cena Zlate Tenisove Periferie,
Danielka Collins (jednoznacne:D)

* GS Sampionka
Ash Barty

Letos muze Ash zautocit na kalendarni GS v jednom roce, nezapominejme, ze stale Steff neni prekonana,...ehm, aspon vyrovana... takhle jako logicky...letos to muze uz dokonat jen ta Ash:)
Reagovat
hanz
Pochybuju, jinde už jí nebudou tak protěžovat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako, ze ji v roce 2021 Anglani protezovali:)
Nebo v Parizi... se mne tak uplne nezda...
Kazdopadne, pokud letos vyhraje USO, tak zkompletuje kalendarni GS.

A mozny to je:)

Nebot v te situaci, v jake se WTA nachazi, kdy trebas ta Naomi Osaka bude mit pozici, tak na kvalifikaci na GS:D Je mozny absolutne vsechno, a bez protezovani.

Krom toho vic konzistentnich hracek tam ted ve WTA nenajdes...krom ni... coz je myslim asi drsne zjisteni.coz...:D

Hodne se ji zacina vyrovnavat Bara Krejcikova, ale nevim jak to vsechno zmakne s deblem...
Reagovat
hanz
Vyhrála, jelikož vyfasovala lehký soupeřky. Má 3 GS a z toho na nich porazila 2 hráčky TOP10. Takže asi tak. Má velký štěstí, že hraje v době, jaký hraje, před 5 lety by si ani neškrtla.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Holahej
..za ty hloupěprovokativní příspěvky tě někdo asi platí..., hraje se dle losovaného pavouka, ty nasazené někdo cestou vyřadil, protože byl momentálně silnější..
Reagovat
hanz
Jojo, nalosovaného, to je pravda, ale její štěstí na losy a vyhýbání se nasazeným je až obdivuhodné.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Před 6 lety se vrátila a během roku se dostala do top 20.
Neztrapňuj se.
Reagovat
hanz
Jojo, protože její losíky vypadaly asi následovně - Kuala Lumpur: Wongteanchai V.,Radwanska U.,
Falconi, Kato, Zhang K., Han X.,
smileHibino
smilesmile
Reagovat
paddy
já bych si jen dovolil doplnit

nejdelší zápas (bez ohledu na soutěž)

Hawke - Djokovič
oběma klobouček smile smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja doufam, ze to doplnis zase nejakou peknou anketkou:)

Trebas vas nejoblibenejsi zapas, atd:)
Reagovat
Holahej
..zajímavé, na otázku pro trenéra Ash..co US Open, nejslabší výsledky tam, odpověděl, že tam nevidí šanci, dokud US Open nezmění míče, ženy a muži tam raritně nehrají se stejnými, ale ženy mají lehčí míče.., pak je polemika, že ty tam neberou tak rotace, spiny, variabilitu hry, sedí víc hráčkám s jednotvárnými údery..
Reagovat
hanz
No jasně, Bártyovka si bude ještě vybírat, s čím chce hrát. Stačí, že jí připravili AO na míru.
Reagovat
Grape
Tyjo opatrně, z takové dávky závisti a nepřejícnosti co tu ze sebe dnes dostáváš by se jeden mohl zalknout...
Reagovat
hanz
Tady nejde o závist, ale o to, že už měla štěstí až až.
Reagovat
Holahej
Ash má krásné gratulace od tenistek, až neobvykle hodně, jsou to přece soupeřky, napříč tam rezonuje ..zaslouženě..., to je myslím směrodatnější..než tvoje provokace..

@AngeliqueKerber
No one deserves it more than
@ashbarty
Trofej! Congrats for winning this special title at home Usmívající se tvářVlajka Austrálie
Reagovat
Holahej
@Madison_Key
So happy for you
@ashbarty
! Congratulations on winning your home slam. You deserve it Modré srdceTrofej
@AustralianOpen
Ons Jabeur
Congrats
@ashbarty
so happy for you champ Trofej Červené srdce This one is very special and you really deserve it Tleskající ruceTleskající ruceTleskající ruceTleskající ruce
Simona Halep
@Simona_Halep
Huge congrats to my friend
@ashbarty
Amazing performance! Sooo happy to see you with that trophy Červené srdce

victoria azarenka
@vika7
There is just no better tennis player at the moment than
@ashbarty
Most complete and focused! The way she is able to put pieces together and add a bit more to her game is absolutely admirable! What an example!
Congrats champ to you and all your team Červené srdce
Reagovat
smazaný uživatel
Monica Puig:
Simply amazing
Enjoy this home victory

Lucka Šafářová:
Amazing player and true champ! Congrats to all team
What a day for Aussie!

Kiki Bertens:
Congrats my friend
Really happy for you!!

Bára Krejčíková:
Congratulations a gif Ash s královskou korunou
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to bude vyhovovat Collinssmile
Reagovat
Holahej
Barty only missing one major: US Open. I just asked Craig Tyzzer, Barty's coach, about it & he said the fact the US Open has such light balls for the women's event & different balls for men & women will make it really tough. Doesn't see her winning there without a ball change
Reagovat
Teo
Tak nám ségra Jirky Mádla zase vyhrála smile
Reagovat
Holahej
Petra Kvitova@Petra_Kvitova 12,46hod.

Ashhhhh!! Always happy to see that big smile when you win.

Enjoy every second of this sweet victory at home, you deserve it /ObjetíTrofej/..smajlíci/
Reagovat
Krisboy
Woodies!!!! Legendy mého mládí...

smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Ale přiznám se, že jsem je zas tolikrát neviděl. Ale často jsem slyšel, že zas něco vyhrálismile
Reagovat
Krisboy
Nejlepší deblovej pár zlatý éry tenisu smile
Reagovat
Krisboy
Je to tam! Při té hádce jsem trochu zazmatkoval a radši vybral cashout, tím jsem se přiravil o 15 Kč, ale to přežiju smile

Moje finálové tipy zatím stoprocentní smile
Reagovat
Krisboy
Hm, nestává se často, aby se soupeři shodli na kritice diváků smile
Reagovat
Holahej
..tvářila se dost nemile, ale pronesla milou řeč..
Velká gratulace Ash, za skvělé dva týdny tady a za fenomenální roky. Bylo úžasné jiedo slvat,jak stoupá žebříčkem a plní si svůj sen. Opravdu tě obdivuji za rozmanitost tvé hry, doufám, že já něco z toho přidám do té svojí. Teď je čas, oslavit velkou noc pro Ash.
Danielle Collins.
Reagovat
brixner
Jak se ty dvá mohli prohaluzit do finále...
Ty dvá hrajou jako dvá dvouhristi...
Tamty dvá pinknou podání a hned sou vobá na síti, ty druhý dvá tam pinkaj pálkama dost divně a pobíhaj tam...
Je to spíš taková šou, vobecenstvo fandí tamtěm dvoum víc, řek bych...
Ty dvá to určo vyhrajou, vo to strah nemam!
smilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Te%d už Matt nezkazí ani míček, neznáš chybu, neznáš chybu smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Dobrý pocit být vybučen vlastním publikem smile
Reagovat
Krisboy
Ale oni tím bučením prý slaví, není to myšleno negativně! Taky si na to nemůžu zvyknout smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Slaví bučením? zdroj? smile
Reagovat
Krisboy
No dneska nebo včera to někdo psal tady. Prý inspirováno CR7 a jeho slavením gólů.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ronaldo je nová ikona australského publika?
Reagovat
Krisboy
To já nevím, prostě to tady někdo psal. Třeba se ozve, nevím kdo to byl.
Reagovat
Mantra
já ne
Reagovat
Krisboy
Výborně, vyřazovací metodou za chvilku hravě zjistíme, kdo to byl!
Reagovat
Fandina
Ano, někdo to tu psal, že bučení může být oslavné, ale já teď poslouchala komentář, nedívala jsem se na zápas, ale v jednom okamžiku řekl komentátor, že bučení, které v tom okamžiku bylo, nebylo vůbec oslavné. O co šlo nevím, vařila jsem, ale tohle jsem zaslechla.
Reagovat
Paixx
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
brixner
Vařila? Myslíš jako tu picu z krabice? To už sou teda lepší nudle!
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Hovězí svíčkovou s knedlíkem, hovězí polévka, strouhaná jablka s mrkví a ledový čaj.

Já mám rodinu, takže vařím pořád, o víkendech od rána do večera a když přijedou děti a vnoučata, tak i o prázdninách a dovolených. Jinak si s manželem vystačíme sami, takže běžně tak nevyvářím, ale víkendy jsou jasné.
Reagovat
Krisboy
Kokki jasně nejlepší odzadu, Purcell neomylnej na síti. Kyrgios bída.
Reagovat
sojka1
a Ebden ted neprendal nic.....
Reagovat
Krisboy
Ale ten tweener byl pěknej. A pěkně Nicka zaskočil smile
Reagovat
sojka1
nacal novou serii... :-)
Reagovat
Krisboy
A i ten Nick se trochu zvedá
Reagovat
Herbert_Hoover
Na Kyrgiose má publikum celkem spadeno. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Purcell hraje sám proti dvěma smile
Reagovat
com
tak sem se vyblil a jedem dal smilesmile Aspon, ze to tolik nemrzi jako po Wimbledonu smile
Reagovat
hanz
Plíškovic může tiše závidět, a to by nemusela, kdyby měla psychickou odolnost, ale tu nemá, proto má po GS.
Reagovat
Blondie
Po GS určitě nemá.
Reagovat
Pavol
Na AO jej stúplo sebavedomie. Ešte že ten druhý set Bárty otočila lebo neviem - neviem.

Všetkým čo tipovali na Bárty a Medvedeva blahoželám k výhre. smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Nepřál jsem to ani jedný, jedna nehorázné štěstí na losy a na to, že jí vždycky nějaká žabařka odklidí pro ní těžkou soupeřku a druhá nesympatická Amerikánka.
Reagovat
com
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ash jsem trefil v místní tipovačce:)
Chlapy jsem z pověrčivosti netipoval a stejně jsou ve finále ti, co zrovna moc nemusímsmile
Reagovat
Krisboy
Ebden/Purcell

já ani nevím, kterej je kterej smile
Reagovat
Krisboy
Tak tohle bylo hodně trapný, Nicku smile
Reagovat
hanz
Tak si tu Bárty-párty shrňme:
V hlavní roli opět z pr.ele štěstí na los - nejprve Ukáčko za zenitem, následně Italka, o níž nikdo nikdy neslyšel a ani neuslyší, dále Prdelka, které se opět zatmělo, dále bonbonek Anisimovka, která odklidila hlavní soupeřky, vzápětí neškodná gemblerka Pegča, dále jedna z největších labilek na okruhu Kýs a nakonec kousavá, ale de facto neškodná Kolinska.

Bárty drží už třetí talíř a za tu dobu porazila 2 hráčky (slovy DVĚ!!!) TOP10. Losy jak z partesu, zajímavé je, že hráčky má pořád de facto stejný - stejně jako u RG 2019 (Pegča, Kolinska, Kýs, Anisimovka).
A neustálé protlačování na kurt v pozdních hodinách, aby byla co nejmíň vyčesmilerpaná oproti soupeřkám. HNUS, velebnosti!
Reagovat
PetaM
Tak za los Ash nemůže. A za nasazování v noci taky ne. A upřímně - kdybychom my měli GS v ČR, tak uděláme vše pro to, aby naše holky hrály v dobu, kterou si řeknou ... Holt závist. :) Přitom výhody by si udělal každý, kdyby mohl.
Reagovat
hanz
Jasně, proto jí za těch 7 zápasů nacpali vždy na večer. Trapné! Není to o výmluvách, je to o realitě.
Reagovat
sojka1
a labilita, neskodnost, zatmeni, odklizeni souperek a dalsi, co tu vypisujes, je v rezii organizatoru nebo Ash?
Reagovat
hanz
Organizátoři se předvedli už minule, kdy Kvitku záměrně hodili do horka, protože věděli, že by v dalším kole mohla narazit na Bárty, takže od tý doby je mi jasný, jak Bárty nasazujou. A o tom, že soupeřky měla lehké snad nebudeme polemizovat.
Reagovat
sojka1
to v zadnem pripade, kdyz jsem se ptala na neco uplne jineho... :-)
Reagovat
hanz
Já odpověděl, přeber si to, jak chceš. :)
Reagovat
Grape
S Bronzetti nehrála večer. Aspoň si příště zjisti fakta předtím než se tu vybliješ.
Reagovat
hanz
Protože jaksi věděli, že nějaká Bronzeti jí v horku neuškodí. HAHA
Reagovat
Grape
Ash byla prostě moc dobrá, aby ji zde někdo mohl uškodit. Smiř se s tím.
Reagovat
hanz
No ano, byla moc dobrá na tu haluz, kterou jí nalosovali. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je to No.1 - stačí si vzpomenout, jaké výsady měle Serena...
Reagovat
hanz
Jenže Sirda (ač jí nemusím) měla alespoň údery, tahleta neuměla bekhend, tak se naučila alespoň slajz.
Reagovat
sojka1
Kyrgios s tou zvejkou... alespon trochu by se mohl tvarit, ze dela sport....
Reagovat
Krisboy
Já už jsem si zvykl, že pro něj show a divadlo je a vždycky bude víc, než výsledky.
Proč ne. Pokud nebude nějak urážet soupeře nebo kohokoli, škodí jenom sobě.
Navíc hraje GS finále doma (poprvé a možná naposledy v kariéře), tak nechť si to užije smile
Reagovat
sojka1
ale jooo, hlavne aby tu zvejku nevdechnul a pod...
Reagovat
Krisboy
KoKy na place! smile
Reagovat
kolapse
nic moc finálesmile
Reagovat
Krisboy
Tak mezi Top5 nejlepších gs finále historie se asi nezařadí, ale nebylo to úplně špatný smile
Reagovat
peek
Vítězné choutky Danielku přešly,
nějak ty údery do kurtu nešly,
je prostě nezdolná ta dnešní Ashley,
málokdo pro ti ní vsadil by grešli.
Podmínky letos se krásně jí sešly,
do stínu zápasy vždycky se vešly.
Reagovat
Honza-K
Vidíš, že ti to jde chceš-li smile
Reagovat
smazaný uživatel
Čas 1:45 - spolupráce na scénáři: tommr ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=Di_bsEHgtg4

smile
Reagovat
paddy
poklona za slušné chování během celé sezóny smile

Ať si Djokovič nebo Medveděv ty GS tituly klidně narvou do špic smile smile
Reagovat
JohnB
Myslím si, že pro Austrálii se nemohl stát nic lepšího než, že to AO vyhrála právě Ash. Samozřejmě ji neznám osobně, ale působí na mě jako úžasný, čistý člověk a dobrý člověk a takový holce to prostě nejde nepřát. Mám z ní obrovskou radost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mám to stejněsmilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Honza-K
Já jsem Ash také fandil a docela by mě zajímalo jaký byl kurs na vítězství Bártyové ve druhém setu za stavu 1:5
Reagovat
Vlk-v-trave
Danielka breci...no jo...nedivim se, ten druhy set, bude jeste dlouho bolet.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherasmile
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Je vas hodne...:)

Preji vam to z celeho srdce:) A doufam, ze si to dnes uzivate... je to paradni win...a hlavne doma.

Ash hraje hodne pekny tenis, takze to budou oslavy tenisove. Je to No.1. Pracovala na to kazdy den... neni to zadna cuchta z nejakych reklamnich casopisu, je to tenistka telem i dusi.

Ale bacha...Periefrie nerekla sve posledni slovo!!! :D

Jsme tu, a budem vam slapat na paty, jen co to pujde.!!! :D

Jeste jednou vsechno dobre!
A pripravte se na dalsi GS klani... nenecham zase na vas nit suchou:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
ej melo byt jako hlavni post... nechtel jsem se cpat do boxu Bartyovek:)
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
d@ve
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju. Užil jsem si celý AO.
A díky za všechny tvoje komentáře.
Danielle sice na kurtu působí chladně, ale moc se mi líbila její řeč.smile
Reagovat
JohnB
díky smile
Reagovat
sojka1
Reagovat
paddy
smile

Myslím, že by to dopadlo stejně, i kdyby narazila na silnější hráčky, protože náskok v rankingu a vyrovnané výkony během celého roku naznačují, kdo zaslouženě vládne současnému ženskému tenisu.
smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Fandina
Gratulka Eš. Ve druhém setu dokázala otočit a předvedla super tenis. Přála jsem výhru Daniele, ale na Barty neměla.
Reagovat
smazaný uživatel
Ash je dobrá. Já přál Ash.smile
Reagovat
Pe3k
Matchball se povedl.
Reagovat
Vlk-v-trave
Gratuluji slavne Tenisove jednicce na baterky.:)
Ash to preji. Zaslouzena vitezka, hrala paradne, ikdyz GS ziskava bez toho, aby porazila hracku top20
Ale to je WTA.

Danielka mela velke sance, a bohuzel se potvrzuje, jak se zacne hrat vopatrne s Ash, tak je konec, krom toho, cim vic opatrnejc hrala tim vic vyhazovala...

Snazil jsem se co mohl...ale nevyslo to:) Kazdopadne skvely turnaj, a jen skoda, ze to do tech 3 setu neslo.

Ten stadion dnes, to je peklo...ktere se tezko asi zdolavalo...plus skvely tenis Ash.

Verim, ze Danielka jeste tento rok GS urve.
Pokud zustane zdrava...

Toz zvitezil ten pribeh Australsky, a tak po 42 letech se vraci pohar domu...
Reagovat
JohnB
Já vím, že to nemyslíš špatně, ale obecně tohle znevažování výhry na grandslamu kvůli tomu, že někdo nepotkal hráče TOP 10, 20, to je za mě zbytečný. Los si nikdo nevybírá, navíc, kdyby tam Ash měla někoho z top 20, stejně osobně věřím, že by to zvládla.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jasne, ze to nemyslim, zle, pisu jen fakta. Je to soucasna tvar WTA.
Vzdyt Osaka muze technicky klidne hrat kvaldu na uSO...atd.
Me zajimaji fakta. Take pisi, ze je to zaslouzene.
Osobne se nezajimam myslenkou, jak by to zvladla, kdyby...:)
Spis me mrzi, ze se to do toho tretiho setu nedostalo.
Reagovat
Davor1
Gratulácia Ash, fantastická tenistka aj žena, absolútne zaslúžený titul aj dominancia WTA. Nech ti to vydrží čo najdlhšie :)
Reagovat
Davor1
mal byť nový príspevok, sakra smile
Reagovat
Alien
Ešly na mě působí jako takový buldoček, který se zakousne a nepustí!
Reagovat
sojka1
jsem dojata, dobre Ash!!! Danilka skvela a delala co mohla, technicky nejvetsi rozdil mezi holkama druhy servis, o parnik....
Reagovat
blixa
Jak můžeš fandit někomu, kdo je o tři parníky lepší než zbytek světa ... ale ty jsi vlastně fandila i "Serence", takže asi nějaká porucha osobnosti ? smilesmile
Reagovat
sojka1
ja Serence fandim porad... :-)) a to by ses divil, jak dlouho jsem si k Ash hledala cestu, navic Danka, chapu, paradni tenis, je hezka, tak vas bere, premohla a stale premaha nemale zdravotni problemy, ale na me na tom kurtu! pusobi tak, ale tak nafucene, ze to neprekousnu... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, tvari se tak, ze to neni pro kazdeho, tahle hracka:)
Tomu dost verim.
Na druhou stranu, jsme k holkam hodne prisny v tomhle, kdyz se kouknu jak se casto tvari Medvedev, Tsitsipas, Kyrgios, atd... tak je to poooohooodicka:)
Reagovat
sojka1
spis bych rekla, ze sojci vetev je prisnejsi k holkam a sire vlci plane zas neuprosnejsi ke klukum a tak to urcite ma i byt... :-))
Reagovat
JohnB
Jediný, co je na Barty nesympatický, je fotbalová orientace jejího manžela... smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
komu že fandí?smile
Reagovat
blixa
Dyk jsem to říkal ať jí to dají rovnou ... smile Sice ve druhým trochu chytila nerva, ale to bylo jen tak na poškádlení diváků ...
Reagovat
Grape
Důstojné finále. Ash to moc přeji, zaslouží si to smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile A lahůdka na závěr. Škoda Báry.smile
Reagovat
Krisboy
Barty Party at his best!!

smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz je konec...
Reagovat
Vlk-v-trave
CHB...
Reagovat
Krisboy
Ano, už ano smile
Reagovat
Vlk-v-trave
no... to je asi uz konec...tohle Danielka neda.
Hodne bude ten druhy set v hlave.
Reagovat
Vlk-v-trave
A je to v kopru, sakra... to si zaslouzilo aspon treti set.:(
Reagovat
Vlk-v-trave
neeee, to je trest za opatrnost... uz jen tri mice pro Ash
Reagovat
Vlk-v-trave
2 micky.
Reagovat
sojka1
Ash chladnokrevne, libi se mi i klidny "pan Barty"... to je asi dvojka... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
Nemela si sni tam ta Danielka davat tukec, neco ve smyslu, do dotukam do konce setu...to si nemohla dovolit ani s tou Igou, natoz s Ash...
...pak se to hraje chladnokrevne:)
Reagovat
Vlk-v-trave
No...to neni dobry:)
Reagovat
farr
Teď jsem vstal. Arogantka fakt vedla proti slajz babici 5:1 a takhle to prosere olala WTAsmile smile. Zlatej spáneksmile.
Reagovat
Mayo
Collins slabá ako čaj.
Reagovat
Vlk-v-trave
Od chvile, kdy hraje ta Danka vic vopatrne to jde s ni z kopce...eh, potrebuje necim nakopnout.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
I na tom BH ted, sa boji...trosku...:)
Se nesmi bat. bo bude rychle konec.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kdyz to nejde servisem zavrit, tak to bude treba zavrit brejkem,...:D
Reagovat
Rogers
Fandím veverce Dance, ale nakonec to asi utrhne australský ženský Andy Roddick...
Reagovat
JohnB
Je fakt, že ten slice backhand je jak A-Rod,to ne že ne... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile 5:5
Reagovat
Alien
Nééééé, to nééééé!
Reagovat
smazaný uživatel
to už domáznesmile
Reagovat
JohnB
Fandí tady někdo se mnou Ash? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
dadaft, davor, team wta, a plno jinych
Reagovat
sojka1
a ja, ty Danieleoli... :-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Co bys cekela od Vlka :)
Reagovat
JohnB
Mně se Collins herně líbí, ale obecně u tenisu nesnáším, když se někdo teatrálně raduje, když soupeř/ka dá dvojchybu, udělá nevynucenou chybu nebo tak. A to Collins dělá s velkou oblibou...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja to jeji divadlo zase primo zboznuju:D
Ale mimo kurt je to uplne jina osoba... proste jak tam vstoupi, tak do ni asi vstoupi nejaky vitalni demon...nebo co...ale me se to libi.
Reagovat
JohnB
Ať se raduje kdykoli, ale po dvojchybě a podobně, mně to prostě přijde takový nesportovní.
Reagovat
Vlk-v-trave
Prehanis...
Daniela je z univerzitniho tenisoveho prostredi a ten rozdil mezi ni a jinymi americankami je podle mne videt.

Takhle bycho se mohli domluvit, ze fandime vsichni Barty, bo to delaj vsechny.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, ani opěvovaná Barty se vždycky netváří košer. Na druhou stranu, už je dost nakoukaná, tak se člověk jednotlivostmi nezabývá, jestli udělala tohle gesto nebo tohle. Danielka moc nakoukaná není a třeba její řeč na kurtu jsem slyšela prvně a tam byla příjemná.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja ti nevim:) Az tak tu Ash nactenou nemam, ale jak jsem se ted zamyslel, tak se mi tezce hleda nejaka hracka, ktera by se neradovala z fiftynu i za cenu autu, tedy nevynucene chyby souperky...

Podle mne Danielle asi irituje tim jak se tvari:)

Dneska to dokonce rozebirali komentatori na ES. Pry se ji uz nekdo na to ptal. Odpoved byla, ze je to jeji zpusob obrany a ze je na to zvykla diky tomu univerzitnimu prostredi... z ruznych zkusenosti kolektivnich sportu...a je to jeji potreba, aby se v tom zapase nerozlozila... tak nevim, je to mozne... mozna jak by nedokazala se takhle nastavit, tak by take mohla jeste dneska objizdet ty univerzitni turnaje, nebo nejake ITFka, a na okruhu WTA bychom i asi ani nezaregistrovali.

No a ze je krehka to potvrdila, bo myslim ty slzy fakt hrane na ceremonialu nebyly...:) Zato vystupovani na kurtu, to je divadlo, role, u mne to aspon vzdy budilo spis usmev:) ale chapu, ze to asi nekdo bude mit nastavene jinak.

Me to uz davno uderilo, ze na kurtu jak ma ten svuj vystup, tak v porovnani, jak pak ji vidim v nejakem rozhovoru, vidim dost rozdil:)

Mimo kurt pusobi, hodne vyrovnane, racionalne, klidne, a nenucene... a celkem mile.

Coz u jinych americanek casto vidim teda naopak... jeste CoCo, tak mimo kurt jina holka, takova mila, vesela:))) az se nechce verit, ze to je ona...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nevím, nakolik to může hrát roli, ale ono s tou artritidou se asi taky usmívá hůř.
Jakkoli, mně její řeč těla taky úplně nesedí, ale zas jsem u ní neviděl nic, čím by se mi zprotivila (jako třeba CoCo V.).
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mayo
Barty momentálne nevie o svete smile
Reagovat
com
no uz bylo na case, aby ji nekdo uzemnil smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Pocitam, ze Danielka bude potrebivat dva pokusy na zavreni setu, ale verim, ze to zavre:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Rikam, ze to bude na dva:)
Reagovat
blixa
Jasný smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Malo tommrujes :D
Reagovat
blixa
Je to marný, je to marný, je to marný .... smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Ash chytá nerva ... ale ve třetím ji stejně smázne .. smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz je Ash pod tlakem....return zacina fungovat...ale musela se ta Danielka fakt nadrit...
Skvela prace.
Reagovat
Alien
Danielo do toho! Danielo do toho!
Reagovat
Vlk-v-trave
Skoda, ze tam nejsem, jak to ted Ash prestrelila, tak bych rval yeah...pak po tym DFku
...a pak bych pocital za jak dlouho me zmlatiD
Reagovat
Vlk-v-trave
Saaakra, jak uz ten famozni return vytahne, tak to na saku tak zahrat...to zaboli...
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz tam vidim ten jeji pohled...uz to funguje...ted zacina finale!!!
Reagovat
Haitik
Pojď Dany.. Konečně trochu upustila páru a hned to jde líp.. :D :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jupiii Haitik je v mym fans boxu :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Konecne na jedne lodi. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Po tech letech...
Reagovat
Haitik
Jojo :D taky jednou fandíme stejné hráčce.. :-)) :D Ta její energie je skvělá!! miluju
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo, to nema chybu:)
Reagovat
Haitik
Snad to teď doservíruje..
Reagovat
Vlk-v-trave
No hruza, hodne se ted do toho polozila, potrebuje se dostat znovu do raze...:D
Jinak to nepude.
Reagovat
dadaft
a začala hrát jinak
Reagovat
dadaft
uff, to byl servis gem jak od Sereny ............. těžké bude donést ten brejk do konce setu...
Reagovat
Vlk-v-trave
No, tak zadarmo pohar GS se nedostava.
Je treba ten Mont Everest zdolat:)
Reagovat
dadaft
tak nakonec to tak těžké asi nebude, Daniella teď hraje fantasticky !!!
Reagovat
Vlk-v-trave
Toz Danielka uz nevi, kde se ma na tom returnu ustavit :D
Je to peklo...
...ale to pude...
Reagovat
Mayo
Collins smile
Reagovat
lars
Kolie ukazuje "tesaky " :)
Reagovat
zfloyd
Collins se velmi dobře připravila na ty slajzy ovšem jestli to bude stačit ??
Reagovat
Vlk-v-trave
Proc Australane neoslavuji tak fantastiky return Danielky, ze ktereho je famozni vymena, kdy Danielka smecuje... Co se jim nelibi? :D
...a oslavuji jak vitezstvi MS ve Fotbale dvojchybu Danielky...

Nova doba, chyby jsou oslavovane, pekne vymeny ne...

Danielka se dobre pripravila na returnu, ale neni jednoduche do dat do praxe...

Krom toho se ji na servu tolik nedari... ale ona si to zanalizuje a to pude.
Reagovat
Vlk-v-trave
Danielka je uz v razi... konecne...
Reagovat
dadaft
někdy velké zápasy dělají detaily, škoda, že Daniella neproměnila ten brejkbol, set mohl být urputnější a těžší pro Ash a zajímavější pro diváky ............. ale je fakt, že Barty hraje famózně a zdánlivě bez tlaku...
Reagovat
dadaft
......... a Collins navíc hraje proti celé aréně
Reagovat
Grape
Servis Ash je něco fakt neuvěřitelného, když si člověk uvědomí, že měří 166 cm. smile
Reagovat
Krisboy
Reinkarnace Justine Henin.
Reagovat
blixa
Proč se ten GS vlastně hraje ? Mohli dát trofej Ash rovnou a nemuseli se tam pinožit .. smile
Reagovat
sojka1
aby nam komentator mohl predstavit vsechny pritomne hvezdy a pritele, jen manzela Ash ne... :-(
Reagovat
Vlk-v-trave
tommrujes pekne.
mas pochvalu :D
Reagovat
blixa
Dělám co můžu, když na to tommr prdí ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jde to to zatim dobre, jen neusnout na vavrinech:)
Reagovat
Krisboy
Nedá se říct, že by to bylo jednoznačný, ale na tři sety to opravdu nevypadá. Ash si pro to jde nekompromisně.
Reagovat
smazaný uživatel
smile 1. set
Reagovat
Krisboy
Nedáš - dostaneš, Dani. Jako v hokeji.
Reagovat
Krisboy
Ten obltloustej strejda byl gladiátor Russell Crowe?? smile
Reagovat
fandorin78
Však už je to 22 let, co točil Gladiátora.
Reagovat
Krisboy
Škoda, ten brejk by to pěkně zdramatizoval. Ale zatím pěkný. smile
Reagovat
dadaft
chci tři sety, přát to budu Ash, přece jen vyhrát domácí GS by snad bylo víc než Wimbl .................. a Danielce přeju letošní USO
Reagovat
smazaný uživatel
budou dva
Reagovat
Vlk-v-trave
take chci tri sety:DDD
proc asi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist