Bartyová se odhlásila z Indian Wells i Miami. Necítím, že bych mohla uspět, oznámila

4. 3. 2022, 09:11
Aktuality 32
Světová jednička Ashleigh Bartyová nebude startovat na nadcházejících prestižních turnajích v Indian Wells a v Miami. Z obou akcí se omluvila, protože se po lednovém triumfu na domácím Australian Open ještě necítí fyzicky připravená na další náročné zápasy. Na Floridě měla obhajovat loňský triumf.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová se v lednu vrátila na kurty poprvé od porážky ve třetím kole loňského US Open a následné čtyřměsíční pauze. Odehrála dva domácí turnaje v Adelaide a na Australian Open a oba vyhrála. Od konce ledna znovu nehraje a dává si minimálně dvouměsíční pauzu.

Pětadvacetiletá Australanka se odhlásila z prestižních březnových turnajů WTA 1000 v Indian Wells a Miami. V Kalifornii hrála naposledy před třemi lety, poslední dva starty na Floridě (2019 a 2021) proměnila v titul.

"Nemyslím si, že jsem na tom tak, abych mohla uspět na takovýchto turnajích. Proto jsem se rozhodla oba vynechat," uvedla Bartyová, která neprohrála už 22 setů v řadě.

I když Bartyová nebude v Miami obhajovat titul, neměla by přijít o post světové jedničky. Na aktuálně druhou Barboru Krejčíkovou má náskok bezmála tří tisíc bodů.

Na kurty se Bartyová plánuje vrátit v polovině dubna, kdy chce nastoupit na domácí půdě za Austrálii v Poháru Billie Jean Kingové proti Slovensku.

>
V Indian Wells se nepředstaví ani poražená finalistka úvodního grandslamového turnaje sezony Danielle Collinsová. Američanka, která v polovině února vzdala v Dubaji zápas druhého kola s Markétou Vondroušovou, rovněž stále není fit.

V Kalifornii se chystá vrátit na okruh WTA po zlomenině pravé ruky Karolína Plíšková. Česká tenistka se zranila v prosinci během tréninku a v této sezoně ještě nehrála.

Turnaj v Indian Wells, kterému se přezdívá pátý grandslam, je na programu od 9. do 20. března. V Miami se bude hrát o týden později.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Holahej
..jedna domácí hráčka jednou na otázku, nechcete si odpočinout, udělat přestávku mezi turnaji, jezdíte z turnaje na turnaj, patříte k hráčkám s nejvíce odehranými turnaji za rok.., odpověděla..nechci, nevím, co bych doma dělala..

Ash naopak miluje být doma, v AUS, stačí se podívat na její "sítě".., pejskové, výlety, golf, přítel, trénuje malé děti, rodina, sestry, neteře.., trávit čas po hotelech jí nenaplňuje, aby se cítila dobře musí dělat kompromisy, turnaje střídat s domovem, po AO je ráda za chvilku v klidu, bez pozornosti, je to přece její život, její svoboda rozhodování, má tu možnost a nedělá nic špatného. Jako fanouškovi bude mně chybět, její neúčast dává zase šanci k úspěchu jiným hráčkám. Věční její kritici, žijte, komandujte si své životy.
Reagovat
Grape
Naprosto přesně řečeno. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
Ona je úspěšná zjevně díky tomu, že má dobře pořešený balanc mezi prací a osobním životem.

Jo, kdyby makala jako blázen, možná by mohla mít plný zadek GS pohárů. Ale taky ve 32 skončit jako vyždímaná troska bez energie a vůle přožít nějak smysluplně zbytek života.

Ash (a třeba i naše Petra) jsou takový maják rozumu, jak se k sobě chovat. Jsou velmi inspirativní.
Reagovat
Mantra
na to Matka? Kde je jí konec? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Opakovaně Ash a její tým ukázali, že mají promyšlenou koncepci.
Věřím, že letos ještě nějaký titul získá.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hodně zvláštní, kdyby tam odehrála samé náročné tříseťáky, ale takhle? Nedat se za pět týdnů po snadném triumfu do kupy? Raději měla říct, podívejte nechce se mi tam, chci si dát delší volno.
Reagovat
paddy
Asi netrénovala, takže vypadla z rytmu

Ona nemůže cestovat na turnaje na otočku jako jiní.
Má trip na několik měsíců, kvůli domácí karanténě, která jí efektivně neumožňuje cestovat domů.
Reagovat
tommr
Barty je světová jednička na baterky. Sice je momentálně nesporně lepší než ostatní, ale její nadvláda je pro ženskej tenis pohromou. Žádnej div že má WTA takový potíže dát dohromady pořádnej turnajovej kalendář. Kdo by to chtěl sponzorovat když ta nejlepší na to kašle a hraje jen když má zrovna náladu ... smile
Reagovat
milik254
Jsi neuvěřitelně toxický remcal
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
JohnB
ty vle co ty seš za hlupáka, to je neuvěřitelný
Reagovat
tommr
a další hulvát co umí jen nadávat. Kde se všichni líhnete? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk mu musí závidět tu jeho nesmrtelnou hlavu. smile

https://www.youtube.com/watch?v=iMk3SHjtmlU&t=2s
Reagovat
Grape
No a proč by nehrála jen když má zrovna náladu? Každý ať dělá co ho baví, tvoje věc to ani náhodou není...
Reagovat
tommr
jako fanoušek tenisu bych si přál pořádnou světovou jedničku která by hrála aspon na všech velkých turnajích a tenis co nejvíc propagovala ...
A abych trochu rozvinul tvojí slaboduchou úvahu: každý at si píše co chce, tvoje věc to ani náhodou není...
Reagovat
Grape
Vždyť si tu piš co chceš. smile
Jen nevím proč se pak divíš, že tu jsi permanentně za hlupáka.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
Tommre, sorry jako, ale ty si prostě přeješ, aby ti sportovci - NA ÚKOR VLASTNÍHO životního štěstí, ba dokonce na úkor vlastníhi zdraví - odmakali tvůj dobrý pocit znuděného gaučáka, který patrně nemá jiný zájem, než neustále komentovat cizí výsledky.

Nechceš se nad sebou zamyslet?
A hlavně - nechceš se sebou něco dělat?

Občas když si čtu tvé posty, mám dojem, že jsi nějaký zapšklý invalida, který se pohybuje o berličkách mezi počítačem s tenisovými streamy, kuchyní, postelí a WC. A to bych ti fakt nepřála, tak se opravdu zkus zamyslet, jak působíš na ostatní :/
Reagovat
baba
Na Ash je vidět, že pro ni není tenis opravdová priorita a asi proto má hlavu vyhrávat ...
Reagovat
Krisboy
Tak to mě zklamala. Tohle se nedělá smile
Reagovat
elsky
Je v pohodě, je jasná jednička, dává si oraz. Proč ne? smile
Reagovat
Krisboy
A to je právě trapné, nedůstojné a skutečné šampiónky nedůstojné.
Reagovat
Krisboy
...tedy zbabělé mělo být uprostřed smile
Reagovat
elsky
Vydělávám hodně, pracuju míň. Normálka, ne?smile
Reagovat
Krisboy
Pokud hraješ jenom pro peníze, je to v pořádku. Pokud chceš být nejlepší a máš srdce bojovníka, tak už tolik ne.
Reagovat
blixa
Já nevím, Já ji nějak moc neoblibuju, ale mě přijde, že to není ani jeden z těch dvou případů. Já z ní mám pocit, že dělá to co ji baví, a tenis není to jediné co jí baví. Takže si dá klidně pauzu a vůbec jí to nevadí, protože se zrovna baví něčím jiným.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Nejvíc spokojená je doma mezi blízkými.
Vždyť je radost sledovat, jak podporuje děti, užívá si rodiny, pejsanů.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ještěže si to neříká i Nadal. Ne, ten i když nemá dvakrát náladu a energií tak jede, ale srovnávat jí s ním opravdu nejde, to ale málokoho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist