Becker: Novak přestal po French Open makat

7. 12. 2016, 10:10
Aktuality 25
Novak Djokovič oficiálně potvrdil, že už nebude spolupracovat s bývalým profesionálním tenistou Borisem Beckerem. Šestinásobný grandslamový šampion Becker se o rozchodu rozpovídal a tvrdí, že Srb na sobě v posledních šesti měsících pořádně nepracoval, a proto přišel o post světové jedničky.
Profily hráčů
Boris Becker a Novak Djokovič

Srbská tenisová hvězda Novak Djokovič a tenisová legenda Boris Becker už spolu nespolupracují. Tuto informaci oznámil včera přímo Djokovič na svých webových stránkách a sociálních sítích.

Přitom Djokovičovi se pod vedením Beckera náramně dařilo. Zdvojnásobil počet vyhraných grandslamových vavřínů (momentálně jich má 12). Jenže letošní titul z French Open, který Srbovi chyběl do sbírky, zřejmě v bývalé světové jedničce vyvolal ztrátu motivace.

Djokovičova hra se ve druhé polovině letošní sezony začala rozpadat. Prohrával s hráči, jež standardně porážel, a v žebříčku se na něj začal dotahovat Andy Murray.

"Dohodli jsme se na ukončení spolupráce. Taková rozhodnutí nepřichází ze dne na den, řešili jsme to delší dobu," potvrdil Becker rozchod televizní stanici Sky Sports.

"V posledních šesti měsících jsme nemohli pracovat, tak jak jsem si představoval. Novak netrénoval tolik, kolik by měl a určitě si to uvědomuje," hodnotil posledních šest měsíců Becker.

"Abyste byli úspěšní, tak musíte dřít. Nestačí se jen snažit nebo nastoupit na kurt. Nevím, jestli měl třeba nějaké rodinné problémy. Podle mě je šťastně ženatý a má nádherného syna," přemýšlel Becker nad úpadkem motivace svého svěřence.

"Pokud chcete být v tenise na vrcholu, patří k tomu i jistá sobeckost. Novak má rodinu, ale rodina nesmí být na prvním místě. Před dvaceti lety jsem zažil to samé a je to hodně obtížné," vzpomínal. "A to nejde navždycky. Jeho ženu znám, dostává se mu od ní obrovské podpory. Ale netráví spolu dost času," doplnil.

I když Djokovič ztratil pozici světové jedničky, Becker věří, že Srb má na to se na tenisový trůn vrátit. "Ale musí začít opět pořádně makat a zaměřit se na to, co ho předtím učinilo takřka neporazitelným."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

25
Přidat komentář
freeteepek
Řekl trenér o rozchodu se svým svěřencem."Řešili jsme to dlouho".
No jak kdo milý Borisi. Některé to ráno napadne a do večera je to odbyté, že? Pro příklady nemusíme chodit daleko:-)
Reagovat
Fandina
Tak tomu moc nevěřím, že někoho něco ráno napadne a večer je rozhodnuto. A i kdyby, tak hlavně, když to tomu dotyčnému vyhovuje.
Reagovat
VlS
předvádí svůj charakter. Hlavně, že on si udrží partnerky, i když už ani nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
jinyk nehápu prč zdrh dyk mu to docela šlo si myslym ale už nidky nebúde světovavá jednotka prtože už hce rači dělad tatu víte
Reagovat
smazaný uživatel
tata mama a sin todle už nekodesponduje s tenisem touž nemužé ztíhad to by se musel rozvíct a sin by vturanu nemněl tatu víte
Reagovat
smazaný uživatel
a bez taty by moh ten sin aji výc zlobyd takle mu da tata parfacek a je klyd víte
Reagovat
Stan_Borowitz
opouští potápějící se loď...
Reagovat
Nola
Novak netrenoval tolik..... podla vysledkov v 2. polke sezony asi nie, ci to bolo sposobene lenivostou, uspokojenim, rodinnymi problemami, alebo aj nejakymi zraneniami sa nedozvieme
spolupraca to bola plodna, zo zaciatku to nevyzeralo, v roku 2014 iba Wimblas... kritika na Beckera tu bola na dennom poriadku, nech sa mu dari, uz ma pracu, bude komentovat na Eurosporte, financne si zrejme nepolepsi, ale preslavil sa ako superkouc, ktovie ci si ho nenajme nejaky mlady talent, co nema hlboko do vrecka....
Reagovat
smazaný uživatel
Preslávil sa ako Vajdov zaskakovač a poskok!
Aj keď Vajda nebol na turnaji, musel ešte koučovať po telefóne na diaľku.
V tíme bol trpený skoro od začiatku.
Nikdy nebol super kouč a ani nikdy nebude..
Reagovat
Nola
OK, asi mas lepsie info ako media, z Novaka vyrobili neposlusneho fagana, ktory
neposlucha....
http://sport.sme.sk/c/20403805/srbovi-veri-becker-bude-po-odchode-od-djokovica-televiznym-spolukomenatorom.html
Reagovat
smazaný uživatel
Nie asi, ale určite
Reagovat
smazaný uživatel
ten vlevo mislym toho pravo sem poznál hned jaksem ho vyděl ale ten levo je my moc neni podvědomej víte
Reagovat
smazaný uživatel
tetkonc se ukazuje že ten novák toho zase tolyk neumí a upa zbitečně zněj dělaj hvězdu už aby se vrátil rafael v plné sýle už se na to nemužu koukad víte
Reagovat
smazaný uživatel
nevýte jak se menuje ten černoh co tetkonc dobře hraje je takovej visokej víte
Reagovat
turista
Ten už Novaka nikdy neporazí. Je fyzicky příliš opotřebovaný a už taky vyhrál všechno co se dá.
Reagovat
gigin
WTF třikrát myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslym žeto eště nevihral ale až bude mít zase svojí kondycy tak bude zas dobrej jako dycky byl vo to strah nemam víte
Reagovat
smazaný uživatel
ve škole sem chodil taki na turystyku sme šplhaly po horáh v beskideh víte
Reagovat
Predal
"Pokud chcete být v tenise na vrcholu, patří k tomu i jistá sobeckost. Novak má rodinu, ale rodina nesmí být na prvním místě. Před dvaceti lety jsem zažil to samé a je to hodně obtížné,"
S týmto výrokom rozhodne nesúhlasím, každý tenista je prosto človek, a ten, ak chce byť po ľudskej stránke úspešný (čo je v živote to najdôležitejšie) musí uprednostniť rodinu pred karérou. Novak už rodinu má a preto mu prajem aby im venoval dostatok času a bol v živote štastný. Úspech je síce pekná vec, ale je to len dočastné štastie, a stratený čas, ktorý v živote nedáte rodine ale sláve, nakoniec budú človeka prenasledovať po celý zvyšok život a pred smrťou to bude veľmi ľutovať...Budem teda radšej ak Novak zváladne lepšie svoju úlohu manžela a otca a hoci bude tenisovo strádať, život ho bude napĺňať a neskončí ako úspešná ľudská troska bez manželky a možno aj syna... GL Novak
Reagovat
Kytka
Tak s tímhle názorem mohu jen a jen souhlasit. Přesně vystiženo.
Reagovat
George_Renel
OK.
Reagovat
Pavol
Neskončí ako Rosol.
Reagovat
bubak
Já v tom nevidím rozpor - to co je citováno, tedy "Pokud chcete být v tenise na vrcholu, patří k tomu i jistá sobeckost. Novak má rodinu, ale rodina nesmí být na prvním místě. Před dvaceti lety jsem zažil to samé a je to hodně obtížné", není nijak v rozporu se zbytkem komentáře - přece říká "Pokud chcete být v tenise na vrcholu, .... ". Pokud se Novak rozhodl, že upřednostní rodinu, je to jeho volba. Sám píšete "... uprednostniť rodinu pred karérou." Takže mi z toho vlastně vychází, že s názorem Borise souhlasíte :), vždyť říká to samé, jenom jinak.... Každopádně, řehole to je, o tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
bubaki moc rad nemam to mam rači rafaelu ten ej aspon bojovník jaksepatří a brzy bude zase zářid víte
Reagovat
bubak
jaký bubagy? ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist