Beguová na domácí antuce v Bukurešti neztratila set ani v semifinále se Suárezovou

23. 7. 2017, 10:12
Aktuality 0
WTA BUKUREŠŤ - Irina Beguová na domácím antukovém turnaji v Bukurešti porazila dvakrát 7-5 nasazenou dvojku Carlu Suárezovou ze Španělska a posedmé na okruhu WTA postoupila do finále. O čtvrtý titul a první z antuky si šestadvacetiletá Rumunka zahraje s Němkou Julií Görgesovou, jež úspěšným obratem proti Aně Bogdanové zabránila čistě rumunskému finále.
Irina Beguová

Irina Beguová si loni připsala skalpy Bouchardové, Muguruzaové či Azarenkové, došla do semifinále turnaje v Římě a osmifinále Roland Garros. V srpnu ještě vyhrála turnaj v brazilském Florianópolisu a vyšplhala se na 22. místo světového žebříčku. Jenže na následujících sedmnácti turnajích nedokázala porazit víc jak jednu soupeřku, vyhrála jen čtyři utkání a vypadla z Top 50. 

Povedenější turnaje odehrála až letos na jaře při návratu na oblíbenou antuku, na které se jí daří tento týden na domácí půdě v Bukurešti. Šestadvacetiletá Rumunka ve čtyřech zápasech neztratila ještě ani set a postoupila do svého 7. finále. 

Aktuálně 58. hráčka světa Beguová v rumunské metropoli třikrát splnila roli papírové favoritky proti Jorovičové, Cristianové a Parmentierové a v semifinále si vyšlápla i na druhou nasazenou Carlu Suárezovou-Navarrovou. Favorizovanou Španělku zdolala 7-5 7-5 a vzájemnou bilanci tak vyrovnala na 2-2.



Na svůj čtvrtý titul a první z antuky šampionka z Taškentu 2012, Soulu 2015 a Floranópolisu 2016 Beguová zaútočí v neděli proti Julii Görgesové, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1.

Osmadvacetiletá Němka Görgesová narazí na třetí domácí hráčku v řadě, neboť po Dulgheruové v semifinále zastavila Anu Bogdanovou, která den po skalpu nasazené jedničky Sevastovové marně usilovala o své premiérové finále.

Bývalá světová patnáctka Görgesová je ve finále podniku WTA poosmé v kariéře, oba tituly získala na evropské antuce. Na třetí trofej čeká už více než šest let, neboť triumfovala v Bad Gasteinu 2010 a Stuttgartu 2011.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (22. 07. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Beguová (7-Rum.) - Suárezová (2-Šp.) 7-5 7-5
Görgesová (3-Něm.) - Bogdanová (Rum.) 3-6 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist